Şimdi Ara

##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi## (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
1
Favori
27.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: coksakinol

CPU nuzun modelini , ram modelini ve biosa girdiğiniz değerleri verirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Sistem profilimde bileşenler ayrıntılı bir şekilde yazıyor aslında, fotoğraf aşağıda. İlgi için teşekkür ederim

##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi##
  • Benim kullandığım şekil :

Robust : Auto
    Cpu Clock Ratio : 8x
    CPU Host Frequency : 400
    PCI Express Frequency : 100
    C.I.A.2. : Disabled
    FSB : +0.10
    DDR2 : +0.30
    CPU : 1.375
    Ram : 960Mhz
    Ram çarpanlarım da : 5.5.5.15

Bu şekilde stabil kullanıyorum.Bu arada bios F7.Bundan önce F4 vardı.Ama bu şekilde kullanamıyordum.F7 stabil.Sistem özelliklerimi de sistem profilime girdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coksakinol -- 18 Şubat 2008; 15:33:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: coksakinol

Benim kullandığım şekil :

Robust : Auto
    Cpu Clock Ratio : 8x
    CPU Host Frequency : 400
    PCI Express Frequency : 100
    C.I.A.2. : Disabled
    FSB : +0.10
    DDR2 : +0.30
    CPU : 1.375
    Ram : 960Mhz
    Ram çarpanlarım da : 5.5.5.15

Bu şekilde stabil kullanıyorum.Bu arada bios F7.Bundan önce F4 vardı.Ama bu şekilde kullanamıyordum.F7 stabil.Sistem özelliklerimi de sistem profilime girdim.

Cevap için teşekkür ederim, ilk fırsatta dener sonucu mesaja ilave ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: kmp16

Merhaba arkadaşlar, sizlerden EasyTune5Pro programı ile ilgili birkaç soru sormak istiyorum. İşlem yapmaya başlamadan önce ilkönce Performance Enhance bölümünden Extreme seçeneğini seçiyorum. daha sonraki adımda aşağıdaki fotoğrafta görünen ayarları yapıyorum Go butonna tıkladığım zaman bilgisayar donup kalıyor. Bu donup kalmayı ilkönce doğal olarak dşündüm belki gerekli ayarları yapıyor işlem bitince normala döner diye düşündüm ama resetlemek zorunda kaldım. Bana nerede yanlış yaptığım konusunda yardımcı olursnaız sevinirim. Bu arada Bios voltajn ayarları ve diğer ayarlar Default olarak Auto olarak seçili.

İşlem yapmaya başlamadan önce ilkönce Performance Enhance bölümünden Extreme seçeneğini seçiyorum....demişsin

bunu standart olarak ayarlaman lazım ...oc yapacaksan

bu sekilde dene kesin olur cvbını bekliyorum denedikten sonra

once biosa gir oradan standart olarak ayrlımı diye once kontrol et degilse standart olarak ayarla ...ondan sonra EasyTune5Pro ile oc rahatlıkla yapabilirsin ok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonfatih -- 19 Şubat 2008; 19:42:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: marksmanboys

quote:

Merhaba arkadaşlar, sizlerden EasyTune5Pro programı ile ilgili birkaç soru sormak istiyorum. İşlem yapmaya başlamadan önce ilkönce Performance Enhance bölümünden Extreme seçeneğini seçiyorum. daha sonraki adımda aşağıdaki fotoğrafta görünen ayarları yapıyorum Go butonna tıkladığım zaman bilgisayar donup kalıyor. Bu donup kalmayı ilkönce doğal olarak dşündüm belki gerekli ayarları yapıyor işlem bitince normala döner diye düşündüm ama resetlemek zorunda kaldım. Bana nerede yanlış yaptığım konusunda yardımcı olursnaız sevinirim. Bu arada Bios voltajn ayarları ve diğer ayarlar Default olarak Auto olarak seçili.

İşlem yapmaya başlamadan önce ilkönce Performance Enhance bölümünden Extreme seçeneğini seçiyorum....demişsin

bunu standart olarak ayarlaman lazım ...oc yapacaksan

bu sekilde dene kesin olur cvbını bekliyorum denedikten sonra

once biosa gir oradan standart olarak ayrlımı diye once kontrol et degilse standart olarak ayarla ...ondan sonra EasyTune5Pro ile oc rahatlıkla yapabilirsin ok

Ayrıntı için teşekkürler, eve gidince ilk yapacağım deneme bu olacak büyük ihtimalle

• Arkadaşlar en son durum aşağıdaki fotoda mevcut. Yardımcı olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim tekrardan

• selam arkadaşlar bendede bu kart var fakat komik ama ufak bir sorunum var
    sıcaklık sorunum var desem gülmezsiniz heralde dimi özellikle oyunlarda
    bir diğer enteresan konu ise işlemci 30 derece iken nasıl oluyorda anakart 50 dereceyi geçiyor
    ne yaptıysam yok bios F7 sürücüleri güncelledim ama gene yok deli olacam ben işlemcinin güç girişi olarak 4 pin kullanıyorum
    işlemcim e6850 bunlara 4 pin yeter diye biliyorum ondan olma ihtimali ne kadar tavsiyesi olanlar.... bekliyorum
  • Tekrar gelicek mi acaba bu kart?Nedir bu stok sıkıntısı anlamadım gitti?Benim kartı iade ettim ama alacak kart kalmadı,ne yapcağımı şaşırdım valla.
  • quote:

Arkadaşlar en son durum aşağıdaki fotoda mevcut. Yardımcı olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim tekrardan

sorun neden kaynaklanmıs ?

• quote:

Orjinalden alıntı: oem

Tekrar gelicek mi acaba bu kart?Nedir bu stok sıkıntısı anlamadım gitti?Benim kartı iade ettim ama alacak kart kalmadı,ne yapcağımı şaşırdım valla.

üretimi durduruldu bu anakartın mail aldık yerine x48 öneriyor gigabyte türkiye
  • quote:

quote:

Tekrar gelicek mi acaba bu kart?Nedir bu stok sıkıntısı anlamadım gitti?Benim kartı iade ettim ama alacak kart kalmadı,ne yapcağımı şaşırdım valla.

ne zaman gelcek bi bilginiz var mı?
  • quote:

quote:

quote:

hiç bir zaman üretimi durdurulmuş yerine x48 i bekleyin diyor gigabyte türkiye temsilciligi ama sansınız var ise stoklarında kalan dagıtıcı firma var ise bulma sansınız var..ama üretilmiyecek artık x38 dq6 :(

• quote:

quote:

quote:

quote:

hiç bir zaman üretimi durdurulmuş yerine x48 i bekleyin diyor gigabyte türkiye temsilciligi ama sansınız var ise stoklarında kalan dagıtıcı firma var ise bulma sansınız var..ama üretilmiyecek artık x38 dq6 :(

Soruyu açık sormadım haklısınız yanlış anlamakta,X48 ne zaman gelicek demek istemiştim,ama mart sonunu bulur gibi haberlere bakılırsa.

• onunla ilgili bir bilgim yok maalesef ama mail atın en kısa sürede cvp veriyorlar bilgi alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonfatih -- 20 Şubat 2008; 20:36:41 >
  • Selam arkadaşlar ben bu anakarttan aldım oc yapmak istiyorum pc parçaları şöyle

İŞLEMCİ: QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267) GO revizyon
    ANAKART: Gigabyte GA-X38-DQ6
    EKRAN KARTI: ZOTAC NVIDIA GeForce 8800 GTS 512 (512 MB)
    HARD DISK: 2 ADET 250 GB SEAGATE ST3250410AS 16MB Sata2 NCQ
    RAM: OCZ FlexXLC 2x1 GB PC2 6400 DDR2 800Mhz KIT CL3 RAM
    PSU: THERMALTAKE 750 WATT
    İŞLEMCİ FANI: ZALMAN 9700 NT
    BIOS: F7

Bu parçalar ile oc bios ayarları nasıl olmalı yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cango69 -- 21 Mart 2008; 13:42:39 >
  • Bu anakartın yeni sürümü(revizyon) olan GA-EX38-DQ6 aldım. Umarım beklediğime değer. Abit X38 anakartından iki tane alıp bozulduktan sonra anakart konusunda tek Intel'e güveniyorum. Bakalım Gigabyte beni yanıltacak mı?

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unsignedint -- 18 Mart 2008; 13:48:33 >
  • Bu ayın 10'unda F8 bios çıkmış.Deneyen varmı aranızda? eğer 4 slot ram problemi giderilmiş ise yüklemeyi düşünüyorum.

Saygılar.
  • unsignedint
    gigabyte sizi yanılmaz merak etmeyin

hasskabal
    denemedim, ama ilk aldığım andan beni 4*1 ddrII 800 kullanıyorum sorunsuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

unsignedint
    gigabyte sizi yanılmaz merak etmeyin

hasskabal
    denemedim, ama ilk aldığım andan beni 4*1 ddrII 800 kullanıyorum sorunsuz

Hocam bende kullanıyorum senin gibi ama ramler 1066 stok hızında.Ne diye 800 kullanalım dimi?
    Bir denemek lazım yinede eğer sorun cidden giderilmiş ise 800 kullanmaya gerek yok 1066 varken derim.

Saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.