Şimdi Ara

GIGABYTE GA-MA770 UD3 kullananlar kulübü (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
1
Favori
27.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    NorthBridge ısı sorunu elimdeki x3 8750 işlemci için konuşursak yok diyebilirim.
    Foto isteyen arkadaş neye dayanarak rev 2.0 olduğuna inanamadın bilmiyorum. Garipsedim biraz. Ama istersen Oksid bilişim i arayıp, 212 347 70 90 dan depoyu isteyip ellerindeki stoğun revizyon numarasını sorabilirsin.
    Ama gene de inandıramazsam seni atarım bir foto.

Ek olarak anakart rev 1.0 dan epey bir farklı.
    Gerek kapasitör kalitesi ve adedi, gerek stabilite, gerek bios zenginliği ve raid performansı çok memnun kaldım.
    Elimdeki kingston hyperx 1066 ramlar basit iki menu ayarıyla (hız ve voltaj arttırımı) kolayca 1066 olarak ayarlandı. Stabil çalışıyorlar.
    Raid i sürücüleri winlite ile windows xp cd si içine gömerek yaptım. Disket gerektirmeden sorunsuz bir kurulum oldu.
    İş yoğunluğundan oc denemeleri yapamadım. Bu haftaiçi uğraşacağım.
    Elimdeki x3 8750 BE işlemci için (default 2400 mhz), genel yorumlar 2800 garanti, 3000 biraz ince ayar, 3100 biraz ayar, biraz şans, 3300 ek soğutma, şans ve ince ayar zarlarının tutması gerek diyorlar.

• güle güle kullan @nomad oc sonuçlarını da bekliyoruz
  • @nomad

şöyle yarım saat kadar oyunlarda zorlayıp ; kuzey köprüsü ve mofsetlerin sıcaklıkları hakkında bilgi vermeniz mümkün mü ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nømad

ACC özelliği gelmiş.
    NorthBridge ısı sorunu elimdeki x3 8750 işlemci için konuşursak yok diyebilirim.
    Foto isteyen arkadaş neye dayanarak rev 2.0 olduğuna inanamadın bilmiyorum. Garipsedim biraz. Ama istersen Oksid bilişim i arayıp, 212 347 70 90 dan depoyu isteyip ellerindeki stoğun revizyon numarasını sorabilirsin.

Gerek kapasitör kalitesi ve adedi, gerek stabilite, gerek bios zenginliği ve raid performansı çok memnun kaldım.
    Elimdeki kingston hyperx 1066 ramlar basit iki menu ayarıyla (hız ve voltaj arttırımı) kolayca 1066 olarak ayarlandı. Stabil çalışıyorlar.
    Raid i sürücüleri winlite ile windows xp cd si içine gömerek yaptım. Disket gerektirmeden sorunsuz bir kurulum oldu.
    Elimdeki x3 8750 BE işlemci için (default 2400 mhz), genel yorumlar 2800 garanti, 3000 biraz ince ayar, 3100 biraz ayar, biraz şans, 3300 ek soğutma, şans ve ince ayar zarlarının tutması gerek diyorlar.

X3 8750yi özel soğutucularla 3.1 görür diye düşünüyorum.Yalnız HTT'nin biraz kurcalanması lazım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Ubust

quote:

Orjinalden alıntı: Nømad

ACC özelliği gelmiş.

X3 8750yi özel soğutucularla 3.1 görür diye düşünüyorum.Yalnız HTT'nin biraz kurcalanması lazım.

htt yi aşağı çek fsb hızını ilk önce az bir voltaj ile 245 yap sonra 5 mhz mhz ilerlet mavi ekran aldığın yerde işemciye ve cpuya voltaj verip devam et bakalım

• nomad arkadasım bende almadna once cok arastırdımdı , dun ıtıbarı ıle kadıkoy exaya bı ugradım ve anakartımıza baktım ewt Rev 2.0 almak ıstyeenler alabılırler 160 tl cıvarıydı sanırım owww saglammm :)
  • @Nømad
    şöyle yarım saat kadar oyunlarda zorlayıp ; kuzey köprüsü ve mofsetlerin sıcaklıkları hakkında bilgi vermeniz mümkün mü ?

@sevenhilli
    aldıysanız siz de deneyebilir misiniz ?
  • serkan kardesım oyunlarda ıslemcı 50 derece anakart 37 derece hdd 33 derece fılan oluo yanı oyunlarda yada cok kasınca sıstemı ole abuk bı derece ıle karsılasmadım. alırsna bu anakartı psu nun ıyı olması lazım ben cooler master 500w kullanıyorum. baska soru warsa alabılırım :)
  • @sevenhilli

cevabınız için teşekkür ederim .
  • ud3 rev 1.0 anakartı windows xp de 4 gb ocz reaper ram 1066mhz amd 7850 işlemci sapphire4770 ekran kartı samsung 320gb hdd ve 500w highpowerla oc siz kullanıyorum çipset sıcaklığı bir çok şey denememe rağmen 80 den aşağı inmiyor.bilgisayar sürekli mavi ekran hatası veriyor(çeşitli hatalar hep aynı hata değil)aynı sorunla karşılaşıp aşan varsa yardımcı olursa cok sevinirim acaba pasif bi tane cipset soğutucu alsam düzelirmi yada garantiye gerimi yollayım lütfen bu sorunu çözen varsa yardım etsin!!!!
  • blackman020 walla gecmıs olsun ama 80 derecede lehımler erır gıbıme gelıo ,aldıgın hatalardan bı kacını yazsan boylelıkle sıstem hatasımı yada baska bısımı oldugunu anlayabılırız sanırım.bunun dısında ıslemcın kac dereceyı gosterıo ? bence sıstem kaynaklı olabılır gıbıme gelıo format gerekbılır
  • @blackman020;

anakrtın chipsetine dokun elin yanmadan durabiliyorsan sıcaklık 60 derecden azdır 60 derece ve üstü eli yakmaya başlar.Kasanın yan kapağına 12 cm chipsete üfleyen fan tak ayrıca kasanın arkasına dışarı üfleyen minimum 8 cm fan tak mümkünse kasanın ön kısmına minimum 8 cm fan tak

ben yan kapakda 12cm fan, arkadan 2 tane egzost fan la çalıştırıyorum sistem sıcaklığı max 40 sistemle hiç mavi ekran almadım desem yalan olmaz.ben crucial ballistix tracer led red edition ramlarla 1150 mhz kadar çıktım.Mavi ekranlar %60 ram kaynaklı giga anakrtlar bazen ram seçebiliyor.mümkünse başka marka bir ram ile deneyin bakalım.

hoşçakalın
  • bende sizdenim
  • 3 dostuma bu anakartı içeren pc topladım hepsi sorunsuzca overclock lu halde kullanıyorlar

X720 & UD3 = 3.0 sorun çıkarırsa diye fazla oc yapmadım çünkü sorun çıkarınca arkadaş müdahele edemez bilgisi yok

X550 & UD3 = 3.5 voltaj vermeden stok fanla rahatça bu değere çıktı

X7750 & UD3 = 3.0 da çok rahat günlük kullanılıyor fakat arkadaş stok halde kullanmayı istediğinden stok halde teslim ettim

uzun lafın kısası uygun fiyata overclock yapmak isteyenler için ideal bir anakart , ve advanced clock calib. içerdiğinden şansınız varsa 3 çekirdekli Phenom 2 X720 i 4 Çekideğe çıkarabilirsiniz
  • soruma cevap veren arkadaşlara teşşekkür ederim mavi ekran hataları sıcaklık kaynaklı değilmiş çözmeyi başardım ama çipset hala 80c gösteriyor elimide deydim cok sıcak 3 sn tutamıyom ayrıca kasamda arkada ve önde iki fan var 12cm ve 14 cmlikçipset dışında herşey güzel ama çipset cok ısınınca işlemciyi etkiliyo stok fanda motor gibi ses yapıyo oyunlarda.sunbeam core contact freezer alcam.çipsette Allaha emanet 80 derecede ne kadar dayanırsa artık.
  • arkadaşlar.
    bu karti almayı düşünüyorum.
    AMD Phenom II 940 X4 QuadCore (3.0 GHz) 8MB 940p işlemci ile nasıl sonuç verir veya bu işlemci ile kullanan varmı?

cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parmente -- 24 Temmuz 2009; 2:13:13 >
  • Allah' ım delirecem ben zaten önceki anakartımı ısınma sorunu yüzünden değiştirmiştim, sürekli kapanıyordu bunu almıştım geçen gün, budamı ısınacak. Bios tan bakıyorum ara ara sıcaklık 40 derece civarında everest programındamı 80 derece gösteriyor. Akşam bi elleyip bakayım.
  • Akşama kadar dayanadım evde ki kardeşime ölçtürdüm yaklaşık 1 saat oyundan sonra ölçüldü.

Service Pack 3 Xp Güncel Anakart Rev 1.0
    Sistem Athlon X2 7850Be işlemci
    9800GT ekran kartı
    320Gb samsung
    2 Gb ddr2 667
    Ve Ga-MA770 UD3
    Çok şükür sıcaklık sorunum yok çok daha zorlarsam bi 10 derece daha artar galiba fakat önemi yok.

Sıcaklıklar aşağıda ki gibi saatin yanında rakamları görebilirsiniz.

GIGABYTE GA-MA770 UD3 kullananlar kulübü

• herkes için açıklayıcı olması için tek mesaj altında şu 80C sorununa genel hatlarıyla değineceğim;

arkadaşlar bu anakartın kuzey köprüsü chipseti pek çok sistemde 80C ile çalışıyor, bu doğru. herhangi bir sensör yanılması falan yok. ama 80C ile çalışıyor diye illa yanacak, kül olacak diye bir kaide de yok. adamlar bu anakartı zaten ona göre dizayn etmişler, ultra durable 3 denen 55 bin saat garantisi veren teknoloji de buna dayanıyor: kart ortalama 85C sıcaklıkla çalışsa bile en az 55 bin saat çalışır. bunu ben demiyorum, gigabyte'ın kendi diyor.

ben de bu anakartı nisan sonu mayıs başı gibi aldım, 80C olayından kafayı yedim, türkiye'de de fazla kullanan olmadığı için yabancı forumlarda okumadığım mesaj, sorun kalmadı.

bir kere bu sorun "psu"dan, kuzeyköprüsüne verilen voltaj'dan, ramlerden, ya da donanım uyuşmazlığından ötürü olan bir şey değil. aslında gigabyte bunu bir sorun olarak bile görmüyor. gigabyte ile bol bol mailleştim, onların verdiği cevap "sistem stabilse sorun yok".

tüm bunların yanında benim kişisel tavsiyem, kuzeyköprüsüne doğru üfleyecek 8 cm'lik bir fan kullanmak özellikle chipset etrafını soğuk tutmak için çok iyi olacaktır. çünkü kuzeyköprüsü chipseti ekran kartının dibinde olduğundan, kuzey köprüsü chipseti 80C çalışırken ekran kartının da ısısının fırlamasına sebep oluyor. benim kasa masa üzerinde yatık durduğu için, işlemci ve ekran kartı üzerinde chipsete üfleyecek şekilde 8 cmlik bir fan duruyor. ben kasamı eğmem diyorsanız kasa kapağına da monte edebilirsiniz o civara üfleyecek şekilde fanı. burda ilk resimde gibi;
    http://forums.pcper.com/showthread.php?t=461427&page=4 yerleştirebilirsiniz bir fan.

yani özüyle speedfan, hardware monitor gibi programlarda gördüğünüz 80C ibaresi doğrudur. ama sistem sorun çıkarmadığı sürece bu bir sorun değildir, çünkü bu kart bu ısılara dayanacak şekilde dizayn edilmiştir. ama illa bir şey yapayim derseniz dediğim gibi bir yöntem uygulayabilirsiniz.

• İyi de herkes de ısınma sorunu yok. Mesela bende, anakartın üretim sorunu gibi birşey büyük ihtimal. Gigabyte da tmm sorun var demez.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.