Şimdi Ara

##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi## (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
1
Favori
27.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tabiki hocam ama elimde 4 modül 1066 olmadığı için bilemiyorum düzeldimi
  • X38-DS5 anakartım var.SATA portların yerleşimleri DQ6 ile aynı yerde ve aynı şeklide.Oyüzden başka başlık açmayıp ve burada sorayım dedim.

2 adet SATA harddiskimi sarı renkli ikili sata portlarına bağladım.
    SATA DVD yazıcımı dörtlü gruptaki turuncu renkli SATA portlarından birine bağladım.

Kısaca şöyle

HDD 1-->SATAII 0.portunda
    HDD2 -->SATAII 1.portunda
    DVD-RW--> SATAII 3.potunda takılı durumda.

Mor renkli olan gigabytın portu.Burası daha yavaş ve RAID daha sorunlu galiba.Onu kullanmıyorum.

ICH9R'nin SATA lar SARI ve TURUNCU renkli bunlar farkediyor mu? İki tanesi sarı dört tanesi turuncu aralarında fark var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 21 Mart 2008; 16:35:59 >
  • Neden soruma cevap verilmiyor diğer arkadaşlara cevap veriliyor insanları bilgilendirmektenmi çekiniyorsunuz yada bildiğiniz bişeyleri paylaşmaktanmı çekiniyorsunuz yada insanmı seçiyorsunuz anlayamıyorum burada daha önceden bir arkadaşın verdiği ayarlar mevcuttu onlarda silinmiş bilgilerinizi kendinize saklayın kimseyede birşey öğretmeyin buforumu neden kurdunuz ozaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cango69 -- 21 Mart 2008; 13:33:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

hasskabal
    tabiki hocam ama elimde 4 modül 1066 olmadığı için bilemiyorum düzeldimi

Eyvallah, Ben deneyeyim o zaman en kısa zamanda sonucu bildiririm

Saygılar
  • Cango69
    forumda oc bölümünde birçok kere verilmiş olan değerleri araştırmanızı söylemeye gerek bile duymadık, bunun için kalkıp bir de bizi mi azarlamaya çalışıyorsunuz...

LokmanHekim
    morlar başka ama turuncu ile sarı arasında raid oluyormu bilmiyorum
  • Tamamdır hallettim olayı.RAID kurdum.Çok güzel çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 22 Mart 2008; 11:21:19 >
  • Selamlar arkadaşlar, Acı bir Asus striker II formula macerasından sonra Gigabyte GA-X38-DQ6 marka anakart aldım. daha önce Asus commando'da yaşadığım problemlerin aynısını Striker II formulada yaşadım anladımki ASUS onca zaman sürecinde bir sürü kart üretti ama sorunlar halen aynı. yok CPU in, yok Det Dram anakartı kullanamadan geri iade etmek zorunda kaldım Gigabyte olmasa işimiz zor Forever Gigabyte

X38-DQ6 ve Q6600 ile Overclock denemesi yapan arkadaşlar Voltaj değerlerini yazabilirlermi acaba?

teşekkürler.
  • Cpu Multı Threadıng == ENABLED
    Lımıt CPUID Max == DISABLED
    No-Execute Memory Protect == DISABLED
    Cpu Enhanced Halt (C1E) == DISABLED
    Cpu Thermal Monıtor 2 (TM2) == DISABLED
    Cpu Eıst Functıon ==DISABLED
    Vırtualızatıon Technology == DISABLED

Robust Graphıcs Booster == AUTO
    Cpu Clock Ratıo == 6,7,8,9 x Carpan degerını kendınız belırlersınız
    Cpu Host Clock Control == ENABLED
    Cpu Host Frequency == FSB degerınız kendınız belırlersınız
    Pcı Express Frequency == 100
    C.1.A.2 == DISABLED
    Performance Enhance == Standart
    System Memory Multıplıer == Kendınız belırleyın
    Fsb Overvoltage Control == 0.20 V
    G (MCH) Overvoltage Control == 0.175
    Cpu Voltage Control == Kendınız belırleyın

Cpu voltajını 1.5v ve 1.6v arasında tutun kullandıgınız sogutmaya baglı olarak bır mıktar daha arttırabılırsınız.Sıstemın dıger bılesenlerını yazarsanız daha saglıklı yardımcı olunabılır..

• ne garip insanlar var. forumda araştırma yapılarak bulunabilecekler varken akıl almaz laflarda bulunurlar.
  • orkun abi bende sonunda platiunmu satıp X38 DQ6 aldım.. bana yardım edersin zalman 9700 led bağlıcam + raid yapıcam --help meee
  • quote:

Orjinalden alıntı: shanke

orkun abi bende sonunda platiunmu satıp X38 DQ6 aldım.. bana yardım edersin zalman 9700 led bağlıcam + raid yapıcam --help meee

neden sattın msi platiumu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: echolist84

quote:

Orjinalden alıntı: shanke

orkun abi bende sonunda platiunmu satıp X38 DQ6 aldım.. bana yardım edersin zalman 9700 led bağlıcam + raid yapıcam --help meee

neden sattın msi platiumu ?

bi nedeni yok can sıkıntısı ama oc performansı çok iyiydi oda ben upgrade yaptım sadece!! bide gosht felan vs gibi programalrda sorun çıkarıyo + e8400ü bios up olmadan çalıtırmıyo + tabi bu sorunlar çözülebilir ama uğraşmadım bana uygun bi fiyat teklif ettiler bende takasladım işte

• quote:

Orjinalden alıntı: Kyser Sozey

Selamlar arkadaşlar, Acı bir Asus striker II formula macerasından sonra Gigabyte GA-X38-DQ6 marka anakart aldım. daha önce Asus commando'da yaşadığım problemlerin aynısını Striker II formulada yaşadım anladımki ASUS onca zaman sürecinde bir sürü kart üretti ama sorunlar halen aynı. yok CPU in, yok Det Dram anakartı kullanamadan geri iade etmek zorunda kaldım Gigabyte olmasa işimiz zor Forever Gigabyte

X38-DQ6 ve Q6600 ile Overclock denemesi yapan arkadaşlar Voltaj değerlerini yazabilirlermi acaba?

teşekkürler.

bende voltaj autoda 4ghz(4000mhz) kullanıyorum herhangi bir sorun yok...autoda kalabilir yanlız oc yaparken mutlaka cok önemli (Performance Enhance ..Standart ) olmalı biostan kolay gelsin

• quote:

Orjinalden alıntı: marksmanboys

quote:

Selamlar arkadaşlar, Acı bir Asus striker II formula macerasından sonra Gigabyte GA-X38-DQ6 marka anakart aldım. daha önce Asus commando'da yaşadığım problemlerin aynısını Striker II formulada yaşadım anladımki ASUS onca zaman sürecinde bir sürü kart üretti ama sorunlar halen aynı. yok CPU in, yok Det Dram anakartı kullanamadan geri iade etmek zorunda kaldım Gigabyte olmasa işimiz zor Forever Gigabyte

teşekkürler.

bende voltaj autoda 4ghz(4000mhz) kullanıyorum herhangi bir sorun yok...autoda kalabilir yanlız oc yaparken mutlaka cok önemli (Performance Enhance ..Standart ) olmalı biostan kolay gelsin

bakalım kartım inşallah bu akşam elimde olucak hemen testleri yapalım. daha önce 965P-DQ6 vardı 3.8GHZ hızında stabil kullanabiliyordum tabi sonra ne olduysa anakart saçmalamaya başladı ve en fazla 3GHZ ile çalıştırmaya başladı onun için değiştirmek zorunda kaldım bakalım denemeleri yapalım bu akşam inşallah performansı burada okuduğum yorumlar kadar iyidir.

kafama takılan bir şey var Sarı ve turuncu SATA girişleri ile aynı anda RAID yapılabiliyormu çünkü bende 5 adet disk var ve RAID kullanıyorum sarı ile turuncular arasında bir RAID uym sorunu yok sanırım? 2 sarı 3 turuncu şeklinde raid 0 yapabilirim herhalde?

• Selamlar,

Arkadaşlar dün kart elime ulaştı ve baya bir inceleme şansım oldu gerçekten mükemmel bir kart.

Striker II formula ile voltaj delisi yaptığım işlemcim ve ramlerle 3.1GHZ hızını aşamamışken. X38-DQ6 ile ilk denememde 3.5GHZ hızında cihazı açtım.

Işlemci Q6600 = 3.5Ghz
    Ramler Hyper X 1066 4gb = 1130Mhz 5-5-5-15

Vcore : 1.44
    DDR : +0.15

diğer voltaj ayarlarıyla oynamaya gerek duymadım. şu an gayet stabil bir şekilde çalıyor. Forever Gigabyte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kyser Sozey -- 29 Mart 2008; 9:17:57 >
  • Arkadaşlar bir sorunum var umarım konu hakkında bilginiz vardır. deli olucam yoksa

X38-DQ6 anakartım şu an stabil olarak

Q6600 : 3.5GHZ hızında
    ramler : 1116mhz 5-5-5-15 ( 1066 mhz hyperx 4x1gb)

voltajlar: vcore : 1.45v
    ddr : +0,45 ( 2.2v)

diğer voltajlar normal şekilde çalışıyor. şimdi benim problemim ne zaman 3dmark06'yı çalıştırsam direk olarak ekran kartım ile bir sorun çıkıyor ve nvidia spopped... şeklinde bi ruyarı alıyorum bu sebepden dolayı ne oyun oynayabiliyorum nede bişi...

yabancı forumlarda bir çok makale okudum bütün denemeleri yaptım driverın son versiyonu, +voltaj, timing değerlerini autoya aldım, system32 altından nvidia sürcülerini değiştirdim yani bütün denemeleri yaptım fakat sonuç aynı oyun oynayamıyorum sürekli olarak aynı htayı alıyorum daha önce bu şekilde bir sorunlar karşılaşan oldumu acaba ekran kartım Sparkle 8800GTS

• benim anlamadıgım neden (voltajlar: vcore : 1.45v
    ddr : +0,45 ( 2.2v) verdin ki auto yap ondan sonra voltajı sabitlersin
  • quote:

benim anlamadıgım neden (voltajlar: vcore : 1.45v

HyperX 1066 5-5-5-15 ramler default olarak 2.2 istiyor fakat anakart 1.8 veiyor bu yüzdende sürekli olarak mavi ekran hatası alıyorum. fakat orjinal değer olan 2.2 yi verdiğim zaman mavi ekran sorunu çözülüyor.

CPU İçinde 1.45v vermemdeki amaç 3.5ghz zaten 1.40 istiyor. soğutucum sağlam bir soğutucu olduğu için 1.45 voltaj çok fazla gözümü korkutmuyor açıkcası.

benim şu anki tek sorunum ekran kartımın sorun çıkarması eski P965-DQ6 kartımda aynı voltaj ayarları ile ve aynı OC ile kullanıyordum hatta 3.8ghz hızında kullanıyordum bir sorun vermiyordu fakat bu yeni EX38-DQ6 kartla birlikte bu sorun başgösteri gerçi ramlerimide değiştirdim eski ramlerim 800mhz hyperx ramdi şimdikiler 1066 hyperx 4GB crossfire destekli,

bütün OC ayarlarını default haline etirsem bile oyun esnasında bariz takılmaları hissediyorum buda çok canımı sıkıyor. sanırım crossfire ekran kartı almak sorunuma çözüm olacak gibi HD3870

• quote:

quote:

HyperX 1066 5-5-5-15 ramler default olarak 2.2 istiyor fakat anakart 1.8 veiyor bu yüzdende sürekli olarak mavi ekran hatası alıyorum. fakat orjinal değer olan 2.2 yi verdiğim zaman mavi ekran sorunu çözülüyor.

CPU İçinde 1.45v vermemdeki amaç 3.5ghz zaten 1.40 istiyor. soğutucum sağlam bir soğutucu olduğu için 1.45 voltaj çok fazla gözümü korkutmuyor açıkcası.

benim şu anki tek sorunum ekran kartımın sorun çıkarması eski P965-DQ6 kartımda aynı voltaj ayarları ile ve aynı OC ile kullanıyordum hatta 3.8ghz hızında kullanıyordum bir sorun vermiyordu fakat bu yeni EX38-DQ6 kartla birlikte bu sorun başgösteri gerçi ramlerimide değiştirdim eski ramlerim 800mhz hyperx ramdi şimdikiler 1066 hyperx 4GB crossfire destekli,

bütün OC ayarlarını default haline etirsem bile oyun esnasında bariz takılmaları hissediyorum buda çok canımı sıkıyor. sanırım crossfire ekran kartı almak sorunuma çözüm olacak gibi HD3870

Dostum selamlar.

Hangi bios sürümünü kullanıyorsun? Bildigin üzere 4 gb 1066 stabil çalışmıyor.x38 DQ6 da.Ama en son bios ise onu denemedim henüz bilemiyorum.

• quote:

quote:

pm

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.