Şimdi Ara

Gigabyte MA785GT-UD3H Kullananlar Buraya! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
636
Cevap
3
Favori
38.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar forumda yeniyim ve ilk mesajımı atıyorum. Bende bu hafta toplayacağım sistemde bu kartı kullanmayı düşünüyorum sanırım kimsenin bir şikayeti yok, fiyat performans açısından en uygun olarak bu kartı düşündüm. Ankara da en ucuz nova bilgisayardan mı temin edebiliriz?
    Teşekkürler..

Şuan İçin Eksen Bilgisayar En Uygun
    Ankaradada Şubesi Var.

170 LİRA
  • teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: musab63

Arkadaşlar Hangi Psu Yu Kullanıyorsunuz Bu Kartla?

http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-w0093re-500-watt-tr2-power-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=24211

Bu Psu Nasıl ?

Ben imzam ve panelimdeki sistemde Akasa Infiniti ile birlikte gelen High Power'ın 600W'lık PSU'sunu kullanıyorum.

500W'lık bir PSU alacaksanız size OCZ StealthXStream 500W'lık modelini önerebilirim. Zorlayınca 600W'ı bile geçebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Voxville -- 14 Şubat 2010; 23:22:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Deathicious

quote:

Orijinalden alıntı: 4Bs0LuT

quote:

Orijinalden alıntı: musab63

Arkadaşlar Hangi Psu Yu Kullanıyorsunuz Bu Kartla?

http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-w0093re-500-watt-tr2-power-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=24211

Bu Psu Nasıl ?

Ben imzam ve panelimdeki sistemde Akasa Infiniti ile birlikte gelen High Power'ın 600W'lık PSU'sunu kullanıyorum.

500W'lık bir PSU alacaksanız size OCZ StealthXStream 500W'lık modelini önerebilirim. Zorlayınca 600W'ı bile geçebiliyor.

Şahsen Akasa 520 aldım ve gayet memnunum AMD X4 965 Be ile..

Aynı sistem bende mutluyum

• Merhabalar, ben de aranıza yeni katıldım.

Ma78gt ud3h anakart Rev 1.0
    Amd athlon 2 x3 435 2.9 ghz
    2gb ddr3 hi level 1333 mhz (Soğutuculu)
    320 gb samsung hdd
    Aopen kasa ve kasayla birlikte gelen 300 watlık Psu
    Bios'u default ayarlarda kullanıyorum
    imkanlarım elverdiğince böyle bir sistem yaptım. İlk işim Modern warfare 2'yi kurmak oldu, shadow açık ve diğer detaylar en üst seviyede çok güzel oynattı on board vga bu açıdan çok iyi. Tabii oyunun optimizasyon kalitesininde büyük payı var.

Yanlız bilen arkadaşlara danışmak istediğim birkaç şey var zahmet olmazsa;
    1- Bazen bilgisayar açınca anakart logosu göründükten sonra orada donuyor, tekrar reset atıyorum normal açılıyor bunun nedeni ne olabilir ?

2- 4. çekirdeği açmak için yukarıda yazılaları denedim fakat, yine açılırken anakart logosunun çıktığı yerde dondu sizce neden açılmıyor ?

3- Ramlerle ilgili ekstra bir ayar yapmam gerekirmi daha verimli kullanabilmem açısından ?

4- Ekonomik durumdan dolayı Aopen kasa tercih etmek durumunda kaldım sizce üstündeki güçkaynağına (300 watt) bu sistembileşenlerini teslim etmek nekadar güvenli şu an için değiştirecek durumum yok maalesef.

Bunun dışında sistemde bir kararsızlık yok ve anakarttan memnunum darısı diğer arkadaşlarımızın başına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrforevers -- 17 Şubat 2010; 16:47:38 >

• HI-LEVEL 2GB 1333MHz DDR3 RAM HLV-PC10600-2G ram olarak bunu aldım ama everestten bakınca ram hızım 667 olarak görünüyor. Ne yapmam gerekiyor ? Bir bilgisayarım daha var onda GA-MA785GMT-US2H ve sempron 2.7 vardı ikinci çekirdeği açıldı. Buna Phenom II x2 550 BE işlemci aldım bununda 3 ve 4. çekirdeği açıldı. Gigabyte anakrtlar insanı mutlu ediyor asusla yaşadığım problemden sonra. Chipsetler için fanlı soğutucu varmı bu arada ? Yazı biraz karışık oldu ramla ilgili soruma cevap veren olursa çok iyi olacak yoksa ramı iade edeceğim. Herkeze problemsiz günler yeni anakartıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArmaganT

HI-LEVEL 2GB 1333MHz DDR3 RAM HLV-PC10600-2G ram olarak bunu aldım ama everestten bakınca ram hızım 667 olarak görünüyor. Ne yapmam gerekiyor ? Bir bilgisayarım daha var onda GA-MA785GMT-US2H ve sempron 2.7 vardı ikinci çekirdeği açıldı. Buna Phenom II x2 550 BE işlemci aldım bununda 3 ve 4. çekirdeği açıldı. Gigabyte anakrtlar insanı mutlu ediyor asusla yaşadığım problemden sonra. Chipsetler için fanlı soğutucu varmı bu arada ? Yazı biraz karışık oldu ramla ilgili soruma cevap veren olursa çok iyi olacak yoksa ramı iade edeceğim. Herkeze problemsiz günler yeni anakartıyla.

Donanım tanımlamak için kullanılan programlarda ramler hep yarı hızında gösterir. Everest, Blackbox falan hepsi böyle. Ramlerinizde bir sorun yok merak etmeyin. Hatta bir sorun olmadığını sistemi açarken de görebilirsiniz. Gigabyte resmini BIOS'tan kaldırdıysanız ramlerinizin 1333mhz'de çalıştığı açılış ekranında yazacaktır.

• Teşekkürler akşam eve gider gitmez bakacağım. Bu arada anakart sıcaklığıda 50 derecede geziyor bana sanki yüksek gibi geldi gözlemleri olanlar işlemci anakart hdd sıcaklıklarını yazarsa herkez için iyi olur sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArmaganT -- 18 Şubat 2010; 15:56:22 >
  • quote:

Teşekkürler akşam eve gider gitmez bakacağım. Bu arada anakart sıcaklığıda 50 derecede geziyor bana sanki yüksek gibi geldi gözlemleri olanlar işlemci anakart hdd sıcaklıklarını yazarsa herkez için iyi olur sanırım.

Bende 45 derece civarlarında sıcaklık. Ama benim kasa büyük olduğundan olabilir. Muhtemelen normal değerlerdir.
    İşlemcim 40 derecede.
    HDD'm de 30-35 arasında. Şu anda 32 derece.

İmzam ve sistem panelimdeki sistemi kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Voxville -- 18 Şubat 2010; 16:05:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4Bs0LuT

quote:

HI-LEVEL 2GB 1333MHz DDR3 RAM HLV-PC10600-2G ram olarak bunu aldım ama everestten bakınca ram hızım 667 olarak görünüyor. Ne yapmam gerekiyor ? Bir bilgisayarım daha var onda GA-MA785GMT-US2H ve sempron 2.7 vardı ikinci çekirdeği açıldı. Buna Phenom II x2 550 BE işlemci aldım bununda 3 ve 4. çekirdeği açıldı. Gigabyte anakrtlar insanı mutlu ediyor asusla yaşadığım problemden sonra. Chipsetler için fanlı soğutucu varmı bu arada ? Yazı biraz karışık oldu ramla ilgili soruma cevap veren olursa çok iyi olacak yoksa ramı iade edeceğim. Herkeze problemsiz günler yeni anakartıyla.

Donanım tanımlamak için kullanılan programlarda ramler hep yarı hızında gösterir. Everest, Blackbox falan hepsi böyle. Ramlerinizde bir sorun yok merak etmeyin. Hatta bir sorun olmadığını sistemi açarken de görebilirsiniz. Gigabyte resmini BIOS'tan kaldırdıysanız ramlerinizin 1333mhz'de çalıştığı açılış ekranında yazacaktır.

Aslında bu programlar yarı hızını değil gerçek hızını gösteriyor. Ancak; DDR, DDR2, DDR3 ve DDR4 belleklerin efektif hızları gerçek hızının 2 katı, DDR5 bellekler içinse 4 katı olarak kabul edilir. DDR3 bellek için 667Mhz gerçek hız, 1333Mhz ise efektif hızdır.
    Double Data Rate denmesinin sebebi budur bu RAMlere. 667 Mhz olarak çalışır ama 1333Mhz olarak verim alırsınız da diyebiliriz en sade anlatımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrforevers

Merhabalar, ben de aranıza yeni katıldım.

Ma78gt ud3h anakart Rev 1.0
    Amd athlon 2 x3 435 2.9 ghz
    2gb ddr3 hi level 1333 mhz (Soğutuculu)
    320 gb samsung hdd
    Aopen kasa ve kasayla birlikte gelen 300 watlık Psu
    Bios'u default ayarlarda kullanıyorum
    imkanlarım elverdiğince böyle bir sistem yaptım. İlk işim Modern warfare 2'yi kurmak oldu, shadow açık ve diğer detaylar en üst seviyede çok güzel oynattı on board vga bu açıdan çok iyi. Tabii oyunun optimizasyon kalitesininde büyük payı var.

Yanlız bilen arkadaşlara danışmak istediğim birkaç şey var zahmet olmazsa;
    1- Bazen bilgisayar açınca anakart logosu göründükten sonra orada donuyor, tekrar reset atıyorum normal açılıyor bunun nedeni ne olabilir ?

2- 4. çekirdeği açmak için yukarıda yazılaları denedim fakat, yine açılırken anakart logosunun çıktığı yerde dondu sizce neden açılmıyor ?

3- Ramlerle ilgili ekstra bir ayar yapmam gerekirmi daha verimli kullanabilmem açısından ?

4- Ekonomik durumdan dolayı Aopen kasa tercih etmek durumunda kaldım sizce üstündeki güçkaynağına (300 watt) bu sistembileşenlerini teslim etmek nekadar güvenli şu an için değiştirecek durumum yok maalesef.

Bunun dışında sistemde bir kararsızlık yok ve anakarttan memnunum darısı diğer arkadaşlarımızın başına

Arkadaşlar bana cevap verebilecek birileri yok sanırım :(

• 300 wattlık power sisteme rahat yeter. Açılışta donma içinse ilk aklıma gelen donanımda bir uyumsuzluk diyeceğim ama benimde sistem aynı sayılır. Bios uptade dene ilk olarak. Çekirdek açma işi için forumda bir sayfa sempron çekirdeğin nasıl açılacağı yazılmış bende aynısını uyguladım phenom II X2 yapılan işlem sonucunda X4 oldu. Bu arada biosdan açılışta anakartı gösteren seçeneği kapat bak bakalım bu defa donma nerede olacak ?
  • Bu anakartı kullanan arkadaşlar arasında L3 yada 4.çekirdeği açan arkadaşlarımız acaba anakart revision larını ve kullandıkları bios versiyonları sölerse çok makbule geçer.
  • quote:

300 wattlık power sisteme rahat yeter. Açılışta donma içinse ilk aklıma gelen donanımda bir uyumsuzluk diyeceğim ama benimde sistem aynı sayılır. Bios uptade dene ilk olarak. Çekirdek açma işi için forumda bir sayfa sempron çekirdeğin nasıl açılacağı yazılmış bende aynısını uyguladım phenom II X2 yapılan işlem sonucunda X4 oldu. Bu arada biosdan açılışta anakartı gösteren seçeneği kapat bak bakalım bu defa donma nerede olacak ?

Cdromsuz bios update nasıl yapabilirim? anlatyırsanız sevinirim. Diğer dediklerinizi bugün deneyeceğim ama önce bios'u update etmem gerekiyor sanırım
  • anakartın cdsinin içeresinde @BIOS isimli bir program var onu kurduktan sonra gigabyte sitesinden güncel bios indirip programla beraber bios update yapabilirsin
  • arkadaşlar bende bu karttan bugün sipariş vereceğim galiba ama 770ta uhd3 ile bunun arasında kaldım 770 ta nın sata3 ve usb 3.0 desteği var onboard ekran kartı yok. ama sata 3 hdd ler yok yada çok pahalı diye biliyorum sizce hangisini almak daha mantıklı? 770 ta mı 785 gt mi?

not:hd 5850 ekran kartıyla kullanacağım
  • bende ikisi arasında kalıp 770 aldım fakat kuzeyköprüsü açırı ısınması gibi bi sorunla karşılaştım nettende okudum kartın revision 1 lerinde bu tarz bir sorun varmış bazı kartlarda bu sorun ortaya çıkmış 770ta yı denemeden almanı tavsiye etmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nferthon

bende ikisi arasında kalıp 770 aldım fakat kuzeyköprüsü açırı ısınması gibi bi sorunla karşılaştım nettende okudum kartın revision 1 lerinde bu tarz bir sorun varmış bazı kartlarda bu sorun ortaya çıkmış 770ta yı denemeden almanı tavsiye etmem.

ısınma sorunundan çok çekim elden almyacağım için o riski göze alamam 785gt almak daha mantıklı galiba teşekkürler
  • açıkçası bende sorunu görünce bir daha 770 almaya cesaret edemedim o yüzden 785 i aldım seninde notda yazdığın gibi hd 5850 ile kullanıyorum işlemcide x4 630 ramlerde hi-level 1333 ddr3 bir sorun yok şu ana kadar gayet stabil durumda.işlemci almadıysan ve phenom almıcaksan x4 620 bulabilirsen onu al L3 açma olasılığında daha yüksek olmuş olur.
  • phenom2 x4 955 almayı planlıyorum ama bu 620 ve 630larda beni çok düşündürüyor 4. çekirdeği açma hepsinde mümkün değil malum gerçi oyun performansı çok kötü değil 620 ve 630'un bilemiyorum çok fiyat farkı var
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.