Şimdi Ara

GİTAR-PEDAL-AMFİ !.. ve çıkan CIZIRTI/GÜRÜLTÜ !!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Marshall 10w amfi, boss mt2 pedal ve Jackson js32-rt gitarım var. Aldığımdan beri (sadece gitar-amfi arasında) çok fazla belli olmayan ama amfinin sesini yükselttikçe gerçekten yüksek sesli bi uğultu vardı ve hala da var. 1 ay sonra falan MT-2 aldım. Onu da bağlayınca bu sefer uğultudan kulaklarımı kapadım(clean da en yüksek seviyede). ve de elektro gitarın veya amfinin herhangi metal bir yerine elinizi dokundurunca uğultunun az bi miktarı kesiliyor. durum bu kadar vahim yani...
    Sorun kabloda zannettim, değiştirdim ama sorun kabloda değil.

Neyle alakası vardır veya bu durumu daha önce yaşayanlarınız var mı ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haylaz1 -- 24 Aralık 2013; 20:28:56 >

• dediğiniz sorun dip ses. topraklama ile ilgisi var. araştırırsanız detaylı bilgi olabilirsiniz çok fazla bi bilgim yok
  • Orta-alt seviye amfilerin çoğunda dip gürültüsü var. Hatta şu videoya bakarsanız 40. saniyede jimmy page'nin amfisinden bile dip gürültüsü sesi geliyor.http://www.youtube.com/watch?v=FyePzUi4EQg

Boştayken ses normal bence, eğer çalarken dip gürültüsü halen duyulacak seviyedeyse o zaman sorun var demek. Dip gürültüsünün bir çok sebebi olabiliyor. Ekipman kalitesi, topraklama hatta evinizin yakınında baz istasyonu varsa o bile dip gürültüsüne eden olabiliyor. İlk olarak evinizde topraklama var mı? Evinizdeki başka odalarda çalmayı deneyin, ya da bir tanıdığınıza gidip deneyin. Sorun topraklamaysa bir elektrikçi çağırın prizlere bir ayar çeksin, tabi apartmanınızda topraklama yoksa o kötü. Eğer ekipmandaysa sorun, ilk olarak amfinizi kontrol ettirin, belki topraklama kablolarında sorun vardır. elektronikçiler kontrol ederler hatta para bile almazlar. Sorun amfide değilse başka bir kabloyla deneyin. Planet wave kabloların dip gürültüsüne iyi bir çözüm olduğunu duydum, gerçi belli bir seviyeden sonra tüm kablolar öyle.http://www.mydukkan.com/urunler.asp?gid=297 Pedal kullanmadığım için onunla ilgili yorum yapamayacam.

• Evin her yerinde aynı sorun devam ediyor. Denemediğim priz kalmadı. Amfiye jak takmadan sade bir şekilde çalıştırınca da bi miktar uğultu geliyo. Bu uğultu her volum de aynı, değişmiyo. Evde topraklama var. Babam elektrikçi allahtan sorunun kesinlikle Amfiye olduğuna karar verdim. Jak girişlerinde problem olabilirmiş fln diyolar. Eğer bu sorunu çözebilirsem bunu sizlerle de paylaşıcam beyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Woofer ve Bass farkı
    5 yıl önce açıldı
    Gitar amfisi ses gelmiyor
    4 yıl önce açıldı
    Amfi cızırtı yapıyor!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.