Şimdi Ara

##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi## (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
1
Favori
27.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu anakartına sahibim. en son bilgisayarıma virüs girmesi sonuçu (10gün önce) format attım. tekrar win xp 32bit sp2 yi kurdum. gigabyte'ın driver cdsini yüklediğimde "inf update" kısmında takılıp kalıyor. saatlerce beklememe rağmen restart atmıyor. kendim resetleyerek xpress install'ı tamamlıyorum fakat aygıt yöneticisine baktığımda SM Bus denetliyicisinin kurulmadığını görüyorum! gigabyte'ın sitesinden yeni inf driver'ını indirip kuruyorum bu seferde bi hata oluştu diyor. tekrar çalıştırıyorum bu sefer kuruyor fakat tam olarak stabil olduğunu düşünmüyorum. Bu durum sadece windows 32bit de oluyor. 64bitte denedim bir sorun yok güzel bir şekilde kuruyor, aynı şekilde 64bit vista'da denedim gene oluyor. anakartı ilk aldığımda ve ilk kurduğumda bir sorun yoktu! o günden beride extra bi donanım takmadım sisteme... Ne yapabilirim, yardımcı olursanız sevinirim.
  • kullandığınız windows cd sini değiştirme şansınız var mı?
  • değiştirdim. 1 haftadır denemediğim cd ve işletim sistemi kalmadı. 64bitlerde bi problem yok fakat 64bitlerde bu seferde diğer driverlarımla ilgili problem yaşadığım için kullanmak istemiyorum. özelliklede ses kartım!!! zaten herşey sesler güzel olsun diye. 32bitte kurduğumda bi şekilde o inf olayını ve sm bus sürücüsünü tanıtıyorum. ama stabil olmuyor. neticesinde sesler çok kötü (ne alaka bilmiyorum ama) 32bit windowsta x-fi dan aldığım ses kalitesi süper oluyordu, bu inf hatasıdan beri oturtturamadım bi türlü. ayrıca modemde de sürekli kopmalar yaşıyorum. donwload ederken bir süre sonra modem donup kalıyor. bunu ilk önce 2mbit'e geçmeme ve ttnet e bağlamıştım ama 64bit windows kurduğumda kopmalar olmuyor. şimdi tekrar deniyorum 32bit ile seslere ve modemin durumuna bakacam. acaba bios updatelerinden sonramı verdiyor bu sorunu diyerek ilk bios u yükledim denedim sonuç aynı!

bu arada merak ettiğim konu sm bus denetliyicisi tam olarak ne işe yarar. bunun "ki bundasa tabi bilmiyorum" ses kartım ve modemle ne ilgisi olaiblirki? sadece ses kartı ve modemlede sınırlı değil tabi ama en çok can sıkıcı konular bunlar. ilgi için teşekkürler...

bu arada gigabyte'ın destek biriminede bir mail attım cevap bekliyorum onlardan da :)

• EX38-DQ6 nın biosunu nasıl update ederim.bios live update ile update etsem bir sorun çıkarmı?birde zerotherm nirvana soğutucusunu crazy coolu sökmeden takabilme şansım varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gilth -- 12 Nisan 2008; 15:08:33 >
  • sinan_54
    sorununuz çok garip, yükleme sıranızdaki bir hata bile herşeyi değiştirir, xp 32 bit te ses kartlarının kurulumundan önce gigabyte anakart cd si bir windows update kuruyor, onu kurmayı deneyin
    xp sp2 kb888111 di sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

hasskabal
    tabiki hocam ama elimde 4 modül 1066 olmadığı için bilemiyorum düzeldimi

Abi denedim yeni bios'u F8 maalesef sorun hala devam ediyor :(
    Bu sorun kalıcı gibi sanırım düzeltemeyecekler :( çok kötü ya elimde 1066 mhz DDR2 ramlerim var ve ben mecburen 800 mhz hızında kullanabiliyorum 4GB olarak çok saçma...
    Ama anakart çok stabil süper kıyamıyorum bu rahatlıgı bırakıpta değiştirmeye sadece 200 mhz hız artışı için...

Saygılar...

not:

Bu ram ile ilgili problem için bir çözüm yoktur değilmi? nasıl böyle bir hata yapmışlar anlayabilmiş değilim.Böyle süper bir anakart yapıyorsun ve böyle bir kusuru var.Her güzelin bir kusuru var der gibi...

• sorunu çözdüm erdem bey. gigabyte'tan cevap geldi aynen uyguladım sorun çözüldü! sesler şahane şimdi. 64bitlerde XP dahil sesler güzel olmuyor ama stabil kurulu 32bitte şahane! ayrıca modemdeki sorun devam ediyor. sanırım o sorun gene en başta tahmin ettiğim gibi TTnetten kaynaklı. bu gibi sorunu olanlara yardımcı olması acısından gigabyte'tan aldığım maili buraya eklemek istiyorum.

"
    Merhaba,

Sürücü yüklerken zaman zaman çeşitli hatalar nedeni ile sürücü yükleme problemleri olabilmektedir. Tavsiyemiz, öncelikle bios güncellemesi yaparak ve güncellemenin ardından BIOS Setup ekranında bulunan “Load Optimized Defaults” seçeneğini kullanarak tavsiye edilen en uygun ayarları sisteminize yükleyiniz. Daha sonra XP kurlumu için diskinizin yedeğini alıp ardından, sabit diskinize format atarak kurulumu gerçekleştiriniz ve sürücü yükleme için yalnızca XpressInstall yazılımını kullanınız. Sürücü yüklerken donanım bulundu mesajlarına herhangi bir müdahalede bulunmayınız, XpressInstal yazılımı tüm sürücüleri kendiliğinden yükleyecektir. Yalnızca bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekiyor şeklinde uyarılar karşısında bilgisayarınızı yeniden başlatınız. Eğer sorunlarınız hala devam ediyorsa lütfen deneyimli bir kullanıcıdan teknik destek talebinde bulununuz ya da satıcı firma ile iletişime geçiniz. Daha fazla yardımcı olamadığımız için üzgünüz.
    "

benim en büyük hatam XressInstal bulduğu sürücülere son diyerek müdehale etmem oldu sanırım. birde bios'u sıfırlarım Load Optimized Defaults yaptım ve o/c açık olmadan kurulumu gerçekleştirdim sorun çözüldü.

ilgi için çok teşekkür ederim Erdem bey...

• Bu arada Erdem bey dediğiniz gibi "yükleme sıranızdaki bir hata bile herşeyi değiştirir" mantığı o kadar doğruki. bu duruma çok titiz davranmaya çalışıyorum! örneğin en son olarak farkettiğim power dvd ve windvd gibi programları kurduktan sonra k-lite codec ve bs player'ı kuruyordum. halbuki powerdvd ve windvd den önce codecleri ve bsplayer'ı kurdum (tüm windows updateleri ve ses kartımın updatelerinden sonra tabi) HD filmler ve divx filmlerimin seslerinin çok daha başarılı olduğunu farkettim. kısaca o kadar fark ediyorki kurulum sıralaması herşeyi değiştirebiliyor. bu yüzden bir codec veya program kurmadan önce o anki sistemi true image ile yedeğini alıyorum ve öyle kuruyorum. eğer bir sorun olursa image'yi geri yükleyerek sıralamayı değiştiriyorum tekrar teşekkür ederim... bu arada benim için kesinlikle x64bit platformları oturmuş değil! vistayı saymıyorum zaten o başlıbaşına destek vermiyor ses kartına ve bir çok driver'ıma,programlara bildiğiniz üzere....

• hasskabal
    düzelebilirde ama ben garanti veremem
    stabilite çok iyi en fazla yaşadığım vdrop 0.01v

sinan_54
    rica ederim, dediğim gibi en ufak şeyleri bile takip etmek zorundasınız, zincirleme olarak birbirlerini etkileyebiliyorlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gilth

EX38-DQ6 nın biosunu nasıl update ederim.bios live update ile update etsem bir sorun çıkarmı?birde zerotherm nirvana soğutucusunu crazy coolu sökmeden takabilme şansım varmı?

Gigabyte CD İçerisinde @Bios yazılımı ile Windows altından Update edebilirsin
  • Daha önceki mesajlarda dikkatimi çekti de, bios update yapınca raid'lerin bozulması gibi bir durum var mı ? EX38-DQ6 kullanıyorum.
  • Bıos update yapıca raid bozulmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: signomis

Bıos update yapıca raid bozulmaz

Bios update yaparken herhangi bir hata yada güç kesintisi olmamasına rağmen sistem sorun verdi , kendi kendine reset atıp durdu bios bile açılmıyordu, az önce jumper'la cmos resetledim, şu anda bilgisayarı açmak istediğimde "missing operating system" diyor ve kesinlikle sistem açılmıyor...

Araştırdığım kadarıyla raid im tamamen uçmuş , her ne kadar siz bozulmaz demiş olsanızda... Bunu düzeltmek için ne yapmalıyım lütfen yardım edin...
  • biostan tekrar ayarları raid moduna getirmeniz gerekiyor çünkü biosu sıfırladınız işletim sistemini okuyamıyor
  • İnceleme çok güzel olmuş ellerinize sağlık.Yanlız değişik arkadaşlar aynı konu üzerinde değişik fikirler sürdüğü için bazı konular biraz anlaşılamamış.
    Tek tek ve yeniden soracağım için şimdiden affınıza sığınıyorum.
    1.E8400 CPU alacağım ve günlük 3.6 Ghz kullanmayı düşünüyorum.Çift 12 V kablosu takacak mıyım?
    2.Tek 8800 Gt kullanacağım molex kablo ile anakarta PSU dan bir molex bağlantı yapacak mıyım?
    3.Onboard Ses kartı sorunlu mu?
    4.Raid düşünmüyorum ama normal kuruluş ile Ahci kuruluş arasında hız/performans farkı var mı?

Şimdiden fikir vereceklere teşekkür ederim.
  • Çok iyi bir anakart yaaaaa

• quote:

Orjinalden alıntı: Asosyal

İnceleme çok güzel olmuş ellerinize sağlık.Yanlız değişik arkadaşlar aynı konu üzerinde değişik fikirler sürdüğü için bazı konular biraz anlaşılamamış.
    Tek tek ve yeniden soracağım için şimdiden affınıza sığınıyorum.
    1.E8400 CPU alacağım ve günlük 3.6 Ghz kullanmayı düşünüyorum.Çift 12 V kablosu takacak mıyım?
    2.Tek 8800 Gt kullanacağım molex kablo ile anakarta PSU dan bir molex bağlantı yapacak mıyım?
    3.Onboard Ses kartı sorunlu mu?
    4.Raid düşünmüyorum ama normal kuruluş ile Ahci kuruluş arasında hız/performans farkı var mı?

Şimdiden fikir vereceklere teşekkür ederim.

1.evet çift 12 v takacaksın
    2.evet molex bağlantı yapılacak
    3.sorun olup olmadığını zannetmiyorum çünkü ben audigy kullanıyorum
    4.ahci sorunlu değil aslında nedense denemedim ama raid daha hızlı olduğu yönünde iddilalar var anakartın mor slotlara ahci modda çalıştırdığın zaman performansı düşük.

• quote:

Orjinalden alıntı: ahmetsen19

quote:

Orjinalden alıntı: BeFeD

f7 biosunu yükledim, direk açtı. pil çıkarma derdi falan olmadı. ilginç hatta raid bile bozulmadı

bendede öyle oldu fakat bileniniz varsa arkadaşlar ufak bir soru öncelikle orkun sana son bios yani F7 biosu ile 4 slotta ram takıldığında 800 görme problemi ortadan kalktımı yani kalkmadıysa ram almaya gerek kalmayacak.....

Ahmetsen19 kardeşim maalesef o sorun giderilebilmiş degil bizzat denedim ve gördümki sorun hala devam etmekte :( ve ben hala mis gibi 1066 corsairlerimi 800 hızında çalıştırmaktayım...

Saygılar...

• F7 biousu tamamen problem.
    Benim P35-DQ6 yükledim. Sağlam RAID 5 i bile bozdu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

F7 biousu tamamen problem.
    Benim P35-DQ6 yükledim. Sağlam RAID 5 i bile bozdu.

1. GIGABYTE'e ait Her anakart modelinin F7 biosu çok iyi olur diye birşey yok.Sizin anakart P35.
    2. Muhtemelen RAID5 bozulmamıştır, bios'unuzdaki RAID5 ayarları IDE moduna dönmüştür.Bios'a girip ayarları düzeltmelisiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.