Öncelikle bilgisayarımın tüm parçalarını belirteyim. Anakart: Gigabyte MA78G-DS3H 2.0 İşlemci: Amd athlonx2 7750 black edition Ram: Kingston 800mhz 2 gb CL6 HD: 320gb samsung 16mb ön bellekli Gelelim yepyeni düşük bütçeli bilgisayarımı aldığımdan beri yaşadığım soruna. Sorunun kaynağını bile bilemiyorum aslında fakat olanları yazmak ve sonuçlarını söylemek istiyorum. İlk gün bilgisayarcıda tamamen hazır hale getirtmiştim bilgisayarı. Eve gittiğimde cd roomu taktım fakat içinde windows cdsi kalmıştı ve windows kura başladı. Bende direk reset attım bilgisayara. Daha sonra windows yarım saatte anca açıldı ve çok ağır çalışmaya başladı. Daha sonra çözüm bulamadığım için format attım. Sonrasında mükkemmel dencek kadar hızlı ve güzel çalışıyordu. Ertesi gün usb flash diskten bi film alıcaktım taktığımda bilgisayar görmedi. diğer usbleri denemeye başladıktan sonra bilgisayar tamamen dondu. Hatta usb flashdisk bi arkadaşa aitti oda bozulmuş. Ardından reset tuşuna basmak durumunda kaldım. Ve problem tekrarladı windows çok geç açıldı. Tekrar formatladım. Sorunun reset atarak harddiskte bi soruna yol açtığını düşünerek ciddiye almadım fazla. Fakat bugün kendi mp3 çalarımı usbye takınca yine görmedi diğerlerini denerken yine bi donma yaşadım. Ve mp3 player kilitlendi. İnanılır gibi değil fakat kafayı gerçekten yemek üzereyim. Daha yeni alınan bilgisayarda problem çıkmasının nedemek olduğunu hemen hemen bilirsiniz. Çok çaresizim usb kullanamıyacakmıyım?? Yada ömrüm sürekli format atmaklamı geçicek?
Lütfen en kısa zamanda konuyla ilgili bildiğinizi paylaşın. Umarım parçaları değiştirmem gerekmez. Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Problemin gerçektende büyük olduğunu düşünüyorum. Mutlaka format haricinde bi yolu olmalı. Veya parçalarımdan birisi arızalı fkat çok yeni olduğundan bu ihtimalde uzak geliyor. Çaresizim lütfen yardımcı olun.
Bu gün webcam taktım. Doğal olarak usbden bağladım ve yine aynı durum oldu. windows çok fazla program çalıştırıyor gibi kasıyor. ve yeniden başatığım zaman gereğinden çok uzun süre bekliyorum. müzik açtığımda ağır çekim gibi kasıyor. Gerçekten böyle kalıcı bir sorunun neden kaynaklandığını çok merak ediyorum. Windows cdsinde bozulma yaşanmış olabilirmi? format atınca düzelmesine karşın problemli olabilirmi? Herhangi usb cihazı bağlayamıyorum arkadaşlar. Sizde takdir edersinizki usb bağlamadan bi bilgisayar neye benzer. Gerçekten çok çaresizim yardım bekliyorum en kısa zamanda.
Problem ön USB'lerde mi? Hepsinde problem var mı? Anakart USB bağlantısı için;
Kasa USB'lerini anakarta doğru bağlanmış olup olmadığını kontrol edin.
USB'den takılan cihazlar çalışabilmek için USB'den besleme almaları gerekmektedir. Bu nedenle PSU'nuz problemli olabilir veya jumper ayarları ile USB'nin beslemesinin yerini değiştirin. Anakart üzerindeki jumper ayarları ile USB'nin beslemesi ayarlanabilmektedir. Bu ayar anakart üzerinde olur. Anakart üzerindeki USB Power Select Jumper ayarını yer değistirip bir deneyin.
PSU'nun +5V VSB beslemesinde de bir problem olabilir. Deneyimlerim; ön panel USB'lerini +5VSB'den, arkadakiler +5VDC'den olduğunda problemi çözdüğüm yönünde.
şöyle bi durum daha var bu kullandığım kasa eski pro2000 kasası 400W gücünde olduğu yazıyor fakat nereden baksanız fx5500 nvidia ekran kartlarının baya iyi olduğu zamanlarda alınmış bi kasa. Fakat aldığım anakartın arka panellerindeki usblerinde aynı sorunu yaşatıyor olması. Güç ile ilgili şüphelerim daha fazla. Fakat ne ekran kartı var nede herhangi ekstra kart. DAha önceden de belirttiğim gibi. anakart ram işlemci harddisk ve dvd rom kullanıyorum :S Bahsettiğiniz çözümü denemek istiyorum. ancak anakartın neresinden nasıl yapılacağı konusunda hiç tecrübem yok. fakat yine belirtmekte fayda var. usb çıkardığım zaman bilgisayar kalıcı bir sorun yaşıyor taki format atılasıya kadar. güç dengesi yerine geldiği zaman problemin devam etmesi çok ilginç bana göre.
Bende bu 5tb ve 1 tb lik harici hdd var. anakartım Gigabyte GA-B75M-D3H ama kopyalama başlar başlamaz aygıt bağlantıyı kesiyor. laptopta kopyalamada sorun yok. Haricide sorun yok o kesin ama sorunu bulamadım.
* Windows Yeni * Virus kesinlikle yok. * Bios Güncel * Sürücüler Güncel * Usb 3 uzatma kablolu yada direkt anakarta bağlanayarak denedim sorun aynı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme