Şimdi Ara

Gigabyte 970A- DS3P ram slotu kapatmayacak soğutucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Gigabyte 970A-DS3P anakartım var. Gskill 2*4gb ripjaws kullanıyorum. Bir takım daha almayı düşünüyorum ama Xigmatek Gaia soğutucum bir tane ram slotunu kapatıyor. Ram slotunu kapatmayacak ve Gaia kadar iyi sonuç verecek işlemci soğutucusu tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu arada işlemcim FX6300 onuda 8350 ile değiştireceğim. 8350 ye göre bir soğutucu olursa memnun olurum.

• Bir arkadaşa tavsiyede bulunmuştum ve durum çok benzer. O sebepten mesajı buraya kopyala / yapıştır .

quote:

Cooler Master CM Hyper 212X soğutucuyu GIGABYTE GA-990XA-UD3 anakart üzerinde kullanıyorum problem yok ve yükte işlemci sıcaklığı 35 dereceyi hiç geçmiyor. Boşta 6-8 derece arasında seyrediyor.

Fakat bu soğutucunun yüksekliği ortalama 16 cm civarı ve ram slotlarına yakın duruyor. Ben GSKILL RipjawsX ram kullanıyorum ve soğutucu ile arasında en fazla 3-4 mm bir mesafe var / yok. Yüksek ram soğutucuna sahip bir sistemde uyum sorunu yaşayabilir. Dar bir kasada yan kapak kapanmayabilir.

Her şeyi hesaba kattıktan sonra alınabilecek güzel bir soğutucu ...

• ToTeM kullanıcısına yanıt
    Hocam hızır gibi yetiştin. Gerçekten çok makbule geçti. Aradığımı buldum gibi görünüyor. şöyle bir link buldum. Tamda denildiği gibi 1.2 mm var yok :)

https://i.ytimg.com/vi/6HvVa6ZdAvk/maxresdefault.jpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeroztrk

Hocam hızır gibi yetiştin. Gerçekten çok makbule geçti. Aradığımı buldum gibi görünüyor. şöyle bir link buldum. Tamda denildiği gibi 1.2 mm var yok :)

https://i.ytimg.com/vi/6HvVa6ZdAvk/maxresdefault.jpg

Sanki benim anakartın fotoğrafı : ))) ...
    :) Yakında benim anakartın görseli de böyle olur diye tahmin ediyorum :) Ekran kartı da değişecek tabi bende. Psu bile aynı nerdeyse. :)
  • quote:

:) Yakında benim anakartın görseli de böyle olur diye tahmin ediyorum :) Ekran kartı da değişecek tabi bende. Psu bile aynı nerdeyse. :)

Benim kasa Corsair 400R ve PSU aşağıda konumlandırılmış durumda, oyun falan oynamadığım için HD 6850 fazlasıyla yetiyor. Bende yeni filtreler ve fan kontrol ünitesi geldiğinde montaj sonrası birkaç fotoğraf paylaşırım kısmetse ...
    Benim kasa Thermaltake Elemet G soğutması iç hacmi vs bana çok fazlasıyla yetiyor. Arada oyun oynuyorum ama öyle son oyun olsun son ayarlar olsun takıntım olmadığı için de kartın yettiği ayarlara alıp oynuyorum. Kartım da HD5850 Toxic edition. Ama 3D çizim yapmaya başladıktan sonra kart ihtiyacım doğdu. GTX780 alacağım onun içinde. Bir de işlemcimi i5 4*** serisinden bi işlemci ile değiştirip rami de bi 2*4 kit daha alıp 16 yapacağım. Zaten ssd falan var. Grafik için düzenleyip oyunda da dibi görürüm diye tahmin ediyorum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Benim kasa Thermaltake Elemet G soğutması iç hacmi vs bana çok fazlasıyla yetiyor. Arada oyun oynuyorum ama öyle son oyun olsun son ayarlar olsun takıntım olmadığı için de kartın yettiği ayarlara alıp oynuyorum. Kartım da HD5850 Toxic edition. Ama 3D çizim yapmaya başladıktan sonra kart ihtiyacım doğdu. GTX780 alacağım onun içinde. Bir de işlemcimi i5 4*** serisinden bi işlemci ile değiştirip rami de bi 2*4 kit daha alıp 16 yapacağım. Zaten ssd falan var. Grafik için düzenleyip oyunda da dibi görürüm diye tahmin ediyorum :)

Bende de sizin ramlerden CL10 4x4 GB var. Lakin ben depolama meraklısı olduğumdan SSD ihtiyacı duymuyorum. 3 x 3 TB dahili ve 2-3 tanede 1,5 - 2 TB arası harici diskim var. Fakat yakın zamanda sanırım 256 bir Samsung 850 Pro alacağım ki şu masaüstüne 2-3 dakikada düşmeyeyim artık .

Ben daha önce intelciydim ve AMD' ye sıcak bakmazdım ama grafikte hep ATI tercih etmişimdir. Intel' in stabilitesi tartışılmaz ama fiyatları ne yazık ki tavan. Şu anki FX 8350 (700 TL) performasında bir Intel işlemci 3.000 TL' den az değil. Şahsen benim arada sırada oyun ve sıklıkla veri taşıma işime fazlasıyla yetiyor da artıyor. Önceliğim kasa içinde çok HDD yuvası olması, Antalya' da yaşadığım içinde kasa içinin geniş ve ferah olması. Mevcutta kasamda 8 fan var, CPU' da sayarsam 9, ekran kartıyla 10 ve 3 fan yerim daha var ve yazın gölgede 50-55 derece olan Antalya sıcaklarında beni rahatlıkla götürür sanırım. Geçen yaz eski kasamdaki Ocz 650 PSU sıcaktan resmen infilak etmişti .

Şu sıra tek problemim fanlardan ötürü oluşan rüzgar sesi ve onuda kısmetse bir fan kontrol ünitesi ile çözeceğim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 2 Şubat 2017; 13:57:34 >

Bana 2tb depolama alanı filmlerim ve fotoğraflarım için yetiyor açıkcası. Grafik programları kullanıyorum o sebeple hızlı işlem yapan cihaz ihtiyaç duyuyorum. Bunun için ssd olmazsa olmazım diyebilirim. Ram olarak 8 işimi görüyor 2D programlarda ama 3d başka bir dünya. Oyun için bende tercihimi amd den yana kullanıyorum. Uygun fiyata güzel çözümler alıyorum. Ama ekran kartı konusunda bu sefer intel tarafına geçmek zorundayım. Çizim programları genelde intel tabanlı yazılıyor. Cuda çekirdeği diye bir olay varmış. 3D çizim için olmazsa olmaz. Quadro serisi kartların en düşüklerinin bile inanılmaz performans vermesi yazılım desteği ve kart mimarisinin o programlara göre yapılmasıymış. İşlemci konusunda oldukça kararsızım. Yine amd kanalından gidip Fx 8350 almak aklımda yok değil. İstanbulda yaşıyorum. Kasamın soğutması bana yetiyor. İşlemcim 40 derece görmedi bile bugüne kadar. Kaldı ki yazın bilgisayar ile çok işim olmuyor. :) Sistemi güncellediğimde fx8350 - Gtx780 - bir takım daha gskill olacak gibi görünüyor. Oyun oynamayı da yabana atmamak lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.