Şimdi Ara

##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi## (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
1
Favori
27.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kartın bios update sonrası açılmama sorununu nasıl çözüldüğünü konu içinde yazmıştım ama ilk sayfada eklemem lazım...

bios update sonrası sistem açılmıyor, pili çıkarıyorsunuz, gücü kesiyorsunuz, güç düğmesine basılı tutuyorsunuz 1 dk kadar, sonra bios resetleniyor ve sistem sorunsuz oluyor
  • bu nasıl bir saçmalıktır böyle iş mi olur gigabyte mühendislerine kafa atasım geldi. bir de oerdem arkadaşım nvidianın raid drvierını nlite ile cdye gömebilmiştim ama bunda başaramadım yapan var mı? ya da nasıl yapılacağını bilen. teşekkürler
  • açıkcası gerek duymadım çünkü nvidia gibi sorun çıkarmıyor
  • birde bios reset jumperı nasıl kullanılıyor bunun anlayamadım bir türlü. kitapçığında open normal short cmos clear diyor. makasla ucundan mu alacağım resetlemek için
  • yok taktığınız temizliyor yani jumperın yerini değiştirin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cango69

İnceleme için çok teşekkürler bizim gibi bilmeyenler için çok faydası oluyor.
    2 hard diskimi sarı sata slotlarına bağladım dvdrw kablosunu hangi slota takmalıyım.

sata galiba dvd writer... (mor) olan slotlara takmayın 4 adet bitisik olan slotlara takın ...
  • f7 biosunu yükledim, direk açtı. pil çıkarma derdi falan olmadı. ilginç hatta raid bile bozulmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeFeD

f7 biosunu yükledim, direk açtı. pil çıkarma derdi falan olmadı. ilginç hatta raid bile bozulmadı

bendede öyle oldu fakat bileniniz varsa arkadaşlar ufak bir soru öncelikle orkun sana son bios yani F7 biosu ile 4 slotta ram takıldığında 800 görme problemi ortadan kalktımı yani kalkmadıysa ram almaya gerek kalmayacak.....
  • Selamlar arkadaşlar;

Bu 8 pin takma mevzusunda bir sorum olucak;

Bendeki powersupply de bu 8 pinlik meretten yok,acaba bir dönüştürücü falan varmı bildiğiniz? benim için problem değil gibi görünüyor ama aynı psu ve aynı anakarta sahip bir arkadaş var q6600 kullanan ona bir çözüm bulmamız lazım sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klimpomaniac -- 24 Ocak 2008; 23:30:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: klimpomaniac

Selamlar arkadaşlar;

Bu 8 pin takma mevzusunda bir sorum olucak;

Bendeki powersupply de bu 8 pinlik meretten yok,acaba bir dönüştürücü falan varmı bildiğiniz? benim için problem değil gibi görünüyor ama aynı psu ve aynı anakarta sahip bir arkadaş var q6600 kullanan ona bir çözüm bulmamız lazım sanırım.

burada bununla ilgilli bir konu var ve bence mutlaka takılmalı benım işlemci sıcaklık sorunum vardı ....bu sorun düzeldi

http://forum.donanimhaber.com/m_20309319/tm.htm

• ahmetsen19
    üstad benim de sorum sana o zaman
    bana 4 adet 1066lık bellek yollarmısın?

şaka bir yana ilk fırsatta bulursam denerim tabiki
  • @marksmanboys

Teşekkür ederim arkadaşım çok faydalı oldu verdiğin link,elimden geldiğince düzgün birşey yapmaya çalışacağım bakalım,gerçi şu an işlemci ve anakartla ilgili problem yaşamıyoruz ama zararı da olmaz sanırım...
  • Arkadaşlar bende sonunda dayanamadım ve bu anakartı aldım yalnız bir problem var işlemci soğutucum thermalright ultra crazy cool ü söktüm ve öyle monte ettim ayrıca silentpipenin vidalarını tekrar takmadım bana bu konuda yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerekir ? ayrıca Lian Li PC 007 kasanın 25cm.lik fanı soğutucuya temas ediyor bilgilerinize o yüzden 25lik fanı söktüm
  • üstadım eline sağlık
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa*

Arkadaşlar bende sonunda dayanamadım ve bu anakartı aldım yalnız bir problem var işlemci soğutucum thermalright ultra crazy cool ü söktüm ve öyle monte ettim ayrıca silentpipenin vidalarını tekrar takmadım bana bu konuda yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerekir ? ayrıca Lian Li PC 007 kasanın 25cm.lik fanı soğutucuya temas ediyor bilgilerinize o yüzden 25lik fanı söktüm

sanırım civatacılarda veya yapımarketlerde bulabilirsin crazy coolu takıp çalıştırabilirsin yan 25 lik fanı çıkardıysan 12 lik fan uydurabilirsin.
  • gigabyte ı çok seviyorum ama rengi,oyuncak gibi duruyor

ama seviyorum yani
  • bu anakartı "Arctic Cooling Freezer 7 Pro" ile kullanan var mı acaba? bu soğutucunun bacakları "Big Typhoon" daki gibi uzun değil. acaba yerleştirmede bir sorun olur mu? anakart üzerindeki soğutucuları çıkartıp kullanmak pek iyi bir fikir gibi gelmedi bana.

"FSP BlueStorm II 500 Watt" güç kaynağı kullanıyorum. bu güç kaynağında 8 pin çıkış yok, marksmanboys un verdiği linkte nasıl yapılacağı anlatılmış ama bu kesip biçme işleri de pek içime sinmedi. "http://www.vegateknomarket.com/asp/show_stock.asp?product=A2169" adresinde, anladığım kadarıyla bu iş için kullanılacak bir çevirici var. ama linkte anlatıldığına göre psu nun iki kanalınında kullanılması gerektiği yazıyor. fakat bu çevirici tek kanal kullanıyor. bu durum sorun yaratır mı? siz ne tavsiye edersiniz?

bu anakartı almayı düşünüyorum ancak soğutucu ve psu ya da tekrardan masraf yapmak istemiyorum. şimdiden teşekkürler.

http://www.hardwarena.com/incelemeler/anakartlar/gigabyte-x38-dq6-inceleme-2.html?Itemid=72

arkadaşlar biraz uzun oldu ama bu linkteki ikinci resime bakarsanız bu 8 pinlik girişin 4 pininde kapatıcı gibi birşey gözüküyor. kullanan arkadaşlarda bu parça mevcut mu ve mevcutsa bunun ne işe yaradığı hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.

• "http://www.hardwarena.com/incelemeler/anakartlar/gigabyte-x38-dq6-inceleme-2.html?Itemid=72"

ilk mesajda link gözükmemiş, tekrar yazdım.
  • valla başka sitelere niye boykot var anlamadım, aradığımız her bilgi, resim, vs. bu sitede yok, başkalarına referans göstermek niye engelleniyor anlayamadım.

arkadaşlar linkteki **** olan yer "hardwarena" olacak. umuyorum bu yazdığım gözükür.
  • resmin linki aşağıdadır.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.