Şimdi Ara

Gigabyte B450M S2H V2 Bellek Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bu anakart üzerinde şuan 1600 af takılı ve kullanmakta olduğum corsair 3600 mhz çift kanal bellekler mevcut. Kullandığım bellek modelim Corsair Vengeance RGB Pro CMW16GX4M2Z3600C18 kodlu belleklerdir. Ben bu anakart ve işlemciyle sorunsuz stabil bir performans istediğim için bunları satacağım. O yüzden sizden uyumlu bellek önerisi istiyorum şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

• ramler kalsın anakart ve işlemciyi sat. :)

• forvet09 kullanıcısına yanıt

bende öyle düşündüm ikisinden de pahalı yada biostan ayar yapmak lazım xmp açınca sıkıntı çıkıyor

• Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    O anakart zaten max 3600 mhz desteklemiyor mu?
    1. ve 2. nesil ryzenlerin 3600 mhz bellek ile problem çıkarması zaten yüksek ihtimal değilmi? Bence sorun işlemcide %100 emin olmak için belleklerden önce anakart yada işlemciden birini değiştirip denemek lazım
  • general4242 kullanıcısına yanıt

destekliyor fakat uyum sorunu yaşıyorum xmp açtığımda oluyor

• Mxsr kullanıcısına yanıt

işlemcide sorun yok parçaları yük altına soktuğumda da sorun olmuyor en zaman xmp açıp windows açtıysam o zaman oluyor bellekleride test ettim me test 86 ile onlarda sorunsuz uyum sorunu çekiyorum

Sorunun kaynağının işlemci olmadığına nasıl eminsiniz bilmiyorum ama bence yüksek ihtimal işlemcide IMC sizin problemin kaynağı. Amd boşuna en fazla 3000 mhz destekliyorum demiyor

Gigabyte B450M S2H V2 Bellek Önerisi

bende 2 sistem var diğeri 3700x b550 anakartlı aynı şekilde 2 farklı grup ramde aynı problemi yaşadım 3700x demi 3600 mhz ram desteği yok o zaman ?

• chipset driverleri windows ve bioslar güncel

E bunu baştan söyleseniz ona göre yorum yaparız. Diğer grup belleklerin modeli neydi?

Xmp açmadığınızda bellekler çok düşük mhz de calismiyor mu zaten 2133 falan.
    Bende de b450m s2h var ama v2 mi emin degilim.
    V1 ile v2 arasinda ne fark var ki.
    Bende de corsair lpx 8x2 ram var 3200 mhz cl16
    Xmp den 3400 mhz yaptım voltaj falan oynamadim aylardir sıkıntı cikarmadi yuk altinda bile.
    God of warda 15 gb leri görmüştü oyununun sorunu yüzünden yine de reset atmadı

Adata XPG Spectrix D60G 8GB 3200MHz DDR4 Ram AX4U320038G16-ST60

• general4242 kullanıcısına yanıt

2666 mhz de çalışıyor 3600 mhz bellekler malesef v2 daha fazla gb ram destekliyor sanırım tam emin değilim ondan da sizdeki lpx lerin tam modeli nedir ?

• up

• xmp cortlatıyor malesef sistemi

V2'de apu besleyen vrm bölgesinde değişiklik var diye biliyorum %100 emin olmamakla birlikte

Aynı anakartta (v2 version) F4-3200C16D-16GVKB model bellekleri 2x8 3200 hızda ve BL2K8G36C16U4B model bellekleri 2x8 3600 hızda kullandım daha önce herhangi bir problem çıkmamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mxsr -- 7 Şubat 2022; 3:38:33 >

ucuz yollu bir sistem olsun diye toplamıştım xmp den dolayı moralim bozuldu. Ama deneye deneye sorun xmp açtığımda ortaya çıktığına emin oldum bios resetlediğimde 2666 mhz de çalışıyor ramler ve sorun olmuyor. Cricual alıp denesemmiki diye düşünmeye başladım. En azından aldığım yer iade konusunda sorun yapmıcak olursa süper olur benim için öyle bir yerden almalıyım

• ramler şunlar sanırım

xmp açmak yerine xmp'yi kapalı tutup manuel olarak ram hızını 3200 yapmak denenebilir. xmp ile çıkan problemin tam olarak ne olduğunu anlamadım ama böyle yaparak xmp problemlerini aşan bir arkadaş vardı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.