Şimdi Ara

GIGABYTE GA-MA770 UD3 kullananlar kulübü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
1
Favori
27.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en son biosu nasıl yüklerim şimdi pc arada res atıyor
  • F5 biosu yükledim res atma olayı hala devam ediyor? bu sorun sadece bende mi var acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: apemen

teşekkürler

sizde de aynı işlemci var sanırım,
    ben OC için almadım ama sadece çarpanla biraz yükseltmeyi düşünüyorum.
    Sizin OC tecrübeniz var mı bu CPU ve Anakart ile?

Yukarıdaki mesajlarda sorun yaşayanlar olmuş sanırım?

evet işlemci şu an 15 çarpan ile 3450 mhz de 3.7 ye kadar yolu var ama 300 mhz için 1.4v verip abanmaya gerek yok 1.35v ile bu hızda stabil
  • quote:

Orjinalden alıntı: o_delibas

F5 biosu yükledim res atma olayı hala devam ediyor? bu sorun sadece bende mi var acaba?

hocam başka bir ram ile dene bu ihtimal %50 birde anakartın kasaya otuduğu bölüme bak şase yapıyor olabilir.bende anakartı aldım sorun yaptı servise gönderdim arıza yok dediler sonra kart geri gelince aklıma şase ihtimali geldi şeffaf ince film alıp anakrtın montajlanacağı bölgenin üstünü kapladım şimdi taş gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: comanchee

quote:

Orjinalden alıntı: o_delibas

F5 biosu yükledim res atma olayı hala devam ediyor? bu sorun sadece bende mi var acaba?

hocam başka bir ram ile dene bu ihtimal %50 birde anakartın kasaya otuduğu bölüme bak şase yapıyor olabilir.bende anakartı aldım sorun yaptı servise gönderdim arıza yok dediler sonra kart geri gelince aklıma şase ihtimali geldi şeffaf ince film alıp anakrtın montajlanacağı bölgenin üstünü kapladım şimdi taş gibi

hocam şimdi de oyun yüklerken kitleniyor bir de dün akşam pcyi kapatmıştım bu sabah açıktı nasıl oldu anlamadım
    şase olayı nasıl oluyor anlamadım pc exa dan aldım kasa şimdi bantlı açamam.

• GIGABYTE GA-MA770 UD3
    AMD 8650 PHENOM X3
    PALİT 3850
    SGATE 500 GB
    KINGSTON 1GB 1066MHZ DDR2 * 3
    GIGABYTE X6 420W

Bir iki hafta oldu alalı, bu sistemde gayet iyi çalışıyor.
    Bios güncellemesi veya overclock vs. yapmadım.
  • Evet 770ud3 cüler.ben de aranıza katılmaya karar verdim,ancak dediğim gibi kartı alırken yanına soğutucu da almayı düşünüyorum kuzey köprüsü için,yok mu şöyle ucuz,ciddi anlamda rahatlatacak birşey?
    bir de sıcaklığın hangi değerler arasında olması ömrünü uzatır kartın?
  • Arkadaşlar Merhaba

derdime bir çare bulamadım bide burayı deneyim dedim

Athlon X2 7750

GIGABYTE - GA-MA770-UD3

HD4830 saphire ekran kartı

500W cooler master PSU

KX8500D2/2G DDR2 1066 MHzKIT(1×2GB) CL5 HYPERX KINGSTON aldım

gelelim soruna REM 800mhz gözüküyo ve resmen vistada(64bit)

biosada ram çarpanını x5.33 ve (5 5 5 15) olarak ayarladım sonuç: takılmalar oldu CPU 1400 MHz. hız olarak gözükmeye başladı sistem sanki zorlanıyordu
    ve bu ayarlamada RAM in sitesinden baktım 2.2 V da çalışır diyordu onu arttırıyım dedim bios dan ancak 2.1V degerine kadar çıkarta bildim üstüne çıkmıyordu (ondada korktum zaten yakarım diye :) kapattım )
    CPU -z de ramlerim 800 MHz lik ram gibi gözüküyor sürekli EVERest lede baktım onlada aynı
    sizin başınıza bu tip bişey geldimi 2 haftadır ugraşıyom artık bilgisayarcıya gidicem okadar sıkıldım
    bide resmen 1920 x 1080 filmlerde takılıyo ki bu tam inanılmaz bişey sizin aklınaza bişey geliyomu yardımcı olabilecek

• merhabalar , walla sorununu cozemedım pek bılgım yok ama bu anaakrtı kullanıpda 1066 ram kullanan arkadaslar kesın wardır , onllar cozebılır belkı.

gazısaltuk , sogutucu almana gerek yok bence ısı sabıt cok asırı olmuo sadece oyunlarda artıyor o kadar oda normal.

sevgıler
  • valla ben oc ile 1150 mhz kadar çıktım fakat fazlada kasmaya gerek yok sanırım uygun ayar yapamıyorsunuz... ramlari unganged modda deneyin bir bakalım
  • quote:

valla ben oc ile 1150 mhz kadar çıktım fakat fazlada kasmaya gerek yok sanırım uygun ayar yapamıyorsunuz... ramlari unganged modda deneyin bir bakalım

OC yaparken voltajı 2.1 in üstüne çıkarta bildinmi ben biosda daha üstünüde göremedim açıkçası

bide bu ''unganged'' mode nedir pek bilgim yok çok fazla tecrübeli degilim
  • 1.si hocam fsb hızın 200 (yani orjinal değer) ise ram çarpanını 5.33 yap ramlarin 1066 mhz çalışır denedim ve şu an 1082 mhz hafif fsb oc ve 17 çarpan ile kullanıyorum.
    2.si unganged mod ramlar dual çalışırken herbirinin timing ram hızı vb gibi özelliklerini farklı olarak ayarlayabilmeni sağlayan teknolojinin adı ganged yaparsan 2 slotdaki ram modülleri aynı zaman ve aynı hızda çalışır.fakat unganged yaparsan farklı slotlardaki ramlari farklı zamanlama ve hızda kullanabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanchee -- 6 Haziran 2009; 22:53:37 >
  • ne yani bu anakartta ram'i 800MHz den fazla görmüyormu nasıl iş anlamadım ?

GIGABYTE - GA-MA770-UD3 1066MHz ram desteği yokmuda 1066'lık ram'i 800MHz görür ?
  • quote:

1.si hocam fsb hızın 200 (yani orjinal değer) ise ram çarpanını 5.33 yap ramlarin 1066 mhz çalışır denedim ve şu an 1082 mhz hafif fsb oc ve 17 çarpan ile kullanıyorum.
    2.si unganged mod ramlar dual çalışırken herbirinin timing ram hızı vb gibi özelliklerini farklı olarak ayarlayabilmeni sağlayan teknolojinin adı ganged yaparsan 2 slotdaki ram modülleri aynı zaman ve aynı hızda çalışır.fakat unganged yaparsan farklı slotlardaki ramlari farklı zamanlama ve hızda kullanabilirsin

ustad o çarpanı degiştirdim ben bende tek RAm var zaten dedigini yapınca bios 1066 görüyo tmm da işlemci bu sefer kafayı yemeye başlıyo bilgisayar agırlaşıyor gibi anlamadım
    bu anakart çok ram seciyor her halde düşük voltajda çalışan ram ler düzgün çalışıyo galiba çünkü biostan voltajı 2.1 in üstüne çıkaramadım Ram in sitesindede 2.2 volt yazıyo galiba ondan mı stabil çalışmıyor

• ekran görüntüsü

ekran görüntüsü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanchee -- 7 Haziran 2009; 0:47:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sevenhilli

merhabalar , walla sorununu cozemedım pek bılgım yok ama bu anaakrtı kullanıpda 1066 ram kullanan arkadaslar kesın wardır , onllar cozebılır belkı.

gazısaltuk , sogutucu almana gerek yok bence ısı sabıt cok asırı olmuo sadece oyunlarda artıyor o kadar oda normal.

sevgıler

sağol abi cevapladığın için.
    gökte ararken yerde bulduk,ne güzel bi kartmış yahu.
    özellikleri çok çekici,siz de memnun olduğunuza göre bitmiştir.
    hepsiburada da tükenmiş, ucuza nerede bulabilirim acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etzel_13 -- 7 Haziran 2009; 15:15:48 >
  • walla ben kadıkoyde yazıcıoglunda bı magazadan aldım 160 tl tek cekım . baska nerde olaılır bılmıom ama muhakkak psu al theramltake 500w bunu onerırım.
  • teşekkürler, thermaltake 500 w güzel.ama bana göre biraz apahalı,dediklerinizi dikkate alıp 420 watt thermaltake alacağım.
    sonuçta problem yaşamayalım.sağlam alete benziyor.
  • gazisaltuk arkadaşım nova bilgisayarda var galiba
    ve dediğin gibi anakart gayet güzel
    bende oyunlarda anakart sıcaklığı 45 derece filan yani arkadaşın dediği gibi soğutucu almana gerek yok
    şimdiden hayırlı olsun
  • arkadaşlar malumunuz 3 günlük ecs 780 ga anakartım gümledi allahtan yetkili firma paramı bugün iade etti,şimdi GIGABYTE GA-MA770 UD3 alacağım acaba şu sistemle uyum gösterirmi:

işlemci: amd phenom II x3 720
    ram:kingston 4Gb dual ram
    ekrankartı:saphire 4830.....................?

birde güncel bios update önerirmisiniz ?

biraz tırsıyorum çünki bi önceki kart bios update yaptıktan sonra gümledide ( bilgisayarcı yapmıştı ) !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TİTAN06 -- 11 Haziran 2009; 20:55:52 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.