Şimdi Ara

Ses kablosu için tavsiye - Vivanco iyi midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ses uzatma kablosuna ihtiyacım var, TV'de kullanacağım. Teknosa'da 50TL hediye çekim var bu yüzden oradan almayı düşünüyorum. Sadece aşağıdaki linkte olan ürün mevcut. Bu ürünün kalitesi nasıldır? Başka hangi alternatifler, marka modeller vardır?

Kablonun boyu arttıkça kalite kaybı artar mı? Aslında 5m lik bir kablo daha çok işime yarar. Ses uzatma kablosuna başka bir uzatma kablosu ile uzatma yapılmasında bir sakınca var mıdır?

http://www.teknosa.com/urunler/110271320/vivanco-sound-image-31979-si-e33-30-ses-uzatma-2x3

Teşekkürler.

• kablo boyu uzadıkça omaj değeri yükselir , gereksiz uzun kablo seçmeyin . bağlantı konnektlerinin altın uçlu olması fiyatı ile bağdaşmıyor !. hissedeceğinizi sanmadığım az bir kayıp olabilir .
    önemli olan özellik blendağlı yani örgülü kısmın sık örgülü olması ve iletken telin kalitesi .

İş görür .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Hocam linkte verdiğim ürünün kablosu örgülü değil, kalın plastik 2 kablo var. İçindeki kablonun iletkenlik değerine nereden bakabiliriz/bakabilir miyiz? Marka olarak şu marka hep kaliteli malzeme kullanır dediğimiz marka var mı?
  • Hoparlör kablosu ve enerji iletim kabloları dışında Tüm analog ses frekansı kabloları blendajlıdır .
    siz kablonun içindeki blendajı göremezsiniz .
    kablonun omaj değerini ölçmek için ohm metre gereklidir. mutlaka en iyi kabloda bile kayıp olur . karşılaştırmalı test yapmanız gerekir ki . Ehh biraz size pahalıya maal olur .
    2,5-3 mt kablo kullanacaksanız , öyle dert edecek durum yok .

vivanco iyi mi kötü mü yorum yapmak tanımadığım bir ürün için haksızlık olur .

ben belkin ve Hama ürünlerini orta sınıf standart ürün olarak tanırım , kötü değildir . mükemmelde değildir .

Edit: phılıps ürünleride iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 5 Eylül 2015; 21:21:29 >
    Hocam bu üründen iki tane alıp birbirine ekleyerek kullanmayı düşünüyorum. Çünkü odanın tamamı için 3m yeterli değil. Bu şekilde kullanmam sıkıntı çıkartır mı? 5 metrelik kablolara mı bakayım?
  • Ek olmadan uzatma daha sağlıklıdır .
    Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.

Başka yorumda bulunmak isteyen arkadaşlar varsa önerilerinize açığım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrKemal17

Merhaba,

Ses uzatma kablosuna ihtiyacım var, TV'de kullanacağım. Teknosa'da 50TL hediye çekim var bu yüzden oradan almayı düşünüyorum. Sadece aşağıdaki linkte olan ürün mevcut. Bu ürünün kalitesi nasıldır? Başka hangi alternatifler, marka modeller vardır?

Kablonun boyu arttıkça kalite kaybı artar mı? Aslında 5m lik bir kablo daha çok işime yarar. Ses uzatma kablosuna başka bir uzatma kablosu ile uzatma yapılmasında bir sakınca var mıdır?

http://www.teknosa.com/urunler/110271320/vivanco-sound-image-31979-si-e33-30-ses-uzatma-2x3

Teşekkürler.

Böyle koftiden ürünlere para vermeyin.

Gidin elektronikçiden alın daha ucuza gelir.

Altın uç diye fark ederseniz hepsinde yazar. İşin sırrı uçta değil kablonun kendisindedir. Ki o altın uç dediklerinde en ufak bir altına bile rastlayamazsınız.

Kablolar anten gibidir. Etraftaki manyetik alandan etkilenirler ve cep telefonu gibi cihazların radyo sinyallerini üzerlerine çekerler. Kablonun yakınında bir cep telefonu olursa, hoparlörlerden dıt dıt dıt şeklinde sesler duyabilirsiniz.

Ayrıca kablo uzunluğu arttıkça direnç artar, direnç arttıkça gelen akım miktarı düşer.

Odyofil olmadıktan sonra kayıbı hissedeceğinizi sanmıyorum.

Marka olarak bulabilirseniz philips, sony alabilirsiniz.

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Asıl meselenin altın uç olmadığını biliyorum. Philips, sony'nin böyle bir ürününü bulamadım, varsa link alabilirim.

Bu ürüne ne dersiniz?
    http://www.compel.com.tr/P/29-52-3854
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrKemal17

Asıl meselenin altın uç olmadığını biliyorum. Philips, sony'nin böyle bir ürününü bulamadım, varsa link alabilirim.

Bu ürüne ne dersiniz?
    http://www.compel.com.tr/P/29-52-3854

Mesele sadece altın uç olmamakla beraber kötü bir şey de değildir altın kaplama uç...

Altın elektrik geçirgenliği bakımından gümüş ve bakırdan sonra 3. sırada yer almakla birlikte korozyondan daha az etkilenmesi açısından değerli bir metaldir.

Altın kaplama sadece ses sistemlerinde değil bilgisayar konnektörlerde de sıklıkla kullanılan bir kaplamadır. Altın kaplama öyle pahalı bir işlem de değildir. Zira kaplamada cüzi miktarda altın kullanılır. Bence altın kaplama konnektörlerden pek de vazgeçmeyin. Bunun yararını yıllar içinde göreceksiniz.

(Altın kaplamanın o kadar pahalı bir işlem olmadığı konusunda şöyle bir dip not düşeyim... 1-1.5 yıl önce koca bir şamdanı altın kaplattım. Verdiğim para öyle kuyumcu ölçülerinde değil gayet normal bir fiyat idi.)

Line seviyesi (~200-500 mV) sinyal aktarımında kablo direnci hoparlör kablolarında olduğu kadar önemli değildir. Zira line level giriş ve çıkış empedansları yeterince yüksektir. Hoparlör kablosunda 0.1 ohm'un bile önemi varken line seviyesi bağlantılarında bir kaç ohm'un önemi olmaz.

Line seviyesi bağlantılarda kablonun empedansı, özellikle kapasitif etkisi önemlidir. Uzun kablodan kaynaklanan kapasitif etki yüksek frekanslı tiz sesleri kısa devre ederek tizlerin azalmasına neden olur. Kapasitif etkyi en aza indirmek için kaliteli ve mümkün mertebe kalın kabloları tercih edebilirsiniz.

Uygun fiyatlı bağlantı kablolarında Philips, Monster Audio ve Hama gibi markaları tercih edebilirsiniz.

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Altın uç önemli, işe yarıyor ancak kablo kalitesi bu durumdan daha öncelikli bir tercih sebebi. Altın kaplama zaten çok ucuza yapılıyor bu tarz ürünlerde, çok ucuz hdmi kabloları veya bu tarz kablolarda rastlayabiliyoruz.

Konuya tam hakim olmadığım için bazı terimleri bilmiyorum. Line seviyesinden bahsetmişsin, ben kulaklık takacağım için line seviyesinin biraz yükselmesi sorun olmaz demek istedin sanırım.

http://www.vatanbilgisayar.com/hm122315-35mm--35mm-soket-siyah-5m.html
    Hama'nın böyle bir kablosu var ama biraz kalitesiz gibi geldi bana. Kısa kablolarda daha çok alternatif var.

Philips'in, Monster'ın kablosunu zaten bulamadım.

Bu işlerde uzman diyebileceğimiz firmaların 3,5mm ses kabloları çok yüksek olmayan fiyatlara varsa link alabilirim.

İlk mesajda linkini verdiğim ürün alınır mı sence? Kabloları kalın, kaliteli gibi duruyor.
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_SOUND-IMAGE-31979-A-ve-B-Ba%C4%9Flan%C4%B1s%C4%B1-Di%C5%9Fi-Erkek-3-5-mm-Jack-Uyumlu-3-m-Ses-Uzatma-Kablosu,103452,1487631.html?langId=-14
     Ses kablosu için tavsiye - Vivanco iyi midir?
    Bu üründen iki adet alıp ekleyerek kullansam sorun olur mu? Birkaç ohm'un önemi olmaz dediğin için soruyorum.

Şu ürün iyidir dediğin bir şey varsa link alabilirim.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _magnetar_ -- 6 Eylül 2015; 17:17:05 >

• Line seviyesinin biraz yükselmesinden değil kablo DC direncinin biraz yükselmesi sorun olmaz demiştim galiba...

Daha önce elektrükçü adlı arkadaşımızın bahsettiği gibi kablolarda ek yapmak pek istenilir bir durum değil. Ancak ek yapıldığında da dünyanın sonu gelmez.
    Biraz bilimsel konuşursak ek demek ilave kontak demek. Her kontak korozyona uğradığı zaman "diyot etkisi" yaparak sesi olumsuz etkileyebilir. Kulaklığınızın düzeyini bilmiyorum. Ancak neticede burada konuyu geniş açıda inceliyoruz.

Sorun nerede başlıyor biliyor musunuz? Hadi sen bir kablo seç, link'ini ver dediğinizde... :)
    3.5 mm kulaklık fişi müzik sistemlerinde çok kullanılan bir tür olmadığından pek seçenek yok.
    Hepsiburada sitesinde Dark var. Sanırım üzerine para almadıkça Dark marka bir şey almam. 3.5 mm Ttaf kablo da var ama iki tarafında da erkek fiş var.

Konuştuğumuz düzey markalar arasında Profigold ve Bandridge göze çarpıyor. Ama istenilen uzunlukta bulmak zor.

Bana kalırsa Vivanco alın gitsin. Neticede TeknoSa'dan da alacağınız var... :)

Vivanco bir Ttaf, Philips, Monster ayarında marka değil ama bildiğim kadarı ile uzun yıllardır ekonomik fiyatlı tüketici elektroniği sektöründe çalışan bir firma. Sanırım Profigold ve Bandridge ayarında...

Sorun şu ki 3.5 mm konnektörlerin minik boyutları çok da kaliteli bir kablo kullanılmasını engelliyor. Satışı da az olduğundan büyük firmalar bu işe pek girmiyor.

• Bu kabloyu kulaklık bağlantısı için kullanacağınıza göre esasında kablonuzun blendajlı koaksiyel kablo olmasına gerek yok.

Dilediğiniz takdirde bir elektronikçiye iki adet 3.5 mm fiş ve dilediğiniz uzunlukta 3x0.75 kablo (abajur kablosu) götürüp, lehimletip kullanabilirsiniz.

Bu seçeneği seçtiğiniz takdirde umarım umut_baris arkadaşımızın bahsettiği "anten etkisi"nden sorun yaşamazsınız. :) Yaşamazsınız herhalde... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 6 Eylül 2015; 18:39:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.