Şimdi Ara

Gigabyte G41MT-D3V anakart 4 GB RAM'i 2 GB Gorüyo. Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gigabyte G41MT-D3V anakart, Powercolor HD 4850 ekran kartı 4 gb 1333 mhz ram aldım. Eski işlemcim olan İntel core duo 2 - 2.20 işlemcimi daha param olmadığı için kullanmak zorunda kaldım. 32 bit işletim sistemi kurduğum için ram'i 3.25 civarında goreceğini düşünüyodum ama 2 gb olarak gorüyo. Bunu nasıl düzeltebilirim. Bide bu işlmeciyle oyunlarda gozle gorülür performans düşüklüğü yaşarmıyım. Şididen teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpAwN17 -- 25 Ocak 2012; 15:12:25 >

• işlemcinin modeli nedir ?

4gb ram varsa neden 64bit kurmadın ki...
    işlemcin o kadar kötü mü yani...
  • Başlat > Çalıştır > ''msconfig'' > önyükleme > Gelişmiş seçenekler > ''Bellek Üst Sınırı'' seçeneği işaretlenmiş ise ordaki tiki kaldırıp PC yi yeniden başlatın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

işlemcinin modeli nedir ?

İşlemcim İntel Core Duo 2 - 2.20. 64Bit iştim sistemlerinde bazı programlar çalışmıyo diye biliyorum. 64Bit kursam daha fazla mı performans alırım pc den.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Başlat > Çalıştır > ''msconfig'' > önyükleme > Gelişmiş seçenekler > ''Bellek Üst Sınırı'' seçeneği işaretlenmiş ise ordaki tiki kaldırıp PC yi yeniden başlatın.

İşaretli değil. Ben biostan bi ayar aktif ediliyo diye araştırmalarımda gördüm ama açıklmalar hep Asus anakartlar için Gigabyte anakartlar için bulmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpAwN17

quote:

İşlemcim İntel Core Duo 2 - 2.20. 64Bit iştim sistemlerinde bazı programlar çalışmıyo diye biliyorum. 64Bit kursam daha fazla mı performans alırım pc den.

4gb tam kullanırsın en azından...

tek tük program kaldı çalışmayan... xp 64bit kullanırken çok program çalışmazdı ama şimdi çoğu çalışıyor... Onsuz yapamam dediğin bi program varsa söyle, araştıralım çalışıyor mu diye... ya da google dan yaz :)

bu arada işlemcinin de bir kodu olması lazım... E2000 - E5000 ya da Pentium D 800 gibi...

• quote:

quote:

quote:

4gb tam kullanırsın en azından...

tek tük program kaldı çalışmayan... xp 64bit kullanırken çok program çalışmazdı ama şimdi çoğu çalışıyor... Onsuz yapamam dediğin bi program varsa söyle, araştıralım çalışıyor mu diye... ya da google dan yaz :)

bu arada işlemcinin de bir kodu olması lazım... E2000 - E5000 ya da Pentium D 800 gibi...

İntel Pentium Dual CPU E2200 @2.20. Bide 64 Bit oyunlarda sorun çıkarmaz dimi. World of Warcraft ve Fifa serisi hastasıyım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpAwN17 -- 24 Ocak 2012; 23:31:49 >

• Yardımcı olacak kimse yok mu? Bu siteden sorunlarımı görüp çözüyodum hep. Bir kere konu açtım ama bu sefer kimse yardımcı olmuyo. Yardımcı olmaya çalışan @MaDMaxiBo ve @MÜŞAVİR e teşekkür ederim..
  • 64 Bit Windows kur, sorun çıkaran yazılımları 32 Bit kurarsın sorun olmaz.

Diğer sorun'a gelince, Monitör'ün kaç inç? Ve ekran kartı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

64 Bit Windows kur, sorun çıkaran yazılımları 32 Bit kurarsın sorun olmaz.

Diğer sorun'a gelince, Monitör'ün kaç inç? Ve ekran kartı nedir?

Powercolor HD 4850 265 bit 1 gb ekran kartı, 17 inc flat tüplü monitörüm var.
  • Çözünürlük en fazla 1280*1024 olur. Ekran Kartı'n kötü sayılmaz ama, düşük çözünürlüklerde Yük ekran kartından çok İşlemciye biner. Yani biraz O.C. lazım diye düşünüyorum.
  • yapacak bişey bilsek söylerdik hocam... maalesef ne yapılabilir bilmiyorum...

64bit win7 kurabilir misin ?
  • quote:

yapacak bişey bilsek söylerdik hocam... maalesef ne yapılabilir bilmiyorum...

Onu deniycem 64 bit win7 indireyim bi ozman. Sağolun.
  • quote:

quote:

yapacak bişey bilsek söylerdik hocam... maalesef ne yapılabilir bilmiyorum...

Onu deniycem 64 bit win7 indireyim bi ozman. Sağolun.

64 Bit win 7 kurmama rağmen değişen bişey olmadı. Nereye konu açsam yardımcı olur özelden link atabilir misniz? Şimdiden teşekkürler..
  • Biraz abuk duracak ama; aldığın ram'in 2gb çıkma ihtimali nedir? Tek modül sanırım, yine de bi kontrol edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

Biraz abuk duracak ama; aldığın ram'in 2gb çıkma ihtimali nedir? Tek modül sanırım, yine de bi kontrol edin.

Gold PC den Gigabyte G41MT-D3V anakart, Powercolor HD 4850 ekran kartı 4 gb 1333 mhz ram aldım. Ekran kartı ve ram bozuk cıktı. Ramı geri götürdüm dün biostada 2 gb görünüyo dedim hemen değiştirdiler. Ekran kartıda bozuk cıkmıstı. Gold gibi bi firmayada güvenemiyceksek artık ne günlere kaldık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.