Şimdi Ara

GIGABYTE GA-MA770 UD3 kullananlar kulübü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
1
Favori
27.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: comanchee

voltajsız 3.8 imkansız hemde stok fanla.....voltajsız işlemcinin kütük olup olmamasına göre 3.2/3.4 ghz normal bundan sonra ufak ufak voltaj gerekiyor
    Voltaj artırmada 3,8'e kadar stok fanla idare edebilirsin dedim Komançi.Biraz dikkat.Yalnız AMDnin balkanlarda ve ortadoğuyo ihraç ettiği işlemcilerin bazılarındaki fanlar biraz dandikimsiSoğutucu yapraklarına dokunsan kırılacak gibi.Yalnız bu arada arkadaşlar eğer sağlam bir şekilde OC düşünüyorsanız sessiz bir işlemci soğutucusu alması lazım.Yani stok fanla bir yere kadar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Ubust

quote:

voltajsız 3.8 imkansız hemde stok fanla.....voltajsız işlemcinin kütük olup olmamasına göre 3.2/3.4 ghz normal bundan sonra ufak ufak voltaj gerekiyor
    Voltaj artırmada 3,8'e kadar stok fanla idare edebilirsin dedim Komançi.Biraz dikkat.Yalnız AMDnin balkanlarda ve ortadoğuyo ihraç ettiği işlemcilerin bazılarındaki fanlar biraz dandikimsiSoğutucu yapraklarına dokunsan kırılacak gibi.Yalnız bu arada arkadaşlar eğer sağlam bir şekilde OC düşünüyorsanız sessiz bir işlemci soğutucusu alması lazım.Yani stok fanla bir yere kadar.

@bende öyle dediğini biliyorum ama arkadaşlar stokla sürekli o hızda kullanıp risk almasınlar ikazın için sağol benim imkansızdan kastım sürekli bu değerlerde günlük kullanım zaten anlık veya 1-2 günlük kullanım belki zarar vermez kasa havadar ise fakat ilerisi için sorun olur

• quote:

@bende öyle dediğini biliyorum ama arkadaşlar stokla sürekli o hızda kullanıp risk almasınlar ikazın için sağol benim imkansızdan kastım sürekli bu değerlerde günlük kullanım zaten anlık veya 1-2 günlük kullanım belki zarar vermez kasa havadar ise fakat ilerisi için sorun olur
    Seninki yine iyi risk.Esas A64 3200 0,58 Ghz artırmışım stok fanla+PSU everestOC yi ilk böyle denedim hala da deniyorumAllah'tan ki sisteme bir şey olmadı.Aldığım everest biraz sağlanmış.

Neyse dediğimiz gibi.OC iyice düşünülecekse bir işlemci soğutucusu illaki şart

• Merhaba

BU anakartı x3 720 ve A-data ramler ile kullanmak istiyorum bi arkadaş bu ramlerle sorun yaşamış ama zannedersem ramler arızalı idi. başka a-data ile kullanan varmı? yoksa 50-60 daha fazla verip 790x-ud4 almak daha mı iyi aradaki para farkına değer mi? Overclock yapabilirimde yapmayabilirimde
  • quote:

Orjinalden alıntı: auysal85

Merhaba

BU anakartı x3 720 ve A-data ramler ile kullanmak istiyorum bi arkadaş bu ramlerle sorun yaşamış ama zannedersem ramler arızalı idi. başka a-data ile kullanan varmı? yoksa 50-60 daha fazla verip 790x-ud4 almak daha mı iyi aradaki para farkına değer mi? Overclock yapabilirimde yapmayabilirimde

A-Data Ram DDR2 800 mhz kullanan 2 yakınım var bu ankart ile.... Sorun yok kullanabilirsin yani...
  • 800mhz derken overclock ile 1066 ya çıkanlardan bahsediyorsunuz dimi?
  • F5 bios yüklemeden önce usb klavye yi boot ekranlarında ta kulanamıyordum,normal eski yurdum klavyesi çalışıyordu sadece,F5 te bu sorunu gidermişler,anakart çok hoşuma gidiyor benim,fiyatının hakkını gerçekten werioyor,bide arkadaşlar 7850 7750 işlemci ile kullanan warsa,1350 verince sadece çarpanı 16 yapıpı 3.2 de stabil çalıştırabilirsiniz işlemcileri,kasanız ortalamanın biraz üsütndeyse ısı sorunuda yaşamazsınız diye düşünüyorum.
  • revision 1 2009'un ilk çeyreği üretimden kalkmış hala mı Türkiye'de yok? revision 2
  • sistemim işlemci amd7850 anakart malum ram ocz reaper 4gb 1066 kuzey köprüsü sıcaklığı 79 dan aşağı inmiyo pc günde en az 3 kere res atıyor işlemci kuzey köprüsü yüznden 50 den aşağı inmiyor kilitlenmeler cabası tavsiyem bu anakartı almayın ultra drable olsa ne olmasa ne kuzey köprüsü bu kadar ısındıktan sonra.ayrıca bu sorun bu anakartı kulanan bir çok kişide var ama everest programındaki cpu sıcaklığını north bridge sıcaklığı kabul ediyolar yada sanıyolar speedfan yada cpuıd ile ölçüm yapın sıcaklığın 80 olduğunu görürsünüz artık oyun oynamaktan da pc den de gigabyte dan da herbi b.dan soğudum ben gigabytın taaaaaaaa...
  • Arkadaşlar ilk anakartım Gigabyte DS3 idi ankartta sorun oldu. Sistem çalışıp ekrana görüntü gelmiyordu teknik servise gitti 2 defa yaklaşık 1 ay sonra düzeldi ama ben soğudum ve UD3 aldım ama aynı sorunu bugün de bu ankart ile yaşadım. Gigabyte beni hayal kırıklığına uğratıyor. Şimdi yine 1 ay beklicez yeni bordu.
  • Arkadaşlar burda ne demek istiyor ürünün sitesinde biri bana açıklaya bilirmi :(

''Due to AMD AM2+ CPU limitation, memory module DDR2 1066 or above speed is only supported by 1 dimm per channel''

''AMD AM2 + CPU nedeniyle sınırlama, bellek modülü DDR2 1066 veya hızı üzerinde yalnızca kanal başına 1 DIMM tarafından desteklenmektedir'' (Google Çevirisi)

şimdi ben 7750 ile sadece tek kanaldanmı 1066 kullanabilirmişim onumu demek istiyo bilen biri yardımcı olabilirmi
  • ben 2*2 1066 mhz kullanıyorum birazdan cpu-z görüntüsüde atarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: beebop

Arkadaşlar burda ne demek istiyor ürünün sitesinde biri bana açıklaya bilirmi :(

''Due to AMD AM2+ CPU limitation, memory module DDR2 1066 or above speed is only supported by 1 dimm per channel''

''AMD AM2 + CPU nedeniyle sınırlama, bellek modülü DDR2 1066 veya hızı üzerinde yalnızca kanal başına 1 DIMM tarafından desteklenmektedir'' (Google Çevirisi)

şimdi ben 7750 ile sadece tek kanaldanmı 1066 kullanabilirmişim onumu demek istiyo bilen biri yardımcı olabilirmi

Anakarttaki ram slotlarını içini tozdan arındırıp AYNI RENKteki slotlara sokulması lazım.Zaten burada kanal başına 1 bellek takılması desteklenir diyor.Sadece 1 kanal kullanılır demiyor.Sorun ya ramlerin yanlış takılması,ya ram slotlarının biraz toz ve tanecikle kaplaması ya da biosdan kanal kullanılımıyla ilgili ayarlarının mıncıklanması.

• arkadaşlar kuzey köprüsü ısınma sorunu yaşayan başka kimse yok mu? herkes bu kadar memnun mu bu karttan?

"80c" ve "ma770-ud3" kelimeleri renkli verdiğim sitelerde;

http://209.85.229.132/search?q=cache:F40N-mOPvZUJ:www.hardforum.com/showthread.php%3Ft%3D1406101+ma770-ud3+80c&cd=9&hl=tr&ct=clnk&gl=tr
    http://209.85.229.132/search?q=cache:jrP5Wqyz8goJ:amdforums.com/showthread.php%3Ft%3D463155+ma770-ud3+80c&cd=8&hl=tr&ct=clnk&gl=tr
    http://209.85.229.132/search?q=cache:jHJGlHHNFOwJ:www.tomshardware.com/forum/257624-30-wierd-speedfan-temps-ma770-advise+ma770-ud3+80c&cd=7&hl=tr&ct=clnk&gl=tr
    http://forums.pcper.com/showthread.php?t=461427&page=4
    http://209.85.229.132/search?q=cache:jHJGlHHNFOwJ:www.tomshardware.com/forum/257624-30-wierd-speedfan-temps-ma770-advise+ma770-ud3+80c&cd=7&hl=tr&ct=clnk&gl=tr
    http://209.85.229.132/search?q=cache:NI_dOVZ-HVYJ:forums.anandtech.com/messageview.aspx%3Fcatid%3D28%26threadid%3D2304481+ma770-ud3+80c&cd=10&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

işin komik yanı bu 80c sorunu yüzünden mecdiyeköyden aldığım dükkana geri götürdüm garantisine yollasınlar diye, kart 3 hafta garantide kaldı, -bilgisayarsız kaldım ihtiyacım da vardı- ve bir geldi ki dalga geçer gibi bios'unu update edip yollamışar, bios'u zaten update'li idi:). çok merak ediyorum kimdir bu garantide bakan adamlar..

özüyle bunlar sadece google'a 80c ma770-ud3 yazıp bulduğum linkler.. kimbilir daha ne kadar vardır sorunun farklı şekilde yazanlar..

• bende kitleniyor vs diye garantiye yolladım arıza yok diye geri geldi sonra nerden esti ise kasanın anakart monte edilen bölümünü şeffaf film ile kapladım bu sayede çalışmayan usb wireless klavye fare seti çalıştı.anakartı ocli/ocsiz kullandım max sıcaklık 55 derece bu arada heatsinke dokunun elinize yakıyorsa anormallik var demek ama dokunup uzunca bir süre çekmeden durabiliyorsanız muhtemelen sıcaklık 70 derecenin altındadır.zaten uzun süreli kulanımda aşırı chipset ısınması reset yapar çünkü chipsetlerde thermal koruma olmasada güncel anakartlar termal diyot barındırır krtik değerlerde sistemi resetler.
  • REv 2.0 gelmiş stoklara.
    www.oksid.com.tr Sitede 1.0 rev görünse de ellerindeki 2.0 rev.
    Bugün sipariş ettim.
    Onu da dener yazarım tecrübelerimi haftasonu.
  • Kart geldi.
    triple core 8750, 4 gb kingston hyperx memory 1066, 750x2 gb samsung disk raid 0, sapphire 4830 vga ile sistemi kurdum.
    Anakart gerek bileşen yerleşimi, gerek phase power dizaynı, gerek performansı olsun çok başarılı.
    Detay testleri de haftasonu yapıp yayınlayacağım.
    Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, cf düşünmüyorsanız alabileceğiniz en iyi fp anakartı.
    84 usd fiyatı da kadayıf üstünde kaymak.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nømad -- 4 Temmuz 2009; 11:06:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nømad

Kart geldi.
    triple core 8750, 4 gb kingston hyperx memory 1066, 750x2 gb samsung disk raid 0, sapphire 4830 vga ile sistemi kurdum.
    Anakart gerek bileşen yerleşimi, gerek phase power dizaynı, gerek performansı olsun çok başarılı.
    Detay testleri de haftasonu yapıp yayınlayacağım.
    Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, cf düşünmüyorsanız alabileceğiniz en iyi fp anakartı.
    84 usd fiyatı da kadayıf üstünde kaymak.

edit: imla
    Nomad şu ACC özelliği SB710la gelmiş mi acaba?Geldi diyorlar ama forumlarda elle tutuşur bir şey yok.Rev 2.0 alan ilk DHli Türk'e sormak isterim
  • valla bende anlamadım ısıya bakıyorum TMPIN2 yazan yerde sıcaklık 80 derece gösteriyor,neyin nesi neyin fesi anlamış değilim.
  • nomad gule gule kullan , ama pek sanmıorum rev2 oldugunu. foto gonderırmısın?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.