Şimdi Ara

Gigabyte MA785GT-UD3H Kullananlar Buraya! (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
636
Cevap
3
Favori
38.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelkle herkeze"s.a bu gün bi pc topladım burdan ınay gelirse hemn almayı düşünüyorum bu karta. işlemci: amd phenom ii x4 925
    Ekran kartı: HIS HD5770 GDDR5 1GB 128Bit ATI DX11.
    Bellek: KINGSTON 2GB (2x2) Hyperx DDR3 1333MHz CL7 Tek Modül.
    Kasa: FEEL MIO 935BB FL650 500W MidT ATX SİYAH KASA

Yorumlar için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murti_154

öncelkle herkeze"s.a bu gün bi pc topladım burdan ınay gelirse hemn almayı düşünüyorum bu karta. işlemci: amd phenom ii x4 925

Hocam bence o kasaya bulaşmayın. FEEL'in kasalarında bulunan PSU'lar çok kalitesiz. Kasa malzemesi de kaliteli değil.

Sanırım Vatan'dan bakmışsınız parçalara. Ben de Vatan'dan öneri yapayım size:

XIGMATEK MIDGARD PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SİYAH KASA:
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-cpc-t55db-u03-midgard-pure-black-edition-500w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=42537

XIGMATEK ASGARD-II PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SİYAH KASA:
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-cpc-t45ue-t51-asgard-ii-pure-black-edition-500w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=43798

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Voxville -- 7 Kasım 2010; 11:43:34 >

• bu kartı kullanan son kişi olarak kesinlikle tavsiye ederim ekran kartı daha almadım 1080p videolar sorunsuz akıcı izleyebiliyorum
    cod5 kısık ayarda takılarak oynatıyo çok oynamadıgım için şimdilik sorun değil
    işlemciye söylicek bişey yok bende vatandan aldım phenom IIX2 555 xxC kodlu çekirdek açık stabil çalışıyo
    Ram de aynı sorunsuz
    bende de FEEL II kasa var psu ilk aldıgımda yandı bence o güç kaynagına güvenme

saçma oldu ama benim için ekran kartını gereksiz bıraktırdıgı için yorum yapamıyorum

160 TL ye fazlasını veriyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4Bs0LuT

quote:

öncelkle herkeze"s.a bu gün bi pc topladım burdan ınay gelirse hemn almayı düşünüyorum bu karta. işlemci: amd phenom ii x4 925

Hocam bence o kasaya bulaşmayın. FEEL'in kasalarında bulunan PSU'lar çok kalitesiz. Kasa malzemesi de kaliteli değil.

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-cpc-t55db-u03-midgard-pure-black-edition-500w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=42537

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-cpc-t45ue-t51-asgard-ii-pure-black-edition-500w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=43798

eywalla hocam saol. Kasanın aynısında arkadaşımda var 6 aydr sorunsuz çalışıyor ama ben sizi dinlim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 4Bs0LuT

quote:

eywalla hocam saol. Kasanın aynısında arkadaşımda var 6 aydr sorunsuz çalışıyor ama ben sizi dinlim.

O PSU kesinlikle 550W değil. Ondan emin olabilirsiniz.

• arkadaşlar bende size katıldım ama hiç iyi etmedim heralde çünkü anakarttan memnun değilim çok ısınıyor everestle boşta 50 yükte 80 derce soğutucu taktım fan taktım banamısın demiyor yeni formatlı taze sistemde bile aynı okadar para verdik rezil olduk.böyle bir sorun başına gelen varmı lütfen paylaşın kafayı yiyicem 2 aylık anakartı değişmeyi düşünüyorum asus alıcam böyle giderse
  • kartı uzun zamandır kullanıyorum herhangi bır ısınma problemım yok kullandıgım sistem imzamda yazılı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: atiktuk

kartı uzun zamandır kullanıyorum herhangi bır ısınma problemım yok kullandıgım sistem imzamda yazılı..

sıcaklık düzeylerine baktınmı hiç,kaç gösteriyor acaba amd tabanlılar için bu sıcaklıklar normalmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kormac -- 17 Kasım 2010; 17:41:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kormac

arkadaşlar bende size katıldım ama hiç iyi etmedim heralde çünkü anakarttan memnun değilim çok ısınıyor everestle boşta 50 yükte 80 derce soğutucu taktım fan taktım banamısın demiyor yeni formatlı taze sistemde bile aynı okadar para verdik rezil olduk.böyle bir sorun başına gelen varmı lütfen paylaşın kafayı yiyicem 2 aylık anakartı değişmeyi düşünüyorum asus alıcam böyle giderse

pc 2 saattir açık şuan boşta 35 yazıyo 2 tane danki yan arka fan var bide onboard ekran kartını kullanıyorum 2b ram
    sen stabiliteyi kaybetmişsin

bende az paraya her işimi görüyo diye seviniyodum şans işi demek

• quote:

Orijinalden alıntı: Reordinary

quote:

Orijinalden alıntı: kormac

arkadaşlar bende size katıldım ama hiç iyi etmedim heralde çünkü anakarttan memnun değilim çok ısınıyor everestle boşta 50 yükte 80 derce soğutucu taktım fan taktım banamısın demiyor yeni formatlı taze sistemde bile aynı okadar para verdik rezil olduk.böyle bir sorun başına gelen varmı lütfen paylaşın kafayı yiyicem 2 aylık anakartı değişmeyi düşünüyorum asus alıcam böyle giderse

pc 2 saattir açık şuan boşta 35 yazıyo 2 tane danki yan arka fan var bide onboard ekran kartını kullanıyorum 2b ram
    sen stabiliteyi kaybetmişsin

bende az paraya her işimi görüyo diye seviniyodum şans işi demek
    walla bilmiyorum ısı sorununun bir gün başıma bela olacağını biliyordum,ama everest galiba yanlış gösteriyor biostan baktım 38 gösteriyor everest 50 diyor çipset soğutucu da taktım ama aynı

• bende bu anakart ve 2x2gb 1333 ddr3 kinston value ram var, normal en ucuz kingstonlar yani 7-7-7-21 çalışıo ama 1.5v oluo 1.65 yapsam da cpu-z öyle görünüyor. bi de ramler neden 667 görünmekte?

şekil 1a
     Gigabyte MA785GT-UD3H Kullananlar Buraya!

şekil 1b

bilgisayarcı bi arkadaşımdan athlon II x3 440 aldım, 4 çekirdek açabiliyorum ama mhz'yle oynayamıyorum, onu nası halledebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elinwelin -- 7 Aralık 2010; 13:56:45 >

• Bu anakartta fsb:dram oranının nerden ayarlayabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: elinwelin

bende bu anakart ve 2x2gb 1333 ddr3 kinston value ram var, normal en ucuz kingstonlar yani 7-7-7-21 çalışıo ama 1.5v oluo 1.65 yapsam da cpu-z öyle görünüyor. bi de ramler neden 667 görünmekte?

şekil 1a

şekil 1b

bilgisayarcı bi arkadaşımdan athlon II x3 440 aldım, 4 çekirdek açabiliyorum ama mhz'yle oynayamıyorum, onu nası halledebilirim?

Ram'lerin frekansının iki katıdır gerçek frekansı. 1333 mhz ram'ler 667 mhz görünür yani problem yok.. Mhz ile oynayamıyorumdan kastın nedir biraz daha açabilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: aLPaSLaN07

quote:

Orijinalden alıntı: elinwelin

bende bu anakart ve 2x2gb 1333 ddr3 kinston value ram var, normal en ucuz kingstonlar yani 7-7-7-21 çalışıo ama 1.5v oluo 1.65 yapsam da cpu-z öyle görünüyor. bi de ramler neden 667 görünmekte?

şekil 1a

şekil 1b

Ram'lerin frekansının iki katıdır gerçek frekansı. 1333 mhz ram'ler 667 mhz görünür yani problem yok.. Mhz ile oynayamıyorumdan kastın nedir biraz daha açabilir misin?

ilgilendiginiz icin tesekkur ederim oncelikle, ayarini bulamadim anakart uzerinde, carpani 15 ustu yok 3.0da calisio carpana verilen degeri nerden degistiriyoruz?

• @elinwelin

Kullandığınız işlemci Black Edition bi işlemci olmadığı için çarpan değiştirerek OC yapmanız mümkün değil.. Bunun için "CPU HOST FREQUENCY" yi arttırmanız gerekli.. Tabi bu frekansı değiştirdiğiniz taktirde ram'lerinizin de frekansı artmış olack ve stabilite sorunlarına davetiye çıkarmış olacaksınız.. Yavaş adımlarda frekansı arttırarak gitmenizi tavsiye ederim.. Örneğin ilk önce 210 mhz yapıp işlemciyi 210x15(3150) mhz'de çalıştırmayı deneyin. Aynı zamanda ram'leriniz de 1400 mhz civarı olacak ve bu hızlara çıkmak için voltaja ihtiyaç duyabilirler. Tabi işlemci de frekansı arttığından dolayı ufak bi miktar daha voltaj ihtiyacı duyacak. Derin bi konu overclock. 5-6 satırda anlatabilmek mümkün değil tabi ki :)
  • cool & quiet ı kapatıp işlemcimin hep 2.8 ghz de çalışması için ne yapmam lazım.?
  • arkadaşlar, işlemci fanı ile ilgili birşey danışacaktım, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

işlemciyi orjinal soğutucusu ile kullanmaktayım ve malumunuz biraz ses yapıyor. heatsink üzerindeki fanı 80 mm. sanıyordum ama cetveli dayayınca bi yaşıma daha girdim; meğer fan 70 mm. imiş (o ana kadar 70 mm.lik bi fan ölçüsünün olduğunu bile bilmiyordum)

-fan sesinden kurtulabilmek amacıyla- 70 mm.lik fanın yerine daha büyük fan takabilmek için adaptör bulabilir miyiz? (“70 mm to 120 mm” ya da “70 mm to 92 mm” gibi)
  • Arkadaşlar
    Anakarta dün BIOS update yaptım @bıos programıyla f8 e yükselttim f5a olan biosumu.
    win7 64 bit kullanıyorum...

Şu sorunla karşılaştım ;
    İndirmek istediğim bıosu (f8) pc me indirdim @bıos programını da kurdum.
    İşleme başladım gayet kısa bir surede işlem tamamlandı ve res istedi w7.
    Resi attım fakat işletim sistemini açmadı.
    BOOTMGR eksik hatası verdi.
    f8 olmuştu bıosum ama bir türlü W7 açamıyordum.

Sorunu şu şekilde çözdüm.
    w7 64 bit dvd sini taktım onarma seceneklerine geldim düzelt dedim res istedi normal açılış yaptım ve açıldı işletim sistemim.Baya bir korku yaşadım hani benim duruma düşen olursa diye yazıyorum buraya çözümü...

Sorun boot edememe durumuydu.
    İşletim sistemi kurulu hdd mi E diye goruyordu C de ise w7 kurarken ayırdıı 80 mb lik kısmı görüyordu.Dolayısıyla C den acmaya calıstığı için pc yi bulamıyor ve BOOTMGR hatası veriyordu.
    Israrla devam ettım sorunu aramayı ve sonunda W7 dvd sini takıp onarım yaparak hallettim baya bir zor oldu ama hem yeni bıosuma kavuştuğum için hem de sorunsuz pc mi acabildiğim için mutluyum....

Bir soru soracağım ?

herkes x2 veya x3 işlemcilerin cekirdeklerini açabiliyor bu bıos ile peki benim x4 işlemcim var imzamda görüyorsunuz bunu X6 ya getirebilirmiyim ?
    Yoksa amd den çokmu fazla şey istemiş olurum :)

Kolay gelsin umarım cevaplar bilenler soruyu...

• quote:

Orijinalden alıntı: Demonturk

Bir soru soracağım ?

herkes x2 veya x3 işlemcilerin cekirdeklerini açabiliyor bu bıos ile peki benim x4 işlemcim var imzamda görüyorsunuz bunu X6 ya getirebilirmiyim ?
    Yoksa amd den çokmu fazla şey istemiş olurum :)

Kolay gelsin umarım cevaplar bilenler soruyu...

Ne yazık ki hayır hocam.

Çekirdek açılabilmesinin sebebi, 2 ve 3 çekirdekli diye satılan işlemcilerde aslında 4 çekirdek bulunmasıdır. 4 çekirdekli olarak satılan işlemcilerde de 4 çekirdek var. Bu nedenle işlemcinizi 6 çekirdekli yapmanız mümkün değil.

Ayrıca 2 ve 3 çekirdekli her işlemci 4 çekirdekli yapılamıyor. Zira aslında 4 çekirdekli olan bu işlemcilerin kapalı çekirdekleri "bozuk" olduğu gerekçesiyle kapatılıyor ve x2, x3 olarak satılıyor. Ancak kapatılan çekirdeklerin bir bölümü bozuk olmadığı için tekrar açılabiliyor. Yine de bir kesinlik yok. Şansa bağlı bir şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: gurkan113

Bu anakartta fsb:dram oranının nerden ayarlayabilirim ?

Bu sorunun cevabını bilen var mı?????
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.