Şimdi Ara

GİRİŞ SEVİYE AVR SES SİSTEMLERİ TAVSİYE VE EKİPMANLARI (147. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.084
Cevap
87
Favori
151.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende sistemi subwoofer hariç tamamladım.

AVR : Denon X520BT

Front : KEF C5
    Center : KEF C6
    Surround : KEF C1 ve JVC SP-JD5 ( Seri olarak bağladım )

Sub. olmadığı için Z5500ü özledim şuan ama tabiki aklımdaki Magnat Quantum subu alınca Z5500 ün yanında çöp kalacağına eminim.
    Artık ayrıntılara kulak verebiliyoruz :)

D.N. : Sub önerisi olan varsa alabilirim 2. el 1000 max

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeMaieju -- 15 Şubat 2017; 2:43:47 >
  • Lütfen dikkat!

Son günlerde ikinci el sitesinde bazı Bose ürünlerine çok ucuz fiyatlarla ilan açılmakta. Dikkatli olun. Buram buram sahtekarlık kokuyor. İlanlar bir gün Adıyaman, bir gün Niğde, bir gün başka bir şehirden açılıyor. İlandaki açıklamalar bir kalemden çıkmış gibi, hep aynı tarz. Satıcı Bose ürünleriyle birlikte drone ilanı da veriyor. Lütfen dikkatli olun!
  • Daha önce yurtdışından böyle pahalı şeyler almamıştım şimdi ben Amazon'dan receiver alınca bunun garantisi ne olacak ?
  • sanırım üreticinin bu konudaki politikasına bağlı.kimi markalar sadece avrupa veya kimi markalar dünyanın neresinden alırsanız alın garantye sokabiliyor.kimisi de benden almazsan başının çaresine bak der.iyice araştırmak lazım.amazonun kendi garanti sistemi de var yanılmıyorsam ama ürünü avrupaya yolla gümrükle kargoyla uğraş bu şekilde ne kadar pratik olur bilemem.
  • yalnız distribütörler yerli üreticiler falan çok fazla şikayet etmeye başlarsa (devlet kanalına) amazon işi yalan olur benden söylemesi.
  • Netflix üzerinden 4K izlemek istiyorum Ps4 pro harman kardon 151s ve 4K tv ile bu mümkün mü ? Avr'nin 4K ile bir ilgisi ya da yapmam/değiştirmem gereken bir şey var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili dostlar pioneer vsx 1131 de kararkıldım..

Fakat hoparlörde arka surraundlarıda kule hoparlör almak istiyorum...

Yani toplamda 4 kule 1 center ve 1 subwoofer..

Dekoratif olması için arka hoparlörleridr kule almak istiyorum..ses açısından kayıp falan olurmu acaba kule alsam..

Magnat 1002 supreme almayı düşünüyorum kule olarak 4 tanesi 3000 tl civarı

Bilgi verecek arkadaş varsa sevinirim..

• Hocam üstadlar daha iyi bilirler ama odanın büyüklüğüne bağlı olarak kule öneriyorlar, genelde sinema takımları olarak satılan hoparlöerlerin surroundları raf tipi oluyor, bende arkaları raf tipi almayı düşünüyorum, kule alırsam baslar çok boğar ve ayrıca ekstra külfet olur. Önceleri bende hep kule şsterdim ama şimdi bile frontlarımı kule almasaydım diyorum. O yüzden iyi düşün bilen kişilerden yardım al.

Benim şu anda kullandığım cihazlar şu şekilde

Sony str-dn1070 (avr)

İndiana Line tesi560 kule

İndiana Line Tesi760 center

Surround olarak şimdilik sıradan birşey almak istiyorum ama almışken seti tamamlamakta istiyorum ama bütçe meselesi işte. Daha netleştiremedim kafamda. 500₺ gibi bir rakama bitirebilirsem...

Hocam iyice düşün taşın bilenlerden destek al yoksa pişman olursun, salonda dört tane kule çok ses demek, akustikte düzgün değilse işin zor olabilir.

Naçizane tavsiyem bilenlerden ve bizzat tecrübe ederek almandır. İmkan varsa dinlemeden alma

Hayırlı olsun şimdiden....

• yarabinsky Y kullanıcısına yanıt
    Seste kayıp olmaz ama film izleme esnasında bile sürekli aktif olmayan surroundlar için kule hoparlör üstelik de Magnat 1002 gibi büyük bir kule fuzuli masraf olur. Bence surroundlara raf tipi hoparlör alıp aradaki fiyat farkını sistemin diğer bileşenlerini iyileştirmede kullanabilirsiniz. Örneğin hoparlör kablolarını daha kaliteli olanıyla değiştirirsiniz.
  • işi bilenlerden cevap veren olursa sevinirim...

Sony avr'nin HDMİ çıkışından optik çeviriciye çıkış alırsak optik çeviriciden de stereo amfinin optik girişine bağlarsak sesi avr' den digital olarak stereo amfiye girmiş olurmuyuz, bu şekilde avr' nin network özelliklerini (spotify-internet radyo vs) stereo amfiye aktararak müzik dinleyebilirmiyiz... umarım anlatabildim.
  • Olmaz

Zaman bulduğumda özelden mesajınızı yanıtlayacağım

• Teşekkür ederim Turuncu55...

kısaca özetleyecek olursam; elimdeki avr'nin network özelliklerini stereo amfiye aktarıp ordan ses almak, malum avr' lerin sesi stereo dinleyenler için yetersiz geliyor. bu nedenle nasıl birşeyler alabilirim, neler yapabilirim onları araştırıyorum. ne avr' den ne de stereo amfiden vazgeçebiliyorum, alacağım stereo amfide Power Direct olmayacaktır büyük ihtimal bu yüzden bütün olasılıkları değerlendirmek adına bilenlerden yardım almak istiyorum. eğer çözüm bulamazsam stereo receiver almayı düşünüyorum ve switch ile kullanacağım. çünkü ne yapsam elimdeki avr'yi stereo amfiye bağlayamıyorum.

düşündüğüm cihazlar;

Yamaha r-n500 (network receiver ve dahili dac)
    Pioneer sx-n30 (network receiver ve dahili dac)
    Onkyo tx-8130 (network receiver ve dahili dac)

bu amfilerden genel olarak kullanıcılar memnun, network player olması (spotify-deezer-net radio vs) USB girişi ve birçok özelliği olması çok avantajlı, tabiki stereo da bir miktar düşüş olacaktır ama ses kalitesi yeterli gelebilir benim için. tabiki dinlemek lazım ama maalesef dinleme imkanı yok.bu cihazları bilenler ve dinleyenler yorumlarını yazarlarsa sevinirim. herkese teşekkür ederim.

• avr de optik çıkış varsa stereo amfiye otikten bağlantı yapabilirsin. Ben marantz avr ile yamaha stereo amfiyi birbirire bu şekilde bağlamıştım.
  • Yigitby kullanıcısına yanıt
    Şu an da Almanyadan 2240 TL ye geliyor kapı teslim sıfırı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenai

avr de optik çıkış varsa stereo amfiye otikten bağlantı yapabilirsin. Ben marantz avr ile yamaha stereo amfiyi birbirire bu şekilde bağlamıştım.

Maalesef bütün olabilecek ihtimalleri bilen arkadaşlar ile değerlendirdik ama bi türlü avr'yi stereo amfiye bağlayamadık, eğer bağlayabilseydik tabiki de orta şekwr bir stereo amfi alıp keyfini çıkaracaktım.

Sony str-dn1070 avr de optik çıkış yok, pre out yok. Bu yüzden yamaha veya pioneer gibi dahili network olan cihazlar işimi görür diye düşünüyorum. En çok usb'den flac müzik dinlerim ve kablolu olarak bağlayıp spotify dinlerim. Sadece stereo amfi alsam dinleyecek kaynak bılmak sorun olacak, bluetooth adaptör filan bağlanarak kaliteli ses dinlemek mümkün olmuyor. Durum bu arkadaşlar, avr ayrı stereo receiver ayrı olarak aynı hoparlör setinde kullanmak istiyorum. Bir yoluna koyacağım artık nasıl olursa. Cvp veren ve verecek olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

• Sizin aradığınız cihaz Yamaha RN 602 wifi, Bluetooth, nerwork, usb, flac, dsd ne ararsan var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • r-n602 gerçekten görünüş ve özellik olarak çok güzel duruyor, ama stereo performansını deneyen dinleyen var mıdır benim için en önemli olay stereo performansı, dinleme imkanım maalesef hiç yok. r-n500 ile arasında stereo performans aynı ise sadece özellik farkı varsa ben r-n500 almak isterim, birde 602 fiyat olarak baya yüksek amazonda 600 euro, bu parayı bu cihaz gerçekten hak ediyormu? kablo ile bağlantı yapacağım ve kullanmayacağım özellikler için ekstra para vermek ne kadar doğru. 600 euro bu cihaza vermektense bir tane network player birtane de stereo amfi almak daha mantıklı olur mu? tabiki alternatif olarak böyle bir durumda var, tabi 600 euro' yu geçmeyecek şekilde...

bu cihazları stereo amfilerle karşılaştırma imkanı bulanlar muhakkak vardır, kullanıcı olarak onların yorumlarına ihtiyacım var... eğer arada ciddi ses performansı farkı varsa (avr ve stereo amfilerdeki fark gibi)
  • 500 ile 602 arasında güç farkı olacağını sanmıyorum. Amfi güçleri aynı zaten. Sadece özellik farkı var

• 2 avr yi tek hoparlör setine bağlamak için switch alman gerek türkiyede bulunmuyor ve ciddi maliyetli, en uygunu f/p ürün aşağıdaki.
    Technolink TC-616 kullanmıştım, sonrasında ayrı hoparlör aldığım için forumda bir arkadaşa sattım.
    ebayden almıştım ama paypal den dolayı artık yok :(
    banana plug takacaksan & biraz daha prof. bir şey için TC7220 amazonda baktım nakliye gümrük derken 600 TL oluyor :)
    ben ayrı hoparlör setleri ile bağlamanı öneririm. (müzik hoparlörü ile sinema hoparlörü farklı yapıdalar çünkü)

nacizane tavsiyem detaylara takılmayın, stereo için en önemli unsur olan "müzik hoparlörlerine" + stereo amfiye odaklanın.
    örn. ben indiana line nota kulelerini boşa çıkarıp , 2. el yamaha stereo amfi aldım. (klasik & jazz için tatmin ediyor)
    htc m7 altın uçlu kablo ile flac, spotify denedim, bluetooth ile bağlantı arasında fark alamadım ama amfi almak müthiş farketti.
    bütçem olsaydı hoparlörleri de set alırdım. bütçe yoksa tesi + stereo amfi, sinema için yeni frontlar alın, daha uygun fiyatlı bir şeyler olabilir
    sinema ses sisteminin belkemiği sub ve centerdır gerisi hikaye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 11 Mart 2017; 0:31:58 >

• işyerinden arkadaşların da yardımıyla bu seçiciyi yaptım.
    hoparlor soketlerini aliexpressten 10 çiftini 9 dolara almıştım.amp projemde 2 çifti kullandım bunda 6 çift gitti 2 çift daha elimde var saklıyorum.yani pek birşey tutmadı diyebilirim.daha kalitelisini de bulmak mümkün aliexpress uçsuz bucaksız deniz gibi bu konularda.
    on-off selector 6lı toogle switch aliexpreste tanesi 1 dolar ben türkiyeden 5 liraya aldım.üste aldığımda avr altta stereo.
    metal kutuyu karaköyden aldım 16 lira verdim.165x127x50 mm gibi ölçüsü var.
    ses kalitesinde en ufak bir azalma ben hissetmedim über süper odyofiller belki hisseder o konuda yorum yapmayacağım olabilir yani.
    avrye giden kablolar dandik,stereoya ve hoparlore giden kablolar supra ply 3.4s.bu arada sağ ve soldakiler giriş ortadaki çıkış.
    nasıl yaparım diye araştırırken tesadüfen şu linki gördüm ,"esinlendim" :) şu zımbırtıya 60 dolar istersen kusura bakma ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 11 Mart 2017; 2:58:24 >

• 
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.