Şimdi Ara

Gigabyte MA785GT-UD3H Kullananlar Buraya! (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
636
Cevap
3
Favori
38.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aLPaSLaN07

@elinwelin

Kullandığınız işlemci Black Edition bi işlemci olmadığı için çarpan değiştirerek OC yapmanız mümkün değil.. Bunun için "CPU HOST FREQUENCY" yi arttırmanız gerekli.. Tabi bu frekansı değiştirdiğiniz taktirde ram'lerinizin de frekansı artmış olack ve stabilite sorunlarına davetiye çıkarmış olacaksınız.. Yavaş adımlarda frekansı arttırarak gitmenizi tavsiye ederim.. Örneğin ilk önce 210 mhz yapıp işlemciyi 210x15(3150) mhz'de çalıştırmayı deneyin. Aynı zamanda ram'leriniz de 1400 mhz civarı olacak ve bu hızlara çıkmak için voltaja ihtiyaç duyabilirler. Tabi işlemci de frekansı arttığından dolayı ufak bi miktar daha voltaj ihtiyacı duyacak. Derin bi konu overclock. 5-6 satırda anlatabilmek mümkün değil tabi ki :)

Set memory colcktan girip rami 1600 mhzeye çıkarıyorum. Sorun yok.
    Ancak işlemci fpssini artırdığımda işlemci hızım (örneğin 2.8'den 3.2 ye çıkıyor) artıyor. Ancak ram değeri de otomatik artıyor. Bu durumda PC açılırken kapanıyor. FPS/ram oranını 1:1 veya 1:2 yapmam gerektiğini gördüm. Ancak bu ayarı nereden yapacağımı bulamıyorum.

Ya rame ya da işlemciye overclock yapabiliyorum. Aynı anda iksine yapamıyorum.
    Yardımcı olun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NVN -- 5 Ocak 2011; 23:15:34 >

• bu anakarta overlock yaparken nelere dikkat etmem gerekli acaba,amd phenom x4 b35 işlemcinin çarpan kilidi kapalı olduğu için bende ht clock saatini 200 den 240 mhz çıkardım işlemci de 2.9 dan 3.4 ghz çıktı şuan stabil ama bununla beraber voltaja hiç dokunmadım auto da,voltajı yükseltmem gerekirmi ilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kormac -- 22 Mart 2011; 13:08:40 >
  • selam arkadaşlar,

kasamda bu anakart ve hd4890 ekran kartı var.

anakartın hdmi çıkışını hdmi girişi olan monitörümde taktığım zaman bir görüntü elde edemiyorum. anakarttaki hdmi çıkışını bir şekilde kullanabilir miyim?

yoksa tek çözüm hd4890 daki dvi çıkışından dvi-hdmi converter la monitöre gelmek mi?
  • Anakartınızın Onboard VGA sından görüntü almanız için öncelikle biostan birincil VGA yı onboard olarak seçin. Daha sonra istediğiniz görüntüyü alabilirsiniz. Ancak bu görüntüyü HD 4890 nınızdan almanız daha doğru olur. Böylece daha güzel ve net bir görüntü olacaktır. HD görüntü almak için, DVI yuvadan herhangi bir dönüştürücü kullanmadan DVI-HDMI kablo alırsanız direk olarak ekran kartınıza takabilirsiniz.
    Örnek olarak bir tane vereyim.
    http://www.hepsiburada.com/Liste/sbs-hlv-60415-dvi-hdmi-kablo-15-metre/ProductDetails.aspx?productId=evsbshlv60415&categoryId=157410#Gorseller
    Tabii siz kaliteli olanını görerek ve inceleyerek alın.

• Arkadaşlar merhaba. Bu anakarttan aldımda ben anakart sıcaklığını everestten bakıyorum hep 50 derece civarında oluyor , cpu yu kastıracak oldugumda 65 filan görüyorum sıkıntı nedir sizce ? Sizin kullandığınız sıcaklıklar neler ?
  • Teşekkürler öyle yaptım.

Sıcaklıklar genelde o civarda gezinir dostum bence sorun yok.
  • bu anakartın ssd desteği var mı?
  • bu kartla tek modül crucial 4gb ram kullanabilirmiyim.ram daha yeni aldım ona göre anakartı dusunecegim
  • çalışır tek çift ve hertürlü çalışır,
  • Güzel anakart..i7 2600k ya geçmesem bırakmazdım kendisini
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chain Punch

Güzel anakart..i7 2600k ya geçmesem bırakmazdım kendisini

Vay be. Bir sistemi daha eskittik. Millet değiştirmeye başlamış bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZQ

quote:

Orijinalden alıntı: ertpresso

Merhaba,

Bu anakartla birlikte AMD Phenom II X2 555 BE işlemci alacağım. Kasa olarak Thermaltake SopranoRS 101 VG75021W2E 500W ATX Mid Tower kullanmayı düşünüyorum. Bu kasa 1 fan ile geliyor. Bu kasaya ilave fan takmam gerekir mi? Dahili ekran kartı dışında harici ekran kartı takmam halinde sorunuzun cevabı değişir mi? Takmam gerekirse nasıl bir soğutucu önerirsiniz?

İkinci sorum da şu: Anakartın sitesinde

* 4 x 1.5V DDR3 DIMM yuva ile 16GB'a kadar bellek desteği
    * DDR3 1800 (OC)/1666/1333/1066 MHz

yazıyor. Ancak ben bu forumda birçok kişi tarafından bu anakartla 1600 Mhz Ram kullanıldığını okudum. Bu burada yazmıyor. Bunu açıklayabilir misiniz?

Son olarak, yine anakart sitesinde yazan "çift kanal bellek mimarisi" ifadesinden bu anakarta tek RAM takamadığımızı anlıyorum, mutlaka çift halinde takılması gerekiyor. Yanılıyor muyum?

Şimdiden teşekkürler.

1: hayır ekstra fan takmadan da kullanabilirsin(herhangi bir overclok durumunda gerekir belki). ben her tarafı açık 2. el cıkma bir kasa ile birlikte sıfır fanla kullanıyorum üstelik on board ekran kartım overcloklu durumda.harici ekran kartı takarsan da aşırı ısınan bir kartsa fan gerekebilir diye düşünüyorum. alacağın modele göre değişir.

2:1600 diye özellikle belirtilmemiş ama bu desteklemediğinden değil 1600 da 1666 den sayıyor. 1600+ diye geçer genelde . 1333 mhz ve 1600 mhz tercih ediliyor bu kartla daha üzeri mhz de destekliyor üreticinin dediğine göre. ama 1333 yada 1600 modellerden tercih etmen daha mantıklı olacaktır.(daha üzeri (1800+) zaten günlük kullanım içinde değil daha ekstrem sistemler içindir ve pahalıdır) 1333 üzeri ram taklıdığında default olarak 1333 de çalışıyor biostan çok basit şekilde ayarlayıp 1600 yapabiliyoruz.

3: ben şu anda tek 2gb 1600 kingston hyperx kullanıyorum herhangi bir şikayetim yok. ilerde yetmezse 2x2gb çift kanala geçmeyi düşünüyorum.

bunların haricinde ram almadan önce ; alacağın ram i kullanan var mı yada sorunsuz çalışıyor mu diye forumdan araştırman iyi olur. kingston alırsan başın ağrımaz şu ana kadar sorun yaşayan duymadım.

yardımcı olabildiysem ne mutlu

Şuan sisteminde cl9 kingston 1333mhz 2 gb ddr3 var. ve sisteme artık yetmiyor. Ram takviyesi yapmak istiyorum.

http://www.akakce.com/bellek/en-ucuz-corsair-8gb-1600mhz-ddr3-4gbx2-vengeance-cmz8gx3m2a1600c9-fiyati,452307.html

şundan alsam sorun olur mu? Soğutucusuz bir modeli daha var. Onunla arasındaki fark sadece soğutucu mu?

Bir dehttp://www.akakce.com/bellek/en-ucuz-corsair-8gb-1866mhz-ddr3-4gbx2-vengeance-cmz8gx3m2a1866c9r-fiyati,587282.html bu rami alsam anakarttan 1866 mhz'ye ayarlayabilir miyim?

Performansa aşırı etkisi olur derseniz 40 TL fark verip almayı düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

• evet perf artışı tabiki olur,,,her iki ramdede alırsanız şayet ram değerlerini elle girmeniz lazım(yani tazeleme hızlarını)özellikle cl9 1600mhz ramler,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geforcemx -- 15 Mayıs 2012; 21:56:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: geforcemx

evet perf artışı tabiki olur,,,her iki ramdede alırsanız şayet ram değerlerini elle girmeniz lazım(yani tazeleme hızlarını)özellikle cl9 1600mhz ramler,,,

Eyvallah sağolasın
    Ama birşey daha soracağım. Bendeki 1333 cl9 da da değerleri elle girmiştim rastgele. Zaten diğer türlü pc sürekli siyah ekran hatası veriyordu.

Şimdi öyle birşey yok ama bu değerler performansı ne kadar etkiler? İdeal değerler nedir?

Benimkiler şu şekilde...
     Gigabyte MA785GT-UD3H Kullananlar Buraya!

• 9-9-9-24 olucak o değer ddr3 voltaj 1.5 ama anakartta 1.5 volt yok 1.6 default çalıştırır siz onu +50 yani 1.65 ye getirin sorun kalmaz,,,performans derken daha hızlı yazar daha hızlı okur yaptığınız işlemleri pc niz,,,,ne kadar cas değerleri düşük çalışırsa o kadar daha iyi olur performansınız,,,ama oem olarak satılan ramlerde çok fazla oynama şansınız yok bu cl değerleriyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geforcemx -- 15 Mayıs 2012; 22:42:26 >
  • quote:

9-9-9-24 olucak o değer ddr3 voltaj 1.5 ama anakartta 1.5 volt yok 1.6 default çalıştırır siz onu +50 yani 1.65 ye getirin sorun kalmaz,,,performans derken daha hızlı yazar daha hızlı okur yaptığınız işlemleri pc niz,,,,ne kadar cas değerleri düşük çalışırsa o kadar daha iyi olur performansınız,,,ama oem olarak satılan ramlerde çok fazla oynama şansınız yok bu cl değerleriyle

Voltajı 1.65 diye hatırlıyorum ben. Onun dışında bende değerlerin hepsi 9'un altında onları 9'a mı çekeyim?
  • evet hepsini yani:::
    cas latency 9
    ras to cas 9
    ras precharge 9
    tras 24 ................şeklinde olacak
    öteki ayarlarınız default yada auto kalacak,,,diğer ayarlarla oynarsanız ikide bir mavi ekran vs. karşılaşırsınız pc çalışırken durduk yere,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geforcemx -- 15 Mayıs 2012; 22:55:40 >
  • quote:

evet hepsini yani:::
    cas latency 9
    ras to cas 9
    ras precharge 9
    tras 24 ................şeklinde olacak
    öteki ayarlarınız default yada auto kalacak,,,diğer ayarlarla oynarsanız ikide bir mavi ekran vs. karşılaşırsınız pc çalışırken durduk yere,,,

CpuZ güncel versiyon ile bakınca şu şekilde görünüyor kardeş!

Bu arada yardımların için teşekkürler. Çok saol...

• ok..doğru ayarlarda,,,everest yada aida64 programıylada bir test et istersen bilgisayarını,,,yeni ram alın ama yanına bitane daha 2gb ucuz zaten 20-25 lira bişe 2x2 olarak baya performansı artar bilgisayarınızın
  • quote:

ok..doğru ayarlarda,,,everest yada aida64 programıylada bir test et istersen bilgisayarını,,,yeni ram alın ama yanına bitane daha 2gb ucuz zaten 20-25 lira bişe 2x2 olarak baya performansı artar bilgisayarınızın

2x 4g 1866 mhz almayı düşünüyorum

Saol kardeşim :D
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.