Şimdi Ara

##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi## (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
1
Favori
27.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: marksmanboys

quote:

Orjinalden alıntı: kmp16

Hocam merhaba, sizden bir ricam olacak mümkünse. Bu anakarta nasıl bios yükleyeceğimizde dair fotoğraflı küçük bir anlatım yapabilirmisiniz. F7 Bios yüklemek istiyorum sistemi kurunca kısmet olursa. Ayrıca aşağıdaki fotoda işaretlemiş üst sağ köşedeki yere ne bağlamak gerekiyor. Yanlış hatırlamıyorsam kitapçığında PCI 12V ibaresi var, bu merakımıda giderirseniz çok sevinirim. Cevaplar ve ilgi için teşekkürler. Ayrıca Bölüm yetkilisi olduğunuzu gördüm hayırlı olsun

##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi##

hatırlatma arkadaslar crosfire yapsanızda yapmasanızda 12v soketi buraya takın mutlaka takın dipnot

Merhaba, dün gece ben bilgisayarı toplayınca bu bağlantıyıda ihmal etmedim, herhangi bir sorun yaşamadım. CF yada SLI bizi aşsada sorun olmadığı sürece takmak taraftarıyım

• kmp16
    hayırlı olsun sisteminiz hocam, çok fazla forum ile ilgilenemedim birkaç gündür ufak bir mazeretim varda geçici

arkadaşlar gerekli cevapları vermişler sanırım sadece, önpanel bağlantısı ile ilgili olarak hd audio yu bağlamanız gerekiyor anakarta
  • ya derdimi anlatamadım ya da cevapları anlamadım bilemiyorum ama son kez soruyorum

1) üzerinde kapak olan 8 pin lik girişi "Q6600" kullanırken 4 pin bağlamanın sakıncaları nelerdir?

2) eğer 4 pin sakıncalıysa, bahsettiğim çeviriciyi kullanmak bu sakıncaları giderir mi?

herkese tekrar teşekkürler...
  • hocam fiyatı hakkında bilgi verirmisn gigabytnda fiyatları asus gbi uçuk ama bakalım bende sistem kurmayı düşünüorm nolcak bakalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

kmp16
    hayırlı olsun sisteminiz hocam, çok fazla forum ile ilgilenemedim birkaç gündür ufak bir mazeretim varda geçici

arkadaşlar gerekli cevapları vermişler sanırım sadece, önpanel bağlantısı ile ilgili olarak hd audio yu bağlamanız gerekiyor anakarta

Hocam arkadaşlar sağolsunlar yardımcı oldular. Eve gider gitmez önerdikleri gibi yaptım şuan sorunsuz kullanıyorum. Ayrıca bios güncellemeside yaptım F7 biosta yükledim sorunsuzca açıldı bilgisayar. 8Pinlik sokete bağlantı yapmaya çalıştım ama sadece 4 Pin sorunsuz takıldı, diğer 4Pin bağlantı zaten yapı olarak uymadığı çin takamadım.

QErdem Hocam yanılmıyorsam sizdede Aopen Epsilon 700 Watt var, siz bu bağlantıyı nasıl yaptınız. Ben sadece CPU1 yazan 4 lü soketi bağlayabildim anakarta.

Tüm arkadaşlarımıza yardımlarından dolayı tekrar teşekkür ederim.

• shackal
    8 pin bağlamazsanız uç noktadaki hız aştırmada işlemci iyi beslenmez mavi ekran çeker yada reset atar...
    çeviri iş görmeyebilir ilerde güç kaynağı değişirsiniz...

MeRYa
    www.teknofiyat.com desem daha yerinde olur

kmp16
    bende fsp var zaten sizdekide fsp olmalı, fsp aopen için mal üretir
    iki güç girişinin çentikleri ortada buluşucak şekilde takıyoruz

•  ##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi##

quote:

hatırlatma arkadaslar crosfire yapsanızda yapmasanızda 12v soketi buraya takın mutlaka takın dipnot

Arkadaşlar ben takmadım ama herhangi bir problem olurmu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa* -- 2 Şubat 2008; 12:43:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa*

quote:

Arkadaşlar ben takmadım ama herhangi bir problem olurmu ?

Yaklasık 4 aydır board'u kullanıyorum ılk 2900 xt ıle kullandım o guc gırısını takmadım hıcbırsorunla karsılasmadım...Daha sonra 3870 crossfıre seklınde kullandım soket takılı veya takılı olmadan hıcbırfarkını gormedım...Zaten crossfıre modunda takılsın yazıyor..Tek kart kullanan arkdasların takmasına gerek yok. .

• valla ne bulduysam bağladım büyük ihtimalle anakartın hız aştırma da ki stabilitesi artıyordur cf modunda
  • ARKADAŞLAR ALLAH RIZASI İÇİN BİRİ YARDIM ETSİN X38DQ6 LDIM FAKAT SÜREKLİ MAVİ EKRAN VAR
    MAVİ EKRANDAN BAŞIMI ALAMADIM DONMA YAPITOR ŞİMDİ İİİCE DONDU FORMAT BİLE ATILMIYOR
    İŞLEMCİ SEÇİMİM UPGRADE EDECEĞİM İÇİN E2140 İNTELDİ RAM TWINSON 1GB 800 MHZ BUNLARLA Bİ ALAKASI OLURMU
    BU SORUNLA KARŞILAŞAN VARSA VE ÜSTESİNDEN GELEBİLDİYSE CEVAP YAZARSA SEVİNİRİM
  • ARKADAŞLAR AYNI ANAKARTTAN BENDEDE VAR FAKAT SÜREKLİ MAVİ EKRAN ALIYORUM 15 DK KULLANDIKTAN SONRA MAVİ EKRAN REST VE YİNE AYNI ŞİMDİ FORMATTA ATAMIYORUM DONUYOR İŞLEMCİ E2140 RAM 1GB 800 MHZ TWİNSON ACABA İŞLEMCİDEN OLABİLİRMİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

shackal
    8 pin bağlamazsanız uç noktadaki hız aştırmada işlemci iyi beslenmez mavi ekran çeker yada reset atar...
    çeviri iş görmeyebilir ilerde güç kaynağı değişirsiniz...

MeRYa
    www.teknofiyat.com desem daha yerinde olur

kmp16
    bende fsp var zaten sizdekide fsp olmalı, fsp aopen için mal üretir
    iki güç girişinin çentikleri ortada buluşucak şekilde takıyoruz

Hocam merhaba, öncelikle cevap için teşekkürler. Ben takmayı denedima ama soketler ne yaptıysam birebir oturmuyor. Mesela ortada buluşması gerekenler kare olan uçlar anakart soket yuvasına göre ama denk gelmiyor, anlaşılır gibi değil. Tekrar bakacağım gözden kaçan birşey de olabilir. Gecenin 4 dünde kasa toplarsak normal herhalde

OErdem Hocam ayrıca ben yarın kısmetse sabah gidip ZEROtherm CF900 soğutucu almayı düşünüyoruç Big Typhoon bulamadığım için bu üründe karar kıldım. Ürün ayrıntıları için BURAYA tıklamanız yeterli. Acaba montajda herhangi bir sorun olurmu acaba boyutlarıyla alakalı olarak. Boyutları şinkte mevcut. Bu mesajıma bugün cevap yazabilirseniz çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmp16 -- 2 Şubat 2008; 19:22:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ozangokgoz

ARKADAŞLAR ALLAH RIZASI İÇİN BİRİ YARDIM ETSİN X38DQ6 LDIM FAKAT SÜREKLİ MAVİ EKRAN VAR
    MAVİ EKRANDAN BAŞIMI ALAMADIM DONMA YAPITOR ŞİMDİ İİİCE DONDU FORMAT BİLE ATILMIYOR
    İŞLEMCİ SEÇİMİM UPGRADE EDECEĞİM İÇİN E2140 İNTELDİ RAM TWINSON 1GB 800 MHZ BUNLARLA Bİ ALAKASI OLURMU
    BU SORUNLA KARŞILAŞAN VARSA VE ÜSTESİNDEN GELEBİLDİYSE CEVAP YAZARSA SEVİNİRİM

Anakartın gereklı guc gırıslerını takdıgınızdan emınmısınız. . Bırde ramlerı tek tek ayrı slotlarda deneyebılırmısınız. .
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozangokgoz

ARKADAŞLAR AYNI ANAKARTTAN BENDEDE VAR FAKAT SÜREKLİ MAVİ EKRAN ALIYORUM 15 DK KULLANDIKTAN SONRA MAVİ EKRAN REST VE YİNE AYNI ŞİMDİ FORMATTA ATAMIYORUM DONUYOR İŞLEMCİ E2140 RAM 1GB 800 MHZ TWİNSON ACABA İŞLEMCİDEN OLABİLİRMİ

biosu tamamen defaulta getir sorunun olmaması gerekir.bu arada psu nedir kullandığın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 2 Şubat 2008; 20:09:15 >
  • arkadaslar 8 pinlik güç baglantısının takılması şart oerdem ustanın dedigi gibi (8 pin bağlamazsanız uç noktadaki hız aştırmada işlemci iyi beslenmez mavi ekran çeker yada reset atar...
    çeviri iş görmeyebilir ilerde güç kaynağı değişirsiniz...) yani heleki overlock yapacaksanız mutlaka takmalısınız ...q6600 için takılcak yani....24 pin üstündeki güç girişine 12v baglantısı yapılacak crossfire yapsanızda yapmasanızda ....degerli arkadasım kmp16 psudan cıkan iki ayrı 4pin anakarta uyması gerekli daha öncede dedigim gibi ilk once (en üstteki takılacak ondan sonra altındaki takılcak)cok garip bir durum var ortada cunkı iki sokette cpu 1 cpu 2 server anakartlarda cift işlemci icin yani mutlaka ikiside yuvaya oturmalı ikiside aynı soket bu arada
  • quote:

arkadaslar 8 pinlik güç baglantısının takılması şart oerdem ustanın dedigi gibi (8 pin bağlamazsanız uç noktadaki hız aştırmada işlemci iyi beslenmez mavi ekran çeker yada reset atar...
    çeviri iş görmeyebilir ilerde güç kaynağı değişirsiniz...) yani heleki overlock yapacaksanız mutlaka takmalısınız ...q6600 için takılcak yani....24 pin üstündeki güç girişine 12v baglantısı yapılacak crossfire yapsanızda yapmasanızda ....degerli arkadasım kmp16 psudan cıkan iki ayrı 4pin anakarta uyması gerekli daha öncede dedigim gibi ilk once (en üstteki takılacak ondan sonra altındaki takılcak)cok garip bir durum var ortada cunkı iki sokette cpu 1 cpu 2 server anakartlarda cift işlemci icin yani mutlaka ikiside yuvaya oturmalı ikiside aynı soket bu arada

Merhaba, bende Easy-Tune ile ufak çaplı o\ denemesi yaptım mavi ekran çıktı karşıma 2 kez. Özellikle fotoğraflarını çekip mesaja ilave edeceğim soket ve soket yuvasının

• quote:

Orjinalden alıntı: kmp16

quote:

arkadaslar 8 pinlik güç baglantısının takılması şart oerdem ustanın dedigi gibi (8 pin bağlamazsanız uç noktadaki hız aştırmada işlemci iyi beslenmez mavi ekran çeker yada reset atar...

Merhaba, bende Easy-Tune ile ufak çaplı o\ denemesi yaptım mavi ekran çıktı karşıma 2 kez. Özellikle fotoğraflarını çekip mesaja ilave edeceğim soket ve soket yuvasının

bios dan voltaj ayarlarını auto yapmalısınız easy-tune ile yapacaksanız ....overlock kralı anakart x38 dq6 ile ufak caplı overlock yaptıysanız olmaz yani

• Arkadaşlar merhabalar. Sahip olduğum sistem aşağıda mevcut. Ben eğer olursa günlük 3.5 Ghz olarak kullanmak istiyorum sistemi. Sizden ricam bios ayarlarını nasıl yapmama gerektiği konusunda yardımcı olmanız. Ram timing, işlemci ram voltajı gibi vs. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Eski anakartımdaki biosu neredeyse ezberlemiştim ama bu biosa yabancı olduğum için sorun yaşamak istemiyorum. BU arada kısmetse yarın ZEROtherm CF900 işlemci soğutucu yada OCZ marka Vandetta almayı düşünüyorum. Bu konuda yardımlarınız gerekiyor. Yazacağınız cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

• Cpu Multı Threadıng == ENABLED
    Lımıt CPUID Max == DISABLED
    No-Execute Memory Protect == DISABLED
    Cpu Enhanced Halt (C1E) == DISABLED
    Cpu Thermal Monıtor 2 (TM2) == DISABLED
    Cpu Eıst Functıon ==DISABLED
    Vırtualızatıon Technology == DISABLED

Robust Graphıcs Booster == AUTO
    Cpu Clock Ratıo == 6,7,8,9 x Carpan degerını kendınız belırlersınız
    Cpu Host Clock Control == ENABLED
    Cpu Host Frequency == FSB degerınız kendınız belırlersınız
    Pcı Express Frequency == 100
    C.1.A.2 == DISABLED
    Performance Enhance == Standart
    System Memory Multıplıer == Kendınız belırleyın
    Fsb Overvoltage Control == 0.20 V
    G (MCH) Overvoltage Control == 0.175
    Cpu Voltage Control == Kendınız belırleyın

• quote:

Orjinalden alıntı: signomis

Cpu Multı Threadıng == ENABLED
    Lımıt CPUID Max == DISABLED
    No-Execute Memory Protect == DISABLED
    Cpu Enhanced Halt (C1E) == DISABLED
    Cpu Thermal Monıtor 2 (TM2) == DISABLED
    Cpu Eıst Functıon ==DISABLED
    Vırtualızatıon Technology == DISABLED

Robust Graphıcs Booster == AUTO
    Cpu Clock Ratıo == 6,7,8,9 x Carpan degerını kendınız belırlersınız
    Cpu Host Clock Control == ENABLED
    Cpu Host Frequency == FSB degerınız kendınız belırlersınız
    Pcı Express Frequency == 100
    C.1.A.2 == DISABLED
    Performance Enhance == Standart
    System Memory Multıplıer == Kendınız belırleyın
    Fsb Overvoltage Control == 0.20 V
    G (MCH) Overvoltage Control == 0.175
    Cpu Voltage Control == Kendınız belırleyın

Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim. Kendiniz deneyein yazdığınız husuları biraz daha açmanız mümkün mü acaba. Yanlış birşey yapıp sisteme zarar vermekten çekiniyorumda

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.