İnternet cafem'de oyunlar için bir nas server aldım. Dolayısı ile şimdi iç ağı gigabit olarak değiştirmeye çalışmaktayım. Şimdilik geçici çözümler uygulamaya çalışıyorum. Şu anda elimde sadece oyun pc lerini karşılayacak 24 portlu bir gigabit switch 'im var. Birde 100mbitlik switch ile bağlanacak pclerim tabi ayrı olarakda modemim... gigabit switch ile aralarında bir bağlantı oluşturmak istiyorum. Yani bir taraf 100mbit olarak çalışırken, gigabit switch üzerindeki pc ler yine gigabit olarak çalışsın istiyorum. Öncelikle böyle bir şey mümkünmü?
Şayet mümkün ise;
Switchleri modemde mi toplamalıyım? yoksa başka bir switchde mi? 100mbit olarak böyle bir imkanımda var tabiki... Ara bağlantı kablolarını nasıl yapmalıyım? (renk sıralaması v.s.) Ara bağlantı kabloları standart cat5 mi? yoksa cat6 mı olmalı?
Yardımlarını iiçin şimdiden teşekkür ediyorum.
Not: Forumda biraz arama yaptım. Şayet konu hakkında bilgi varsa, sanırım doğru kriterleri girmeyi beceremedim..
gigabit ile diğer megabit switch i cross kabloyla bağlayın aşağıda sıralama var. aradaki kablo cat5 de olabilir sonuçta 100mbitlik switche gidiyor. kullandığınız 2 switch in uplink portları varsa cross kabloyu bu portlara takın
marka modelini yazarmısın.
hallettim teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme