Şimdi Ara

Gigabyte r9-290 OC Windforce mini inceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
2.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

quote:

Orijinalden alıntı: mur88

Hocam kartınız hayırlı olsunMüsait olduğunuzda bendeki asus gtx 780 dc ıı oc ile bir karşılaştırma yapsak hiç fena olmaz.290 ın nvidiada karşılığı 780 olarak görünüyor ama testlerde durum nedir görmek isterim.

Bende bunu merak edıyorum.
    fakat hem sentetık test hemde oyun testı yapıp vakıt ve emek harcayıp burada yanılacak use cok zor bulunur.
    bence her halukarda o.c lu olsun olmasın her 2 kartta gtx 780 geçer her sekılde.

Abi zaten yapılacak testler belli 3d marklar ve unıgıne heaven-valley olmazsa olmazlardan.Oyun testine gelirsek kendi bench toolu olanlar yada adrenalin ile çok rahat sonuç alabiliriz.Zaten benim sonuçları biliyorsun geriye özel soğutmalı 290 sonucu almak kaldı onuda bu konu altında görmeyi umuyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

quote:

Hocam kartınız hayırlı olsunMüsait olduğunuzda bendeki asus gtx 780 dc ıı oc ile bir karşılaştırma yapsak hiç fena olmaz.290 ın nvidiada karşılığı 780 olarak görünüyor ama testlerde durum nedir görmek isterim.

Bende bunu merak edıyorum.
    fakat hem sentetık test hemde oyun testı yapıp vakıt ve emek harcayıp burada yanılacak use cok zor bulunur.
    bence her halukarda o.c lu olsun olmasın her 2 kartta gtx 780 geçer her sekılde.

Abi zaten yapılacak testler belli 3d marklar ve unıgıne heaven-valley olmazsa olmazlardan.Oyun testine gelirsek kendi bench toolu olanlar yada adrenalin ile çok rahat sonuç alabiliriz.Zaten benim sonuçları biliyorsun geriye özel soğutmalı 290 sonucu almak kaldı onuda bu konu altında görmeyi umuyoruz.

yapıcaklarıda varsa yapcazlar canım muratım.
    mılltte oyle bır marka model sevvdası ve kendını ezdırmeme egosu varki yapmazlar.

bak ben ne güzel yaptım testleri.
    cf hd 7950 dıbımde hatta bazı testlerde benı gecıyor.
    ama mıllet kendıne yedıremez.

bu dünya böyle bır dünya.

• Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın. Sentetik testler bir yana yeteri kadar oyun testlerini bizlerle paylaşırsanız daha makbul geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 10 Ocak 2014; 21:39:55 >
  • Bu değerde kartları Backplate ile vermiyorlarya ayar ediyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NooBy

quote:

Orijinalden alıntı: Spirit_Rises

Hocam kart webde gezerken sicaklik degerleri.kaca cikiyor? Youtube izlerken falan

35-45 derece arası.

Hocam peki youtube izlediginizde?

Neden soruyorum asagidaki linkte karsilasilan yuzunden

http://forums.hardwarezone.com.sg/hardware-clinic-2/gigabyte-r9-290-4gb-windforce-4523954.html

• quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın. Sentetik testler bir yana yeteri kadar oyun testlerini bizlerle paylaşırsanız daha makbul geçer.

oyun testlerini yapmak için oyunları indirmek gerekiyor sanırım?
  • quote:

quote:

quote:

Hocam kart webde gezerken sicaklik degerleri.kaca cikiyor? Youtube izlerken falan

35-45 derece arası.

Hocam peki youtube izlediginizde?

Neden soruyorum asagidaki linkte karsilasilan yuzunden

http://forums.hardwarezone.com.sg/hardware-clinic-2/gigabyte-r9-290-4gb-windforce-4523954.html

İlk hatalı sürümde baya sorunlar varmış ama benimki sağlam çıktı fanlar %100 bile ses yapmıyor.

• quote:

quote:

Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın. Sentetik testler bir yana yeteri kadar oyun testlerini bizlerle paylaşırsanız daha makbul geçer.

oyun testlerini yapmak için oyunları indirmek gerekiyor sanırım?

Evet hocam indirmeniz lazım ve oyun içinde benchmark testi olmayan oyunlar için küçük bir program var onu kullanabilirsinz;

http://benchzone.adrenaline.uol.com.br/tecnologia/downloads/285/sleeping-dogs-benchmark.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 10 Ocak 2014; 21:43:38 >

• hocam ayrıca webde gezerken ve oyun esnasında vrm sıcaklıklarınız ne durumda?
  • quote:

hocam ayrıca webde gezerken ve oyun esnasında vrm sıcaklıklarınız ne durumda?

Vrm sıcaklıgına bakmak için program indirmek gerekiyor sanırım.
  • quote:

quote:

GPU-Z ile bakabilirsiniz.
  • Hocam bakin,ayni karti bende aldim ctesi elime gecti ve karti yarim saatte test edip aynen paketleyip geri yolladim.neden?

Oyuna girdiginizde sicaklik 84 derece oldugu anda ki bu degere 6dk da erisiyorsunuz ,kartin gpu hizi olan 1040mhz 800-900 mhzlerde surunmeye basliyor.buda performans kaybi demek..

Mini incelemeden daha fazlasina ihtiyac var o da sizin iyiliginiz icin.

Oyun yukleyin ve gpu-z programini kurup log to file check box ini isaretleyip oyuna gorin 10dk oynayin ve log dosyasini buraya copy paste yapin bakalim gpu hizi nasil dalgalaniyor

• quote:

Hocam bakin,ayni karti bende aldim ctesi elime gecti ve karti yarim saatte test edip aynen paketleyip geri yolladim.neden?

Oyuna girdiginizde sicaklik 84 derece oldugu anda ki bu degere 6dk da erisiyorsunuz ,kartin gpu hizi olan 1040mhz 800-900 mhzlerde surunmeye basliyor.buda performans kaybi demek..

Mini incelemeden daha fazlasina ihtiyac var o da sizin iyiliginiz icin.

Oyun yukleyin ve gpu-z programini kurup log to file check box ini isaretleyip oyuna gorin 10dk oynayin ve log dosyasini buraya copy paste yapin bakalim gpu hizi nasil dalgalaniyor

Hocam bende sıcaklıkla ilgili sorun yok ama dediğiniz gibi max 900 mhz görüyor kart.
     Gigabyte r9-290 OC Windforce mini inceleme
    Mining yaparken runme.bat dosyasında 900 olarak ayarlamıştım mhz yi sanırım ondan 900 ü geçmedi.Runme.bat dosyasını tekrar düzeltiktten sonra oyuna girdim ve 5 dk sonunda 81 dereceyi gördü ve oyun dondu sanırım sizdeki sorun bende de var.Düzeltiyorum 81 derece değilmiş gördüğüm yer fanın hızı %81 miş :)Maksimum 65 derece görmüş kart ama oyun dondu driver kaynaklı olabilir mi?
    http://www.megafileupload.com/en/file/487426/GPU-Z-Sensor-Log-txt.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NooBy -- 12 Ocak 2014; 11:18:13 >

• quote:

quote:

quote:

GPU-Z ile bakabilirsiniz.

40 derece civarinda seyrediyor.

• NooBy hocam

kart bende masa üstünde boşta iken 40 derece civarında geziyor sizdede durum bu sekil demi?ayrıca log dosyasında gördüğünüz en düşük gpu hızı 900 mü?en düşük gördüğünüz gpu hızı kaçtır?

ayrıca arkadaşlar bu kart mesela yük altında kendii 84 dereceye sabitliyor ve 84 dereceye ulaşıldığında gpu hızı düşüyor kartın.

biz bunu şu şekilde set edemiyor muyuz 84 dereceye ulaştığında gpu hızı düşmesin? ya da 84 derece değilde 90 dereceye ulaştığında gpu hızı duşsün?

bir de bu uber ve quit mode ları ne oluyor aralarındaki fark nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirit_Rises -- 12 Ocak 2014; 11:12:23 >
  • quote:

NooBy hocam

kart bende masa üstünde boşta iken 40 derece civarında geziyor sizdede durum bu sekil demi?ayrıca log dosyasında gördüğünüz en düşük gpu hızı 900 mü?en düşük gördüğünüz gpu hızı kaçtır?

ayrıca arkadaşlar bu kart mesela yük altında kendii 84 dereceye sabitliyor ve 84 dereceye ulaşıldığında gpu hızı düşüyor kartın.

biz bunu şu şekilde set edemiyor muyuz 84 dereceye ulaştığında gpu hızı düşmesin? ya da 84 derece değilde 90 dereceye ulaştığında gpu hızı duşsün?

log file i ekledim kontrol edermisiniz
  • quote:

quote:

NooBy hocam

hocam indirdim bendeki ile karşılaştıracağğım ama cok karışık txt dosyası excele ekledim ama orada da sadece kolonların ısımlerı ayrıstırabıldım fakat tam ıstedıgım gıbı olmadı bıraz dıkkatlı ınceleyecegız artık.

bu arada runme.bat dosyasında yaptığımız ayarlar runme.bat ı calıstırdıgımızda aktıf olmuyor mu?kapadıktan sonra runme.bat tekı ayarların devam etmıyor olması lazım.

• quote:

quote:

quote:

NooBy hocam

hocam indirdim bendeki ile karşılaştıracağğım ama cok karışık txt dosyası excele ekledim ama orada da sadece kolonların ısımlerı ayrıstırabıldım fakat tam ıstedıgım gıbı olmadı bıraz dıkkatlı ınceleyecegız artık.

bu arada runme.bat dosyasında yaptığımız ayarlar runme.bat ı calıstırdıgımızda aktıf olmuyor mu?kapadıktan sonra runme.bat tekı ayarların devam etmıyor olması lazım.

Şimdi şöyle anlatayım gece mininge bıraktım 900-1250 ile 800khash getiriyor sabah kapattım ve senin mesajı gördüm sonra battlefield 4 girdim ve oynamaya başladım.İlk oyun boyunca kart 900 mhzyi gecmedi.Donma,takılma filan olmadı.Sonra dedim kartın bu hızı geçmemesi runme.bat dosyasındaki yaptığım ayardan olabilir.Runme.bat dosyasına girdim yeniden 1040 a aldım ve ilk girdiğimde fps 30 un üzerine çıkmıyor çünkü oyuna girmeden önce runmebat dosyasını çalıştırınca görütün vermeyi kesti hatası almıştım.Restart atıp tekrar girdim bu sefer sorun yoktu fps gayet güzel gösteriyordu sıcaklıkta max 65 dereceyi gösterdi ama oyun dondu.Sanırım bu donma oyundan kaynaklanıyor çünkü dün sabah 8 den gece 10 a kadar wow oynadım böyle bir sorun yoktu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

NooBy hocam

Şimdi şöyle anlatayım gece mininge bıraktım 900-1250 ile 800khash getiriyor sabah kapattım ve senin mesajı gördüm sonra battlefield 4 girdim ve oynamaya başladım.İlk oyun boyunca kart 900 mhzyi gecmedi.Donma,takılma filan olmadı.Sonra dedim kartın bu hızı geçmemesi runme.bat dosyasındaki yaptığım ayardan olabilir.Runme.bat dosyasına girdim yeniden 1040 a aldım ve ilk girdiğimde fps 30 un üzerine çıkmıyor çünkü oyuna girmeden önce runmebat dosyasını çalıştırınca görütün vermeyi kesti hatası almıştım.Restart atıp tekrar girdim bu sefer sorun yoktu fps gayet güzel gösteriyordu sıcaklıkta max 65 dereceyi gösterdi ama oyun dondu.Sanırım bu donma oyundan kaynaklanıyor çünkü dün sabah 8 den gece 10 a kadar wow oynadım böyle bir sorun yoktu.

hocam kartın fan hızını %80 de kullanmışsın sureklı log dosyasında boyle gozukuyor ve gpu load un %99 98 civarı iken de hız düşmesi yaşamamışsın ve sıcaklıklarında 65 dereceyi geçmemiş çünki fan hızın %80 de kullanmışsın sanırım runme.bat dosyasında sabitledin bu değeri?

bendeki log dosyasında da yaşamamış gözüküyorum fakat hız düşmesini ben 84 dereceye ulaşınca yaşamışım cunki fan hızım otomatikte idi.şimdi ben kartı geri gönderdiğim için deneyemiyorum senden ricam,

fan hızını otomatiğe alıp gpu ve memory hızlarında otomatikte iken varsa crysis 3 ya da bf4 yada bir furmark testi yapar mısın 15dk.tabi bunu yaparken mevcut log dosyasını siler misin yenisini oluştursun.daha sonra eklersen bakalım ne sonuc cıkacak.

ekran kartı bolumune de konu actım hız dusurme ile ilgili orayı da takıp edersen belki bır sonuc cıkartıcaz.burada aldığımız sıcaklıklar normal mi değil mi internette cıkan sorunlu partı vs hıkayelerı yuzunden bu kart hakkında tam karar veremıyoruz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

NooBy hocam

hocam kartın fan hızını %80 de kullanmışsın sureklı log dosyasında boyle gozukuyor ve gpu load un %99 98 civarı iken de hız düşmesi yaşamamışsın ve sıcaklıklarında 65 dereceyi geçmemiş çünki fan hızın %80 de kullanmışsın sanırım runme.bat dosyasında sabitledin bu değeri?

bendeki log dosyasında da yaşamamış gözüküyorum fakat hız düşmesini ben 84 dereceye ulaşınca yaşamışım cunki fan hızım otomatikte idi.şimdi ben kartı geri gönderdiğim için deneyemiyorum senden ricam,

fan hızını otomatiğe alıp gpu ve memory hızlarında otomatikte iken varsa crysis 3 ya da bf4 yada bir furmark testi yapar mısın 15dk.tabi bunu yaparken mevcut log dosyasını siler misin yenisini oluştursun.daha sonra eklersen bakalım ne sonuc cıkacak.

ekran kartı bolumune de konu actım hız dusurme ile ilgili orayı da takıp edersen belki bır sonuc cıkartıcaz.burada aldığımız sıcaklıklar normal mi değil mi internette cıkan sorunlu partı vs hıkayelerı yuzunden bu kart hakkında tam karar veremıyoruz.

Hocam fan hızını ben ayarladım fanın %100 de bile iken sesi az cıkıyor diye.Gpu sıcaklıgı 60 dereceyi gectiginde fanın hızı %80 oluyor 70 dereceden sonrada %100 oluyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.