Şimdi Ara

Gigabyte MA785GT-UD3H Kullananlar Buraya! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
636
Cevap
3
Favori
38.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TRQX

GMT olan micro-ATX. Tek PCI-E 16x slot var, PCI ve PCI-E 1x slot sayısı daha az ama UD3H'de olmayan E-Sata çıkışı var.

Pek birşey anlamadım ama açıklama için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLPaSLaN07

quote:

Orijinalden alıntı: 4Bs0LuT

quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Hayırlı olsun anakartın dostum

Bios menüsünü tam bilmiyorum ama (webten incelemelerine bakabilirsin) DRAM menüsünü bulup ayarları manuel'e alıcaksın önce, FREKANS olarak 800mhz (800x2=1600mhz) mi yoksa 1600mhz görünüyor ona göre hangisi varsa onu seç, TIMING menüsünde de çalışma zamanlamalarını yine manuel olarak girmen lazım CL 7 ve devamını aynen giriyorsun, son olarak DRAM VOLTAGE menüsünde de belleğin çalışma voltajını 1.65v olarak girip F10 'la kayıt edip çıkıyorsun.

Bir nevi ramlere o.c yapmış oluyoruz, kayıt edip çıktığında sistem kendini kapatır sonra yeniden açılır bu olağan bir durumdur tedirgin olma yani.

Sonra m.üstünde cpu-z programı ile ram seçeneklerinden frekans ve zamanlama değerlerini görebilir, kontrol edebilirsin.

Voltaj yerinde ddr3 voltage yazıyordu. Orayı +0,05 yaptım. yanda 1,65v yazdı zaten. Zamanlamaları da hallettim. 9-9-9-24'ü 7-7-7-21 yaptım. Hız ayarında da x6 yazıyordu. x8 yapınca 1600 yazdı yanda. Kaydedip çıktım. Ama sistem başlayamadı. BIOS'u resetlemek zorunda kaldım. Bir de rami aldığım yerde bana "Gigabyte anakart kullanacaksan 1,66 yap en az" dediler. Ama benim voltaj ayarladığım yer 5'er 5'er arttırıyordu. Zaten 1,65'te çalışmayınca 1,70 ve 1,75 denedim. Onlarda da çalışmadı. Bir hata mı yaptım acaba? Yoksa ramlerle anakart arasında bir uyumsuzluk mu var?

Hocam sen Low Voltage bi ram almışsın.. Keşke normal bi ram alsaydın.. CL7 için biraz daha voltage vermeyi dene. PC'nin açılmaması ram'e ya az , ya da fazla voltaj gelmesinden kaynaklanır. Sen 1.80 1.85 dene bakalım sonuç ne olacak.. Kart'a yeni olan arkadaşlar sorunlarını yazsın. Yardımcı olmaya çalışırım..

Vallahi 1.65v-1.70v-1.75v-1.80v-1.85v değerlerini denedim. Hiçbirinde düzgün çalışmadı sistem. BIOS'u resetledim mecburen ben de. Gigabyte'ın sitesindeki uyumlu ramler listesini de kontrol ettim. Denenip uyumlu görülen Team ramler var ancak benim ramim listede yok. Uyumsuz sanırsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: onea54

quote:

GMT olan micro-ATX. Tek PCI-E 16x slot var, PCI ve PCI-E 1x slot sayısı daha az ama UD3H'de olmayan E-Sata çıkışı var.

Pek birşey anlamadım ama açıklama için teşekkür ederim

2'sinin resimlerini karşılaştırsan anlayacaksın.

quote:

Vallahi 1.65v-1.70v-1.75v-1.80v-1.85v değerlerini denedim. Hiçbirinde düzgün çalışmadı sistem. BIOS'u resetledim mecburen ben de. Gigabyte'ın sitesindeki uyumlu ramler listesini de kontrol ettim. Denenip uyumlu görülen Team ramler var ancak benim ramim listede yok. Uyumsuz sanırsam.

7-7-7-21'de çalışıyor yazılmış ama olmuyorsa 8-8-8-24 filan dene bir de. Çıkmayan candan ümit kesilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 11 Ocak 2010; 17:24:54 >

• quote:

7-7-7-21'de çalışıyor yazılmış ama olmuyorsa 8-8-8-24 filan dene bir de. Çıkmayan candan ümit kesilmez.

• quote:

quote:

1,65v ve 8-8-8-24 zamanlamalarında çalıştı. Teşekkürler

• quote:

Arkadaşlar; anakartın uyumlu ramler listesinde yazmayıp da uyan ve uymayan ramler için bir liste açtım. Bildiğiniz uyumsuz, veya listede olmayıp da uyumlu olan ramleri buraya yazarsak yeni alacak kullanıcılar için faydalı olur.

Uyumsuz Ramler Listesi:
    TEAM TM3X1600C7LV4GK - Xtreem Low Voltage 2x2GB DDR3-1600MHz, Cas7, 1.65V

Uyumlu Ramler Listesi:
    PATRIOT PSD32G16002H - Signature Line 2GB DDR3-1600MHz, Cas9, 1.5V

• bir hafta önce yeni bilgisayarım için bu anakartı aldım. revizyon 1.0
    amd athlon II x4 2,6 ghz 620 am3
    Kinston 4 GB DDR3 1333MHz CL9 Dual KIT Ram (KVR1333D3N9K2/4G)
    ile kullanıyorum. yalnız 32 bit windows 7 kullandığımdandır heralde ramleri 2,75 gb görüyor. ya da ekran kartı kullanıyor. bilmiyorum ama şimdilik beni idare ediyor.
    haftaya ekran kartı alıyorum. radeon 1gb hd4670 ddr3.

işlemciye overclock yapmayı düşünüyorum. henüz nasıl yapıldığına dair hiçbir fikrim yok. bu anakartın internetten bios resimlerini araştırıyorum. 3,00 ghz yapsam sizce çok mu ısınır. ekstra soğutucu almadım.
  • 4GB RAM alıp 32 bit OS ile kullanmak acemi işi olmamış mı?
    En kısa zamanda yeni ekran kartınızla beraber 64bite geçin.

Sadece CPU'nun çarpanını 13'den 15'e çıkarın (FSB artırımı yapmak; RAM, NB ve HT hızını da etkiler), öyle ahım şahım bir ısınma olmaz. Hele bu soğuk havalarda hiçbirşey olacağını sanmıyorum.
  • x4 965 19.5 carpan fsx 200 de 3950 mhz
  • Şu resmi ilk mesaja ekleyin de, neye benzediği belli olsun.

Gigabyte MA785GT-UD3H Kullananlar Buraya!

Bu arada dahili ekran kartının DVI-I değil de DVI-D olduğuna dikkat etmek lazım.
    Gerçi D-Sub da var ama elinde DVI-D to DVI-I adaptörü ve D-SUB kablosu olmayan bir LCD sahibine sorun çıkarabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 24 Ocak 2010; 17:05:04 >

• quote:

Şu resmi ilk mesaja ekleyin de, neye benzediği belli olsun.

Dün ekleyecektim de tam mesajı tamamlamışken firefox çöktü, ben de küfür edip kapadım.

Şimdi tekrar eklerim teknik özellikleri resimleri vs.

• quote:

4GB RAM alıp 32 bit OS ile kullanmak acemi işi olmamış mı?
    En kısa zamanda yeni ekran kartınızla beraber 64bite geçin.

Sadece CPU'nun çarpanını 13'den 15'e çıkarın (FSB artırımı yapmak; RAM, NB ve HT hızını da etkiler), öyle ahım şahım bir ısınma olmaz. Hele bu soğuk havalarda hiçbirşey olacağını sanmıyorum.

hocam o fsb nerede, bulamadım ben.

-------------

şurada da bi eleman bu anakart ile 3588 ghz yapmış.
    özellikleri
    quote:

* CPU: AMD Phenom II X4 810
    * Matična Ploča: Gigabyte MA785GT-UD3H, Asus M4A79T Deluxe, DFI LANParty JR 790GX-M3H5
    * RAM: 4GB DDR3-1333 Platinum
    * Grafička kartica: Sapphire HD4870 Toxic 512GB, Radeon HD 4200 IGP
    * HDD: WD 500GB SATA-II
    * PSU: SilverStone Olympia OP-1000 1000W

• windows 7 yükleme ekranından hemen önceki ekranda "AMD Data Change - Update New Data to DMI" yazısı çıkıyor. internetten baktım, bios güncelleme gerekiyormuş. sitesinden buldum (bendeki rev 1.0) burada en son çıkan güncelleme rev 1.1 only yazıyor. hangisini yüklemeliyim?
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=3154

bir ikincisi şurada otomatik tespit ederek yükleme linki var. ama bu bios değil galiba. anakart driveri.

rev 1.0 en son çıkan bios güncellemesi linki bilen var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: yunuslacin

windows 7 yükleme ekranından hemen önceki ekranda "AMD Data Change - Update New Data to DMI" yazısı çıkıyor. internetten baktım, bios güncelleme gerekiyormuş. sitesinden buldum (bendeki rev 1.0) burada en son çıkan güncelleme rev 1.1 only yazıyor. hangisini yüklemeliyim?
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=3154

bir ikincisi şurada otomatik tespit ederek yükleme linki var. ama bu bios değil galiba. anakart driveri.

rev 1.0 en son çıkan bios güncellemesi linki bilen var mı?

O yazı bende de çıkıyor ve benim anakartım da 1.0 revizyonlu. Herhangi bir problem yaşamadım. Zaten bizim için son bios sürümü bu şu anda. Yapacak bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Voxville -- 27 Ocak 2010; 13:35:50 >

• Merhaba arkadaşlar bende bu anakartı aldım ama Dvd Writerimi baglıyamıyorum bir turlu.İde kablosunu baglıcagım yeri buldum fakat o ufak guc kablosumu bılmıyorum artık ince kabloyu (4 delıklı ) nereye sokucam bulamadım yardımcı olursanız sevınırım.
  • quote:

Peki alırken şu daha iyidir diyebileceğiniz birisi var mı ? Aralarındaki fiyat farkı az.. Vatan'dan alırsam bilgisayarı orda da bu model yerine GTM var. İlla ki bu kartı almak için israr etmem gerekir mi ?

Teşekkürler.
  • Çift Pci-Ex X16 slotu olmasına rağmen CF yapılacak bir anakart değil. (2. slot x4 hızda çalışıyor) ATX olduğu için de daha fazla güç çeker (8pinlik ek güç ister ATX anakartlar). M-ATX'te bu durum söz konusu değildir. Ama ATX anakart kasada bir başka duruyor. Tabii karar sizin bu durumda. İlle de 785GT-UD3H'yi almanız gerekmiyor bence
  • 785GT-UD3H Kullanan Arkadaşlar:

Siz de listede olmayan ramlerden kullanıyorsanız ve sorun yaşamış veya yaşamamışsanız lütfen yazın. Elinizedeki ramleri listelere ekleyelim ki bu anakartı almayı düşünen kullanıcıların işine yarasın.
  • uyumlu ram'ler

bulmak için önce markaya sonrada module kısmındaki koda bakın. alışveriş sitesinde yazar bu kod.

• bende bu anakarttan düşünüyorum fakat 3 gündür hangi ram alacağıma karar veremedim neye niyetlensem uyumsuz diyorlar 6 gb ram takacağım olmadı tavsiye edebileceğiniz anakart varmı ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.