Şimdi Ara

##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi## (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
1
Favori
27.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kmp16

quote:

Orjinalden alıntı: signomis

Cpu Multı Threadıng == ENABLED
    Lımıt CPUID Max == DISABLED
    No-Execute Memory Protect == DISABLED
    Cpu Enhanced Halt (C1E) == DISABLED
    Cpu Thermal Monıtor 2 (TM2) == DISABLED
    Cpu Eıst Functıon ==DISABLED
    Vırtualızatıon Technology == DISABLED

Robust Graphıcs Booster == AUTO
    Cpu Clock Ratıo == 6,7,8,9 x Carpan degerını kendınız belırlersınız
    Cpu Host Clock Control == ENABLED
    Cpu Host Frequency == FSB degerınız kendınız belırlersınız
    Pcı Express Frequency == 100
    C.1.A.2 == DISABLED
    Performance Enhance == Standart
    System Memory Multıplıer == Kendınız belırleyın
    Fsb Overvoltage Control == 0.20 V
    G (MCH) Overvoltage Control == 0.175
    Cpu Voltage Control == Kendınız belırleyın

Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim. Kendiniz deneyein yazdığınız husuları biraz daha açmanız mümkün mü acaba. Yanlış birşey yapıp sisteme zarar vermekten çekiniyorumda

deneme yanılma yöntemi demek istemiş arkadas tüm sistem aynı olsa bile herkeste farklı sonuclar verir...en düsükten baslayıp cıkabıldıgınız kadar cıkmalısınız sistem sıcaklıgını vs dikkatlice takip edin ....en son stabilite testi yapmalısınız ornek sizdeki aynı remler bende var 930 mhz kadar cıktım en fazla ama aynı remler ile forumda baska bir arkadas 1000 mhz kullanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonfatih -- 3 Şubat 2008; 21:59:17 >

• Cpu Clock Ratıo == 6,7,8,9 x Carpan degerını kendınız belırlersınız
    Islemcınızın bellı bır carpan degerı vardır carpanı dusuk tutarak max fsb sınırını bulabılırsınız..Yuksek mhz'lere ulasmak ıcın max carpan degerını kullanmanız gerekır...
    İşlemcınızın fsb degerıdır....FSBXCARPAN=İşlemci Mhz
    Ramınızın ozellıgıne gore carpan degerını belırleyın..2.00 2.40 2.66 gıbı degerler vardı..Fsb x System Memory Multıplıer=Ramınızın mhz'ını verır. .
    DDR2 Overvoltage Control == Kendınız belırleyın
    Ramınız bellı bır noktada voltaj ıhtıyacı duyar 2.40V'u gecmemek kosuluyla artırabılırsınız..Tabı bu degerden fazlada verebılırsınız tabı yeterlı sogutmayı saglayarak. .
    İşlemcı mhz'ını nekadar arttırmak ıstedıgınıze ve sıcaklıga baglı olarak voltaj degerını sız belırleyın..70 dereceyı gecmemenızı onerırım..

• quote:

Cpu Clock Ratıo == 6,7,8,9 x Carpan degerını kendınız belırlersınız
    Islemcınızın bellı bır carpan degerı vardır carpanı dusuk tutarak max fsb sınırını bulabılırsınız..Yuksek mhz'lere ulasmak ıcın max carpan degerını kullanmanız gerekır...
    İşlemcınızın fsb degerıdır....FSBXCARPAN=İşlemci Mhz
    Ramınızın ozellıgıne gore carpan degerını belırleyın..2.00 2.40 2.66 gıbı degerler vardı..Fsb x System Memory Multıplıer=Ramınızın mhz'ını verır. .
    DDR2 Overvoltage Control == Kendınız belırleyın
    Ramınız bellı bır noktada voltaj ıhtıyacı duyar 2.40V'u gecmemek kosuluyla artırabılırsınız..Tabı bu degerden fazlada verebılırsınız tabı yeterlı sogutmayı saglayarak. .
    İşlemcı mhz'ını nekadar arttırmak ıstedıgınıze ve sıcaklıga baglı olarak voltaj degerını sız belırleyın..70 dereceyı gecmemenızı onerırım..

Arkadaşım teşekkür ederim. Hemen çıktısını alıyorum mesajın Yarın soğutucu alacağım stok fan felaket ses çıkartıyor, hemde o\c için hiçte yeterli olacağını sanmıyorum. Pazarteside ekran kartım gelecek kısmetse, sistem tamamlanınca testlere başlayıp mesaj altında da değerleri paylaşırım artık

• Aklına takılan bırsey olursa yardımcı olurum
  • quote:

Aklına takılan bırsey olursa yardımcı olurum

Hocam teşekkür ederim ilginiz için mesajı zaten favorilerime ekledim verilen tüm cevapları takip ediyorum. Takılınca soracağıma emin olabilirsiniz
  • kmp16
    işlemci soğutucusu ile ilgili bir sıkıntınız olmayacaktır ama size beklemenizi tavsiye ederim tt big typhoonlar yolda

ozangokgoz
    anakartınız bozuk olabilir, işlemci fanınız oturmamış olabilir...
    sıcaklıkları everest adlı program ile ss koyarmısınız?
  • öncelik ile test için teşekürler.
    Konu içinde eğitim ile ilgili komik yazılarda okumadım değil. Milletin illa güzel şeyleri bozacak bir fikri oluyor.

Neyse diyip geçecez artık. Acaba bu kartın DS5 ile farkı nedir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

kmp16
    işlemci soğutucusu ile ilgili bir sıkıntınız olmayacaktır ama size beklemenizi tavsiye ederim tt big typhoonlar yolda

ozangokgoz
    anakartınız bozuk olabilir, işlemci fanınız oturmamış olabilir...
    sıcaklıkları everest adlı program ile ss koyarmısınız?

Hocam merhaba, ben fazla o\c ile uğraşmayı düşünmüyorum bu sebeple bile Ekran Kartını AMP edition aldım. bu sabah Vatan Bilgisayardan Zeroterm CF900 INTEL LGA775 İŞLEMCİ SOĞUTUCU aldım.
  • NefretZm
    rica ederim, asıl biz teşekkür ederiz
    boşverin ben umursamıyorum o tip lafları

ds5 ile farkı ise, çok sayıda güç fazı bulundurmasıdır, quad core ile çok iyi ve stabil hız aştırma yapılabilir...

kmp16
    güle güle kullanın
  • OErdem Hocam merhaba. Üst mesajada da yazdığım gibi Zeroterm CF900 soğutucu aldım. Bu gece montajını yapacağım, bu arka plaka sökme ile ilgili herhangi bir uyarınız yada karşılacağım sorunla ilgili önerileriniz varmı?
  • kmp16
    belki sökmeniz gerekmeyebilir arka plakayı bu tamamen kasanızın yapısına da bağlı
  • quote:

kmp16
    belki sökmeniz gerekmeyebilir arka plakayı bu tamamen kasanızın yapısına da bağlı

Hızlı cevap için teşekkürler öncelikle Hocam inşallah sökmem gerekmez. Ürün içinde yaylı vidalar mevcut, esneme payıda vardır büyük ihtimalle, bakalım kısmet artık
  • quote:

quote:

kmp16

Hızlı cevap için teşekkürler öncelikle Hocam inşallah sökmem gerekmez. Ürün içinde yaylı vidalar mevcut, esneme payıda vardır büyük ihtimalle, bakalım kısmet artık

alttaki plakayı sökmemeniz yararına olur malum artık yaza geliyoruz o plakanın etkisi mutlaka vardır benim üstte verdiğim sslara bakarsan nasıl yapıldığı hakkında bir fikir oluşturabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: dephyr

quote:

quote:

kmp16

alttaki plakayı sökmemeniz yararına olur malum artık yaza geliyoruz o plakanın etkisi mutlaka vardır benim üstte verdiğim sslara bakarsan nasıl yapıldığı hakkında bir fikir oluşturabilir.

Merhaba, öneri için teşekkür ederim. Eğer mümkünse sökmeme taraftarıyım ama gerekliyse yapacak birşey yok haliyle

• Arkadaşlar X38 DQ6 da hard diskleri biostan nasıl ayarlıyoruz xp kuramıyorum hata alıyorum birde sata driver nasıl kuracağım yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cango69

Arkadaşlar X38 DQ6 da hard diskleri biostan nasıl ayarlıyoruz xp kuramıyorum hata alıyorum birde sata driver nasıl kuracağım yardımcı olursanız sevinirim

ADVANCED BIOS FEATURES
    Fırst Boot Devıce olarak cd-rom'u sec kurulum baslar...Ikıncı olarak sata drıverını kurmak ıcın sıtesınden ılgılı dosyaları dıske kaydet kurulum esnasında tanıtırsın. . .
  • yanlışlık oldu pardon
    edit:düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiger cage -- 5 Şubat 2008; 11:47:05 >
  • --------------------------------------------------------------------------------

yanlışlık oldu pardon
    edit:düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiger cage -- 6 Şubat 2008; 21:48:26 >
  • benimde bir problemim var sanırım ikinci harddiskim açılırken farklı pencerede açılıyor ve geç açılıyor sistemin kurulu olduğu hdd de bir problem yok acaba sorun neden kaynaklanır ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa*

benimde bir problemim var sanırım ikinci harddiskim açılırken farklı pencerede açılıyor ve geç açılıyor sistemin kurulu olduğu hdd de bir problem yok acaba sorun neden kaynaklanır ?

Merhaba, aklıma gelen ilk ihtimal sonradan açılan Hdd bağlantınızı braket bağlantılarının takılması gereken yeremi takıyorsunuz acaba. External Sata çıkışları olduğu için HDD yide çıkarılabilir disk olarak algılayabilir diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmp16 -- 5 Şubat 2008; 16:55:46 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.