Şimdi Ara

GIGABLUE HD 800 SE KULLANANLAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
16.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kurunc

Bugün HD800SE sipariş ettim, inşallah sorunsuz kullanırım, D-Smarttan gına gelmişti artık.

Hocam güle güle kullanın.Ben de dsmart hdplus kullanıcısıyım.Bende cihazın hantallıgından dolayı üyeligimi sonlandırıp bir hd cihaz almak istiyorum.İlk tercihlerimden biride bu cihaz.Cihaz elinize geçince özellikle sd yayın,kanal geçiş hızı vs temel konularda görüşlerinizi yazarsanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende alıcam ama kararsızım.. tekrar çift kumandaya geçip geçmeme konusunda görüntü açısından çok fark olmıycaksa boşuna para vermeyelim...yorum ve görüşlerinizi bekliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: satmax12

quote:

Orijinalden alıntı: polders

Arkadaşlar bu cihazda biss key ve emu açma özelliği var mı? Trt hd de bundesliga maclarında şifre girdigi zaman izlenebilir mi ?

biss ve emu ile izlenebilen kanalları sorunsuz izlersiniz. Ayrıca server dahilinde olan yayınları da seyredebilirsiniz.

Hocam teşekkür ederim.Bir de Goldmasterın 1090 pvr modeli var.Bunun avantajı cift tuner.Yani farklı tpden kayıt ve pip özelligi var.İkisi arasında tercih yapmak gerekirse özellikle sd yayın kalitesi ve stabil calısma acısından hangisi alınır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: neco53

bende alıcam ama kararsızım.. tekrar çift kumandaya geçip geçmeme konusunda görüntü açısından çok fark olmıycaksa boşuna para vermeyelim...yorum ve görüşlerinizi bekliyorum...

Görüntüde daha iyidir. kumanda olarakta Gigablue nin HDMI CEC özelliğini kullanırsanız tek kumandadan hem cihazı hem tv yi açıp kapatabilirsiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: satmax12

quote:

Arkadaşlar bu cihazda biss key ve emu açma özelliği var mı? Trt hd de bundesliga maclarında şifre girdigi zaman izlenebilir mi ?

biss ve emu ile izlenebilen kanalları sorunsuz izlersiniz. Ayrıca server dahilinde olan yayınları da seyredebilirsiniz.

Hocam teşekkür ederim.Bir de Goldmasterın 1090 pvr modeli var.Bunun avantajı cift tuner.Yani farklı tpden kayıt ve pip özelligi var.İkisi arasında tercih yapmak gerekirse özellikle sd yayın kalitesi ve stabil calısma acısından hangisi alınır ?

İki ürün farklı sistemli cihazlardır. Goldmaster modellerinde CCcam stabil değildir. Kanallar giga daki gibi hızlı geçiş yapmaz. Görüntü kalitesi daha üstündür. Ama goldmaster 1090 modeli çift tuner olduğu için pip yapabilir bir kanalı izlerken farklı kanalıda kaydedebilirsiniz. giga se modelinde aynı transpordeki kanalı kaydedbilirsiniz. Veya diğer tunerdeki ( dvbt/c) dekşi kanalları yapabilirsiniz. ancak gigablue biliyorsunuzn enigma 2 sistemlidir. O nedenle yazılımsal avanttajı goldmaster ürünleriyle kıyaslanamaz çok daha iyidir.

• Gigablue de Çift tunerli cihaz isterseniz gigablue da QUAD modelide var şu an içbir cihazla kıyaslanamayacak teknolojiye sahip cihazdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HDsatış

Gigablue de Çift tunerli cihaz isterseniz gigablue da QUAD modelide var şu an içbir cihazla kıyaslanamayacak teknolojiye sahip cihazdır.

Hocam yukardaki mesajda görüntü kalitesi iyi demişsiniz.Hangisi için yazdınız acaba.Sizin sitenizi takipteyim zaten.Karar verince muhtemelen sizden sipariş vereceğim.QUAD ıda inceledim ve katherien 913 üde.İkisi de benim istedigim gibi çift tunerli ve stabil aletler.Lakin ikisi de bütçemi aşıyor.400-500 gibi bir bütcem var.Yoksa onlardan birini almak isterim.Next machine 3d var birde ama çok olumsuz yorumlar okuyorum..Takipteyiz şimdilik hayırlısı..

• gigablue 800 se hd satıyorum digiturk aldığım için
    hepsidijitalden faturalı
    400 tl
    kutusu vs herşeyi duruyor. ilk günkü gibi durumdadır
  • Atlanta hdbox var elimde, iptv deki donmalardan bıktım ve gigablue se ile takas yapacağım sanırım, acaba elimdeki iptv linklerini kolayca makineye ekleyebilirmiyim? Eğer çok zor ise takas yapmak için başka cihaz dusunecegim.

• Dün akşam kargom geldi ve HD800SE için ilk izlenimlerimi aktarmak istiyorum, öncelikle malzeme kalitesi tatminkar özellikle kumandasını çok beğendim, çok kaliteli ve çekim gücü yüksek fakat üzerindeki tuşların birçoğunu kullanamadım zira ne işe yaradıklarını henüz çözemedim! Görüntü kalitesi gayet iyi fakat kullandığım D-smart cihazından bariz bir kalite farkı olmadı! Linux sistemli olması sebebiyle kullanımı hiç pratik değil, menüler çok karışık, yarı türkçe yarı ingilizce artık nekadar kabiliyetliyseniz okadar kullanacaksınız!
    Üzerinde zebradem yüklü olarak geldi, aldığım yerden 6 ay server hediyeli olduğu söylenmişti ama trt hd biss dahil hiçbir şifreli kanalı çözebildiğini görmedim! birlikte aldığım wifi aparatı kullanışlı ve zahmetsizçe kurulumu yapıp ağ bağlantısını gerçekleştirdi fakat dediğim gibi linux sistem çok karışık, normal bir uydu gibi değil, kanal arama ve düzenleme olayı pc üzerinden dosya yükleyerek yapılıyor ve buda biraz tecrübe isteyen bir iş! türksat ve hotbird uydularından izlediğim kanalların çoğunu tarattığım halde bulamadı ve bulduklarınında çoğunun sinyali çok zayıf alıyor ve görüntü kesik kesik geliyor! yani şifreli kanalları izlemek bir yana normal kanalları bile izleyemmiyorum şuan
    buket denilen kanal listesi gibi bişeyler var ve listedeki 10 kanaldan ancak 2 si görüntü veriyor diğerleri ya sinyal yok ya şifreli yada sinyali çok zayıf! ben bu buketleri silip kendi kafama göre baştan kanal taraması yapıp kanal listesi oluşturayım dedim ama nafile!
    uydu bulmak kanal taratmak gibi çok basit işlemler bile bu cihaz için oldukça yüksek sabır isteyen ve kabiliyet gerektiren işler! Büyük bir hevesle aldığım cihazı şimdilik bir kenara kaldırıp D-smarta devam ediyorum zira durduk yere başıma iş açtım ve sinir stres sahibi bir adam olacam yakında

• Kurunc hocam mesaj attım, eğer takas düşünürseniz takaslayalim. Ben dm800se size sorunsuz basit görüntü kalitesi iyi bir cihaz ariyorsunuz anladigim kadariyla.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HDsatış

Gigablue de Çift tunerli cihaz isterseniz gigablue da QUAD modelide var şu an içbir cihazla kıyaslanamayacak teknolojiye sahip cihazdır.

Hocam yukardaki mesajda görüntü kalitesi iyi demişsiniz.Hangisi için yazdınız acaba.Sizin sitenizi takipteyim zaten.Karar verince muhtemelen sizden sipariş vereceğim.QUAD ıda inceledim ve katherien 913 üde.İkisi de benim istedigim gibi çift tunerli ve stabil aletler.Lakin ikisi de bütçemi aşıyor.400-500 gibi bir bütcem var.Yoksa onlardan birini almak isterim.Next machine 3d var birde ama çok olumsuz yorumlar okuyorum..Takipteyiz şimdilik hayırlısı..

Bütçeniz yetersizse Gigablue hd 800 se2 machineye göre çok daha iyidir. Çift dvbs2 tuner yok ama enigma 2 avantajları gigablue yu machinenin öeüne geçirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

Atlanta hdbox var elimde, iptv deki donmalardan bıktım ve gigablue se ile takas yapacağım sanırım, acaba elimdeki iptv linklerini kolayca makineye ekleyebilirmiyim? Eğer çok zor ise takas yapmak için başka cihaz dusunecegim.

Çok kolaydır bunun için HD den destek alabililirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurunc

Dün akşam kargom geldi ve HD800SE için ilk izlenimlerimi aktarmak istiyorum, öncelikle malzeme kalitesi tatminkar özellikle kumandasını çok beğendim, çok kaliteli ve çekim gücü yüksek fakat üzerindeki tuşların birçoğunu kullanamadım zira ne işe yaradıklarını henüz çözemedim! Görüntü kalitesi gayet iyi fakat kullandığım D-smart cihazından bariz bir kalite farkı olmadı! Linux sistemli olması sebebiyle kullanımı hiç pratik değil, menüler çok karışık, yarı türkçe yarı ingilizce artık nekadar kabiliyetliyseniz okadar kullanacaksınız!
    Üzerinde zebradem yüklü olarak geldi, aldığım yerden 6 ay server hediyeli olduğu söylenmişti ama trt hd biss dahil hiçbir şifreli kanalı çözebildiğini görmedim! birlikte aldığım wifi aparatı kullanışlı ve zahmetsizçe kurulumu yapıp ağ bağlantısını gerçekleştirdi fakat dediğim gibi linux sistem çok karışık, normal bir uydu gibi değil, kanal arama ve düzenleme olayı pc üzerinden dosya yükleyerek yapılıyor ve buda biraz tecrübe isteyen bir iş! türksat ve hotbird uydularından izlediğim kanalların çoğunu tarattığım halde bulamadı ve bulduklarınında çoğunun sinyali çok zayıf alıyor ve görüntü kesik kesik geliyor! yani şifreli kanalları izlemek bir yana normal kanalları bile izleyemmiyorum şuan
    buket denilen kanal listesi gibi bişeyler var ve listedeki 10 kanaldan ancak 2 si görüntü veriyor diğerleri ya sinyal yok ya şifreli yada sinyali çok zayıf! ben bu buketleri silip kendi kafama göre baştan kanal taraması yapıp kanal listesi oluşturayım dedim ama nafile!
    uydu bulmak kanal taratmak gibi çok basit işlemler bile bu cihaz için oldukça yüksek sabır isteyen ve kabiliyet gerektiren işler! Büyük bir hevesle aldığım cihazı şimdilik bir kenara kaldırıp D-smarta devam ediyorum zira durduk yere başıma iş açtım ve sinir stres sahibi bir adam olacam yakında

Sinyal konusunda anteninizde problem olduğu görünüyor. Biss konusunda ürünler gönderilirken biss ayarı yapılmaz ama açmak isterseniz yöntemi, basittir bizden destek alın dosyayı göndersinler ftp den bağlanıp dosyayı cihaza atmak yeterlidir. Buketleri silmek oldukça kolaydır. hangi buketi silmek istiyorsanız üzerine gelip menü tuşuna basmanız çıkan menüde "seçilen kanalı veya buketi sil" seneneğini ok lemeniz yeterli olacaktır. Buket oluşturmakta aynı sistem hepsi menü tuşu ile yapılıyor bunlar aslında kitapçıkta yazıyor ama galiba okuma gereği duymuyoruz.

• Kitapçığı çok yetersiz ama kullandıkça çözüyorum cihazı.
    Sitesindeki anlatım videolarını izledim çok işime yaradılar.
    Cihaz kesinlikle çok kaliteli ve yetenekli fakat tam manasıyla kullanabilmek için tecrübe ve birikim gerekiyor.
    Ağ üzerinden cihaza bağlanmak çok pratik ve kullanışlı, birçok eklenti mevcut fakat server ayarı bozulmasın diye fazla kurcalamak istemiyorum şimdilik.
  • bende HD den gigablue ue aldım görüntü kalitesi çok tatminkar...HD kanallarda maç izlemek ayrı keyif...kanal geçiş hızı çok çok iyi...HD deki arkadaşlarada ayrıca teşekkürler usanmadan üşenmeden destek veriyorlar...ilgililer yani...ben ilk defa uydu alıcısı kullanıyorum...anlayacağınız çok acemiyim...hele hele linux tabanlı bir cihaz için ise oldukça acemiyim...ama menüleri karıştırınca birazda forumlardaki bilgileri okuyunca yavaş yavaş anlıyorum cihazın mantığını ve işlevselliğini...HD deki arkadaşlarda neyin ne olduğunu ve nasıl yapıldığını öğrettikçe (bazı anlamadığım konularda tel.açtığım zaman.) daha iyi kavrıyorsun...ccam performansınıda zamanla göreceğim...ama mesela ben dün barça-paris maçını seyrettim...4-5 kanal veriyordu...bazıları çok iyidi bazılarında zaman zaman takılma oluyordu...bu sorunada bugün HD deki arkadaşlar destek verdiler...bakalım zamanla göreceğiz ccam performansını...şuan için cihazdan memnunum...görüntüyü tekrar ediyorum benim için gerçekden tatminkar....teknik konularıda cihazı iyice öğrendikden sonra paylaşırım...gerçi benim için biraz zaman alacak ama öğrenilmeyecek bir şey değil...

• slm gigablue se aldım ama görüntüsünden hiç memnun diilim dahili uydu alıcı daha iyi vestel tv bana mı öyle geliyo yoksa bilmediğim bi görüntü ayarı mı var lütfen yardım... bi de kanal listesi yükleme nasıl anlatırmısınz..
  • Uydu cihazınızdaki ayarlardan çözünürlük kısmında 1080i ayarlımı ona bakınız. Bazı tv lerde kendi hd cihazın görüntüsü daha iyi olabilir ancak TV lerdeki uydu cihazları lisanslı üretim olduğu için kapalı kutudur. Biss ve paylaşım ve ya şifreli kanalalrı izleme işi TV ye gömülü uyudu alıcılarında olmaz.
  • hd se de görüntü ayarlarını tam yapabilen varsa yazabilir mi görüntü den memnun diilim imajlarda hep 128 de ayarlı tv vestel led ....
  • gigablue 800 se hd satıyorum digiturk aldığım için
    hepsidijitalden faturalı
    350 tl
    kutusu vs herşeyi duruyor. ilk günkü gibi durumdadır
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.