Şimdi Ara

##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi## (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
1
Favori
27.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kart üzerinde bulunan sarı renkli sata girişlerine de taktım turuncu olanlarada taktım her iki şekilde aynı problem var hddyi normal görüyor ama dediğiniz gibi usb gibi algılıyor sanırım usbleri taktığımızda RavMonLog isimli dosya oluşuyor dosyayı sildiğim zaman tekrar oluşturuyor aynı dosyadan
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa*

kart üzerinde bulunan sarı renkli sata girişlerine de taktım turuncu olanlarada taktım her iki şekilde aynı problem var hddyi normal görüyor ama dediğiniz gibi usb gibi algılıyor sanırım usbleri taktığımızda RavMonLog isimli dosya oluşuyor dosyayı sildiğim zaman tekrar oluşturuyor aynı dosyadan

Merhaba BURAYA tıklamanız yararlı olacaktır sorun ile ilgili olarak
  • düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonfatih -- 6 Şubat 2008; 20:17:40 >
  • arkadaşlar yeni sistemimde bu anakartı kullanmak istiyorum fakat bişi soracağım dielim ben 1066 destekli ram aldım ve OC yapmak istiyorum..OC yaptıktan sonra DDR2 1066 Destekleyen bi anakart OC sonra artan değeri desteklebilirmi????umarım sorulmamıştır sorulmuşsa özür dilerim saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: m3lijh

arkadaşlar yeni sistemimde bu anakartı kullanmak istiyorum fakat bişi soracağım dielim ben 1066 destekli ram aldım ve OC yapmak istiyorum..OC yaptıktan sonra DDR2 1066 Destekleyen bi anakart OC sonra artan değeri desteklebilirmi????umarım sorulmamıştır sorulmuşsa özür dilerim saygılar

Ornek olarak ramın 5-5-5-15 degerlerınde 1200 mhz yapıyor..Anakartın bu degerı verır...1066 desteklemesının espırısı;1066 mhz'lık bır ramın var x anakarttta ramı sısteme takar takmaz o degerlerde gormez..Bıosuna gırerek ram hızını 1066 yapıp cıkıyorsun...Bahsettıgımız anakartta ıse 1066'lık ramı sısteme taktıgın an ramın destekledıgı hızı yansıtır ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: signomis

quote:

Orjinalden alıntı: m3lijh

arkadaşlar yeni sistemimde bu anakartı kullanmak istiyorum fakat bişi soracağım dielim ben 1066 destekli ram aldım ve OC yapmak istiyorum..OC yaptıktan sonra DDR2 1066 Destekleyen bi anakart OC sonra artan değeri desteklebilirmi????umarım sorulmamıştır sorulmuşsa özür dilerim saygılar

Ornek olarak ramın 5-5-5-15 degerlerınde 1200 mhz yapıyor..Anakartın bu degerı verır...1066 desteklemesının espırısı;1066 mhz'lık bır ramın var x anakarttta ramı sısteme takar takmaz o degerlerde gormez..Bıosuna gırerek ram hızını 1066 yapıp cıkıyorsun...Bahsettıgımız anakartta ıse 1066'lık ramı sısteme taktıgın an ramın destekledıgı hızı yansıtır ..

saol açıklman için

• quote:

Orjinalden alıntı: kmp16

quote:

kart üzerinde bulunan sarı renkli sata girişlerine de taktım turuncu olanlarada taktım her iki şekilde aynı problem var hddyi normal görüyor ama dediğiniz gibi usb gibi algılıyor sanırım usbleri taktığımızda RavMonLog isimli dosya oluşuyor dosyayı sildiğim zaman tekrar oluşturuyor aynı dosyadan

Merhaba BURAYA tıklamanız yararlı olacaktır sorun ile ilgili olarak

teşekkürler problem donanımsal değilmiş

• ben de bu anakarttan almayı düşünüyorum. daha önce kullandığım anakart asus blitz formula idi. 4 gb. crucial ram lerde problem yaşamıştım. bunda da yaşarmıyım. ram seçme bu anakart içinde geçerli mi? teşekkürler...
  • f_desat
    son güncel bioslar ile sorun aşıldı, artık bellek seçmiyor fakat 1066 4 tane takınca 800 oluyor hala sanırım, 4 tane 1066lıl bellek elime geçmedi hala
  • arkadaşlar sistemime ses kartı taktığım için anakartta bulunan onboard sesi biostan nasıl kapatabilirim 'hight definition audio' biostan tam yolunu bana söylermisiniz ben bulamadım
  • quote:

arkadaşlar sistemime ses kartı taktığım için anakartta bulunan onboard sesi biostan nasıl kapatabilirim 'hight definition audio' biostan tam yolunu bana söylermisiniz ben bulamadım

biostan İNTEGRATED PERİPHERALS menüsünden azalia codec disable et onbord ses kapalı olacaktır.
  • onu yaptımda şu raid işini gigabyte sayfasından hangisi indireceğim onu bilmiyorum
  • gigabytenin sayfasından indirebilirsin sata2 driver
    ftp://download.gigabyte.ru/driver/motherboard_driver_sata_gb_sata2raid.exe
  • Raıd yapacak arkadaslar ıcın ;
    Ilk olarak bıostan Integrated Peripherals >> SATA RAID/AHCI MODE= RAID olarak ayarlamanız gerek....Kaydedıp cıkıyoruz...
    Ikıncı olarak sıstem acılırken <Ctrl-I> yaparak raıd ıle ılgılı kısma gırıyoruz...Ekranda sısteme takılan butun hdd'lerı gorursunuz..Ekranın ust kısmında MAIN MANU'de 4 secenek vardır.1-Create Raıd Volume 2-Delete Raıd Volume 3-Reset Dısks To Non-Raıd 4-Exıt....
    Ucuncu olarak 1.secenektekı create raıd volume secenegınden raıd duzenegımızı kuracagız...CREATE VOLUME MENU secenegı altında sırayla;
    NAME : Volume O
    Raıd Level : Burda nası bır raıd yapacagınıza sız karar verın 0,1,5,10 muhtemelen raıd o yapacagınız ıcın RAID 0'u secın. .
    Dısks : Select Dısks
    Strıp Sıze : 32 veya 64 KB secın...
    Capacıty : Sıstemde raıd olarak kullanacagınız hd'lerın toplam boyutu...
    Kaydedıp cıkıyoruz sonra ısletım sıstemınızı kurabılırsınız...
  • hepsi bu kadarmı ? başka birşeye gerek yokmu ?
  • hata verdi yapamadım aynen uyguladım ama tam işletim sistemi kurulmaya başlarken harddisklerinizin veya harddisk kontrolcünün çıkarılmış olduğunu kontrol edin yada virus taraması yapın diye hata verdi raid yapamadan tekrar işletim sistemimi kurdum acaba problem nedir
  • bilgisayarınızda virus kontrolü yapın ,yeni yüklenen sabit diskleri veya sabit disk denetleyicileri kaldırın sabit diskinizin düzgün şekilde yapılandırılmış ve sonlandırılmış olduğunu denetleyin.
    Teknik Bilgiler:

STOP: 0x0000007B(0xF78D2524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)

böyle bir hata mesajı alıyorum neyi eksik yapıyorum?
  • Arkadaşlar birşey sorucam.Hani biosu kurcalayınca restart ettiğimizde çalışıp 2-3 saniye sonra duruyor, yine 2-3 saniye sonra bir önceki ayarlarla otomatik olarak açılıyor ya.Bende 3-4 gündür makina normal olarak açmak istediğimde hep bunu yapıyor.Mesela dün akşam eve gittiğimde bilgisayarı bir açıp bir iki işimi halledicektim.Açma butonuna bastım çalıştı,daha görüntü gelmeden 2-3 saniye sonra kapandı.2-3 saniye sonra da tekrar açıldı ve görüntü de gelip normal olarak açılışı yaptı.Bunun niye olduğu konusunda bir fikri olan var mı acaba?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • coksakinol
    bios ayarlarınız bilgisayarı açabilicek kadar sağlıklı değil
    mesela yetersiz voltaj olabilir çok yüksek mhz olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

coksakinol
    bios ayarlarınız bilgisayarı açabilicek kadar sağlıklı değil
    mesela yetersiz voltaj olabilir çok yüksek mhz olabilir

Ya aslında ben de öyle tahmin ettim.Ama açılmadan önce bios'a girip kontrol ettiğimde hiçbirşeyin değişmediğini,aynen ayarladığım gibi kaldığını gördüm.Sanki dediğiniz gibi bios'ta hatalı veya abartılı bir ayar varmış gibi tekrar açması ilginç.Akşam biraz daha kurcaliyim bari.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.