Şimdi Ara

Gigabyte ga-8ipe775-g (rev 1.2) anakartın usb girişlerinin hiçbiri çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Gigabyte ga-8ipe775-g (rev 1.2) anakartın usb girişlerinin hiçbiri çalışmıyor.

anakartta 4 usb girişi var. kasada da 2 tane. işin ilginci pcı girişli 2li usb kartı da takılı anakarta, o da çalışmıyor.

Daha önce usb girişleri çalışıyordu. Bir süre sonra çalışmamaya başladı. işyerimde bir arkadaş kullanıyordu. arıza ne zaman sonra oldu onu bilemiyoruz. Xp pro kurulu bir sistemdi.
    bios ayarlarından usblerin durumlarına da baktım. bios default ayarlarına da döndüm olmadı.

Daha sonra win7 kurdum. gene değişmedi. şimdi tekrar xp ye döndüm. sitesinden orjinal driverlarını da indirip yükledim. ilk olarak chipset sürücüsünü kurdum. ses, ethernet sürücüleri var sadece. onları da kurdum. sistemi baştan sona hiç hata mesajı bile vermeden sorunsuz kuruyorum. ama yine de usb ler çalışmıyor.

Ayrıntı olarak şöyle bir şey daha ekleyeyim.

kingston 2 gb , smartdisk 320 gb ve microbox 160 gb taşınabilir hdd ler var elimde. diğer pc lerde sorunsuz çalışıyor.
    dediğim pc de ise usb girişlerine taktığımda mesela smart diskde power ve usb 2.0 ledleri yanıyor. ama sistem görmüyor.

böyle bir sorunla daha önce karşılaşan var arkadaşlarım var mı acaba?

• arkadaşlar bir fikri olan var mı? çözemedim bir türlü.
  • peki on paneli sokup denediniz mi?
    on paneldeki kisa devre yada ariza arkalarinda calismasina engel olur.
    birde haricen taktiginiz kart pci slot gucu istiyor olabilir. guc kaynaginiz orjinal mi?
  • @exeter ustam dediğin gibi yaptım.

kasanın usb bağlantısını çıkardım. ayrıca pcı usb kartını da çıkardım. sadece kasanın usb leri kaldı. ama gene de olmadı.

güç kaynağı da kasanın orjinal psu su.

daha önce usbler çalışıyordu. anakartta başka hiç bir arıza yok. gayet güzel çalışıyor. sadece usb girişlerinin çalışmaması enteresan.
    bios ayarlarını da kontrol ediyorum. enable seçili.
    şu anki durum bios tan usb kontrolü disable yapılmış gibi sanki. default ayarlarına da dönüyorum.
    acaba bios ta başka bir ayar mı gerekiyor benim bilmediğim?
  • Normalde gerekmez..Benim tavsiyem de bios update yapman..Bios update yapmana rağmen usb portları çalışmıyorsa anakartta bir bozukluk sözkonusu olabilir.
  • Simdi oncelikle kasa ve orjinal psu dan bahsedeyim. Kasanizin psu su kasanin kendisinin olabilir ama gercek olmasi tartisilir. kasaniz bir aopen, asus, thermaltake vb markalarda degilde, snopy, everest, feel gibi markalarda ise guc kaynaklari orjinal bile olsa sahte etiketli guc kaynaklaridir ve fazla akim gectiginde uzerinden anakarta veya cesitli bilesenlere zarar verebilir.

Hocam sen pci kartin calisip calismadigini once kontrol et. saglamsa pci slotlari tek tek dene. anakartinda usb arizasi var bu kesin ama ne tur arizasi oldugu belli degil. sadece sigorta gidikte olabilir guney koprusunden dolayi arizada yapiyor olabilir. pci kart ile mutlaka calismasi gerekir eger baska arizasi yoksa. eger baska arizada varsa mesela pci slotlarin calismamasi gibi ikinci el bir anakart isini gorebilir. 40 ytl civarinda ddrli bulabilirsin sanirim
  • dediklerinizi denedim arkadaşlar.
    bios update yaptım. değişen birşey olmadı.

kasa casecom, içindeki psu da casecom 420w
    zaten kasada 1 ad dvd-rw, 1 ad 80 gb ide hdd, 256 mb ekran kartı takılı. bunlara psu yeterli gelir sanırım.
    kesin anakart arızalı galiba.
    galiba 2. el bir anakart almam lazım. biraz baktım. 40-50 tl arası temiz çalşır vaziyette olanlar.

ilginiz için teşekkür ederim arkadaşlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadasım win 7 mi yukledın ne yukledıgın onemli bu konuda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.