Şimdi Ara

gigabit ağ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ağımdaki bileşenler:
    1 adet pc anakart gigabyte ep43c-ds3 gigabit ethernet portu var driverlar güncel
    1 adet nas sürücü zyxel NSA-221 gigabit ethernet portu var firmware güncel üstünde 2 adet 2 tb sabit disk usb lerindede 2 adet 2tb harici disk var
    1 adet modem Linksys wag320n 4 portlu her port gigabit
    1 adet harici disk modemin usb girişine bağlı
    pc ve nas sürücü modeme cat6 kablo ile bağlı
    pc işletim sistemi win7 ultimate 64bit

sorunum:
    ağımda dosya paylaşımı yaparken saniyede 16mb hızından daha hızlı tansfer yapamadım bu hıza zaten airties rt206 100mps modemimlede ulaşabiliyordum. wag320n alma sebebim ağda dosya aktarım hızımın hiç olmazsa 80-90mb/sn olması idi ancak yine aynı tas aynı hamam oldu :(
    gerek modem teknik desteği gerekse nas sürücü teknik desteği hızı arttıran bir ayarın olmadığını söylüyorlar. acaba diyorum windowstamı bişey var kaç gündür kafayı sıyırmış vaziyetteyim çözüm önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

• Muhtemelen harddisk hızlarıyla alakalı bir problem yaşıyorsun...

Kablosuz ağında problem olup olmadığını şöyle anlarsın: Zyxel NAS'ı bilgisayarına doğrudan bağla, router'ı aradan çıkararak. Sonra NAS'tan dosya çek bilgisayarına, bir de öyle kontrol et.

Kendi deneyimim: 2 adet gigabit ethernete sahip hp notebook, gigabit hızı destekleyen kablo ile birbirlerine bağlı, aktarım hızı 11mb... Teşhis: cihazların 5400rpm hdd kullanıyor olması
  • Kablolu paylasim yaparken mi yasaniyor bu sikinti yoksa USB disklerini kullanirken mi?
    USB diskleri kullanirkn bu hizlara ulasamamaniz cok normal.
  • öncelikler ilginize teşekkür ederim

disklerim bilgisayarıma takılı iken bir disken diğer bir diske veri aktarımı yaptığım zaman 80-100 mb/sn hızla aktarıyorum yani sorun diskte olmaması lazım diye düşünüyorum

nas sürücüsünü bilgisayara nasıl direkt olarak bağlayabilirim ?

ayrıca bana çok saçma gelsede disklerin hızı ne olursa olsun, ağdaki nas,pc gibi cihazlar gigabit bit modemla aynı ağda bağlı olsalar bile günümüzde nas sürücülerin dosya aktarım hızları ancak 10-15 mb/sn imiş vatan bilgisayarda bilgisine güvendiğim bir arkadaş böyle dedi. yani nas gigabit olsada üzerindeki board ancak bu hızzlara ulaşabiliyormuş. buda bir pazarlama ayıbı heralde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.