Şimdi Ara

##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi## (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
1
Favori
27.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: coksakinol

quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

F7 biousu tamamen problem.
    Benim P35-DQ6 yükledim. Sağlam RAID 5 i bile bozdu.

1. GIGABYTE'e ait Her anakart modelinin F7 biosu çok iyi olur diye birşey yok.Sizin anakart P35.
    2. Muhtemelen RAID5 bozulmamıştır, bios'unuzdaki RAID5 ayarları IDE moduna dönmüştür.Bios'a girip ayarları düzeltmelisiniz.

bencede biostan raid ayarları degişmiştir..arkadaslar birde bu driverleri nereden bulabilirim eksik olan driverler bunlar ama matrixmi inf mi hangisini yüklemem lazım asagıdaki driver hangisini ifade ediyor ??? yada cihipset mi ?
    Intel(R) ICH9 Family PCI Express Root Port 5 - 2948
    Intel(R) ICH9 Family PCI Express Root Port 4 - 2946
    Intel(R) ICH9 Family PCI Express Root Port 1 - 2940
    Intel(R) ICH9 Family SMBus Controller - 2930
    Intel(R) ICH9R LPC Interface Controller - 2916

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonfatih -- 1 Mayıs 2008; 21:50:29 >

• arkadaslar bir problemim var sistemim q6600 kingston hyperx 800 sata raid 0 oc ile ugrasıyordum ..ne olduysa sistemde voltajı manuel olarak ayarlıyamıyorum :( işlemci 400x9 remler 960 a yükselttim ama voltaj ayarını manuel ayarlıyamıyorum söyle bir yazı cıkıyor ve sistem 3 sefer reset atıp default bios ile acılıyor ( sistem overvoltaj optimazed) kırmızı yazı cıkıyor :(:(:(:(
  • quote:

Orjinalden alıntı: marksmanboys

quote:

quote:

1. GIGABYTE'e ait Her anakart modelinin F7 biosu çok iyi olur diye birşey yok.Sizin anakart P35.
    2. Muhtemelen RAID5 bozulmamıştır, bios'unuzdaki RAID5 ayarları IDE moduna dönmüştür.Bios'a girip ayarları düzeltmelisiniz.

bencede biostan raid ayarları degişmiştir..arkadaslar birde bu driverleri nereden bulabilirim eksik olan driverler bunlar ama matrixmi inf mi hangisini yüklemem lazım asagıdaki driver hangisini ifade ediyor ??? yada cihipset mi ?

Buradan indirebilirsin üstad.
    http://downloadcenter.intel.com/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=2101&OSFullName=Windows*+XP+Professional&lang=eng&strOSs=44&submit=Go%21

Bir de diğer problemin çok enteresan.Bios versiyonun nedir?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: marksmanboys

quote:

quote:

Buradan indirebilirsin üstad.
    http://downloadcenter.intel.com/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=2101&OSFullName=Windows*+XP+Professional&lang=eng&strOSs=44&submit=Go%21

Bir de diğer problemin çok enteresan.Bios versiyonun nedir?

bios f7 idi f8 i yükledikten sonra ne olduysa böyle bir hata alıyorum ....bir yerde yanlıslık yapıyorum ama hala cözemedim :(

•  ##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi##

böyle bir hata alıyorum reset atıp default bios ile pc yeniden acılıyor
  • pciex, fsb, (g)mch voltajlarını düz yapın
    sadece aşşağıdaki cpu voltage ı düzgün bir şekilde artırın eğer 3.0 ghz üstü kullanıcaksanız
  • Merhaba, öncelikle güzel bir inceleme olmuş, geç de olsa teşekkür ediyorum. Ben de bu anakarttan almayı düşünüyorum fakat teknofiyat'ta filan aratınca karşıma EX38-DQ6 isminde çıkıyor. Bu iki model aynı mıdır? Eğer değillerse bu anakartı nereden bulabilirim? Şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

pciex, fsb, (g)mch voltajlarını düz yapın
    sadece aşşağıdaki cpu voltage ı düzgün bir şekilde artırın eğer 3.0 ghz üstü kullanıcaksanız

+1
  • simdide pc yi acma tusuna basınca acılıp kapanıp yenıden acılıyor ...ama bios resetlemeden aynı bios ile acılıyor yani biosta dengesizlik yok ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: batuhantasli

Merhaba, öncelikle güzel bir inceleme olmuş, geç de olsa teşekkür ediyorum. Ben de bu anakarttan almayı düşünüyorum fakat teknofiyat'ta filan aratınca karşıma EX38-DQ6 isminde çıkıyor. Bu iki model aynı mıdır? Eğer değillerse bu anakartı nereden bulabilirim? Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar gigabyte'ın sitesine baktım, aynı anakart değilmiş. Hiçbir yerde X38-DQ6 bulamıyorum, stoklarda yok. Onun yerine X48-DQ6 alayım mı, ne dersiniz?
  • quote:

quote:

Merhaba, öncelikle güzel bir inceleme olmuş, geç de olsa teşekkür ediyorum. Ben de bu anakarttan almayı düşünüyorum fakat teknofiyat'ta filan aratınca karşıma EX38-DQ6 isminde çıkıyor. Bu iki model aynı mıdır? Eğer değillerse bu anakartı nereden bulabilirim? Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar gigabyte'ın sitesine baktım, aynı anakart değilmiş. Hiçbir yerde X38-DQ6 bulamıyorum, stoklarda yok. Onun yerine X48-DQ6 alayım mı, ne dersiniz?

sormana bile gerek yok.Tabii ki al.Mali durumuna göre istersen de EX38-DQ6 alabilirsin.X38-DQ6 dan tek farkı artı olarak güç yönetiminin geliştirilmiş olması ve daha az güç tüketmesi.yada başka bir deyişle akıllı güç tüketmesi...Yalnışım varsa düzeltin.

• ellerinize sağlık , bayağı uğraşmış olsanız gerek , ama yaptığınıza değmiş.
  • quote:

sormana bile gerek yok.Tabii ki al.Mali durumuna göre istersen de EX38-DQ6 alabilirsin.X38-DQ6 dan tek farkı artı olarak güç yönetiminin geliştirilmiş olması ve daha az güç tüketmesi.yada başka bir deyişle akıllı güç tüketmesi...Yalnışım varsa düzeltin.

X48 alabilirim fakat X38'e göre pek fazla bir artısı yok. Yani X38 bana fazlasıyla yeter. Buna göre EX38-DQ6 şu anda benim için en uygun model olarak görünüyor. Yardımın için teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

X48 alabilirim fakat X38'e göre pek fazla bir artısı yok. Yani X38 bana fazlasıyla yeter. Buna göre EX38-DQ6 şu anda benim için en uygun model olarak görünüyor. Yardımın için teşekkür ederim.

Bence doğru seçim...

• Arkadaşlar x38 yongasetli bir anakart olan gb x38-ds4 ddr3 destekliyormu sitesinde bulmamadım bu anakartın incelemeside yok nedense
  • quote:

Orjinalden alıntı: SAMASRA

Arkadaşlar x38 yongasetli bir anakart olan gb x38-ds4 ddr3 destekliyormu sitesinde bulmamadım bu anakartın incelemeside yok nedense

Bildiğim kadarıyla x38t-dq6 tarzı bi t harfi olması gerekiyo ddr3 için
  • eminsindir inşallah
  • q6 da öyle en azından

x38-dq6 ddr2
    x38t-dq6 ddr3
  • T ler DDr3 destekliyor kendi sitesinde de görebilirsiniz.
  • çok güzel çalışma olmuş teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.