Nisan ayında FixNET den Turknet e VDSL geçişi yaptım. Fixnet de şikayetim olmadığı için aynı performansda ve daha ucuza Türknet den hizmet aldım çok memnundum. Forumlarda gördüğüm TurkNET şikayetlerine alt yapı probleminden dir diyerek geçtim. Temmuz da taşınmak zorunda kaldık. Yeni adresde TT fiber alt yapısı varmış bu sebeple TurkNET i yeni adrese taşıyamadım (Ağustos 2020 de Henuz TurkNET TT alt yapısı fiber hizmet veremiyordu). Bu sebeple GibirNET i yine bu formda görüp abonelik başlattım. Hızlı sıkıntısız bir kurulum oldu. Üstelik ücretsiz kurulum. Kullan öde sistemi. 100Mbit 85TL hizmet 10TL modem kirası yani toplam 95TL ücret Davet kodu vs de yok. GibirNET de gerek hizmet de gerek se müşteri iletişiminde en ufak problem yaşamadım. Hatta farklı illerde 3 tanıdığıma GibirNET li yaptırdım ve şikayetleri yok memnunlar. Forumda gördüğüm whatsapp skandalına şaşırdım desem yalan olmaz.. Neyse bana konfor battı sanırım bir Önceki TurkNET tecrübeme dayanarak, Gibirnet den TurkNET e geçiş işlemini başlattı. TurkNET geçişimi 8 günde yaptı (Cumartesi Pazar dahil) zaten. GibirNET de kurulum 2 gün sürmüştü. Geçiş yapmadan önce kıyaslama yapmak için nPerf den çeşitli zamanlarda testler yaptım sonuçlarını saklıyorum Tarafsız bir karşılaştırma yaparım vs.. Neyse 4 Aralık 2020 de geçiş tamamlandı tabi hemen hız testi Beklenen değer 90-95Mbit download hız, gelen; 10Mbit download 2 Mbit upload hız. Destek açtım hemen bakalım ne olacak. Firma müşterinin hız log larına sahip olmuyormu. Ne kadar hız kullanabildiğimi göremiyor mu? Benden yarım saat ara ile 3 adet hız testi istediler dün akşam gönderdim bakalım TT alt yapılı Fiberde sonuç ne olacak? Sanırım çözüme ulaşamaz isem GibirNET e dönüş yolu göründü. Anladığım kadarı ile ISS değiştirme için 90 günlük süre geçmesi gerekiyor değilmi? TT Fiber Altyapılı Türknet hizmeti(Bunun kısa bir adı varmı) 10Mbit hızla başlayıp sonra hızı düzelen oldumu? Evdeki herşey aynı Modem aynı Tesisat aynı cihazlar aynı cihazlar aynı sadece hizmet firması farklı bir çok test yaptım sonuç aşağıdaki resimde TURKNET HIZ TESTİ GIBIRNET HIZ TESİ < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 5 Aralık 2020; 10:6:21 > |
Bildirim