Şimdi Ara

Gigabyte B450 Aorus Elite - AMD Ryzen 5 3600 - Mavi Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Gün içinde 2-3 defa mavi ekran alıyorum.
    Sistem bileşenlerim:
    Gigabyte B450 Aorus Elite anakart (Bios : F42f) , AMD Ryzen 5 3600 işlemci, Sapphire Rx 5700 8GB ekran kartı, 2*16 GB Corsair DDR4 3000 Mhz Ram, ADATA 512 GB M2-Ssd, AeroCool 750W PSU.
    Yardımcı olabilir misiniz, teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bazı kişiler bu BIOS sürümünde RAM kaynaklı problemler yaşamış,RAM'lerin MHz ve voltaj değerlerini düşürürerek tekrar dener misiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlginiz için teşekkür ediyorum. XMP kaynaklı sıkıntı olabilir ihtimaliyle, ramleri default 2133 Mhz ayarladım. Chipset driverını yüklemeden önce 10-20 dk içinde mavi ekran ve reset atıyordu. Güncel chipset driverını yükledikten sonra mavi ekran ve rest günde 2-3 defaya indi. Windows 10 Pro 1903.

• uc90tr U kullanıcısına yanıt
    Yeni BIOS sürümü gelene kadar RAM'lere dalgalı voltaj veriyor olabilir.Bu da mavi ekrana sebep olabilir.Bu konudan şikayetçi olan birkaç tane daha insan var.
    Aklıma çözüm olarak manuel voltaj ile overclock geliyor,daha stabil olacağına inanıyorum.

• takip
  • Hayırlı geceler. Anakart ihtimalini düşündüğüm için Asus TUF B450-Plus ile sistemi tekrar topladım. Mavi ekran almadım, lakin beli belirsiz aralıklarla reset atmaya devam ediyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: uc90tr

Hayırlı geceler. Anakart ihtimalini düşündüğüm için Asus TUF B450-Plus ile sistemi tekrar topladım. Mavi ekran almadım, lakin beli belirsiz aralıklarla reset atmaya devam ediyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
    Sıcaklıkları takip ediyor musunuz? İşlemci soğutucusu nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Anakartı değişmektense önce ramlere müdahale etseydiniz daha iyi olmazmıydı ?

RAM'leri kontrol edebilirdiniz,önceki anakartınız canavar gibiydi.

• Mavi ekran verdiğinde çıkan hata koduna göre çözüm üretebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yarimpower -- 16 Kasım 2019; 9:37:6 >
  • Mavi ekran da genelde nedenini de söyler. Ne yazıyor aldığında? Böyle ne sorunu yaşadığını nerden bilelim.
  • Gigabyte B450 Aorus Elite - AMD Ryzen 5 3600 - Mavi Ekran

• Hayırlı sabahlar. İlginiz için teşekkür ediyorum. Gönderdiğim fotoğraflardaki gibi, mavi ekranlarda her seferinde farklı hata kodları geliyordu. Bu kodlardan bir sonuca varamadım. Farklı bir Power Suppley deneyeceğim. Ramleri de ayrıca test edeyim.

• Msi After Burner ile oyunlardaki sıcaklıkları,
    Aida64 ile masaüstünde sıcaklıkları kontrol ediyorum. (35-60) derece arasında değişiyor.
    İşlemci soğutucusu Zalman CNPSX5.

• Apc_Index_Mısmatch hatası alıyorsunuz.Google da şöyle çözümler var.
    tr.k2rx.com
    Düzeltme: APC Dizin Uyuşmazlığı nedeniyle Mavi Ekran - k2rx.com
    https://tr.k2rx.com/fix-blue-screen-due-apc-index-mismatch
  • Hayırlı geceler arkadaşlar. Mesajları ile yardımcı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Problemi güç kaynağı olarak belirledim. AeroCool 750W güç kaynağı 12V1 ve 12 V2 olarak iki farklı kanaldan 25A-25A besleme yapıyor, bu da sisteme yeterli gücü veremiyor. Xigmatek X-Power 650W 80 Plus ( 12V tek kanal 46A besleme) güç kaynağı ile değiştirdim. Bilgisayar 4 gündür mavi ekran yada reset gibi problem vermedi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.