Şimdi Ara

Gigabyte GA-P35C-DS3R Q6600 O/C 3.4 GHz stabil çalışıyor stock fan ama bir bakın yardım!!!....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Daha önce hiç o.c yapmadım ve yeni aldığım sistemim üzerinde kendi başıma riske girmek istemediğim için en iyisinin sizlere danışmak olduğunu düşündüm.

İşlemcim Q6600 2.4GHz
    Anakart ise Gigabyte GA-P35C-DS3R 1333/1066/800 MHz FSB
    # DDR3:
    * 4 GB'a kadar sistem bellek desteği sağlayan 2 x 1.5V DDR3 DIMM soketi
    * DDR3 1333*/1066/800 MHz bellek modülü desteği
    # 8 GB'a kadar sistem belleği desteği sağlayan 4 x 1.8V DDR2 DIMM soketi
    # DDR2 1066*/800/667 MHz bellek modülü desteği

Gigabyte GA-P35C-DS3R Q6600 O/C 3.4 GHz stabil çalışıyor stock fan ama bir bakın yardım!!!....

Bu işlemci ve anakartım ile stabil bir şekilde kaç GHz'a kadar çıkabilirim. Gireceğim değerler nelerdir ?
    Ekstradan herhangi bir soğutucu yok. Sadece stock fan.

İlgi ve alakanız için şimdiden çok teşekkür eder saygılarımı sunarım.
    Not: Birde gireceğim değerleri biostaki isimleri ile yazarsanız çok sevinirim. ( Cahillik işte )

bu konuya uzak bir insanım o yüzden biostan tam anlamıyla değiştirmem gereken kısımlar nelerdir bilgim yok. Oyüzden biosun ilgili kısmını yazdım burada hangilerinde değişiklik yapacağım acaba...

Robust Graphics Booster - Auto
    CPU Clock Ratio - 18X
    GPU Host Clock Control - Disable
    CPU Host Frequency ( MHz ) - 200 ( Kilitli )
    PCI Express Frequency - Auto
    C.I.A. 2 - Disable
    Performance Enhance - Turbo
    System Memory Multiplier ( SPD ) - Auto
    Memory Frequency ( MHz ) 800 - 800 ( Kilitli )
    High Speed Dram DLL Settings - Option 1

******* System Voltage Optimized ********
    System Voltage Control - Manual
    DDR2 Over Voltage Control - Normal
    PCI-E Over Voltage Control - Normal
    FSB Over Voltage Control - Normal
    (G)MCH Over Voltage Control - Normal
    CPU Voltage Control - Normal
    Normal CPU Vcore - 1,38750V ( Kilitli )

O/C yaptım pc yi ama 3.4 ghz oldu şimdi bunu 3.6 yapmak istiyorum ama bir türlü olmuyor işte değerler:

3.6 yapmak için ne gibi değerler girmem gerekiyor lütfen yardım edin!!!!....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj.system32 -- 12 Mart 2008; 20:10:41 >

• bu sorduklarımı yanıtlayacak insan yok mu yhaww
  • 20 kontöre herşeyi anlatırım
  • 20 kontörden aşşagısı kurtarmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 9 Mart 2008; 12:56:50 >
  • up
  • anakarta 965p amamenüleride çok fark yoktur sanırım, ramler farklılık yaratab

http://forum.donanimhaber.com/m_21611645/tm.htm
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir yardım edin lütfen!!!...
  • fsb yi 400 yap ram zamanlamalarını 5-5-5 -15 fsb ve mch voltaj 0.2 yap bir dene ben 1.35 v. 3.6 yı açıyorum aynı anakart ve işlemciyle
  • ama niye olmuyor yhaw dediğin değerleri girdim ama olmadı bu öğlen bir kere 3.6 açtım ama sıc 100 dereceyi aşmıştı sonra kapadım normale çevirdim şu anda 3.4 stabil çalıştırabiliyorum ama 3.6 olmuyor
  • iyi bir soğutucuyla denemek lazım ben zalman 9700 kullanıyorum birde işlemcinin revizyonu G0 olanlar daha iyi ondan farkedebilir
  • bende stock fan var ama yakın bir zamanda "Sycthe Ninja Rev. B 120 mm Sessiz Fanlı CPU Soğutucu" almayı düşünüyorum fiyatıda uygun 106 ytl yani onu alırsam zaten 3.8 i zorlarım die düşünüyorum ama almadan olmıyacak gibi duruyor

• ana benim resmi koymuşsun onu ben yapmıştım
  • bende düzenleyip yaptım ama özür dilerim izinsiz aldım telif hakkı var mıydı ben göremedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: dj.system32

bende düzenleyip yaptım ama özür dilerim izinsiz aldım telif hakkı var mıydı ben göremedim

teşekkür etsen yeterli voltajları söyleyeyim hemen kontör atıyo musun
  • yha şunu 3.6GHz yapsam yeter ama bu işler kontorle olucaksa yaş ne bu yha paylaşım ortamı değil mi canım burası ne kontörüymüş eskiden kontör mü varmış lütfen verirmisin şu değerleri şimdiden teşekkür ederim

• quote:

yha şunu 3.6GHz yapsam yeter ama bu işler kontorle olucaksa yaş ne bu yha paylaşım ortamı değil mi canım burası ne kontörüymüş eskiden kontör mü varmış lütfen verirmisin şu değerleri şimdiden teşekkür ederim

Kardeş olmuyosa olmuyodur di mi zorlamamak lazım. kullandığın fan stok fan değilse 1.55e kadar ver korkma. ama stok fansa 1.475bile çok bi voltaj 1.45 sonrası tehlikedir stok fanla.

ilk ihtimale göre konuşuyorum.

sen bi kere alttaki voltaj kısmında hiçbişeye voltaj vermemişsin benim tablomda orda voltajlar olması gerekiyor.(şu an gördüm yazarken)
    rame +0.3
    fsb +0.1
    gmch +0.1
    verip voltajı 1.475 de sabit tutarak fsb yi 400e çıkar bakayım 9*400 olmazsa yine bakarız

• dediğin değerleri girdim ama bilgisayar açılıyor tam xp nin yükleme ekranı açılıyorr yha tam orda reset atıyor olmuyor yani olmucak galiba stock fanla bu olay en iyisi ben şu Sycthe Ninja yı alayım ondan sonra denemeye devam edeyim ama stockla yapanlar yapıyor bende neden olmuyor

• quote:

dediğin değerleri girdim ama bilgisayar açılıyor tam xp nin yükleme ekranı açılıyorr yha tam orda reset atıyor olmuyor yani olmucak galiba stock fanla bu olay en iyisi ben şu Sycthe Ninja yı alayım ondan sonra denemeye devam edeyim ama stockla yapanlar yapıyor bende neden olmuyor

Her işlemci aynı overclock potansiyeline sahip olacak değil ya. Belli ki cpu voltajı yetmiyor. Stok fanla aman diyim verme daha fazla voltaj. Ninja güzeldir evet satabilirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.