Şimdi Ara

##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi## (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
1
Favori
27.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende bu anakartı sipariş verdim arkadaşlar hayırlısıyla elime ulaşsın bende testlere başlarım.tek sorum olacak en son bios şuan hangisi F7mi?en stabili hangisi bir söylerseniz çok yardımcı olursunuz.
  • lütfen sakin olalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gilth

bende bu anakartı sipariş verdim arkadaşlar hayırlısıyla elime ulaşsın bende testlere başlarım.tek sorum olacak en son bios şuan hangisi F7mi?en stabili hangisi bir söylerseniz çok yardımcı olursunuz.

Eğer aldığın kart X38-DQ6 ise evet son bios F7 ama kartın EX38-DQ6 ise F2 versiyon bioslar mevcut. ben EX38-DQ6 kullanıyorum ve f2 biosun getirisi Ramlerin OC seviyesini arttırmak.
  • EX38-Dq6 evet X38-dq6 dan ne farkı var dahamı iyi dahamı kötü dicektim fakat hemen araştırdım hiç dikkat etmeden 1 yeni seri aldığımı farkettim mutluyum sağolE ye hiç dikkat etmemiştim aklım başıma geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gilth -- 1 Nisan 2008; 19:27:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kyser Sozey

quote:

bende bu anakartı sipariş verdim arkadaşlar hayırlısıyla elime ulaşsın bende testlere başlarım.tek sorum olacak en son bios şuan hangisi F7mi?en stabili hangisi bir söylerseniz çok yardımcı olursunuz.

Eğer aldığın kart X38-DQ6 ise evet son bios F7 ama kartın EX38-DQ6 ise F2 versiyon bioslar mevcut. ben EX38-DQ6 kullanıyorum ve f2 biosun getirisi Ramlerin OC seviyesini arttırmak.

Hocam Anakartınızın EX38-DQ6 nın sıcaklığı kaç?
  • quote:

quote:

f 7 degil f8 en son bios
  • quote:

Orjinalden alıntı: echolist84

quote:

quote:

Hocam Anakartınızın EX38-DQ6 nın sıcaklığı kaç?

stabil olarak Q6600 işlemciyi 3.5hz hızında kullanıyorum
    sistem sıcaklığı 30c
    işlemci 30c
    anakart 35-40c

soğutucu yapım gayet iyi olduğu için sıcaklık problemi yaşamıyorum

• quote:

EX38-Dq6 evet X38-dq6 dan ne farkı var dahamı iyi dahamı kötü dicektim fakat hemen araştırdım hiç dikkat etmeden 1 yeni seri aldığımı farkettim mutluyum sağolE ye hiç dikkat etmemiştim aklım başıma geldi

hayırlı olsun güle güle kullan kardeş

arkadaşlar eğer OC yapmak isterseniz kendi stabil olarak çalışan OC ayarlarımı yazıyorum.

CPU Clock ratio x9
    CPU Host frequency 389 = 3.5hz ( 400 = 3.6 ) ,( 425 = 3.8 hızında çalıştırdığım zaman işletim sistemi duvarına takılıyor )
    System Memory Multipler = ramlerinize göre belirleyebilirsiniz.
    Memory Mhz 1036 ( kullandığım ramler 1066 hyperx ramlerdir, kendi ram mhz hızınızı belirleyebilirsiniz.)
    Ram Timing 5-5-5-15

Cpu Vcore 1.40v ( işlemci hızını 3.6 yaparsanız 1.45v, 3.8 yaparsanız 1.625v yapmanız gerekecek ama bu voltajları vermek istiyorsanız iyi bir soğutucuya ihtiyanız olacaktır.
    DDR Voltage +40 ( hyper x ramler default olarak 2.2v istedikleri için +40 yaptım) eğer 800 mhz üzerine çıkarmayacaksanız voltage vermenize gerek yok. eğer 900mhz yaparsanız +20v vermeniz gerekecektir. diğer voltaj ayarları ile oynamanıza gerek yok

• EX38-DQ6 modeline Q9300 işlemci takıyım diyorum bios güncellemesi gerekirmi yoksa default bios bunu sorun çıkartmadan çalıştırır mı?
  • 5 Nisan 2008; 19:06:54

Merhabalar;

Benimde topladığım sistemde :

- Gigabyte X38-DQ6 anakart
    - Q6600 G0 cpu
    - Corsair Dominaor 1066mhz 4x1gb (Toplamda 4 gb ram) (Sitesinde : her mdolun beraberce 1066Mhz test edildiği 5-5-5-15-2T de 2.1V @ 1066mhz de ve JEDEC standartı 5-5-5-18 degerine 800mhz de sahip olduğuda eklenmiş) Anakarın biosunda şu an 3.0 ghz de 1066 mhz ve 5-5- 5-18 de ve bir tek bu ayarlarda cpu 3.0 ghz deyken her şey stabil)
    - Eksta cpu soğutucusu vb LC Power 480w psu
    - Asus 8800GT ekran kartı ve 32mc cacheli 50 gb hdd

Ne yaprsam yapayım 3 ghz ın üstüne çıkınca :

a- Sistem bios ekranını geçemeden kilitleniyor
    b- Açılıyor Windows ta ok ama Orthos testinde çakılıp mavi ekran veriyor (1-2 dk içinde) not : Orthos ta ram ile ilgili testlerde direkt kırmız ile hta veriyor 6-7 sn içinde) onun dışında en alttki cpu ile ilgili bölümde esti sürdürüyor ama dediğm gibi mavi ekran veriyor bir kaç dk sonra.
    Sıcaklık yük altında 60 derecelerde.

3.4 ghz ve 3.5 ghz denedim (9 çarpan ile) sonra 8 çarpan denedim.Ana kartın modeli ile ilgili verilen tüm değerleri doğru ve eksiksiz girdim.Ramlara voltak verdim,kıstım vb bir sürü kombinasyon denedim.Sonuç nafile.Ne yaptı isem 3.0 ghz ın üstünde stabilite yok.3.0 ghz de (1.40v verdim) hiç bir sorun yok.Ram ları normal ayarlarında bıraktım (Bios defaultu) cpu ya voltaj verip çarpanı değistirdim 1 saat orthos vb esti yaptım tık yok.Ne zaman 3.0 ghz ı geçmeye çalışsam problem oluyor.3-4 saat sonunda da hevesim kırıldı sorayım dedim :
    Çözüm önerebilecek arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum amacım 3.4 ghz de stabil çalıştırabilmek (Ana kartın bios versiyonu eski yenilmemin bir faydası olurmu?)
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 5 Nisan 2008; 19:07:42 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

5 Nisan 2008; 19:06:54

Merhabalar;

Benimde topladığım sistemde :

- Gigabyte X38-DQ6 anakart
    - Q6600 G0 cpu
    - Corsair Dominaor 1066mhz 4x1gb (Toplamda 4 gb ram) (Sitesinde : her mdolun beraberce 1066Mhz test edildiği 5-5-5-15-2T de 2.1V @ 1066mhz de ve JEDEC standartı 5-5-5-18 degerine 800mhz de sahip olduğuda eklenmiş) Anakarın biosunda şu an 3.0 ghz de 1066 mhz ve 5-5- 5-18 de ve bir tek bu ayarlarda cpu 3.0 ghz deyken her şey stabil)
    - Eksta cpu soğutucusu vb LC Power 480w psu
    - Asus 8800GT ekran kartı ve 32mc cacheli 50 gb hdd

Ne yaprsam yapayım 3 ghz ın üstüne çıkınca :

a- Sistem bios ekranını geçemeden kilitleniyor
    b- Açılıyor Windows ta ok ama Orthos testinde çakılıp mavi ekran veriyor (1-2 dk içinde) not : Orthos ta ram ile ilgili testlerde direkt kırmız ile hta veriyor 6-7 sn içinde) onun dışında en alttki cpu ile ilgili bölümde esti sürdürüyor ama dediğm gibi mavi ekran veriyor bir kaç dk sonra.
    Sıcaklık yük altında 60 derecelerde.

3.4 ghz ve 3.5 ghz denedim (9 çarpan ile) sonra 8 çarpan denedim.Ana kartın modeli ile ilgili verilen tüm değerleri doğru ve eksiksiz girdim.Ramlara voltak verdim,kıstım vb bir sürü kombinasyon denedim.Sonuç nafile.Ne yaptı isem 3.0 ghz ın üstünde stabilite yok.3.0 ghz de (1.40v verdim) hiç bir sorun yok.Ram ları normal ayarlarında bıraktım (Bios defaultu) cpu ya voltaj verip çarpanı değistirdim 1 saat orthos vb esti yaptım tık yok.Ne zaman 3.0 ghz ı geçmeye çalışsam problem oluyor.3-4 saat sonunda da hevesim kırıldı sorayım dedim :
    Çözüm önerebilecek arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum amacım 3.4 ghz de stabil çalıştırabilmek (Ana kartın bios versiyonu eski yenilmemin bir faydası olurmu?)
    Teşekkürler.

cok kısa bir cvp vereyim ...cünki yanıt cok basit gigabytın sitesinden f8 biosu yükleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonfatih -- 6 Nisan 2008; 21:08:11 >

• kaç para istiyosun
    jakes üye bir yaz kardeş sen sadece anakartı övmüssün
  • marksmanboys: Teşekkürler cevabınız için benimki ilk versiyon bios F i deneyeceğim diğer bir arkadaşımızın da önerdiği gibi ilk önce 2x1 ram modulu ile deneyeceğim biosu update ettikten sonra
  • Benzer model olduğundan sorunlarda aynı olabilir düşüncesindeyim.4*1Gb 1200Mhz ram taksam(şu an 2*1 var) sorun yaşar mıyım?Hangi ram çarpanlarını kullanabilirim?
  • Yerli siteye baktım ama EX ile başlayan modeli goremedim yabanci sitesine baktım : GA-EX38-DQ6 diye aradım 2 bios sürümü var :http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2760
    Şubat 27 de çıkmış olan F2 sürümü var en güncel (Bendeki F1) F8 i nereden bulacağız.
  • quote:

Yerli siteye baktım ama EX ile başlayan modeli goremedim yabanci sitesine baktım : GA-EX38-DQ6 diye aradım 2 bios sürümü var :http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2760
    Şubat 27 de çıkmış olan F2 sürümü var en güncel (Bendeki F1) F8 i nereden bulacağız.

F8 düz DQ6 için
  • quote:

Yerli siteye baktım ama EX ile başlayan modeli goremedim yabanci sitesine baktım : GA-EX38-DQ6 diye aradım 2 bios sürümü var :http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2760

anakartın x38 dq6 mı ? yoksa GA-EX38-DQ6 mı ? ikisinin arasında fark var x38 ise f8 ex38 ise f2 yüklemelisin..mesajında x38 dq6 yazmıssın ?

• Aslında başlık ta X38-DQ6 yazdığından dolayı bende aldıktan sonra benimkinin GA-EX38-DQ6 olduğunu farkettim ve geçen güne kadar her ikisi aynı model zannediyordum.F2 Biosunu indirdim GA-EX38-DQ6 ya göre olan.Onunla flaşlıyacağım.Sitesinde OC ile ilgili düzelme olduğunuda eklemişler.USB bellekten flaşlıyayım diyorum (Windows altından yapacağıma)
  • quote:

Orjinalden alıntı: oem

Benzer model olduğundan sorunlarda aynı olabilir düşüncesindeyim.4*1Gb 1200Mhz ram taksam(şu an 2*1 var) sorun yaşar mıyım?Hangi ram çarpanlarını kullanabilirim?

f7 biossundan itibaren rem sorunları halloldu... f8 ise tamamen stabil...rem carpan derken işlemci carpanına göre denk gelen carpanları kullanmalısın yani işlemci carpanın örnegin 400x9=d kodu bulunan degerleri girebilirsin veya 333x9= a anakart rem bölenlerini otamatik ayarlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonfatih -- 7 Nisan 2008; 0:09:17 >
  • Yeni Biosu yükledim (Şubat sonu çıkmış ilk biostan yaklaşık 3 hafta daha yeni ) F2 diye geçiyor.

Benim hedef 3.4 Boşta 40 yükte 60 derece civarı (Elimde su soğutmada var ama kartı takarken üşendim şimdi daha da çok üşeniyorum geçi psu alınca mecburen her şeyi söküceğim o zaman takarım diyorum)

Daha öncede 3.0 ghz de voltaj vererek (1.35) gayet stabil ve görece iyi derecelerde kalmıştım.

Gelelim yaptıklarıma.Bios updateinden sonra bir kaç defa daha deneme yapıp 3.0 ghz ye saibtledim şimdide orthos testi yapıyorum 10-15 dk ram 1 saate yakında cpu testi yaptım çökme etme yok.
    Sıcaklık boşta : 38 derecelerde Orthos testinde yükte : iki core 62 diger iki core da 55 derecelerde (Fan yarı ayarda/Ekstra sesli moda geçmeden tutuyorum)

Ayarlarım :

Cpu Multı Threadıng == ENABLED
    Lımıt CPUID Max == DISABLED
    No-Execute Memory Protect == DISABLED
    Cpu Enhanced Halt (C1E) == DISABLED
    Cpu Thermal Monıtor 2 (TM2) == DISABLED
    Cpu Eıst Functıon ==DISABLED
    Vırtualızatıon Technology == DISABLED

Robust Graphıcs Booster == AUTO
    Cpu Clock Ratıo == 9x
    Cpu Host Clock Control == ENABLED
    Cpu Host Frequency == 333
    Pcı Express Frequency == 100
    C.1.A.2 == DISABLED
    Performance Enhance == Standart
    System Memory Multıplıer == Autoda bıraktım 1000 seçti sonra kendim el ile ayarladım 3.00A var (3 lülerde bir tek o mevcut) o da zaten 1000 oluyor.Ali Veli, Veli Ali oldu
    Fsb Overvoltage Control == standart
    G (MCH) Overvoltage Control == standart

Bir tek şey var : Bu konunun ilk sayfasinda bir tablo verilmiş o tabloda standart 1.28750V yazıyor bu bölüme el ile bu değeri girecekim ama bu bios ekranın en altında default değer olarak (gri değiştirilemez bilgi ekranı) CPU Vore :1.3150v gösteriyor bende cpu v degeri olarak bunu girdim yani 1.35150v

Birde Dram timing i autoda biraktim (Eskiden el ile ayarlamıştım) yan yana iki değer oldu soldaki sanirim default deger orada 5.5.5.18 rakamlari var ilgili bolumleerin karsinda sagda ise benim el ile girmis oldugum degerler olan 4.4.410 mevcut.Autoda biraktigim icin hangisini sectigini bilm iyorum.Cpuz den bakicagim.

Edit baktım Cpuz de memory bolumunde :

Dram frekansi : 499.5 mhz
    FSB : Dram : 2:3
    Cas latency : 5.0 cloks
    Ras to Cas : 7 cloks
    Ras precharge : 7 cloks
    Cycle time : 23 cloks degerleri mevcut Command rate de 2T

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.