Şimdi Ara

Gigabyte MA785GT-UD3H Kullananlar Buraya! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
636
Cevap
3
Favori
38.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Deathicious

Gigabyte MA785GT-UD3H anakart için ciddi anlamda kısıtlı ram listesinden ram bulamıyorum

Ram Listesi için burayı TIKLAYINIZ

Piyasadaki birçok ram bu listede yer almıyor! Dolayısıyla oturduğum yerden internet üzerinden sipariş vericek konumda hazır kredi kartımla beklerken sisteme ram alamıyorum.
    Ve bu durum ciddi anlamda sinirlerimi bozuyor.

Gigabyte MA785GT-UD3H/ DDR3 S+V+GL+1394+16X 938pin

AMD Phenom II 955 X4 QuadCore (3.2 GHz) 8MB 938p / Amd Phenom II 965 3.4 GHz

Akasa ZEN Siyah ATX Kasa+520W PSU (AK-ZEN520-BKT)

Seagate 500 GB 7200 RPM 16MB SATA2

Alacağım ürünler bunlar,ve sadece ram ilavesi gerekiyor. Başta 1600 MHZ ve düşük erişim süreli,mümkünse soğutuculu ( listeden bulabiliyorsanız eğer!!) ram tavsiyeleriniz için bekliyorum.

Çok kısıtlı bir zamanım olduğu için sürekli yazıyorum foruma,gene de ilgilenen arkadaşlar için teşekkürlerimi sunuyorum.

Pm,Sms,Msn her şekilde ulaşabilirsiniz.

Bilgisayarı toplayana kadar rahat edemicem çünkü..

Patriot Signature Line 2 GB 1600MHz CL9

Bu ramden iki adet kullanıyorum. Zaten konu sahibiyim. Hiçbir uyum problemi yaşamadım. Size de tavsiye ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: zilgar

bende bu anakarttan düşünüyorum fakat 3 gündür hangi ram alacağıma karar veremedim neye niyetlensem uyumsuz diyorlar 6 gb ram takacağım olmadı tavsiye edebileceğiniz anakart varmı ?

3 ve 6 GB bellek, 3 kanallı bellek demektir. 3 kanallı bellekler sadece Intel Core i7'lerde -yani 1366pin'lerde- bulunmakta. AMD sistem kullanacaksanız 2 veya 4 GB bellek kullanmanız gerekiyor. Bu bellekler çift kanallı olur. Zaten çizim, tasarım vb. işlerle uğraşmayacaksanız 4 GB bellek size yeter de artar. Eğer Tasarım vb. işlerle uğraşıyor; yani 3DMax vb. yüksek bellek gerektiren tasarım programlarını kullanıyorsanız bütçenizi biraz daha arttırarak Core i7 sistemlere yönelip 3 kanallı bellek almanız, veya iki adet 2x2GB'lık bellek alarak 8GB bellek kullanmanız gerekmekte.

• çok teşekkür ederim evet çizim yapıyorum render süremin azalması ve daha rahat çizim yapabilmek için masaüstü amd phenom 2 sistem alacaktım ozaman en kötü 8 gb ram e geçeceğim veya core i7 bir sistem kuracağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zilgar -- 1 Şubat 2010; 15:16:42 >
  • RAM almak için Inventus'a danışın. Bu anakarta uyacak bir RAM almak istediğinizi belirten bir mail atın, onlar size 2-3 güzel tavsiye verecektir.
    Gigabyte, bu listeyi hazırladığında piyasaya henüz çıkmamış RAM'leri doğal olarak listeye eklememiş olabilir. Bu tür listeler pek güncellenmiyor, bilginize.
  • Üstündeki ekran kartının performansı nasıl acaba güncel oyunları düşük veye oarta ayarlarda çalıştırabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onea54

Üstündeki ekran kartının performansı nasıl acaba güncel oyunları düşük veye oarta ayarlarda çalıştırabilir mi ?

Onboard kartıyla bir tek PES 2010 oynadım ama onu da -monitörden dolayı- 1280x1024 çözünürlük ve yüksek ayarlarda oynadım
  • bende de bu board var rev.1.0
    phenom 720 x3 BE vardi
    cekirdekleri actim olmadi
    hybrid yaptim 4 cekirdek acildi
    prime 95 testi yaptim 12 saat
    kusursuz calisti
    artik benimde x4 BE im oldu
  • Arkadaşlar ps/2 slot sayısı 1 tane mi ?
    Sipariş vermiştim.Elimde klavye ve fare ps/2 portlu ne yapacağız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Wolf

bende de bu board var rev.1.0
    phenom 720 x3 BE vardi
    cekirdekleri actim olmadi
    hybrid yaptim 4 cekirdek acildi
    prime 95 testi yaptim 12 saat
    kusursuz calisti
    artik benimde x4 BE im oldu

x4 BE'niz Hayırlı olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: blank42

Arkadaşlar ps/2 slot sayısı 1 tane mi ?
    Sipariş vermiştim.Elimde klavye ve fare ps/2 portlu ne yapacağız

PS/2'den USB'ye dönüştürücüler var. Teki için onu kullanabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Voxville -- 2 Şubat 2010; 16:03:11 >

• @4Bs0LuT
    Evet araştırınca buldum dönüştürücüyü dışarı çıkıp alacağım.Ancak 2 tane niye koymadılar anlamadım hiç farketmemiştim.

UD2H modelinde varmış keşke onu alsaydım.Neyse yarın sistemde bakacağız
  • Arkadaşlar HD4200 ekran kartına nasıl overlock yapabilirim ? Voltaj felan vermeden biraz arttırsak
    Pek anlamıyorum bu işlerden
  • sanırım 1.5 v olan tüm ramlar uyumlu olarak çalışır mesela kingston 2gb 1333 mhz ddr3 cl9 ???
    birde sormak istediğim bu anakartı alırsam bu bahsettiğim ramden 3 tane alsam totalde 6gb ram ile kullanamıyormuyum illa 8 mi yapmam lazım
  • AMD Phenom II X4 Quad-Core 965 3.4GHz 8MB AM3 938p Black Edition
    GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H 785G DDR3 HDMI Vga 16x AMD AM3
    A-DATA 4GB 1333MHz DDR3 CL7 Dual Kit (2GBX2)
    SEAGATE ST31000528AS 1TB 32MB NCQ SATA2 7200.12 HDD 98
    LG GH22NS50 22X SATA DVD-RW Siyah 33.5
    AKASA ZEN 450W Çift 12cm Fanlı Kasa (Siyah)

Arkadaşlar bu sistemi yeni aldım.2gündür kullanıyorum.
    sizlerden birkaç konuda yardım isteyeceğim:

başlangıçta xp cd sinigörüp gayet güzel kuruyor ve şu an xp kullanıyorum
    ancak windows 7 dvd sini hiç görmüyor.dvd mi bozuk acaba diye 3 ayrı windows 7 dvd si denedim yine de görmedi.
    Böyle birsistemi xp kullanarak geçirmekistemiyorum...lütfen bilgisi olan arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum.

bilgisayara sağ tıklayıp özelliklere baktığımızda ise 2.75 GB Ram gösteriyor...oysa benim kullandığım ram 4Gb olması gerekmez mi...

Bio ayarlarıyla hiç uğraşmadım...herhabgi bir problem yaşarım diye....
    Bios ayarlarını bilen arkadaşlar varsa lütfen yardımlarını rica ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogretmen-1970

AMD Phenom II X4 Quad-Core 965 3.4GHz 8MB AM3 938p Black Edition

ancak windows 7 dvd sini hiç görmüyor.dvd mi bozuk acaba diye 3 ayrı windows 7 dvd si denedim yine de görmedi.
    Böyle birsistemi xp kullanarak geçirmekistemiyorum...lütfen bilgisi olan arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum.

bilgisayara sağ tıklayıp özelliklere baktığımızda ise 2.75 GB Ram gösteriyor...oysa benim kullandığım ram 4Gb olması gerekmez mi...

Eğer işletim sistemi 32 bit ise 3,25 gb felan görüyor sanırım 64 bit kullanmam gereklidir.Eğer sisteme ekran kartı yakmadıysan onboard kartı kullanıyorsan ekran kartı 512 mb belleği kullanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: blank42

Arkadaşlar HD4200 ekran kartına nasıl overlock yapabilirim ? Voltaj felan vermeden biraz arttırsak
    Pek anlamıyorum bu işlerden

BIOS'taki ilk menüye girin. Orada değeri 500mhz olan bir yer var (gpu hızı). onun üstündeki yeri auto'dan manual'e getirin. sonra 500 olan değeri az az arttırın. Mesela ben 550'ye getirdim ve stabildi. Yanlız stabilite testi yapmanız iyi olur.

quote:

Orijinalden alıntı: zilgar

sanırım 1.5 v olan tüm ramlar uyumlu olarak çalışır mesela kingston 2gb 1333 mhz ddr3 cl9 ???
    birde sormak istediğim bu anakartı alırsam bu bahsettiğim ramden 3 tane alsam totalde 6gb ram ile kullanamıyormuyum illa 8 mi yapmam lazım

İsterseniz o şekilde de kullanabilirsiniz. Uyum sorunu olmaz ancak Dual-Channel olunca daha performanslı olacağı için size öyle önermiştim.

quote:

Orijinalden alıntı: ogretmen-1970

AMD Phenom II X4 Quad-Core 965 3.4GHz 8MB AM3 938p Black Edition

CD'nin görülüp görünmemesiyle BIOS'un bağlantısı var. Şu şekilde:

BIOS'tan öncelikli donanımlar olarak CD-Rom ve Hard-Disk seçili olur. Eğer 1. öncelik CD-Rom'daysa önce CD okunur, başlangıç CD'si takılı ise kurulum işlemi başlatılır.
    Ama eğer 1. öncelik Hard-Disk'deyse Hard-Disk okunur, işletim sistemi yüklüyse açılır, çalışmazsa pc öylece bekler.

Normalde siz XP'yi yükleyebilmişseniz ve BIOS'a karışmamışsanız bu ayar zaten BIOS'ta var demektir. Siz eğer işletim sistemini yükledikten sonra BIOS'a girip bu ayarla oynadıysanız sistem bu yüzden Windows 7 DVD'sini görmemiştir. Ama oynamadıysanız bir şey diyemem. Korsansa belki başlangıç diski olarak çekilmemişlerdir. Elinizdeki DVD'leri başka bir bilgisayarda da denerseniz iyi olur bu durumda.

----------------------

Raminizin 2,75GB olarak gözükmesinin sebebi ise işletim sisteminin 32 bit olması. 32 bit işletim sistemleri, ram, ekran kartının belleği, işlemci ve hard-disk önbelleği dahil en fazla 4Gb'ı adresleyebilir. 64 bit işletim sistemi yüklerseniz sorun çözülecektir. Ayrıca ekran kartını onboard kullandığınız için o da ramin bir bölümünü kullanmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Voxville -- 4 Şubat 2010; 22:26:04 >

• evet ekrankartım yok...
    fakat windos 7 dvd sini hiç görmedi...aldığım 2 gündür xp kullanıyorum....bu windows 7 dvd sini görmesi için ne yaparım....
  • çok sağolun arkadaşlar...şimdi kurdum windows 7 yi....
    biostan ilk sıraya cd rom getirdim gördü....
    biosu ben karıştırmadım ama ilk sırada harddisk görüküyordu...bilmem nedendir...
    ama önemli olan şu an görmesi...
    teşekkürler....
  • Merhaba arkadaşlar. yeni bir bilgisayar topluyorum. Bu anakartla birlikte phenom II x4 955 işlemci 4gb patriot ddr3 1600 ram kullanmayı düşünüyorum. Ekran kartı konusuna bi karar veremedim. ati 4870 gddr5 256 bit mi alayım yoksa palit gtx260 849 (böyleydi galiba) mb gddr3 448 bit mi alayım. Herhangi bir olumsuzluk durumu olur mu hangi ekran kartı işime daha çok yarar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • Bende bu kartı alıcağım 1*2 aydır hala para toplamaya çalışıyorum.Bir çok yerde stok yok deniyor siz nereden alıyorsunuz? birde en ucuz DDR3 ram hangisi bu anakart için? Lütfen link atın satan yer ile ilgili teşekkğrler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanfox

Merhaba arkadaşlar. yeni bir bilgisayar topluyorum. Bu anakartla birlikte phenom II x4 955 işlemci 4gb patriot ddr3 1600 ram kullanmayı düşünüyorum. Ekran kartı konusuna bi karar veremedim. ati 4870 gddr5 256 bit mi alayım yoksa palit gtx260 849 (böyleydi galiba) mb gddr3 448 bit mi alayım. Herhangi bir olumsuzluk durumu olur mu hangi ekran kartı işime daha çok yarar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Pek anlamıyorum kartlardan ama genelde Ati HD5850 ve Ati HD5770 öneriyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kevinsert

Bende bu kartı alıcağım 1*2 aydır hala para toplamaya çalışıyorum.Bir çok yerde stok yok deniyor siz nereden alıyorsunuz? birde en ucuz DDR3 ram hangisi bu anakart için? Lütfen link atın satan yer ile ilgili teşekkğrler

Bu karttan nova da mevcut link aşağıda. Ram olarak ta sanırım en ucuz Hı-Level.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5221

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.