Şimdi Ara

Gigabyte MA785GT-UD3H Kullananlar Buraya! (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
636
Cevap
3
Favori
38.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sağolasın fark etmezdi hangi ram uyumlu olsunda:D
  • aLPaSLaN07 teşekkür ederim gerçekten çok işime yaradı
  • Ben F8 güncellemesi yapmıştım şimdi geri dönmek istiyorum nasıl yapabilrim?
    Öncekini Qbiosdan otomatik olarak indirip kurmuşdu. SAdece son biosu buluyor. eski biosu yuklemek için illa disket mi kullanmamız gerekecek ?
  • arkadaslar bu kartı ocz reaper ddr3 1333 mhz 1 gb *2 dual ramler ile kullanan varmı??
  • arkadaşlar ben yeni sistemi kurdum phenaom x6 1055t işlemci ram olarak Ocz Gold Edition 4GB 1600MHZ DDR3 CL8 Low Voltage Dual Bellek kullanıyorum fakat ramlar 1066 mhz de çalışıyor bunu nasıl 1600 mhz çıkarabilirim tşkler..
  • Arkadaşlar, bu anakart kingston hyperx 2 gb 1600 MHz ram ile çalışır mı? Çalışmıyorsa 1333 MHz kingston hyperx olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amachi -- 28 Ağustos 2010; 16:36:36 >
  • ben 2 gb 1600mhz kingston hyperx ile sorunsuzca kullanıyorum. yalnız ram i ilk taktıgında 1333 de çalıştığını görürsün; 1600 de çalışması için bios tan çok basit bir ayar yapmak yeterli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZQ -- 31 Ağustos 2010; 14:30:54 >
  • önce biostan
    mb intelligent tweaker (m.i.t)' a daha sonra buradan set memory clock girin ve memory clock x8.00 olarak ayarlayın kaydedip çıkın 1600 de çalışır.

quote:

Orijinalden alıntı: udede

arkadaşlar ben yeni sistemi kurdum phenaom x6 1055t işlemci ram olarak Ocz Gold Edition 4GB 1600MHZ DDR3 CL8 Low Voltage Dual Bellek kullanıyorum fakat ramlar 1066 mhz de çalışıyor bunu nasıl 1600 mhz çıkarabilirim tşkler..
  • Merhaba,

Bu anakartla birlikte AMD Phenom II X2 555 BE işlemci alacağım. Kasa olarak Thermaltake SopranoRS 101 VG75021W2E 500W ATX Mid Tower kullanmayı düşünüyorum. Bu kasa 1 fan ile geliyor. Bu kasaya ilave fan takmam gerekir mi? Dahili ekran kartı dışında harici ekran kartı takmam halinde sorunuzun cevabı değişir mi? Takmam gerekirse nasıl bir soğutucu önerirsiniz?

İkinci sorum da şu: Anakartın sitesinde

* 4 x 1.5V DDR3 DIMM yuva ile 16GB'a kadar bellek desteği
    * DDR3 1800 (OC)/1666/1333/1066 MHz

yazıyor. Ancak ben bu forumda birçok kişi tarafından bu anakartla 1600 Mhz Ram kullanıldığını okudum. Bu burada yazmıyor. Bunu açıklayabilir misiniz?

Son olarak, yine anakart sitesinde yazan "çift kanal bellek mimarisi" ifadesinden bu anakarta tek RAM takamadığımızı anlıyorum, mutlaka çift halinde takılması gerekiyor. Yanılıyor muyum?

Şimdiden teşekkürler.

• AMD Athlon II x4 635 AM3 2.9Ghz,2 MB,95W,Box İşlemci
    Kingston 2 GB DDR3 1333MhZ CLG Ram
    HIS HD5770 1024 MB,PCIExp Ekran Kartı,Directx 11,DDR5,128 Bit/850/4800,HDMI
    THERMALTAKE V3 Full Black MidTower 600W PSU'lu Kasa

bunlar bu ekran kartına uyarmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertpresso

Merhaba,

Bu anakartla birlikte AMD Phenom II X2 555 BE işlemci alacağım. Kasa olarak Thermaltake SopranoRS 101 VG75021W2E 500W ATX Mid Tower kullanmayı düşünüyorum. Bu kasa 1 fan ile geliyor. Bu kasaya ilave fan takmam gerekir mi? Dahili ekran kartı dışında harici ekran kartı takmam halinde sorunuzun cevabı değişir mi? Takmam gerekirse nasıl bir soğutucu önerirsiniz?

İkinci sorum da şu: Anakartın sitesinde

* 4 x 1.5V DDR3 DIMM yuva ile 16GB'a kadar bellek desteği
    * DDR3 1800 (OC)/1666/1333/1066 MHz

yazıyor. Ancak ben bu forumda birçok kişi tarafından bu anakartla 1600 Mhz Ram kullanıldığını okudum. Bu burada yazmıyor. Bunu açıklayabilir misiniz?

Son olarak, yine anakart sitesinde yazan "çift kanal bellek mimarisi" ifadesinden bu anakarta tek RAM takamadığımızı anlıyorum, mutlaka çift halinde takılması gerekiyor. Yanılıyor muyum?

Şimdiden teşekkürler.

1: hayır ekstra fan takmadan da kullanabilirsin(herhangi bir overclok durumunda gerekir belki). ben her tarafı açık 2. el cıkma bir kasa ile birlikte sıfır fanla kullanıyorum üstelik on board ekran kartım overcloklu durumda.harici ekran kartı takarsan da aşırı ısınan bir kartsa fan gerekebilir diye düşünüyorum. alacağın modele göre değişir.

2:1600 diye özellikle belirtilmemiş ama bu desteklemediğinden değil 1600 da 1666 den sayıyor. 1600+ diye geçer genelde . 1333 mhz ve 1600 mhz tercih ediliyor bu kartla daha üzeri mhz de destekliyor üreticinin dediğine göre. ama 1333 yada 1600 modellerden tercih etmen daha mantıklı olacaktır.(daha üzeri (1800+) zaten günlük kullanım içinde değil daha ekstrem sistemler içindir ve pahalıdır) 1333 üzeri ram taklıdığında default olarak 1333 de çalışıyor biostan çok basit şekilde ayarlayıp 1600 yapabiliyoruz.

3: ben şu anda tek 2gb 1600 kingston hyperx kullanıyorum herhangi bir şikayetim yok. ilerde yetmezse 2x2gb çift kanala geçmeyi düşünüyorum.

bunların haricinde ram almadan önce ; alacağın ram i kullanan var mı yada sorunsuz çalışıyor mu diye forumdan araştırman iyi olur. kingston alırsan başın ağrımaz şu ana kadar sorun yaşayan duymadım.

yardımcı olabildiysem ne mutlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZQ -- 3 Eylül 2010; 9:51:16 >

• Teşekkürler ZQ! Çok yardımcı oldun.
  • 6 aydır bu anakartı kullanıyorum. Şuan fiyatı bir miktar artmış. Bu da çok tutulduğunu gösteriyor.
    170 liralık creative harici ses kartını gereksiz bıraktıracak onboard ses kartı var. Ses kartını iade ettim.
    Full HD film izlemek için ekran kartı yetiyor artıyor.
    Kingston 2GB 1333MHz DDR3 Ram KVR1333D3N9/2G ve Revoltec bakır soğutucu ile kullanıyorum. İndirme yaptığım için PC bazen birkaç gün açık kalıyor...
    İşlemecim AMD x2 240.. Kasa XIGMATEK ASGARD-460 COOLER MASTER..

Win XP ile çok hızlı bir PC... Win7'ye geçince 2 GB daha ram alacağım.
    Overloocktan pek anlamam. Zaten gerek duymuyorum.
    Şuana kadar hiçbir sorun çıkarmadı.

Yazdıktan sonra farkettim, imzamda ekliymiş sistem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NVN -- 3 Eylül 2010; 22:28:34 >

• Kullanan arkadaşlardan bir konuda yardım almak istiyorum

Kuzenim bu anakartla birlikte 955Be kullanıyor ama işlemci-fan sesinden çok şikayetçi
    İşlemci masa üstündede yük altında da sabit 3.2 de çalışıyor
    Ben aynı işlemciyi asus M4A87TD ile kullanıyorum masaüstünde 0,8 ile çalışıyor haliyle ses sıkıntısı yaşamıyorum çoğu zaman
    Bu özelliği GA-MA785GT-UD3H de nasıl akif hale getirebilirim?
    Masaüstü kullanımda sesi azaltamıyorsak mecbur bir işlemci soğutucusu alırız SCCF düşünüyorum sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abbasağa

Kullanan arkadaşlardan bir konuda yardım almak istiyorum

Kuzenim bu anakartla birlikte 955Be kullanıyor ama işlemci-fan sesinden çok şikayetçi
    Ben aynı işlemciyi asus M4A87TD ile kullanıyorum masaüstünde 0,8 ile çalışıyor haliyle ses sıkıntısı yaşamıyorum çoğu zaman
    Masaüstü kullanımda sesi azaltamıyorsak mecbur bir işlemci soğutucusu alırız SCCF düşünüyorum sizce?
    İşletim sistemi Windows XP ise Cool n Quiet özelliği çalışmıyor. X4 955 BE işlemcim ve GA-MA785GT-UD3H anakartım var. Windows 7 kullanırken işlemcinin saat hızı boşta 800 MHz'e düşüyordu. Daha sonra Windows XP'ye geçince saat hızı sabit 3,2 GHz oldu ve hiç düşmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

quote:

Kullanan arkadaşlardan bir konuda yardım almak istiyorum

İşletim sistemi Windows XP ise Cool n Quiet özelliği çalışmıyor. X4 955 BE işlemcim ve GA-MA785GT-UD3H anakartım var. Windows 7 kullanırken işlemcinin saat hızı boşta 800 MHz'e düşüyordu. Daha sonra Windows XP'ye geçince saat hızı sabit 3,2 GHz oldu ve hiç düşmüyor.

Kuzenimle aynı işletim sistemini kullanıyoruz ikiside win xp 32bit

Benimkinde M4A87TD ile 800mhz masaüstünde
    Diğerinde sabit 3.2

• quote:

Kuzenimle aynı işletim sistemini kullanıyoruz ikiside win xp 32bit

Benimkinde M4A87TD ile 800mhz masaüstünde
    Diğerinde sabit 3.2
    O zaman Windows XP'de 800 MHz çalışmayı Asus destekliyor Gigabyte desteklemiyor.
  • hayır xp de de oluyor?
     Gigabyte MA785GT-UD3H Kullananlar Buraya!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZQ

ben 2 gb 1600mhz kingston hyperx ile sorunsuzca kullanıyorum. yalnız ram i ilk taktıgında 1333 de çalıştığını görürsün; 1600 de çalışması için bios tan çok basit bir ayar yapmak yeterli oluyor.

Nasıl bir ayar yapıyoruz söyler misin? Şu an 1333'de çalışıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZQ

önce biostan
    mb intelligent tweaker (m.i.t)' a daha sonra buradan set memory clock girin ve memory clock x8.00 olarak ayarlayın kaydedip çıkın 1600 de çalışır.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.