Şimdi Ara

Giriş seviyesi için tavsiye(Nikon D5100 18-55mm VR Alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar.Sosyal yaşantımda değişikliğe giderek yeni bir hobi edinme ve hem kız arkadaşım hemde kendim için ortak kullanıcağımız bir fotoğraf makinesi alarak fotoğrafçılığa başlamak istiyorum.Şuan için elimde 1.300 lira nakit para bulunmakta.Sanırım giriş seviyesi bir makine almaya yeticek bir miktar.Fotoğraf makineleri,Markası,Modeli,Merceği,Lensi en ufak bir bilgim yok.İşi bilenlerine sormak üstatlardan yardım alıp doğru tercih ile bu hobiye başlamak istiyorum.Kullanmıyacağım veya daha erken diyebilceğimiz bir ton özelliğe extra para vermemek için giriş seviyesi beni tatmin edebilcek bir model almamın en doğru seçim olcağını düşünüyorum.Tavsiye vericeğiniz marka/modellerin ufak bir paragrafla +/- özelliklerinide belirtirseniz sevinirim.Çünkü hiçbir bilgim yok.Bu konuda bana yardım edenlere şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Edit:Nikon D5100 18-55mm VR aldım arkadaşlar.Hem bütçeme göre hemde burdaki vatanda stokta olması açısından tercihimi bundan yana kullandım.5200 almak isterdim lakin 250 300lira gibi daha pahalı ve burda stokta yoktu.Yorumlarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ederim. @rocker_tr @İmportant

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH | equ* -- 29 Mart 2015; 22:45:17 >

• Muhtemelen o lens lazım bu lens lazım 5000 TL gerekli git bir tane 1500 TL ye DSLR-like alacak derler. Bu cihazların sensör boyutu çok küçük olduğu için fotoğraf kalitesi ve düşük ışığın olduğu kapalı alan, gece çekimlerinde vasattır. DSLR-Like alayım derseniz 500 TL den fazla vermeyin.

Rahat taşınması için aynasız düşünüyormusunuz yoksa dslr mi düşüyorsunuz?

Aynasız olarak Sony A5000
    DSLR olarak D5100 tavsiye ederim. D3100 ler piyasada çok var. Almanı tavsiye etmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocker_tr

Muhtemelen o lens lazım bu lens lazım 5000 TL gerekli git bir tane 1500 TL ye DSLR-like alacak derler. Bu cihazların sensör boyutu çok küçük olduğu için fotoğraf kalitesi ve düşük ışığın olduğu kapalı alan, gece çekimlerinde vasattır. DSLR-Like alayım derseniz 500 TL den fazla vermeyin.

Rahat taşınması için aynasız düşünüyormusunuz yoksa dslr mi düşüyorsunuz?

Aynasız olarak Sony A5000
    DSLR olarak D5100 tavsiye ederim. D3100 ler piyasada çok var. Almanı tavsiye etmem.
    Yorumunuz için öncelikle teşekkürler.Sanırım aradığım tipte ki modellere DSLR deniliyor.Body+Lensi birlikte satılan modeller varya amiyane tabirle prof makinalar onlardan düşünüyoruz.O yüzden Sony A5000 benim aradığım bir model değil.

D5100 daha yeni bir model mi D3100'e göre? Biz aldığımız gibi kullanıcağız muhtemelen,öyle sürekli lens alıp bu hobiyi 1-2 kademe yükseltmiyeceğiz kaliteli resimler çeksin işimizi görsün bizi yarıyolda bırakmasın yeter.

Bu linkteki D5100+lensi bahsettiğiniz modelmidir acaba?
    http://www.vatanbilgisayar.com/nikon-d5100-vr-kit-162-mp-slr-dijital-fotograf-makinesi-18-55-mm-lens.html?srt=PU

• quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Yorumunuz için öncelikle teşekkürler.Sanırım aradığım tipte ki modellere DSLR deniliyor.Body+Lensi birlikte satılan modeller varya amiyane tabirle prof makinalar onlardan düşünüyoruz.O yüzden Sony A5000 benim aradığım bir model değil.

D5100 daha yeni bir model mi D3100'e göre? Biz aldığımız gibi kullanıcağız muhtemelen,öyle sürekli lens alıp bu hobiyi 1-2 kademe yükseltmiyeceğiz kaliteli resimler çeksin işimizi görsün bizi yarıyolda bırakmasın yeter.

Bu linkteki D5100+lensi bahsettiğiniz modelmidir acaba?
    http://www.vatanbilgisayar.com/nikon-d5100-vr-kit-162-mp-slr-dijital-fotograf-makinesi-18-55-mm-lens.html?srt=PU

D3100 yerine D3200 almak daha iyi. D3100 piyasada yok iken vatanbilgisayar biryerlerden bulup geliyor.

D3200 de alınabilir ama D5100 body nedeniyle D3200 den daha iyi.

• D5200 alınabilir.

Sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d5200-18-55mm-lens-ile-1350tl-sifir-205117612/detay

%100 Crop Iso 3200 Detay ve Iso performansı karşılaştırması [D3100-D3200-D5100-D5200]

Giriş seviyesi için tavsiye(Nikon D5100 18-55mm VR Alındı) Giriş seviyesi için tavsiye(Nikon D5100 18-55mm VR Alındı) Giriş seviyesi için tavsiye(Nikon D5100 18-55mm VR Alındı) Giriş seviyesi için tavsiye(Nikon D5100 18-55mm VR Alındı)

• DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Hocam sıfır gibi faturalı ve kutulu makinemi satıyorum. Fiyatını da gayet uygun tuttum bir bakın isterseniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-sony-a3000-dslr-aynasiz-faturali-kutulu-ve-sifir-ayarinda-204386173/detay/
  • Cok guzel model oneriyorsunuz arkadaslar ama sanirim ben derdimi anlatamadim.Hic bilgim olmadigini soyledim yani onerdiginiz modellerin artisi nedir ne gibi ozellikleri vardir hic bilmiyorum fotograf kamerasi bolumune ilkkez dun girdim siz dusunun oyuzden onerilerinizi biraz acarsaniz sevinirim.
  • D3200 başangıç seviyesi için ideal bir bodydir. Ancak yanında 18-55 mm olarak verilen lens sizi çok fazla tatmin etmeyecektir. Bunun yerine 18-105 lens tercih etmeniz sizin açınızdan daha yararlı olacaktır.

Ben canon'cuyum ama giriş seviyelerinde Nikon daha başarılıdır.
    Giriş seviyesi aynı bütçeli iki farklı marka

• quote:

Merhabalar.Sosyal yaşantımda değişikliğe giderek yeni bir hobi edinme ve hem kız arkadaşım hemde kendim için ortak kullanıcağımız bir fotoğraf makinesi alarak fotoğrafçılığa başlamak istiyorum.Şuan için elimde 1.300 lira nakit para bulunmakta.Sanırım giriş seviyesi bir makine almaya yeticek bir miktar.Fotoğraf makineleri,Markası,Modeli,Merceği,Lensi en ufak bir bilgim yok.İşi bilenlerine sormak üstatlardan yardım alıp doğru tercih ile bu hobiye başlamak istiyorum.Kullanmıyacağım veya daha erken diyebilceğimiz bir ton özelliğe extra para vermemek için giriş seviyesi beni tatmin edebilcek bir model almamın en doğru seçim olcağını düşünüyorum.Tavsiye vericeğiniz marka/modellerin ufak bir paragrafla +/- özelliklerinide belirtirseniz sevinirim.Çünkü hiçbir bilgim yok.Bu konuda bana yardım edenlere şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

senin aslında fotoğrafçılıkla hiç alakan yok,ama kız arkadaşın fotoğrafçılıkla ilgilendiği için ona daha yakın olmak için sen de bu fotoğraf işine başlamak istiyorsun değil mi? şimdi bence sen makine almadan önce fotoğrafçılık eğitim kitabı veya cd falan al. videolar seyret. sonra makineyi aldıktan sonra makineyi kullanmakta zorlanırsan kıza rezil olmak da var işin içinde.

Ayrıca aynasızlar da profesyonel makinelerdir,boyut büyüklüğü eşittir profesyonel anlamına gelmez.

• Y2kmtt kullanıcısına yanıt
    birkaç saat önce bir yazı okumuştum makine araştırırken nikon un giriş seviyesi pek iyi değil canon öneriyordu.Nikonun üst seviyeleri daha iyiydi
    Merhaba, Teknosa.com da 5100 18-55 vr 1399 tl ye düşmüş. Gözünü kırpmadan direk al. Gemiş açı ilk lensi ile kız arkadaşınla bol bol selim bile çekebilirsin:)
    Hocam, ben lensle uğraşmam, para harcamak istmemiyorum, sadece hobi olarak yapmak istiyorum, ileride geliştireceğim ancak şimdilik giriş seviyesi olsun, manzara çekeceğim, odak bilgimi geliştireceğim diyorsan fujifilm hs-28 var. Sabit lens var, canon nikon gibi kalite çekmez ancak hobi olarak haftasonlarında doğa gezilerinde rahatça kullanırsın. Fiyatlarıda çok cazip, kendim bi süre kullandım sonra Canon 600D'ye geçtim. Herhangi sorun olursa burdayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhandere5858

birkaç saat önce bir yazı okumuştum makine araştırırken nikon un giriş seviyesi pek iyi değil canon öneriyordu.Nikonun üst seviyeleri daha iyiydi

16 yaşından beri babamın dükkanında elimden binlerce body onbilerce lens geçti. Her gün hiç tanımadığım onlarca müşterimle diyalog içerisinde fikir alış verişi yapıyorum, 8-10 yıldır bu forumun foto bölümündeyim. Fotoğrafium, nikonTr, yap-poz, netfotoğraf vs vs gibi onlarca forumda aktif üyeyim.

Uzun lafın kısası hayatımda ilk defa böyle birşey duyuyorum.

Hı şunu diyebilir. Canon'un giriş seviye bazı makineleri nikonunkinden daha keskin fotoğraf çıkarıyor eyvallah. Ama Canon ucuz seride daha iyi Nikon pahalı seride daha iyi demek saçmalıktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y2kmtt

quote:

16 yaşından beri babamın dükkanında elimden binlerce body onbilerce lens geçti. Her gün hiç tanımadığım onlarca müşterimle diyalog içerisinde fikir alış verişi yapıyorum, 8-10 yıldır bu forumun foto bölümündeyim. Fotoğrafium, nikonTr, yap-poz, netfotoğraf vs vs gibi onlarca forumda aktif üyeyim.

Hı şunu diyebilir. Canon'un giriş seviye bazı makineleri nikonunkinden daha keskin fotoğraf çıkarıyor eyvallah. Ama Canon ucuz seride daha iyi Nikon pahalı seride daha iyi demek saçmalıktır.

Alıntıları Göster

http://www.hakkiceylan.com/ilk-kez-dslr-makina-alacak-olanlar-dikkat/comment-page-1#comments en son paragrafa bakabilirsin konuyu açan arkadaşda bakabilir nikon pahılıda iyi canon ucuzda iyi demiyorum nikonun giriş seviyesini tavsiye etmiyorum diyor.

• quote:

http://www.hakkiceylan.com/ilk-kez-dslr-makina-alacak-olanlar-dikkat/comment-page-1#comments en son paragrafa bakabilirsin konuyu açan arkadaşda bakabilir nikon pahılıda iyi canon ucuzda iyi demiyorum nikonun giriş seviyesini tavsiye etmiyorum diyor.

Alıntıları Göster
    giriş seviyesi bi body almak yerine pentax k-5 ve 18-55 lensi al paşalar gibi kullan. ikinci elde 1200-1300 tl ye alınır. Şimdi canon-nikoncular laf edecek ama pentaxın renkleri başkadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokhaan89

giriş seviyesi bi body almak yerine pentax k-5 ve 18-55 lensi al paşalar gibi kullan. ikinci elde 1200-1300 tl ye alınır. Şimdi canon-nikoncular laf edecek ama pentaxın renkleri başkadır.

Alıntıları Göster
    Nikon D5200 almayı düşünüyorum arkadaşlar.Sizce doğru bir tercih midir ? Verdiğim paranın karşılığı alırmıyım yoksa onda bu yok şukadar daha ver şu modeli al diyebilceğiniz bir model var mı?
  • quote:

Nikon D5200 almayı düşünüyorum arkadaşlar.Sizce doğru bir tercih midir ? Verdiğim paranın karşılığı alırmıyım yoksa onda bu yok şukadar daha ver şu modeli al diyebilceğiniz bir model var mı?

Alıntıları Göster
    Öncelik detay ve ıso performansı ise d5500 daha iyi tercih olur.

quote:

şukadar daha ver şu modeli al diyebilceğiniz bir model var mı?

Giriş seviyesi için tavsiye(Nikon D5100 18-55mm VR Alındı)  Giriş seviyesi için tavsiye(Nikon D5100 18-55mm VR Alındı)
     Giriş seviyesi için tavsiye(Nikon D5100 18-55mm VR Alındı)  Giriş seviyesi için tavsiye(Nikon D5100 18-55mm VR Alındı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arranger. -- 29 Mart 2015; 8:05:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

Öncelik detay ve ıso performansı ise d5500 daha iyi tercih olur.

quote:

şukadar daha ver şu modeli al diyebilceğiniz bir model var mı?

Alıntıları Göster
    Mersin Vatanda ellerinde 5200 yokmuş, 5100 alsam çok şey kaybetmiş olur muyum,bugün pazar ve gezmeye gitmeden alıp yanımda götürmek istiyorum.
    D5500'ü satan biryer bulamadım hocam

Bu ürünü düşünüyorum sence?
    http://www.vatanbilgisayar.com/nikon-d5100-vr-kit-162-mp-slr-dijital-fotograf-makinesi-18-55-mm-lens.html?srt=PU#genel-bakis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH | equ* -- 29 Mart 2015; 14:39:37 >

• Y2kmtt kullanıcısına yanıt
    http://www.hakkiceylan....comment-page-1#comments en son paragrafa bakabilirsin konuyu açan arkadaşda bakabilir nikon pahılıda iyi canon ucuzda iyi demiyorum nikonun giriş seviyesini tavsiye etmiyorum diyor.
  • quote:

http://www.hakkiceylan....comment-page-1#comments en son paragrafa bakabilirsin konuyu açan arkadaşda bakabilir nikon pahılıda iyi canon ucuzda iyi demiyorum nikonun giriş seviyesini tavsiye etmiyorum diyor.
    quote:

Mersin Vatanda ellerinde 5200 yokmuş, 5100 alsam çok şey kaybetmiş olur muyum

quote:

D5500'ü satan biryer bulamadım hocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.