Şimdi Ara

giga z170x gaming 7 easy tune problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
5.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Verdiginiz rma numarasıyla görüştüm ancak bana yapabilecekleri tek şeyin çalışabilecegini düşündükleri eski sürümleri mail yoluyla yollamayı teklif etmek oldu.Kendilerine tesekkur ettim guncel olanlari ne zaman kullanabilecegimi sordum belki bir sonraki guncellemelerle çözülebilecegini sölediler yani sonuçta bu app center easy tune ve daha birçok yarım yamalak çalışan yazılım sizin yazılımınız bir sonraki güncellemede bile çözülebileceginin garantisini veremiyorsunuz belki diyorsunuz gerçekten çok üzücü bir durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzücü olmaz mı ya bir dünya olaydan sonra sistemimi kurdum ufakta olsa oc denemesi yapayım istedim.Sonuç hüsran yazılımlar dökülüyor.Hadi bir kişi de iki kişide sorun olurda herkes aynı problemden şikayetçi buna bir çözüm bulunmalı.Sırf bu yüzden kullancılar tercihlerini başka markadan yana kullanabilir.Misal ambient led uygulamasını merak ettim ama açınca sanki sistem donup mavi ekran verecekmiş gibi oluyor.Sistem daha yeni formatlanmış bir sorun olsa ki zannetmiyorum.
  • Modality kullanıcısına yanıt
    Evet size katılıyorum en azından 8 defa format attım nerede yanlış yapıyorum diye üstelik windows 10 kurmak için win 8.1 yükleyip iso dosyasıyla windows 10 a geçmem gerekiyor çektigim acıyı siz düşünün.

• Giden vakte yazık.Sen o kadar uğraş dur gigabyte tüm yazılımları güncellemeye eriniyor.
  • wolwes kullanıcısına yanıt
    Sayın İlgili,

Ürünlerimiz Türkiye teknik servis içerisinde hazırlanmadığı için bir sonraki güncelleme daha çıkmadan ya da çıkmaya yakın bir süre öncesine kadar net bir bilgi aktarımı son kullanıcılarımızı yanıltmak olur. Sizlerin yaşamış olduğu sorunları biz Tayvan merkezimize iletip, sorunların giderilmesine yönelik raporlama yapmaktayız. Belirtmiş olduğunuz sorun merkezimize iletilmiştir ve bir sonraki güncelleme bu sorunu da düzelten bir güncelleme olarak son kullanıcılarımıza sunulacaktır.

Saygılarımızla
  • hellteam H kullanıcısına yanıt
    Sayın İlgili,

Gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
  • Ben kendi adıma anakartı satmaya karar verdim. Bios ayarları olsun, yazılım desteği olsun beni hiç tatmin etmedi. Bu dönemde en ilkel bios bu anakartta. Benim gibi tüm ayarlara hakim olmak isteyen kullanıcının işini zorlaştırıyor. Appcenter ve diğer yazılımların hiçbirini anakartı aldığım günden bu yana çalıştıramadım. Sıfır formatlanmış Windows ta bile çalışmadı. Bu benim 4. gigabyte anakatımdı ama bundan sonra farklı markalara yöneleceğim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BARKU B kullanıcısına yanıt
    bundan önce kendim için z170a m7 almıştım ancak henüz bileşenlerim eksik oldugundan ve arkadaşım çok begendigi için onun sisteminde kullandık bende farklılık olması açısından bu anakarta yöneldim gerek bios arayüzü gerek yazılım destegiyle m7 ye gerçekten hayran kaldım overclock degerlerinde ise watt başına düşen performansta ise kayda değer bir fark olmadan gigabyte çok az bir farkla önde ama dediğim gibi kullanım açısından hiçbir degeri yok sadece sentetik testlerde 1-2 puan ilerisinde gigabyte umarım gelecek yazılım güncellemeleriyle ve bios güncellemeleriyle biraz olsun bu eksikler giderilir.
  • nesi var ki gigabyte markasının biostan manuelde yapılabilir pwm kontrolleri sıcaklığa bağlı %100devirde döner fanlar

pwm hesabı şu şekilde derece başına fan dönüş yüzdesi örnek veriyorum 1.5pwm/derece ise 25derecede fanlar %37.5(yani 38) hızında dönecektir işlemci 66dereceyi gördüğünde fan %99dönüşe ulaşacaktır

pwm/dereceyi seçeneklerde varsa 1.4(1.4*72derecede=%100devir) olarak ayarlamak en iyisi şuanda biosa giremediğimden bu değeri göremiyorum ancak max pwm 2.5 diye hatırlıyorum

2.5pwm/derecede işlemciniz 40derece olunca cpu fanı %100 devirde döner

kısaca pwm değerini 1.4 1.5e ayarlayın ve programları kafanıza takmayın...
  • Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    gigabyte ın z170 chipsetine geçerseniz ne demek istedigimizi anlarsınız şuan kullandıgınız bir çok programdan ve yazılımdan mahrum kalıyorsunuz.
  • wolwes kullanıcısına yanıt
    ses sistemi,sli veya crossfire, dışında gaming kartlarda ekstra ne var merak ettim doğrusu :/ (çünkü en kötü kartta bile ultra durable ifadesi var gigabyte anakartlarda)
  • Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    en başta app centerı unutun app centera ekleyip kullandıgınız bir çok yazılımı da unutun thunderboltta sorunlu ve bu anakart 800 küsür TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 21 Ağustos 2016; 3:07:54 >
  • Yazılımsal sorun olduğu için ilerki zamanlarda düzelir diye umut ediyorum bende

• Benim 6 yıllık 1156 soketli anakartımda da easy tune durup dururken hata verip kapanıyordu. 6 yıldır birşey değişmemiş demekki.
  • Bende z97x gaming 5 var. Anakarta 5 fan takili fakat gigabyte sitesinden kurdugum appcenter ve easy tune da 2 fan gorunuyordu. Temiz format filan attim sisteme duzelmedi en sonunda careyi soyle buldum belki yardimci olur diye size de yazayim.

Mumkunse once temiz format degilse tum gigabyte programlari kaldirilip reset atilsin

Gigbaytein sitesinden anakartinizi bulun destek bolumunden isletim sisteminize gore utlity leri siralayin

App centeri indirin kurun ve sistemi yeniden baslatin

Daha sonra appcenter uzerinden liveupdate e girip easytune ve system information viewer u indirin kurun ve reset atin

Daha sonra gigbyte sitesinden easy tune un son surumunu indirin kurun ve reset atin

Ayni sekilde system information viewer i indirin kurun ve reset atin

Son olarak ise fast bootu gigabyte sitesinden inidirn kurun ve reset atin.

Ben bu sekilde 5 fanimi da donus hizlariyla goruntuleyebiliyorum. Oc filan cok rahat yapilabiliyor easy tune ile.

Ama benim tavsiyem windows uzerinden degilde bios uzerinden oc tweaklerini yapmaniz. Biosta size secenek sunuyorum eski biosu degilde full hd gorunumlu diger secenegi secerseniz arayuzu daha guzel oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dediklerinizi yaptım. Appcenter e tıklayınca hiç açılmıyor. Program hiç tepki vermiyor. Tam bir umutsuz vaka

• BARKU B kullanıcısına yanıt
    Tamamen kaldirdiniz mi gigbayte yazilimlarini

• evet kaldırdım hatta daha önce sırf appcenter için format atıp sıfır windowsa kurmaya çalışmıştım, artık appcenter ve yan uygulamalardan umudum yok.

Anakartı böyle kabullendim mecburen
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

evet kaldırdım hatta daha önce sırf appcenter için format atıp sıfır windowsa kurmaya çalışmıştım, artık appcenter ve yan uygulamalardan umudum yok.

Anakartı böyle kabullendim mecburen

Yazılımsal bir sıkıntı olduğu bence de açık ama bence biraz kurcalarsanız çözersiniz. İlk baştan bende sizin gibi düşünmüştüm ama deneme yanılma ile defalarca program kur kaldır vs çözdüm en sonunda şuan sıkıntısız kullanıyorum ben. Elinizdeki anakart benim çok istediğim bir anakarttı. Ama uygun fiyatlı veren bulamadığım için mecburen z97 sistem devam ettik.

6700k gaming 7 güzel ikili olacaktı yoksa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolwes

en başta app centerı unutun app centera ekleyip kullandıgınız bir çok yazılımı da unutun thunderboltta sorunlu ve bu anakart 800 küsür TL.

Selam bende GA-Z170X-UD5 TH aldım geçen hafta. Aynı şekilde bendede Gigabyte yazılımları sorunlu. Windows 10 pro (1607) engücell sürüm sıfırdan kurdum. problemi yabancı forumlarıda araştırıyorum. henuz bende bulamadım bir çözüm. Benim tek derdim fan kontrol yazılımının (system information viewer ) düzgün calısması. (bugun fark ettim kurulu oldugu klasorden, tek başına başlatabiliyorum. )

Bende Thunderbolt 3 çalışıyor. Dizüstü bilgisayarımla pc arasıda network kurabildim. Fakat henüz yeteri kadar kurcalayamadım. İlk bakısta istediğim hızlara çıkmadı. o konuyu ayrıca araştırıyorum. hız sorunu kablodanda kaynaklı olabilir. Piyasada idda ettiğini vermiyen bir sürü sorunlu usb-c kablo var. (o işinde suyu çıkmış.)

irtibatda kalalım çözüm bulan paylaşsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 25 Ağustos 2016; 6:00:55 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.