Şimdi Ara

Gigabyte GA-X58A-UD5 Darboğaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bende Gigabyte GA-X58A-UD5 anakart, 2x2 kingston Hyperx 1600 Mhz DDR3 ram, i7 930 işlemci, saphirs voperx 4890 ekrankartı, 850W power suply, 1 tb samsung harddisk var. Ben cod2 oyuncusuyum ama bu yeni topladıgım pc de nısan aldığım hedefe mermi geç gidiyor yani hedefe ateş etmeme rağmen vuramıyorum. Daha önceki Q9400 işlemcili sistemimde aynı ekran kartımı ve harddikimi kullanmama rağmen böyle bir problem yok...

• asıl sorununu neden oldugunu bilemem ama neden yaptıgına dair mantık yürütebilirim

ex58 platformu 3 kanal bellek kitlerini destekler iki kanal bellek takarsan bilgisayarından tam performans almazsın bu yüzden de o bilgisayardan o kadar kötü bir performans alıyorsun. sana tavsiyem 3x1 yada 3x2gb bellekler kullanman ozaman kullandıgın platformun gerçek gücünü ortaya çıkarabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MwaM

asıl sorununu neden oldugunu bilemem ama neden yaptıgına dair mantık yürütebilirim

ex58 platformu 3 kanal bellek kitlerini destekler iki kanal bellek takarsan bilgisayarından tam performans almazsın bu yüzden de o bilgisayardan o kadar kötü bir performans alıyorsun. sana tavsiyem 3x1 yada 3x2gb bellekler kullanman ozaman kullandıgın platformun gerçek gücünü ortaya çıkarabilirsin.

evet, Lga 1366 işlemcileri üçlü(trible) kit olarak kullanılmalı. bundan dolayı kaynaklanan bir sorun olabilir bence de. umarım çözülür, kolay gelsin

• Çift veya üç kanal olmasının alakası yok.

Senin sorununda darboğaz ile alakası yok, senin anlattıgın olayla darboğaz hiçbir ilgisi yok.

Eğer mermiler gitmiyorsa Ping'ini kontrol etmelisin eğer senden kaynaklanan bir sorun yoksa sorun sunucunun altyapısının kötü olmasıdır.

Eğer dünyada ki en iyi COD oyuncusu olacam ''x kişinisinin config dosyasını indirdim onun gibi olacam'' diyerek bir config dosyası indirdiysen yanlıs config dosyasıda merminin gitmemesine sebep olabilir bir yerden default config bul onu yükle.

O bilgisayar ilede +100 FPS'de oynamalısın donanımsal olarak yaşadıgın sorunun alakası yok.

(Zaten hadi sorun darboğaz diyelim neden başlığa anakartı yazıyorsun ki darboğaz ile anakartın doğrudan ilgisi yok.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 23 Nisan 2010; 19:01:17 >
  • Sağ olun arkadaşlar en kısa zamanda bir ram daha alıp deneyecem... Ayrıca belirteyim bilgisyar hem xp de hende win7 de açılıp kapanırken uzun zamanda kapanıyor ve açılıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: THE OK.

Sağ olun arkadaşlar en kısa zamanda bir ram daha alıp deneyecem... Ayrıca belirteyim bilgisyar hem xp de hende win7 de açılıp kapanırken uzun zamanda kapanıyor ve açılıyor...

bunun nedeni hdd olabilir..kapatıp açarken bak hdd ışığına
  • Arkadaşlar bu anakart için hangi 3 lü ram kitini önerirsiniz...
  • The OK. eğer windows XP açılırken Windows logosunda bir donukluk varsa (yani açılışı uzun sürüyordan kastın buysa) anakarta bağlı kabloları söküp tekrar takmanda fayda var, bazen bu sorunu giderebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: THE OK.

Arkadaşlar bu anakart için hangi 3 lü ram kitini önerirsiniz...

corsair i7 dominator 1600 mhz ddr3 cl8 ramlarini kullanıyorum gayette memnunum :)
  • dual yada triple olmasından kaynaklanmıyor bence arasındaki fark çok az.
    http://www.insidehw.com/Reviews/Memory/Intel-Core-i7-Dual-Channel-vs.-Triple-Channel-Memory-Mode/Page-4.html
    ramlerin istedeği zamanlama ve voltajlarda çalışıyormu bunları kontrol et biosun güncel mi ? birkaç bellek sorunları düzeltilmiş yeni versiyonla
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=3304&ver=#anchor_os

• Artı olarak Triple yani 3x2=6 gb ram takınca Xp işletim sisteminşde unut!!! ya vista x64 yada win 7 x64 işletim sistemi kuracaksın.
    Bu arada senin anakarta uyan ramleri söylemeyi unuttum:Team xtreem series triple kit 3x2 6 gb 1600 mhz olanından al sen kesinlikle en ufak bir sorun çıkmaz senin anakartta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marseltalon -- 3 Mayıs 2010; 8:10:32 >
  • internet üzerinden multiplayer oynuyorsan, problem internet baglantının yavaslıgıyla alakalıdır.
  • Mermi yerine geç ulaşıyor diye ram alan insan da ilk kes görüyorum.. Tamamen yazılımsal ya da multiplayer oynuyorsan internet hızın ile alakalı bir durum. Geç açılıp kapanmasının bir çok nedeni olabilir. Triple kit ya da Dual kit olması ile alakalı değil. Bu sistem de kasıcaksa artık işimiz var demektir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 4 Mayıs 2010; 4:11:11 >
  • Arkadaşlar RAM leri 1066 MHZ defaul deyerinde çalıştırırken sorun yok ama 1600 mhz de calıştıramıyorum... Yardımcı olursanız sevinirim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.