Şimdi Ara

Gigabyte Z270X Gaming 5 Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlıkta da yazdığım gibi Gaming 5 ürününü severek satın aldım ve kurulumunu gerçekleştirdim ama bir sıkıntım var. Sıkıntım, anakart ile gelen yan programları kullanamaktayım yani EasyTune Programı ve Fan Kontrol programını aktif bir şekilde kullanamıyorum sorun yaratıyorlar. CD' den kurulum yaptım, olmadı. İnternet Sitesinden kurulum yaptım, olmadı. İnternetten eski sürümününü kurdum ve yine olmadı. Yani ne yaptıysam olmadı, düşündüm ki belki Bios sıkıntısı vardır yeni bios atayım sitesinde 5J Kodlu Beta Bıos'nu attım yine olmadı yine olmadı.

Gigabyte' ın kendisi ile konuşuyorum 2-3 gündür mail attırıyorum Yurt Dışına oradan da bir yanıt alamıyorum. Ben bu sorunu nasıl çözeceğim, aslında pek önemli bir şey değil AMA şimdi 7700K işlemcimi 5Ghz' de kullanıyorum bunu soğutmak içinde Xigmatec' den Scylla 240 modelini aldım şimdi burada da sorun var bunu da çözemedim Bios' dan Silent Moduna alıyorum standartta sessiz çalışıyor ama bir şeyler yapıyorum direk Fanlar Max. moduna geçiyorlar ve şiddetli bir ses çıkıyor. Bios üzerinden herşeyi denedim şuan Auto kısmındalar ve Voltage ile PWN seçenekleri var bunlarla da sorunumu çözemiyorum çözüm aramak için PC' i kapatıp tekrar bios' a girip ayar yapmak gerekiyor.

Bu sıkıntılarımı çözebilecek bir seçenek var mı ? Anakartı internetten aldım ve geri iade etmeyi düşünüyorum ama bakınca piyasada buna muadil olarak bir üründe bulamıyorum şık görsel ve donanımsal yönden iyi bir anakart..

• Gigabyte sattığı ürünün arkasında durmayan bir firma. Tüm dünyada aynı rezil anlayışa sahipler. İade şansınız varsa hiç durmayın. ASUS ve MSI'da yığınla anakart mevcut.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik gigabyte, kendi yaptığı yazılım kendi anakartıyla çalışmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatan Bilgisayar'da Asus Sabertooth Z170S çok uygun fiyata satılıyor. Değerlendirebilirsiniz.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-sabertooth-z170-s-intel-z170-soket-1151-ddr4-2400mhz-usb3-1-anakart.html

• Merhaba,

Ben de Gigabyte Z270X-Gaming 7 kullanıcısıyım. Gigabyte'ın App Center programı düzgün çalışmıyor ve bu durumun anakartlarla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Bazı söylentilere göre yaşanan problemler Windows 10 ile uyumsuzluktan kaynaklıymış. Windows 10 dışında işletim sistemi kullananlar varsa yorumları beklerim.

Sorunuza gelecek olursak, yüklediğiniz programlara program files'tan girmeyi denediniz mi? Aydınlatma ve fan kontrolünü program files'tan girerek yapabiliyorum.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ..Knight.. kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Bir ara Program Files üzerinden de girmeye denedim ama başaramamıştım. Şuan evde değilim, eve gittiğim de tekrardan deniyeceğim. APP Center kurulu değil mi sizde? Sitesinden son sürüm olarak indirmiştiniz programı ve Program Files üzerinden çalışıyor ama APP Center üzerinden çalışmıyor değil mi? Saçmalık ya, Resmen SAÇMALIK! Dünya paralar veriyoruz ya bakıyorum MSI, Asus, Asrock, vb diğer markalar şuan bu kullandığımız kartlar kadar ne dolu ne de görsel şekilde iyiler. Başka kart alayım diyorum mecbur kalacağım artık almaya çünkü Fanı kontrol edemiyorum oyuna giriyorum fanlar 3000+ olarak çalışmaya başlıyor hem pompa hem fan olarak yüksek hızlara ulaşıyorlar buda kafayı yoruyor bir süre sonra. Ben sıvı soğutucu daha sessiz olur diye aldım ama lanet olsun daha sesli ya keşke almasaydın dedirtiyor bana şuan resmen...

Diğer yorum yazan arkadaşlar;

Eve gittiğim de Arkadaşın dediği gibi deniyeceğim eğer olursa bir nebze bekleyeceğim ama çalışacağını ümit etmiyorum şuan aklımda 2 tane3 Kart var birisi MSI Z270 M7 ve diğeri Asus IX Code & Hero ama hangisi alacağım hakkında bir türlü karar veremiyorum kafayı yemek üzereyim bu konuda da yardımcı olabilir misiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: CooLeqenD

Merhaba,

Bir ara Program Files üzerinden de girmeye denedim ama başaramamıştım. Şuan evde değilim, eve gittiğim de tekrardan deniyeceğim. APP Center kurulu değil mi sizde? Sitesinden son sürüm olarak indirmiştiniz programı ve Program Files üzerinden çalışıyor ama APP Center üzerinden çalışmıyor değil mi? Saçmalık ya, Resmen SAÇMALIK! Dünya paralar veriyoruz ya bakıyorum MSI, Asus, Asrock, vb diğer markalar şuan bu kullandığımız kartlar kadar ne dolu ne de görsel şekilde iyiler. Başka kart alayım diyorum mecbur kalacağım artık almaya çünkü Fanı kontrol edemiyorum oyuna giriyorum fanlar 3000+ olarak çalışmaya başlıyor hem pompa hem fan olarak yüksek hızlara ulaşıyorlar buda kafayı yoruyor bir süre sonra. Ben sıvı soğutucu daha sessiz olur diye aldım ama lanet olsun daha sesli ya keşke almasaydın dedirtiyor bana şuan resmen...

Eve gittiğim de Arkadaşın dediği gibi deniyeceğim eğer olursa bir nebze bekleyeceğim ama çalışacağını ümit etmiyorum şuan aklımda 2 tane3 Kart var birisi MSI Z270 M7 ve diğeri Asus IX Code & Hero ama hangisi alacağım hakkında bir türlü karar veremiyorum kafayı yemek üzereyim bu konuda da yardımcı olabilir misiniz..

Hero alabilirsin vrmleri m7 ve giga gaming 7 den üstün. MSI M7 de kronik sıkıntılar var deniyor, macera aramaya gerek yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

Merhaba,

Hero alabilirsin vrmleri m7 ve giga gaming 7 den üstün. MSI M7 de kronik sıkıntılar var deniyor, macera aramaya gerek yok.

Şimdi tekrardan Hero ile Code' a baktım adamlar sağolsun çok bonkör davranmışlar hem Sata Express hemde U2 koymamışlar.. MSI' da sadece U2 var ve bu kartlar sınıflarının en üst serileri sayılabilecek kartlar.. Bende ki Gaming 5' in daha baya baya üst kartları varken bende express ile u2 varken bu kartlarda onların olmayışı çok kötü bence. Kullanmayacak bile olsam özellik özelliktir verdiğimiz paranın hakkını alabilmek ister insanoğlu. Bunlar verdiğimiz paranın hakkını vermiyorlar böyle malzemeden kısarak şahsıma göre.

• quote:

Merhaba,

Programları Gigabyte'ın resmi sitesinden indirdim. Önce App center'ı yükledim. İşin ilginç tarafı App Center ilk yüklendiğinde çalışıyor ta ki bilgisayarı yeniden başlatıncaya dek. Gigabyte'ın bu duruma çözüm üretmesi şart. App Center düzgün çalışmadığı için yan uygulamalara program files üzerinden erişmek durumunda kalıyorum. Program files yöntemini denediniz mi?

• geçmiş olsun iade edebilirsen hiç düşünme hemen iade et
    gigabyte ürünleri yazılımsal ve donanımsal sıkıntı üzerine rekor kırıyor
  • Windows 10'dan kaynaklanan bir sorun bence de. z170 gaming 7 var bende, win 8 varken sorunsuz çalışıyordu, ne zaman win 10'a geçtim sorunlar başladı, app center açılmıyor, siv açılmıyor.Sadece led progamı ve fastboot programı çalıyor.
  • Of of aynı rezillik z270 de de devam ediyomuş z170 le yeterince çektik, daha kimseye gigabyte aldırmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..Knight..

quote:

Merhaba,

Programları Gigabyte'ın resmi sitesinden indirdim. Önce App center'ı yükledim. İşin ilginç tarafı App Center ilk yüklendiğinde çalışıyor ta ki bilgisayarı yeniden başlatıncaya dek. Gigabyte'ın bu duruma çözüm üretmesi şart. App Center düzgün çalışmadığı için yan uygulamalara program files üzerinden erişmek durumunda kalıyorum. Program files yöntemini denediniz mi?

Denedim denedim lanet olsun denedigim sureye... Gece 3' de yattim Win7 yukledim dedim ulan bunda daha stabil olur en baz surum sonucta dedim yok calismiyor hic bir yerden calismiyor cd den de kurdum olmadi. Siteden dd olmadi. Yok calistiramiyorum programi cildiricam. İade edecegim son carem olarak bunu talep edecegim 14 gun icinde cayma hakkimi kullanacagim. En dogal hakkim ve bunlar calismayacaksa bu anakarta bu kadar para vermemin bir esprisi yok yani..

Win7 denedim calismadi.

Win8.1 denedim calismadi.

Win10 denedim yine calismadi...

• CooLeqenD C kullanıcısına yanıt
    kendini fazla yıpratma
    sınırlerıne yazık iade et gitsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzman12

kendini fazla yıpratma
    sınırlerıne yazık iade et gitsin

Ya yipratmamin nedeni simdi bu anakarta bakiyorum ozelliklerine falan 120db ses karti var, U2 var, gaming klavye mouse portlari var, sata express var, ledleri fazla.

Oburkulerinde ledler az u2 olani var olmayani var express yok gaming prtu yok falan fisman...

Sirf bu yuzden bu kadar ugrasiyorum gec saatlere kadar ugrasiyorum birde kotu tarafi yapabilmek icin.

yaa anlıyorum seni bende GA-Z170X GAMİNG 7 aldım ne hevesle ama şüan çok çok çok pişmanım
    z170 serisinde yaşanılan sorunlar çözümlennmeden z270 serisine geciliyor
    barı sen pişman olma diye dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzman12

yaa anlıyorum seni bende GA-Z170X GAMİNG 7 aldım ne hevesle ama şüan çok çok çok pişmanım
    z170 serisinde yaşanılan sorunlar çözümlennmeden z270 serisine geciliyor
    barı sen pişman olma diye dedim

Sizide anliyorum farkindayim sikintilarinizin az cok diger konuyu okudum.

Peki sizin yeni anakart oneriniz nedir ? Webdenal dan aldim urunu oradan mi urun verirler yoksa para iadesi mi yaparlar bilmem 980 liraya mi ne aldim 1000 lira de hadi guzel olsun ustunede az bucuk ekliyeyim. Ama karar veremiyorum cok zor..

işlemcin
    ramın
    hdd
    ekran kartın
    powersupply kasa n nedir
  • kasa nedır ve fanlar nedır?
    yanı fanlar kontrol edılebılır fan mı

daha once kullandıgınız kasamı
    yanı kasanız eskımı anakart yenılmesı mı yaptınız
    daha once fanları kontrol edebılıyormuydunuz

ps:klasık gıgabyte
  • uzman12 kullanıcısına yanıt
    İ7 7700K

Corsair 3200Mhz 16Gb DDR4

Sandisk 120 SSD ve Depo HDD ler

Zotac GTX 1060 AMP Edition

Ocz 650W bronze

Corsair C70

Xigmatek Scylla 240

Butun sistem bu sekilde suan

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.