Şimdi Ara

gigabyte x58 udr3 1366 - Xeon mu i7 970 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    gigabyte x58 udr3 1366 anakartım var işlemcim i7 930 2,8 ghz sanki arada takılmalar oluyor .
    sizce yeni işlemci değermi bu sisteme cpu destek listesinde 3,5 ghz çalışan işlemcilere baktım.

Xeon W3690 mu i7 970 -990 mı yoksa kararsız kaldım gerçekten değermi uğraşmaya acaba ???
    bide xeon 5670 var diyorlar ama cpu destekte yazmıyor bu işlemci çalışrmı acaba??

ssd ve gtx660 ,12gb ram
    GIGABYTE
    GA-X58A-UD3R (rev. 1.0) | Motherboard - GIGABYTE Global
    https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-X58A-UD3R-rev-10#support-cpu

bide cpu bencmarkta sample diye bir şey var ne işe yarar düşükmü iyidir yoksa yüksekmi?

gigabyte x58 udr3 1366 - Xeon mu i7 970 mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atihanlı -- 26 Ekim 2017; 13:54:31 >

• x5650 + oc.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arbiter -- 28 Şubat 2018; 1:17:34 >
  • tabi ben oc işlerinden anlamam hocam sıcaklık soğutucu bi başka dert..tabi 20 dolara aldıysanız çok iyi f/p olmuş.

bana o yüzden fazla para vermeden3,5 ghz civarı yeter gibi geliyor.

onlarda 80 120 dolarmış gerçi yurtdışı zor olur.tr den düşüş bulmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atihanlı

tabi ben oc işlerinden anlamam hocam sıcaklık soğutucu bi başka dert..tabi 20 dolara aldıysanız çok iyi f/p olmuş.

bana o yüzden fazla para vermeden3,5 ghz civarı yeter gibi geliyor.

onlarda 80 120 dolarmış gerçi yurtdışı zor olur.tr den düşüş bulmak lazım.

bende x5670 var satabilirim aslında günlük 4.25 ghz kullanıyorum 1.36v ile

benim x58 asus anakartında destek listesinde yok ama zerre sorunsuz çalışıyor.
  • O platforma sahip olup hız aşırtma yapmamak

Hocam elindeki anakart ve işlemci hız aşırt diye bağırıyor ki bu seriyi geçen seneye kadar kullandım hem de APU sistemi elden çıkarıp eskiye dönüş yaparak kullandım 1.5 sene kadar.

Sana şöyle söyliyeyim X5650 alıp hız aşırttın mı uzun bir süre dönüp bakmazsın arkana.
  • seni ciddiye alıp cevaplaya bastım ve diğer cevap yazanlarada teşekkürler..

yani anakartın sitesinde cpu listte yoksa bile 1366 soket alsam sorunsuz çalışırmı ?

aliexpress ten alsam sorun çıkarmı ?
  • quote:

seni ciddiye alıp cevaplaya bastım ve diğer cevap yazanlarada teşekkürler..

yani anakartın sitesinde cpu listte yoksa bile 1366 soket alsam sorunsuz çalışırmı ?

Sıkıntı olmaz hocam ben de aliexpress ten aldım 30 dolara 6c/12t lı L5640, abartmıyorum bugün al hız aşırt 3 4 sene dönüp de "değiştirsem mi" demezsin. Ben 1151 sokete geçtim sırf işlemcisi ucuz diye ama pişman oldum, gereksiz masraftı tek eksikliği navite sata3 olmaması yani, sata 3 portları sıkıntı bu serinin düşük hız veriyor.

Sistemi forumdan bir arkadaşa satmıştım bayağı memnundu.

• evet ssd bi hevesle aldığımda kursağımda kaldı 2-3 defa sata3 denedim sanki sata2 den kötüydü bende sata2 ye döndüm.şimdi işlemci alırsam tekrar yeni creator le sıfırdan kurmak istiyorum.
    i7 930 gigbyte kendi app ,ile oc yaptım bir kaç defa turbosu 3,4 ghz yapıyor ama fanlar deli gibi çalışıyor buda beni deli ediyor.:Do yüzden standart 3,5 luk alim oc yapmim istiyorum
    sğl alıcam galiba çinden :D
  • quote:

evet ssd bi hevesle aldığımda kursağımda kaldı 2-3 defa sata3 denedim sanki sata2 den kötüydü bende sata2 ye döndüm.şimdi işlemci alırsam tekrar yeni creator le sıfırdan kurmak istiyorum.
    i7 930 gigbyte kendi app ,ile oc yaptım bir kaç defa turbosu 3,4 ghz yapıyor ama fanlar deli gibi çalışıyor buda beni deli ediyor.:Do yüzden standart 3,5 luk alim oc yapmim istiyorum
    sğl alıcam galiba çinden :D

Sata 2 den kötü evet yerleşik değil saçma sapan Marvell yongları uyumsuzluk yapıyor hem de boot ederken denetleme yaparak açılış hızından çalıyor o portları tümden biostan kapatmak gerekiyor hal böyle olunca. Sana tavsiyem anakartın modelini youtube a yazarak overclock ibaresiyle aratman yabancı kaynaklar sana bios üzerinden yardımcı olur bu konuda, yazılımla tavsiye edilmiyor zira. Sıcaklıkları da kontrol et derim bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: Victini

quote:

Sıkıntı olmaz hocam ben de aliexpress ten aldım 30 dolara 6c/12t lı L5640, abartmıyorum bugün al hız aşırt 3 4 sene dönüp de "değiştirsem mi" demezsin. Ben 1151 sokete geçtim sırf işlemcisi ucuz diye ama pişman oldum, gereksiz masraftı tek eksikliği navite sata3 olmaması yani, sata 3 portları sıkıntı bu serinin düşük hız veriyor.

Merhabab

Bana ne onerirsin uyguna

Elimde amd 1090 t 8; gb ram ve anakart var 3lu 550 okutabilirim

Ne almam lazim 1060 kaldirsin yeter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes Eyibil

quote:

Orijinalden alıntı: Victini

quote:

Merhabab

Bana ne onerirsin uyguna

Elimde amd 1090 t 8; gb ram ve anakart var 3lu 550 okutabilirim

Ne almam lazim 1060 kaldirsin yeter

X58 anakart + E5620 işlemci.

Totelde 500 ü geçmez. Ram alacağım dersen 700 800 arası bir şey tutar, malum ramler çok pahalandı.

Ya da 1156 lga anakart alıp(p55 chipset olması daha iyi, hız aşırtma olanağın olur) daha ucuza x3440(i7 870 e denktir çekirdek ve izlek olarak, doğal olarak performans olarak da) alıp maliyetleri daha da aşağıya çekebilirsin.

• yani sata 3 bir daha denememe gerek yok demi .. bi artış alaamam o zaman temiz kurulum yapmam üstüne kurarım gene.
    sğl..
  • cevap verenlere teşekkürler 5675 almış bulunuyorum şimdilik sorunsuz çalışıyor.
    anakartın pinlerini ufaktan oynattım sonra düzelltim sorun yok gibi sıkıntı yaparmı acaba.
  • atihanlı A kullanıcısına yanıt
    Hiç oynama o pinlerle bir laf vardır "çalışıyorsa kurcalama"
  • isteyerek oynamadım ki :D
    insan onları sabit yapar demi fırça ile toz alırken hafif oynadı .

genede şüphe kalmasın içimizde diye soruyoz ne kızıyon

tamam dokunmayız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atihanlı -- 18 Nisan 2018; 13:17:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.