Şimdi Ara

Gigabyte anakarta Seagate BarracudaV12 Harddisk takılması ve IDE/AHCI bios problemleri Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kullandığım anakart Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P işletim sistemim:windows 7 64bit. Anakart üzerinde 6 tane sata2 port (standart ıntelin ICH10 yapısı) 4 tanede Gsata2 port (Gigabyte ın Jmicronu)

Sistemimde seagates barracuda 12.0 1TB HD yavas calısıyordu windows puanlamasıda 5.9 ki diger tum parcalar en az 7.3 bende aynısından bir tane daha HD aldım hersey cok dahada kotulesti sistem icinden cıkılmaz derecede yavas.

Eger anakartta birinci HD i SATA2_0 a diğerinide SATA2_1 DVD writerıda SATA2_3 e taktınız diyelim

Bios icinde su sekilde oluyor default ayarlar secili

IDE Channel 0 master none
    IDE Channel 0 slave none
    IDE Channel 1 master none
    IDE Channel 1 slave none
    IDE Channel 2 Master 1.HD
    IDE Channel 2 Slave DVD writer
    IDE Channel 3 Master 2.HD
    IDE Channel 3 Slave none

Nereye takarsam takayım IDE Channel 0 yada 1 e denk getiremedimki mantıken bunların en basta olması lazım sonucta anakartta dogru yere takıyorum burda baska gosteriyor.
    SATA2 lerde master slave olmadıgı için Bios ta nerede gosterirse gostersin bu durumda denilemez gibi geliyor bana.

Burda harddisklerimi GSATA2 portlarına takmıyorum onlara takarsam sistem dahada yavaslıyor zaten tavsiye edilmiyor bu portlar intele gore :))

Bende uzun arastırmalar sonunda AHCI yapmaya karar verdim.IDE ile cozume ulasılamıyor.

Su an Bİos taki ayarlar soyle AHCI icin Dogrumudur.

Onchip IDE Channel Enabled (bu disable mı olmalı)
    Onchip SATA Type AHCI
    Onchip Sata port4/5 as Sata type (dogrumudur diger secenek IDE olması) DVD writerı SATA2_4 e taktım.
    Onboard SATA/IDE Device Disabled (enabled yapmaya gerek yok cunki bunlar GSATA2 portları benim kullanmadıgım kullanım klavuzunun dedigi daha dogrusu)
    Onboard SATA/IDE Ctrl Mode IDE (blank durumda bu satır)

Ayrıca Gigabyte ta AHCI sistemin acılısında 10 saniye daha gecikme yapıyor IDE ye gore bunun nedeninde Gigabyte kartlarının 2006 yılının AHCI V1.06 olması aslında AHCI V1.20E olması gerekiyorki sanırım benim kartımdada eski

Sonucta sisteminize harddisk baglıyorsunuz ve cok asagılarda bir performans ile kullanıyorsunuz bu is nasıl cozulur.

Saygılarımla

• benimkindede ahci yok eğer bios güncellemesi yaparsam çıkarmı?
    anakartım gibabyte 945s
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.