Şimdi Ara

Gigabyte GTX 460 1GB - Bilgisayarın Ram'inden Kullanıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar hepinize merhaba,yaklaşık 1 hafta önce yeni bilgisayar topladım.Sorum şudur ki; ekran kartım bilgisayarın raminden de kullanıyo,bunu iptal etme gibi bi şansım varmı ,bir de iptal etsem performans kaybı yaşarmıyım (çünkü denediğim bütün oyunlarda full hd full çözünürlük takılmadan oynayabiliyorum,bc2,dirt2mafia2,vs )

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

(windows7 32bit,gigabyte 880ga-ud3h,kingston 2x2 gb hyperx cl9,amd athlon 2 x4,gtx 460 ... )

Uploaded with ImageShack.us

• Merhaba.
    Ekran kartınızın sistemin raminden kullandığını nereden çıkardınız bilmiyorum ama sistem özellikleri bölümünde ram miktarınızı 3,25 GB gibi bir değer olarak görüyorsanız bunun nedeni ekran kartınızın sistem ramini kullanması değil 32 bit işletim sistemlerinin bu değerden daha fazla ram miktarını adresleyememesi-kullanamamasıdır. 4 GB raminizin tamamını kullanmak istiyorsanız 64 bit (Win7 64 bit tavsiye ederim) bir işletim sistemi kurmalısınız.
    Kolay gelsin.

Not: Resim gözükmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi std350 -- 5 Ekim 2010; 9:18:59 >
  • cevabınız için teşekkür ederim,ama sisteme ilk 64 bit kurmustum ozaman da aynı problem vardı ( raid yaptıgım ve 64 bit driver bulamadıgım için tekrar 32 bite döndüm ) bahsettiğiniz konu da bilgim var,resimler çıkmamıs evet benden kaynaklı bir sorun su an baska pc den yazdıgım için ss koyamıyorum,ama ekran kartı özelliklerine geldiğimde paylaşılan bellek miktarı 1300 küsür bi değer yazıyo ?
  • Öncelikle sisteminizin gördüğü ram miktarı ile paylaşılan ram miktarı birbirinden bağımsız olaylar.

Sisteminizin 4 GB ram'i görmesi için 64 bit işletim sistemi kurmanız gerekiyor. 32 bit işletim sisteminde 3.12 GB şeklinde görmesi normal bir durum.

Bununla birlikte sistem raminin tamamını paylaşsanız dahi sistem yine de gerçek ram miktarını gösterir. VGA'ya 1339 MB ram ayırmasının sebebi, muhtemelen anakartınızda Onboard bir VGA daha olmasındandır. Bununla ilgili ayarları da BIOS'tan yapmanız gerekir. (O/b VGA'yı tamamen kapatmak, Aperture Size'ı düşürmek vs. gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 5 Ekim 2010; 15:35:51 >
  • musaKKa kardesim,senin de cevabın için teşekkür ederim.evet dediğin doğru sistemim 32 bit olduğu için 3.12 görünmesi,ama benim kastettiğim,ilk aldığımda 64 bit kurmustum ve ondada ( tamam 4 gb görüyodu ama ) ekran kartının gelişmiş özelliklerine baktığım zaman Shared Memory kısmında 1339 mb yazıyodu ve görev yöneticisinden kontrol ettiğimde o miktardaki ramin kullaınmda olduğu görünüyodu. Evet o/b vga var ama zaten ilk aldıgımda iptal etmiştim,aperture size diye de bi menü yok bios'ta. Bu bana herhangi bi problem teşkil etmemekle beraber haliyle kafama takıldı.Tekrar ilginize teşekkür ederim. Saygılaırmla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.