Şimdi Ara

GIGABYTE EP45-UD3 / EP45-UD3R / EP45-UD3P KULLANANLAR BURAYA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
3
Favori
42.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: KiLLeD By l HuNTeR

quote:

Orjinalden alıntı: MillionDollarBaby

quote:

Orjinalden alıntı: gonuldagi

Verifying DMI Pool Data..........succes updating yazıyor bazen bazen yazmıyor

1 sn bekleyiver ne olmuş

Benim gibi Gigabye ahcı yı filan açsan kafayı sıyırırsın heralde
    Valla Asus P5Q E ile yanyana koyuyorum Overclock hariç asus yanına bile yaklaşamaz varsın biraz geç açılsın
    kaç gündür mavi ekran ne unuttum maşallah maşallah tutututututu nazar değmesin Q6600 1,379V ile 3.4 Ghz oldu
    Asusta 1.45V istiyordu haliyle mavi ekranla akraba olmuştum ramlerim ondada 1000 mhz du bundada ama az voltajla
    hiç mavi ekran olmuyorya en çok ona sevindim kusurları kabahatleri yok değil ama UD3P nin kusurları anlayışa sıgar cinsten

En belirgin hatası ise Vista yüklerken yükleme ekranına gelene kadar heralde bi 10 dk geçiyor
    çok uğraştım araştırdım çözemedit HPet 64 bite ayarlı.

Aynı şekilde bende de Verifying DMI Pool Data..........succes updating yazıyor ardından hemen sistem açılıyor.Dediğin gibi vista yükleme ekranında 5 - 10dkya yakın bekliyor ilk başlarda vista dvdsi bozuk sanmıştım ilk pcyi çalıştırdıgınızda Ultra durable 3 resmi falan cıkan ekranla mı açılıyor sisteminiz

Evet Pc yi ilk açarken Ultra Durable 3 resmi geliyor,ondan sonra açılıyor.

Şu anakarta takılabilecek,doğru düzgün Overclock yapmayı sağlıyacak soğutucu yok mu?Uyum sorunu olmayan...

Thermalright Ultra-120 Extreme acaba uyar mı

tüm sitelerde stokta yok diyor 140 ytl civarlarında fiyatı

• konya vatanda 4 tane var

sunbeam cc frezer in kesip kırdığım parçalarını Akortekten satın alıyorum.
    onlarıda kesicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonuldagi -- 25 Mart 2009; 9:48:52 >
  • Paramı iade eettiler hiç sorun çıkarmadılar ve çok hızlılar hepsiburda bu işte çok kaliteli valla :) neyse asıl mevzu yeni sogutucu siparişini verdim
    SUNBEAM CORE-CONTACT FREEZER ile aynı mantıkla çalışıyor boru ıslıları direk işlemci ile temsı var 4 boru ısısı var aynı ve tahnim bu işçilik olarak daha kaliteli gelince görücez çünkü SUNBEAM CORE-CONTACT FREEZER alimünyumların kenarları çok keskindi.
    yeni sipariş verdigim ürün OCZ GLADIATOR MAX 120MM şuan indirimde gelsin bir test edeyim duruma göre sizde alırsınız olmassa :) Farklı forumlarda test sonuçlarına baktım çok iyi

http://www.hepsiburada.com/ocz-gladiator-max-120mm-intelamd-islemci-sogutucu-ocztgladm/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd999970

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuXiN -- 25 Mart 2009; 21:57:19 >

• GA-EP45 UD3P kulanan arkadaslara bir soum olucak siz kac w luk guc kayngi kullaniyorsunuz ve kac w luk guc kaynagi onerirsiniz?
  • Ben 500 W Termaltake kullanıyorum ekran kartım 8600 GT

PSU ekran kartına göre değişkenlik gösterir bu dönemde. Mesela ben
    bu PSU ile HD4850 yi yaka bilirim 12V çıkışlarım 15A 3 adet

600W kaliteli bir PSU yeterli olur. Ekran kartına kullanılan bileşenlere göre
    bu yükselir...
  • yani arkadasim benim kurmak istedigim sistem bu

anakart; GA-EP45-UD3P

islemci; INTEL C2 Quad Q9400 2.66GHz LGA775 6MB 1333MHz

ekran karti; PALIT 9500GT SUPER 1024MB DDR2 128BIT PCI EXP.

ram; KINGSTON 4GB 1066MHZ DDR2 (KHX8500D2K2/4G)

yani bu sistem icin kac w luk guc kaynagi yeterli olur bende suan 400 w luk var onu takarsam ne olur biraz aciklarsaniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KRML_KNN -- 26 Mart 2009; 17:29:34 >
  • Selam millet.. UD3P kullanıcısıyım bende.. Öncelikle Asus almadığım için kendimi takdir ettim :P.. Asus'un bios'undan nefret ediyorum.. Herneyse.. ;

Geçen yıl kullandığım anakart da gigabyte'dı.. şimdiki de gigabyte , bundan sonraki de büyük ihtimalle gigabyte olacak.

Geçen yıl ; P35-DS3L anakart kullanıyordum , E6750 işlemci ve DDR2 667 Mhz Kingston ram vardı.. Stok soğutma ile oc işine girişmedim bile

Sonra ; biladere aldığım sistemden 6750 işlemci ile E8400ü çenç ettim.. Ağabeyime standart bi sistem toplamıştım , oc yapamayacağı için 6750 ile ihya olursun dedim..

Gelelim bu seneye ; geçen ay anakartımı aldım , daha kutuyu açışta hayran kalmamak elde değil.. Elimde OCZ 2x2GB 800Mhz soğutuculu ram var.. ( Geçen gün aynı kitten bir tane daha aldım) Yine geçen ay Zotac 9800GTX+AMP ekran kartı aldım.. ( Kasadan çıkan 460w PSU , p35-ds3l anakart ve zotac'dan önceki sparkle 8800GTS , yerroner isimli arkadaşa satılmıştır). Ayrıca içinde 6 adet 12cm fan ve işlemci arkasında 8cm ince fan olan RC690 kasam var.. Lafı uzatmadan OC olayına geleyim..

Esasında pek fazla oc taraftarı değilim , malum hızlı giden at olayı.. Ama 3D Max çalıştığımdan biraz yapalım dedik.. ;bu arada yakın bir arkadaşımda , benden önce aldığı 8400 işlemci , bendeki ramlerin aynısı , ve asus rampage x48 formula anakart var.. Gelgelelim ;

CPU ; 1,4v 9x478Mhz FSB stabil 4,3GHz ediyor buda..
    Ram ; 2,1v 956Mhz stabil.. 5.5.5.15
    Ekran kartına dokunmadım henüz..

Bahsettiğim arkadaşım , aynı işlemci ve aynı ram ile 4,2 yi zor görüyor.. Buda demek oluyor ; Gigabyte kalitesi.. Power olarak ; OCZ 600w kullanıyorum.. Gigabyteın bios menüsü karışık diyen arkadaşım , Asus'un biosuna hiç girme o zaman :D

Sistem bileşenlerim ;

INTEL CORE2DUO E8400 4.3 GHZ
    OCZ PLATINIUM 2x (2X2) GB 800MHZ RAM ( 956Mhz 2.1v )
    ZOTAC 9800GTX+ AMP
    CM RC-690 CASE
    GIGABYTE GA-EP45-UD3P
    ZALMAN CNPS9500 LED CPU Cooler
    250 GB SEAGATE 410AS SATA2 HDD
    500 GB SEAGATE SATA2 HDD
    SB AUDIGY LIVE 7.1 SOUND CARD
    LOGITECH EX110 DESKTOP KIT
    LOGITECH LX7 BLUETOOTH MOUSE
    MS BLUETOOTH NOTEBOOK MOUSE 5000
    LG 18X DVD-RW
    OCZ STEALTH EXTREAM 600W PSU
    SAMSUNG 2232GW BRIGHT MONITOR
    MAXTOR 1TB EXT. SATA HDD 3.5"
    WD PASSPORT 160GB EXT. HDD 2.5"
    MICROLAB 4.1 + MICROLAB FC-861 5.1 SOUND SYS.
    SAMSUNG SCX 4200 LASER PRINTER - SCANNER

KASA RESİMLERİNİ YAKINDA YOLLARIM..
    GSYD Üyelerine selamlar.. ( Gigabyte'ı Sevme ve Yaşatma Derneği )

• quote:

Orjinalden alıntı: fredi_nlo

yani arkadasim benim kurmak istedigim sistem bu

anakart; GA-EP45-UD3P

islemci; INTEL C2 Quad Q9400 2.66GHz LGA775 6MB 1333MHz

ekran karti; PALIT 9500GT SUPER 1024MB DDR2 128BIT PCI EXP.

ram; KINGSTON 4GB 1066MHZ DDR2 (KHX8500D2K2/4G)

yani bu sistem icin kac w luk guc kaynagi yeterli olur bende suan 400 w luk var onu takarsam ne olur biraz aciklarsaniz sevinirim

OCZ 600w güç kaynağı ; bence piyasada bulabileceğin en stabil ve kaliteli güç kaynağı.. 2 senedir kullanıyorum.. Bi yaramazlığını görmedim : Verifying DMI Pool Data denen olayı hiç görmedim ben.. yada dikkat etmedim.. Ama yok görmedim yav.. Bana öyle bi bilgi gelmedi :D Ayrıca; Gigabyte Logosu ile açılıyor diyen arkadaşım , onu biosdan kapatabiliyorsun.. Full Screen Logo Show diye bir alt menü vardı.. Oradan.. MIT nin altında yada onun bir altındaydı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OSINOS -- 27 Mart 2009; 4:57:23 >

• Yeni birşeyler keşfettim bilgisayar kapanınca bir müddet daha çalışmaya devam ediyor
    fakat nereden açtım bu özelliği keşfim tam olmadı. Bilen varsa söylesin. PSU dan değil
    önceki anakartlarımda böyle çalışmıyordu.

Birde Visata 3.4Ghz e overclock ettim Fakat bilgisayarımı sağ tıklayınca 3.00Ghz olarak görünüyor
    birde CPU Z de FSB/DRAM oranları ve Ram mhz i görünmüyor
  • Evet arkadaşlar yeni sogutucum geldi. Kaliteli ve performası süper yarın fırsatım olursa amatör incelememi paylaşacagım.

Kısa bilgi olarak şunları yazayım E8400 3900 ghz kadar kökledim 1 saat orthos CPU and Ram testine tabi tuttum sonuçmu inanılmaz Anakart maksimum 31 derece işlemci 50-54 derece arası ortam sıcaklıgı 21 derece kesin eminim 4 ghz köklesem banamısın demeyecek bunu stok fanlaya denesem testi bırakın pc açılmaz tam oc ürünü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuXiN -- 27 Mart 2009; 23:17:57 >

• UD3P incelemem

Overclok yapıyorum yapmasınada ben bazı şeylerden hiç birşey anlayamıyom
    mesela bellek çarpancalarını 2.66C 2.00A gibi ayırmış nenden

epeybi zorlandım o/c yaparken tek başına işlemciyi yapıyorum tamam ama ram yerinde çakılı kalıyor
    800mhz de. Tek başına rami yapıyorum 1066 mhz e kadar çıktım. ikisini birden yapınca işler karışıyor
    bilgisayarı bir türlü açtıramadım. Ya çakılıyor yada mavi ekran reseti.

şimdi en son 1006 mhz 5 5 5 18 denedim çakıldı 960mhz 5 5 515 yaptım açtı çarpan neydi unuttum
    Autoda 2.20V veriyor belleklere. ben 2.40 a kadar yükselltim bi etkisi olmuyor.

Q6600 3.6 Ghz 1.525 V ile test filan yapamıyom hemen hata veriyor ama kapanmadan çalışıyor.

Birde seskartı gitti ses çıkış aygıtı yok diyor

Overclockla uğraşan bir arkadaş buraları bi anlatsa diyorum

Ram slotlarının 4 üde dolu 1024 mb lık ocz flex serisi ramlerin o/ckapasitesi yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonuldagi -- 28 Mart 2009; 7:10:34 >

• VE BU ANA KARTIM EN SEVDIGIM VE MUHTEMELEN KULLANMAYACAGIM OZELLIGI 2048 BITLIK SIFRELEME SSTEMI ICIN BI CIPSETI OLMASI BU SUPER BIRSEY
  • akadaslar bir sorum olacak bu ana kart 1.8 v u ramlari destekliyor yani ben buna 2.0v luk ram taksam ne olur bunu yazarsaniz sevinirim
  • birileri yokmu soruma cevab vericek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KRML_KNN -- 28 Mart 2009; 21:16:07 >
  • quote:

akadaslar bir sorum olacak bu ana kart 1.8 v u ramlari destekliyor yani ben buna 2.0v luk ram taksam ne olur bunu yazarsaniz sevinirim

2.0V Ram taksanda sorun olmaz.İmzamdaki Corsair Dominator Ramler 2.1Voltta çalışıyorlar.Sorun yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gonuldagi

UD3P incelemem

Overclok yapıyorum yapmasınada ben bazı şeylerden hiç birşey anlayamıyom
    mesela bellek çarpancalarını 2.66C 2.00A gibi ayırmış nenden

epeybi zorlandım o/c yaparken tek başına işlemciyi yapıyorum tamam ama ram yerinde çakılı kalıyor
    800mhz de. Tek başına rami yapıyorum 1066 mhz e kadar çıktım. ikisini birden yapınca işler karışıyor
    bilgisayarı bir türlü açtıramadım. Ya çakılıyor yada mavi ekran reseti.

şimdi en son 1006 mhz 5 5 5 18 denedim çakıldı 960mhz 5 5 515 yaptım açtı çarpan neydi unuttum
    Autoda 2.20V veriyor belleklere. ben 2.40 a kadar yükselltim bi etkisi olmuyor.

Q6600 3.6 Ghz 1.525 V ile test filan yapamıyom hemen hata veriyor ama kapanmadan çalışıyor.

Birde seskartı gitti ses çıkış aygıtı yok diyor

Overclockla uğraşan bir arkadaş buraları bi anlatsa diyorum

Ram slotlarının 4 üde dolu 1024 mb lık ocz flex serisi ramlerin o/ckapasitesi yüksek.

Bakşimdi şunları önce yap belki bunlardan da kaynaklana bilir ben bu işte uzmanmıyım degilim ama kurcalayarak biraz ögrendim gibi bişi :)
    Biosta ekranında MB Intelligent Tweaker (m.ı.t) ekranına gir aşagıda yazdıklarımı uygula
    PCI Epress Frequency (MHZ): 100
    Dram performans: Standarta

Sonra Advanced BIOS Settings'den ''CPU Enhanced Halt'' ve ''CPU EIST Function'' u disabled yap.

ondan sonra M.I.D ekranına tek rar gir ''CPU Vcore'' Auto olark ayarla bak ben şimdi e 8400 auto voltajda 3.9 ghz de stabil çalıştırıyorum yani demek oluyorki anakart volatajı iyi ayarlıyor.

5 5 5 15 olark çalıştıracaksan zaten ram ayarları benimde kafamı karıştırıyor ''System Memory Multiplier'' Autodaysa CPU Frequency ayarına göre bu ayrları düşür yada artır 2.00d yap baktın ramler düşüyor 3 al 4 al bu şekilde dengeleyeceksin.

Ben ramleri 5 5 5 18 olarak ayarladım frequanceyi 430x9 yaptım System Memory Multiplier ayarınıda 2.40B olark ayarladım ramlarde 1032 olarak çalışıyor yani herşey tıkırında şimdi 4.50 ghz çekecem bakalım ne olacak. Birde bu oc hakındaki sorularınızı Overclock bölümde sorun yardımcı olurlar bana yardımcı olmuşlardı ve oc konularıda var bir göz atın faydası olcaktır

BUDA SOGUTUCU İNCELEMEM BU ANAKARTLA İYİ İŞLER ÇIKARIYOR

http://forum.donanimhaber.com/m_30692185/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuXiN -- 28 Mart 2009; 21:53:53 >

• sagol kardes

quote:

Orjinalden alıntı: KiLLeD By l HuNTeR

quote:

akadaslar bir sorum olacak bu ana kart 1.8 v u ramlari destekliyor yani ben buna 2.0v luk ram taksam ne olur bunu yazarsaniz sevinirim

2.0V Ram taksanda sorun olmaz.İmzamdaki Corsair Dominator Ramler 2.1Voltta çalışıyorlar.Sorun yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: melihcan00

Evet görüntüsü harika gerçekten benim kasadan görüntüsü

GIGABYTE EP45-UD3 / EP45-UD3R / EP45-UD3P KULLANANLAR BURAYA

Aynı ekran kartından bnde de var ama işlemci ile anakart dan dolayı tam performans alamıyorm snn anakart dan veya UD5 almayı düşünüyorm,sen o sistemle hangi oyunları full detayda oynuyosun

• Crysis WARHEAD, Burnout(TM) Paradise The Ultimate Box, Devil May Cry4, Mirror's Edge şimdilik bunları denedim full grafik oynaya biliyorum. Yalnız ben işlemciyi 4.1 ghz çektim ekran kartınıda 700x 2200 olark ayarladım bilgine.
  • @fredi_nlo
    İmzanda soğutucu olarak Big Typhoon u kullandığını gördüm.Takarken uymamazlık gibi bir sorun çıkardı mı ?

@melihcan00
    OCZ Gladiator Max içinde aynı soru geçerli
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.