Merhaba Türknet kullanıyorum evimde 1 gbps internet var, pc ile test ettiğimde 850 - 960 mb hız alıyorum. Pc mi arkadaşıma verdim evde 19 aylık kızım olduğu için rahat durmuyor, bu yuzden telefon kullanıyoruz internet oyun vs için. Modem olarak türknetin verdiği modemi kullanıyorum fakat arada sırada wifi kopma sorunu oluyor ve telefondan bağlandığımda 2.4 ghz daha fazla çektiği için genelde internet hızım 70 90 mb arasında gidiyor. Ama modeme yakın olduğum zaman 200 mb hızları görüyorum. Çok nakir olarak 500 mb hız görüyorum. Evin her yerinde yüksek hız alabileceğim, gerekirse 5 ghz sürekli çekecek bir sistem yapamazmıyım. Asus TUF Gaming AX5400 Router hoşuma gitti. Türknetin zyxell gpon ve modeminin yerine gpon a bağlayıp kullanamazmıyım. Bana tavsiye edebileceğiniz birşey varmı. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler |
Gigabit için tavsiye
-
-
Kablolu bağlantı ile 750-940 mbit hız testi gerçekleştirmenız olağan. (Gigafiber de yoğunluğa göre hız değişebildiğini varsayarak.)
Kablosuz olarak kullandığınız mobil cihaz yada aygıtlar (yani istemciler) ile birlikte kullandığınız modem/router'ın dea teknik verileri önemlidir. Ayrıca bu cihazların birbirleri ile bağlantı hızları ve Wi-Fi yardımcı teknoolojileri karşılıklı olarak ne kadar kullandıkları da. Ayrıca Wi-Fi sistemlerde en önemli detayın öncelikle kullanılacak alan içerisinde konumlandırılmasıdır.
Turknet ile verilen T50B Zyxel cihaz 867Mbps 5Ghz bant genişliği sunabilir. Bu da kablosuz olarak en iyi ihtimaler dahilininde ortalama 550-650mbps gibi hız testi sonucu almanızı sağlar.
160mhz destekleyen Wi-Fi5 ve Wi-Fi6 cihazlar ile bu değerlerinizi 750+ mbsp ye kadar rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Tabi burada şunu söylemek gerekir ki mobil cihazınızda bu hızı görmeniz size internette dolaşma sırasında çoğunlukla gerekli olmayacaktır.
Keenetic markasının ürünlerini kullanan ve tüm modellerini test etmiş biri olarak; bütçeniz dahilinde senaryolara uygun modeller önerilebilir.
Ayrıca şu anda 1gbps Superonline Fiber internet tarifesi kullanmaktayım.
-
Öncelikle vakit ayırıp cevap yazdığınız için size ayrca teşekkür ederim. Şuanlık bütçem 1000 ile 2200 tl arası. 95 metre kare evde eşimle beraber nadirde olsa kopmalar yaşıyoruz. Modem ve gpon evin tam ortasında. Heryere eşit. İlk başlarda modeme yakın ikrn 400 500 mb hızları görüyordum. Fakat şimdi 6 metre uzakta bile 60 80 mb aralarını görüyoruz. Bu modemin karşısında 5 6 metre ilerideki wc den test edildi. Bana çekim gücü yüksek ve 5 ghz gücü sürekli alabileceğim router yada modem tavsiye edebilirmsiniz. Son çare olarak 2.200 tl düşünüyorum. Biraz daha altı olursa lokum olur tadından yenmez :) ayrıca asus tuf gaming ax5400 tavsiye etmezmiydniz.
-
Örnek Peak DSL + AX200 wifi kartlı laptop (kullanım mevcut biraz daha test süresi uzasa ~850mbps kadar görecektir.) Bir önceki mesajımda anlatmak istediklerimdir.
Eviniz kaç metrekare?
Kullanmadığım bir marka için yorum yapamam. Ama ilgili markanın ve daha önce bu cihazı alanların bir kaç yorumundan sonra kullanım kolaylığı olmayan bir cihaz olduğunu; gaming ve ax5400 ibareleri ile yine marka nezdinde arşa çıkarıldığını düşünmekteyim.
Önemli olan sık güncellenir, bir çok uygulamayı kolayca yönetebileceğiniz, müşteri hizmetlerine kolay ulaşabileceğiniz bir marka olan Keenetic nezdinde değerlendirme yapmanızı tavsiye edebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 6 Şubat 2022; 21:15:21 >
-
Tamam o zaman bana keenetic marka güzel bir cihaz tavsiye edermisiniz? -
quote:
Orijinalden alıntı: mbkurt
Tamam o zaman bana keenetic marka güzel bir cihaz tavsiye edermisiniz?Keenetic Ultra AC2600
Fiber bağlantı için modem özelliğine ihtiyacınız yok.
-
En büyük avantaj, istendiğinde yine Keenetic bir cihazla kesintisiz mesh ağı oluşturulabilir. Telefon operatörlerinin baz istasyon mantığı gibi.
Bu arada sayın hocam, nasıl sabrediyorsunuz 1 Gbit lik interneti 40-50 MBit olarak kullanırken.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 6 Şubat 2022; 23:12:25 > -
Keenetic Ultra'landı :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X