Şimdi Ara

GIGAFIBER ZYXEL VMG8623-T50B KÖTÜ KABLOSUZ HIZLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, yaklaşık 1 hafta önce evime Türknet Gigafiber bağlattım. Verdikleri VMG8623-T50B cihazı kullanıyorum. CAT6 kablo ile ortalama 500 download-800 upload gibi hızlar görüyorum, bir sıkıntım yok benim için gayet yeterli. Ancak mobilde hangi telefonla bağlanırsak bağlanalım kablosuz ağda özellikle 2.4 GHZ'de 30-40mb gibi çok rezil hızlarla karşılaşıyoruz. Aşağıda örnek test sonuçlarımın, kablosuz ayarlarımın ve kanal taramalarımın ekran görüntülerini paylaştım. Fikirlerinizi bekliyorum.

Modem firmware sürümü: V5.50(ABPM.5)C0

Testin yapıldığı laptop: Realtek PCIe GbE Family Controller Ethernet, Intel wireless ac 9560 160mhz KABLOSUZ. Acer Nitro5 Gaming.

Testin yapıldığı telefon: Samsung Galaxy A7 2018(802.11 a/b/g/n/ac (2.4Ghz, 5Ghz) + MIMO.)

MODEM KABLOSUZ AYARLARI

KANAL TARAMALARI

LAPTOP TESTLERİ

TELEFON TESTLERİ

• @Against Me https://forum.donanimhaber.com/turknetin-verdigi-modem-gigafiber-5g-kisitlamasi-yapiyor--154102256

burada aynı konu var zaten modem yazılımını güncellememişsin onu güncellersen değişim olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Exclusive.Gamer

@Against Me https://forum.donanimhaber.com/turknetin-verdigi-modem-gigafiber-5g-kisitlamasi-yapiyor--154102256

burada aynı konu var zaten modem yazılımını güncellememişsin onu güncellersen değişim olabilir

Sizin sorun telefonunuzdan çıkmış sanirim. Ben başka telefonlar ile denediğimde de aşağı yukarı aynı sonucu alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Against Me -- 14 Ekim 2022; 0:14:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Against Me kullanıcısına yanıt

sizin modem global sürüm güncelleme yapmamışsınız güncelledikten sonra tekrar test yapın benim telefonda sorun yok ac destekli zaten tp link ile test yapınca 200 mb görüyorum

• Merhaba, hız testi sonucunuz ile birlikte destek kaydı oluşturur musunuz? Fiber ekibimiz kontrol ederek bilgi verecektir.
  • teste başlamadan kaç Mbps ile bağlandığına bakar mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 16 Ekim 2022; 4:17:52 >

• 2.4 ghz bağlatılarda yüksek hız alamazsınız. Yüksek hızları 5ghz verir en fazla da alabileceğiniz 400 mbps olucaktır.Belki bir ihtimal 802.11ax yüksek bağantı sağlayan ürünlerde 500 MBPS üstü hızları alabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ZTE ZXHN H3600P wifi hız sorunu
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzil

teste başlamadan kaç Mbps ile bağlandığına bakar mısın?

Sorun yaşadığım 2.4 ghz 72 mbps. Daha fazla olması gerekmiyor mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Against Me kullanıcısına yanıt

2.4 Ghz ile bağlanıyorsan en sağlıklı bağlantıda 144 Mbps ile bağlanırsın..ondada alıp alabileceğin 90 mbps falan..genel olarak telefonlar sinyal yoğunluğu yüzünden 72 ile bağlanır; bu bağlantıda da 50 mbps anca çıkar...2.4 e bağlanan başka cihaz falan varsa hızın normal diyebiliriz; tabii başka durumlar yoksa ortada..

sonuç olarak 2.4 Ghz için sorun yok görünüyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.