ağımdaki bileşenler: 1 adet pc anakart gigabyte ep43c-ds3 gigabit ethernet portu var driverlar güncel 1 adet nas sürücü zyxel NSA-221 gigabit ethernet portu var firmware güncel üstünde 2 adet 2 tb sabit disk usb lerindede 2 adet 2tb harici disk var 1 adet modem Linksys wag320n 4 portlu her port gigabit 1 adet harici disk modemin usb girişine bağlı pc ve nas sürücü modeme cat6 kablo ile bağlı pc işletim sistemi win7 ultimate 64bit
sorunum: ağımda dosya paylaşımı yaparken saniyede 16mb hızından daha hızlı tansfer yapamadım bu hıza zaten airties rt206 100mps modemimlede ulaşabiliyordum. wag320n alma sebebim ağda dosya aktarım hızımın hiç olmazsa 80-90mb/sn olması idi ancak yine aynı tas aynı hamam oldu :( gerek modem teknik desteği gerekse nas sürücü teknik desteği hızı arttıran bir ayarın olmadığını söylüyorlar. acaba diyorum windowstamı bişey var kaç gündür kafayı sıyırmış vaziyetteyim çözüm önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler
Muhtemelen harddisk hızlarıyla alakalı bir problem yaşıyorsun...
Kablosuz ağında problem olup olmadığını şöyle anlarsın: Zyxel NAS'ı bilgisayarına doğrudan bağla, router'ı aradan çıkararak. Sonra NAS'tan dosya çek bilgisayarına, bir de öyle kontrol et.
Kendi deneyimim: 2 adet gigabit ethernete sahip hp notebook, gigabit hızı destekleyen kablo ile birbirlerine bağlı, aktarım hızı 11mb... Teşhis: cihazların 5400rpm hdd kullanıyor olması
Kablolu paylasim yaparken mi yasaniyor bu sikinti yoksa USB disklerini kullanirken mi? USB diskleri kullanirkn bu hizlara ulasamamaniz cok normal.
öncelikler ilginize teşekkür ederim
disklerim bilgisayarıma takılı iken bir disken diğer bir diske veri aktarımı yaptığım zaman 80-100 mb/sn hızla aktarıyorum yani sorun diskte olmaması lazım diye düşünüyorum
nas sürücüsünü bilgisayara nasıl direkt olarak bağlayabilirim ?
ayrıca bana çok saçma gelsede disklerin hızı ne olursa olsun, ağdaki nas,pc gibi cihazlar gigabit bit modemla aynı ağda bağlı olsalar bile günümüzde nas sürücülerin dosya aktarım hızları ancak 10-15 mb/sn imiş vatan bilgisayarda bilgisine güvendiğim bir arkadaş böyle dedi. yani nas gigabit olsada üzerindeki board ancak bu hızzlara ulaşabiliyormuş. buda bir pazarlama ayıbı heralde
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme