Şimdi Ara

GİRİŞ SEVİYE AVR SES SİSTEMLERİ TAVSİYE VE EKİPMANLARI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.084
Cevap
87
Favori
151.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam x-over bas kesim frekansı bunu deneyerek zevkine göre ayarlayabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: des_955

merhaba hocam x-over bas kesim frekansı bunu deneyerek zevkine göre ayarlayabilirsin

yani bunu yükselttikçe bas mı yükseliyor
  • x-over 200 mü heco 601 ler için...

hocam ayar su sekilde olacak, tüm hoparlörleri small secin...x-over 80 ayarlayın subwooferınız var ise...subwoofer yok ise frontları large secip öyle kullanın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hozes

x-over 200 mü heco 601 ler için...

hocam ayar su sekilde olacak, tüm hoparlörleri small secin...x-over 80 ayarlayın subwooferınız var ise...subwoofer yok ise frontları large secip öyle kullanın...

hocam şu anda otomatik olarak x.coveri 80 ayarladı frontlarda large seçili diğerlerinide off yaptım kolonların ayarınıda +5 yaptım mesafeyide 3.25 olarak ayarladım ama sesi az geldi eski ayarlarımla daha güzeldi
    merhaba hocam bi nevi öyle kesim frekansı yani 200 e ayarlarsan 200 hz den aşağısını verecek 50 ayarlarsan 50 den aşağısını verecek bunu deneyerek yaparsan daha iyi olur senin için ayrıca veya başka farklı ayarda olabilir açıkçası 921 pek bilmiyorum forumu biraz karıştırırsan vede tr kılavuza bakarsan daha rahat yapabilirsin kolay gelsin
    Normalde sub woofer olmadığı ve önler large seçili olduğunda x-over seçeneğinin kapalı olması gerekir. Çünkü sistemde sadece bu hoparlörler olduğundan sistem tüm frekansları ön kulelere gönderir.

Bu sebeple crossover ayarını ya 40hz olarak ayarlayın yada sistem kendi ayarlasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    50 yada 80 seçerseniz ve bir de sub woofer'ınız varsa sistem seçtiğiniz değerin aşağısında kalan bas sesleri sub woofera yönlendirir. Daha tiz olan sesleri ise diğer kanallara dağıtır. mesela bas tepkisi iyi olan bir kule tipi hoparlörde bu ayarı 100hz olarak ayarlarsanız, kulelerden sadece tiz ses alırsınız.

100hz gibi bir crossover ayarı hkts9-16 gibi ufak uydulu hoparlörlere uygundur.

Sadece kule tipi varken bu ayarı kapatmak yada Victa'ların alt sınırı olan 36hz'e ayarlamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Normalde sub woofer olmadığı ve önler large seçili olduğunda x-over seçeneğinin kapalı olması gerekir. Çünkü sistemde sadece bu hoparlörler olduğundan sistem tüm frekansları ön kulelere gönderir.

Bu sebeple crossover ayarını ya 40hz olarak ayarlayın yada sistem kendi ayarlasın.

hocam otomatik macc ayarı yaptım mikrofonu takarak x.coveri sistem kendi ayarladı 80 olarak ama sistem sub woofer var gibi ayarladı sonra ben sub wooferi kapattım ne zormuş hocam bu işler sanki atomu parçalayacağız
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam haklısın tahminimce 921 de x-overı devre dışı bırakan bir ayar vardır ama adını bilmek lazım bilgiler için teşekkür ederim kalın sağlıcakla
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    selam arkadaşlar yamaha da ekstra bas seçeneği ile crossover da belirlenen değerin altındaki frekansların hem subwooferdan hemde frontlardan verilmesi sağlanabiliyor pioneerda da belki vardır böyle bir seçenek (subwooferı olup daha fazla bas isteyenler için). center, surroundlar ve subwoofer (yoksa) kapalı seçilirse zaten tüm frekanslar frontlara gönderilmiyor mu ? crossover ayarı bir fark yaratmaz bence ama denemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asafak76 -- 31 Ocak 2014; 18:27:30 >
  • arkadaşlar ani bir karar ile elimdeki Pioneer vsk 921 receverimi sattım elimdeki heco victa 601 aldığım paraya verebilirim ilgilenenler pm ile ulaşabilirler
  • asafak76 A kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam dediğiniz seçenek pioneerda var sw plus özelliği bu sayede her zaman subwoofer aktif oluyor diğer soru ise şöyle ben 520 kullanıyorum elimde sadece 2 adet kule var önceden subwoofer kullanıyordum ama şimdi kullanmıyorum ayarlarım ise şöyle frontlar large ayarlı x-over ise 200 de oldumu baslar çok set ve uğultulu oluyor 50 yapıyorum çok farklı tepki alıyorum nedenini çözemedim aslında kapanması lazım ama ben yapamadım yada kapanmıyor peki benim anladığım x-over 200 deyken 200 hz altını vermesi lazım değil mi yoksa ben mi yanlış biliyorum 50 deyken ne yapıyor 50 hz altını mı veriyor karışık bir durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tema59

arkadaşlar ani bir karar ile elimdeki Pioneer vsk 921 receverimi sattım elimdeki heco victa 601 aldığım paraya verebilirim ilgilenenler pm ile ulaşabilirler

Hakkında hayırlısı hocam . Medimarketten aldıysan 15 gün içinden iade edebilirsin. Olmadı bir lg sound bar da sen alırsın...

• quote:

Orijinalden alıntı: ***radyo***

quote:

arkadaşlar ani bir karar ile elimdeki Pioneer vsk 921 receverimi sattım elimdeki heco victa 601 aldığım paraya verebilirim ilgilenenler pm ile ulaşabilirler

Hakkında hayırlısı hocam . Medimarketten aldıysan 15 gün içinden iade edebilirsin. Olmadı bir lg sound bar da sen alırsın...

Çok sağol hocam ama uzunbir süre birşey almak istemiyorum bu işin sonu yok sistemi daha dinlemeden center arayışına başladım onu alsam bu sefer arka kolon başlayacak o bitecek sub woofer derdi başlayacak bunları düşünmekten işimi yapamıyorum en iyisi seninde dediğin gibi lg 4530 bir saundbaar alirim derdim olmaz ama heco 601 satmaya Kıyamam gibi geliyor bakalım hayırlısı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ***radyo***

quote:

Çok sağol hocam ama uzunbir süre birşey almak istemiyorum bu işin sonu yok sistemi daha dinlemeden center arayışına başladım onu alsam bu sefer arka kolon başlayacak o bitecek sub woofer derdi başlayacak bunları düşünmekten işimi yapamıyorum en iyisi seninde dediğin gibi lg 4530 bir saundbaar alirim derdim olmaz ama heco 601 satmaya Kıyamam gibi geliyor bakalım hayırlısı

Bendeki lg nb3531a . Lg 4530 bunun üst modeli olabilir. Yalnız fiyatı daha yüksek .Bence 3530-3531 işini fazlasıyla görecektir . 601'leri satmazsanız bir amfiye ihtiyaç duyacaksınız. turuncu55 'in yaptığı gibi t sınıfı bir amfi alıp ( 150 tl ) mis gibi kullanırsınız. Sağlıcakla...

Hocam ne yaptın anlayamadım,ışık hızındasın valla,istediğin sesi alamadın mı?
    Zarar edeceksin böyle alıp satıp
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferaxu

Hocam ne yaptın anlayamadım,ışık hızındasın valla,istediğin sesi alamadın mı?
    Zarar edeceksin böyle alıp satıp

yok hocam sesle alakalı değil rahatsızlık kafamda ve evde herkezle papaz oldum biraz ara vermek istiyorum radyo nickli arkadaşın dediği gibi saundbaar işimi görücek zararı düşünmüyorum sonuçta tecrübe ve kullanmış olucaz
    Dostum bence hoparlörleri ve amfiyi satma. Alacağın herhangi bir soundbar da elindekilerden daha iyi bir ses vermeyecektir. Yani seni yine tatmin etmeyecektir.

Bu arada bu işleri çok kafana takmaya gerek yok. Crossover ayarını dediğim gibi 40hz olarak ayarla. Ayrıca subwoofer'ı yok diye bir seçenek olması lazım. Onu da yaptıktan sonra AVR üzerinden ses seçeneğini stereo olarak ayarla. Bu hâli ile ses daha iyi olacaktır.

Bunun dışında evdekilere bunun bir zevk meselesi olduğunu ve onların da bundan zevk alabileceğini göstermen lazım. Atıyorum onların sevdiği müzikleri beraber dinleyin, birkaç film izleyin. Onlarda aradaki farkı hissedeceklerdir ve alışmaya başlayacaklardır. Hele ki sisteme alışınca normal Tv'nin sesi acayip rahatsız edici gelmeye başlıyor. Önceki Avr'yi sattıktan sonra amfisiz kalınca benim hanım bile ya böyle ses çok kuru geliyor, filmlerin hiç tadı yok dedi. Ki benim hanım benden evlenme teklifi ve pırlanta beklerken ben gidip hoparlör aldım, sonra en az 2 hafta boyunca git hoparlörlerine sarıl deyip sağlam trip yaptı.

Dediğim gibi çabucak pes etmemek lazım ama aynı zamanda da bu işi saplantı haline getirmemek lazım. Çünkü bu işin sonu yok. Ayrıca soundbar aldığında bu seferde keşke Heco'ları satmasaydım diyeceksin.

Bir dost

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Dostum bence hoparlörleri ve amfiyi satma. Alacağın herhangi bir soundbar da elindekilerden daha iyi bir ses vermeyecektir. Yani seni yine tatmin etmeyecektir.

Bu arada bu işleri çok kafana takmaya gerek yok. Crossover ayarını dediğim gibi 40hz olarak ayarla. Ayrıca subwoofer'ı yok diye bir seçenek olması lazım. Onu da yaptıktan sonra AVR üzerinden ses seçeneğini stereo olarak ayarla. Bu hâli ile ses daha iyi olacaktır.

Bunun dışında evdekilere bunun bir zevk meselesi olduğunu ve onların da bundan zevk alabileceğini göstermen lazım. Atıyorum onların sevdiği müzikleri beraber dinleyin, birkaç film izleyin. Onlarda aradaki farkı hissedeceklerdir ve alışmaya başlayacaklardır. Hele ki sisteme alışınca normal Tv'nin sesi acayip rahatsız edici gelmeye başlıyor. Önceki Avr'yi sattıktan sonra amfisiz kalınca benim hanım bile ya böyle ses çok kuru geliyor, filmlerin hiç tadı yok dedi. Ki benim hanım benden evlenme teklifi ve pırlanta beklerken ben gidip hoparlör aldım, sonra en az 2 hafta boyunca git hoparlörlerine sarıl deyip sağlam trip yaptı.

Dediğim gibi çabucak pes etmemek lazım ama aynı zamanda da bu işi saplantı haline getirmemek lazım. Çünkü bu işin sonu yok. Ayrıca soundbar aldığında bu seferde keşke Heco'ları satmasaydım diyeceksin.

Bir dost

sayın turuncu55 amfiyi sattım şimdi hecolar bana bakıyor ben onlara satmaya kıyamıyorum tam 2.5 satte merterden kartal maltepeye gittim bunları almak için hocam ne yaptıysam olmuyor biraz ara vermek istiyorum kolonları satmasamda olur ileride ne olucağı belli olmaz belki yeniden bir sistem kurarım

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.