Şimdi Ara

GIGABYTE B450M S2H ŞERİT LED ÖNERİR MİSİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir PC aldım ve anakartı başlıkta belirttiğim gibi GIGABYTE B450M S2H
    Aşağıda ki fotoğrafta gözüktüğü gibi LED CPU girişi olan bir kart yani RGB destekliyor.

Aşağıda ki linklerde olan şerit ledler 3 Pinli diyor. Ben bu batarya ve priz olmadan direk 3 pini yukarıda ki anakartım da olan LED CPU girişine taksam herhangi bir problem yaşar mıyım. Direk çalışır mı yoksa düzeneği kurduktan sonra kasanın içinden fişi çıkarıp dışardaki prize mi takmam gerekiyor.

urun.n11.com
    RGB ŞERİT LED KUMANDA ADAPTÖR TAK ÇALIŞTIR 5 METRE 3 ÇİP 5050 Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/serit-led/serit-led-rgb-set-kumanda-adaptor-3-cip-5050-smd-pcb-tak-calistir-P260252177

Bu üründe ki şerit ledin bir ucu dişi bir ucu erkek ben anakarta dişi tarafını mı takcam anakartta ki pinler altın uçlu olarak gözüküyor eğer yanlış görmüyorsam

Bana bu yukarıda paylaştığım ledler gibi anakarta uyumlu şerit led ve ya RGB aydınlatma önerir misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zayter -- 24 Kasım 2019; 4:57:0 >

• Merhabalar. Öncelikle bilgisayarınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

Mesajınızdan alıntılar yaparak açıklamaya çalışacağım.

"Aşağıdaki linklerde olan şerit ledler 3 Pinli diyor."
    Linkteki ürün standart 3 renkli şerit ledlerin bağlantısına sahip, +12V, G, R ve B olmak üzere 4 pinli. Resimlere dikkatli bakarsanız belli oluyor. Benzer bir ürüne ait detaylı resim
    Burada çip sayısıyla ilgili bilgiler var: Şerit Ledlerde 3 Çip Tek Çip Farkı

"batarya ve priz olmadan direk 3 pini yukarıdaki anakartımda olan LED CPU girişine taksam herhangi bir problem yaşar mıyım? Direk çalışır mı yoksa düzeneği kurduktan sonra kasanın içinden fişi çıkarıp dışardaki prize mi takmam gerekiyor?"
    Anakartın kullanım kılavuzundaki bilgilere göre LED_CPU pinlerine işlemci soğutucusunun şerit ledini veya en fazla 2 metreye kadar/en fazla 2 ampere kadar standart 5050 RGB şerit ledleri takabilirsiniz(pin sıralaması 12V/G/R/B olmalı). Anakarta zarar vermemek için en fazla 2 metre/en fazla 2 amper sınırlarını aşmamaya dikkat edin.
    Anakartın kullanma kılavuzundan 2 ekran görüntüsü ekliyorum.

Yani kullanım kılavuzundaki bilgilere göre linkini verdiğiniz üründen 2 metre alıp(veya fazla aldıysanız 2 metresini kesip) dışarıdan adaptör, kontrolcü gibi herhangi bir bağlantıya gerek kalmadan, sadece LED_CPU pinlerine takarak çalıştırabilirsiniz. Renkleri anakartın RGB Fusion yazılımıyla bilgisayardan kontrol edebilirsiniz.

"Bu üründeki şerit ledin bir ucu dişi bir ucu erkek ben anakarta dişi tarafını mı takcam anakartta ki pinler altın uçlu olarak gözüküyor eğer yanlış görmüyorsam."
    Şerit ledin dişi ucunu anakartın CPU_LED pinlerine takmanız gerekiyor. +12V, G, R, B sıralamasına dikkat edin.

"Bana bu yukarıda paylaştığım ledler gibi anakarta uyumlu şerit led ve ya RGB aydınlatma önerir misiniz?"
    Paylaştığınız ürün anakartınıza uyumlu. Uzunluğu en fazla 2 metre olacak şekilde adaptör, kontrolcü gibi herhangi bir şey eklemeden anakarta takıp kullanabilirsiniz. Kalan 3 metre ledi de ayrıca başka yerde değerlendirebilirsiniz. İsterseniz kumandası adaptörü olmayan daha ucuz ürünlerden de satın alabilirsiniz. (buradaki gibi) Anakarta takarken toplam uzunluğun 2 metreyi geçmemesine dikkat edin ve +12V/G/R/B sıralaması doğru olacak şekilde takın.

Ben de bu anakarttan sipariş ettim, sistemi kurduktan sonra elimdeki ledleri takıp deneyeceğim. Sorunuz olursa yazabilirsiniz.

Herkese iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F3SV mağduru -- 3 Aralık 2019; 3:18:2 >

• Çok teşekkür ederim. Darkın 240mm fanını aldım LED şeritle birlikte kontrolcü dahil. Şuanlık işimi görüyor. Yorumun ve emeğin için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F3SV mağduru kullanıcısına yanıt

Deep Cool RGB 200PRO Yüksek Parlaklı Anakart Kontrollü Adresli RGB LED Şerit 5V DC, 3 PIN

https://www.hepsiburada.com/deep-cool-rgb-200pro-yuksek-parlakli-anakart-kontrollu-adresli-rgb-led-serit-5v-dc-3-pin-pm-HB00000EAJRP

bunu kullanabilirmiyim gıgabyte b450m s2h

lütfen yardım edın

• Arif95 A kullanıcısına yanıt

Merhaba. Maalesef verdiğiniz linkteki ürün anakartla uyumlu değil. 4 pinli 12V, R, G, B pinleri olan şerit ledlerden kullanmanız gerekiyor. Üstteki mesajımda paylaştığım linkler hâlâ çalışıyor, oradan bakıp benzer bir ürün kullanabilirsiniz. İyi akşamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arif95 A kullanıcısına yanıt
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7800x3d Anakart önerisi
    3 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.