Şimdi Ara

gigabyte neden önerilmiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Piyasada Gigabyte, Asus ve MSI en bilinen ve tutulan markalar. Bu markalardan herhangi birini karalama çabaları komik oluyor.
    Hangisi F/P açısından iyi ise o tercih edilmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

Arkadaş ne kompleksli adamlarsınız ya.

Piyasada Gigabyte, Asus ve MSI en bilinen ve tutulan markalar. Bu markalardan herhangi birini karalama çabaları komik oluyor.
    Hangisi F/P açısından iyi ise o tercih edilmeli.

• asus önerilmesinin nedeni çizgi elektronik'in yaptığı reklam çalışmaları ve donanım sitelerine dolaylı ve dolaysız desteklerdir, çizgi elektronik donanım sitelerine inceleme için ürün gönderir, reklam verir, teknik servisi diğer servislere nazaran daha iyidir, asus un tr deki popülerliğin arkasındaki neden budur, marka olarak değil olaya model olarak bakmalı, asus unda gigabyte, msi ninda zamanında yaptığı çok kötü anakartları ve kullanıcılarına yaşattığı tatsız tecrübeler vardır.
  • 3 seneden, beri gigabyte-x48-ds5 modelini kullanıyorum, hiç sorun yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

quote:

Orijinalden alıntı: b.rakı

Sistemi günceleştirmek gibi bir düşüncem var ve işlemcide forumda çoca önerilen 2500k. Anakart hakkında pek bilgim yok ve forumu takip ediyorum gördüğüm o ki Gigabyte anakart öneren neredeyse yok.Bu kartlar o kadar kötümü.işlemci ram anakart için 450 Dolar bütçem var ayrıca 2500 k nın yanına neler ilave etmeliyim .sağlıcakla kalın

Sen foruma bakma tutturmuşlar bir asus gidior bakalım nereye kadar giderse. Arkadaşım gigabyte dünyanın en büyük anakart üreticileriden biri sayılır. Niyetim reklam yapmak değil. Sadece olanı anlatmak. Gigabayte iyi anakartlar yapıyor. Ama birkaç kişi sıkıntı yaşadı diye başlıyor veryansına. Benim asus'la yaşadığım laptop sorunun anlatmak bile istemiyorum.
    Neyse sana öneriye gelelim. Eğer gigabyte alacaksan intelde z68 chipsetli olması önerilir şimdilik. Fakat gigabyte z68 modelerinin iyi olan ankartları pahalı. Gigabyte'ın anakart modellendirmede kullanıldığı kodlardan sonları ud3-ud4-ud5-ud7 ile bitenleri kaliteli olur. Sağlam kopenentler kullanır. Ama fiyatları da pahalı olur. Örneğin z68x-ud4 500 tl üzerinde fiyatı var.
    Diğer taratan ASUS'un Maximus IV GENE-Z modeli var 465 tl civarı . Gigabyte'tab daha iyi özelliklere sahip.Örnek anakartın üzerinde kullanılan ses kartı.
    O yüzden anakart alırken dikkat edeceğin noktalar:
    -Yazılım desteği (bios , driver vs.)
    -Kullanılan bileşenler(Katı kapsitör soğtucu vs.)
    -Pciexress veya pci slotları(eğer çoklu ekran kartı kullanacaksan veya pci kart takacaksan )
    -Ram desteği..Stabilite
    Sata çıkışları , usb desteği ( özellikle arka bölümdeki usb sayıları ve hızı sata kanalları)
    -Fiyat (en önemlisi)
    Saygılar.

1-önce gigabyte anakartını boz (mecazi)
    2-teknik servise yolla
    3-"hiçbir arızaya rastlanmamıştır" şeklinde iade al
    4-cinnet geçir
    5-20 liraya orda burda tamir ettir
    6-kısmete çizgi çıkışlı asus al
    7-sorunla karşılaş
    8-servise yolla
    9-teknik servis farkını gör
    10-ondan sonra konuş

işte böyle

ha bir de hayatı boyunca konuştuğu konuları tecrübe etmeden şu iyidir bu kötüdür diyen insanlar direk anlaşılıyor. Acayip komiksiniz.

günümüzde donanımları birbirinden ayıran tek özellikleri satış sonrası hizmetleridir...! Asus'un farkı Çizgi elektroniktir ki benim kendileriyle tanışmam; kendi ürünleri olmayan bir asus kartı "olsun getirin yaparız" deyip tamir etmeleriyle başladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peperoglu -- 6 Ocak 2012; 15:09:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Peperoglu

quote:

quote:

Sistemi günceleştirmek gibi bir düşüncem var ve işlemcide forumda çoca önerilen 2500k. Anakart hakkında pek bilgim yok ve forumu takip ediyorum gördüğüm o ki Gigabyte anakart öneren neredeyse yok.Bu kartlar o kadar kötümü.işlemci ram anakart için 450 Dolar bütçem var ayrıca 2500 k nın yanına neler ilave etmeliyim .sağlıcakla kalın

Sen foruma bakma tutturmuşlar bir asus gidior bakalım nereye kadar giderse. Arkadaşım gigabyte dünyanın en büyük anakart üreticileriden biri sayılır. Niyetim reklam yapmak değil. Sadece olanı anlatmak. Gigabayte iyi anakartlar yapıyor. Ama birkaç kişi sıkıntı yaşadı diye başlıyor veryansına. Benim asus'la yaşadığım laptop sorunun anlatmak bile istemiyorum.
    Neyse sana öneriye gelelim. Eğer gigabyte alacaksan intelde z68 chipsetli olması önerilir şimdilik. Fakat gigabyte z68 modelerinin iyi olan ankartları pahalı. Gigabyte'ın anakart modellendirmede kullanıldığı kodlardan sonları ud3-ud4-ud5-ud7 ile bitenleri kaliteli olur. Sağlam kopenentler kullanır. Ama fiyatları da pahalı olur. Örneğin z68x-ud4 500 tl üzerinde fiyatı var.
    Diğer taratan ASUS'un Maximus IV GENE-Z modeli var 465 tl civarı . Gigabyte'tab daha iyi özelliklere sahip.Örnek anakartın üzerinde kullanılan ses kartı.
    -Pciexress veya pci slotları(eğer çoklu ekran kartı kullanacaksan veya pci kart takacaksan )
    -Ram desteği..Stabilite
    Sata çıkışları , usb desteği ( özellikle arka bölümdeki usb sayıları ve hızı sata kanalları)
    -Fiyat (en önemlisi)
    Saygılar.

2-teknik servise yolla
    4-cinnet geçir
    7-sorunla karşılaş
    8-servise yolla
    10-ondan sonra konuş

işte böyle

ha bir de hayatı boyunca konuştuğu konuları tecrübe etmeden şu iyidir bu kötüdür diyen insanlar direk anlaşılıyor. Acayip komiksiniz.

günümüzde donanımları birbirinden ayıran tek özellikleri satış sonrası hizmetleridir...! Asus'un farkı Çizgi elektroniktir ki benim kendileriyle tanışmam; kendi ürünleri olmayan bir asus kartı "olsun getirin yaparız" deyip tamir etmeleriyle başladı

ben bu güne kadar kaçtanae gigabyte board yolladım dediklerinizin bitanesi başıama gelmedi markayı kötülemeyin çizgi elektronik ile ilgili sorunları şikayet var bölümünden bakabbilirisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Fugative

quote:

quote:

quote:

-Ram desteği..Stabilite
    -Fiyat (en önemlisi)
    Saygılar.

2-teknik servise yolla
    4-cinnet geçir
    7-sorunla karşılaş
    8-servise yolla
    10-ondan sonra konuş

işte böyle

ben bu güne kadar kaçtanae gigabyte board yolladım dediklerinizin bitanesi başıama gelmedi markayı kötülemeyin çizgi elektronik ile ilgili sorunları şikayet var bölümünden bakabbilirisiniz

yazdıklarımı 3-5 kere tekrar tekrar okuyun lütfen!!!
    markayı kötülemediğimi, türkiyede ki teknik desteğin kimi firmalarda yetersiz olduğunu yazdım...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fugative

quote:

quote:

quote:

-Ram desteği..Stabilite
    -Fiyat (en önemlisi)
    Saygılar.

2-teknik servise yolla
    4-cinnet geçir
    7-sorunla karşılaş
    8-servise yolla
    10-ondan sonra konuş

işte böyle

yazdıklarımı 3-5 kere tekrar tekrar okuyun lütfen!!!
    markayı kötülemediğimi, türkiyede ki teknik desteğin kimi firmalarda yetersiz olduğunu yazdım...

Gigabytede yetersiz olmadığını söylüyorum bende özellikle kont ve koyuncu tarafından getirilen ürünlerde hızlı sonuç alırsınız 5 keş kere okumama gerek yok siz son kullanıcısınız belli biz sürekli alıp sattığımız için kısacası işin içinde olduğmuzu için söyledim

• Çevremdeki gördüğüm konuştuğum insanlar ve ben Asus anakartlardan çok memnunuz 10 yıldan fazla süredir hep Asus anakart kullandım hiç sorun yaşamadım son anakartım Asus m5a97 dende çok memnunum sadece anakart değil Asus marka her şeyden( laptopundan dvd sürücüsüne) ben ve çevremdeki herkes çok memnun. Gigabyte marka hiç kullanmadım.
  • işyerinde gigabyte evde imzamda yazan asus kullanıyorum. Gigabyte ayakta alkışlıyorum.. 3 senedir 7/24 açık kamera bağlı gündüz 40 tane ayrı program açıp kapatyrm maşallah daha bir kere yavaşlamadı bile bırak mavi ekran, restart, vs sorunları...
  • 2006 yılından beri kullanıyorum banamısın demedi.

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-8i915gv-mf/specs/
  • ben ılk bılgısayarım gıgabyte ve ınteldı , cok cektım allah bırdaha cektırmesın hambal oldum resmen, bence ınsanların bılgısayar kullanımlarında zaman zaman aksılık ve problemler olmustur ve bu sorunlar ınsanları o markalara karsı bır antıpatıklık olusturmustur,

daha sonra amd ve asusa geçtım 2 yıl doya doya kullandım banamasın demedı kart

bılgısayar işi şanstır lakın servıs işi şans degıldır

2 yılın sonunda asus kartımda onboard dvı calısmıyordu garantısı bıttı sandım fakat sımdı öğrenıyorum kı cızgı ucretsız tamırde yapıyormuş, bence bu buyuk bır artıdır.
  • Bende 1 ay önce AMD 970 chipsetli anakartları araştırmıştım.

Asus'ta M5A97, M5A97PRO, M5A97EVO
    MSI'da 970A-G45
    Gigabyte'da ise GA-970A-D3 ve GA-970A-UD3 modelleri mevcuttu.

Kağıt üzerinde en iyi görünen Gigabyte UD3 olandı kuşkusuz. Ancak hiçbiryerde stokta yoktu ve fiyat bilgisi yoktu elimde.
    Ekran kartım 3 slot yer kapladığı için alacağım anakartın sata portlarının ekran kartı tarafından kapanmaması gerekiyordu.
    Bu sebeple M5A97 ve MSI 97A-G45 i elemek durumdunda kalmıştım. M5A97 aldım. Mutlu ve stabil bir birlikteliğmiz var

Ancak bu anakartları araştırırken dikkat çeken bir şeye rastladım.
    3 büyük markanında 970 chipsetli giriş seviyesi anakartlarını dikkatle incelediğimde M5A97 de gayet yeterli, MSI 970-G45 modelinde idare edecek büyüklükte VRM soğutucusu var.
    Ancak Gigabyte neden 8PIN beslemeli bir anakarta zahmet edipte VRM soğutucu yapıştırmayı uygun görmemiş acaba...

Ve şunu tarafsız olarak söylemeliyim ki;
    11 Yıllık Teknik Servisçilik hayatımda 1000' lerce PC kontrol etmiş bir arkadaşınız olarak çalıştığım teknik servislere gelen PC'lerin yarısından fazlası ASUS anakartlı olmasına rağmen,
    garantiye gönderdiğim ve hurdaya ayırdığım Gigabyte anakartların sayısının Asus' tan fazlası vardır eksiği yoktur...

Belki sana öyle denk gelmiştir diyen arkadaşlar olabilir tabikide ancak 11 yıllık tecrübe bu kadar tesadüfü barındırmaz sanırım...

• Asus olsun Gigabyte olsun MSİ olsun büyük üreticilerdir. Bu yere gelirken bunu hakettiklerine şüphe edilmemeli.

Her markanın her modelinde sıkıntılar olabilir.
    Ben Asus anakart'da kullandım, TV kartı çakışması nedeni ile kart yandı, değiştirdiler. Bir daha da Asus anakart almadım.
    Gigabyte aldım stabil değildi (şansıma) 6. ayda değiştirdim.

Kullandığım en sorunsuz anakartlar Abit ve Biostar TA770'dir. Özellikle biostar tam 4,5 yıl müthiş bir stabilite gösterdi.

Şimdide MSI kullanıyorum.

Diyeceğim odur ki önyargılı olmamak lazım.
  • Ben de 5 senedir gigabyte anakart kullanıyorum. bu kullandığım üçüncü gigabyte anakart.
    birkaç ufak problemim oldu bu kadar uzun zamanda ama adamların burada kendi teknik servisleri var, gönderdim hemen hallettiler, bir keresinde de ücretsiz değişim yaptılar..
    ben kesinlikle gigabyte'ı öneriyorum...
  • Hayır tabikide Gigabyte anakartlarda çok tutuluyor.Asus biraz daha çok bilindik oldugu için Gigabyte yi geride bırakıyor olabilir.
  • gb anakartta tutuluyor
  • 1995 den beridir bilgisayar topluyorum tek tercihim bugüne kadar sorun yaşamadığım için gigabyte ana kart kullanıyorum ve daha ne bozuldular nede uyumsuzluk yaşadım.Bazen insan güvendiği markaların hep izinden gider benim gibi.
  • 8 senelik p4 islemcide msi kullaniyorum daha banamisin demedi ;)msi military classlari iyidir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.