Şimdi Ara

Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU] (773. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.674
Cevap
55
Favori
496.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 771772773774775
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende merak ettim bu iki ürün arasındaki farkı g2.1 MA üzerinde michael amott isimlli şahısın oluşturduğu 50 hazır preset patch ler var G2.1NU da ise bu presetlerin yanında 30 amfi modellemesi,DAW kayıt programı, drum machine (bateri) ve looper(tekrarlayıcı) var aradaki fiyat farkı bu özelliklerden kaynaklanıyor..Her iki model de usb üzerinden pc ye bağlanabiliyor.. Ben olsam o fiyat farkına g2.1ma modelini Alırdım..Realtime efekt ve kayıt programları ile zaten looper ve drum machine özelliklerini software yardımıyla elde edebilirsin.Tabi pratiklik açısından g2.1nu daha iyi fakat sahneye falan çıkmıyorsan ev ortamında kıllatıcaksan o fiyat farkına değmez bence tabiki zevk senin parada senin alacak olanda sensin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warrior_Knight

gitara daha yeni başlayacaksan ibanez rg270 veya370 dx lere bakabilirsin 2. elleri mevcut sıfır almanı tavsiye etmem ilk gitarın olacağı için oraaya buraya mutlaka çarpacaksın sıfır gitarı çarptınmı biryere inan insanın yüreği parçalanıyor gitardan hevesi kaçıyor 2 el gitarda bu sorunla pek karşılaşmazsın ilerde istersen daha üst modellere yönelirsin sıfır alayım diyorsan yine ibanezin rg170 i öneririm giriş için iyidir..Amfi olayı sana kalmış apartman ortamında 30 wattlık amfi yeter de artar bile..Haa ben insan değilim hayvanım bende apartmanda oturuyorum 100 w marshall lambalı kafa ve 2*30 cm lik kabinle çalıyorum ama sesi çeyreğe dahi açamıyorum alt komşu oklavayla gelecek korkusundan..

amfiniz hangi model?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cort x custom var sabit köprülü gitarla takas olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warrior_Knight

gitara daha yeni başlayacaksan ibanez rg270 veya370 dx lere bakabilirsin 2. elleri mevcut sıfır almanı tavsiye etmem ilk gitarın olacağı için oraaya buraya mutlaka çarpacaksın sıfır gitarı çarptınmı biryere inan insanın yüreği parçalanıyor gitardan hevesi kaçıyor 2 el gitarda bu sorunla pek karşılaşmazsın ilerde istersen daha üst modellere yönelirsin sıfır alayım diyorsan yine ibanezin rg170 i öneririm giriş için iyidir..Amfi olayı sana kalmış apartman ortamında 30 wattlık amfi yeter de artar bile..Haa ben insan değilim hayvanım bende apartmanda oturuyorum 100 w marshall lambalı kafa ve 2*30 cm lik kabinle çalıyorum ama sesi çeyreğe dahi açamıyorum alt komşu oklavayla gelecek korkusundan..

Peki soyledigim sanatcilardan calabilirmiyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

quote:

Orijinalden alıntı: du riechst so gut

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

quote:

Hızlı solo çalamıyorum parmakalrım basmam gereken perdelere gitmiyor takip edemiyorum kaçırıyorum hep. solo işine sıfırdan girmek istiyorum. ritmini çalamadığım parça yok ama solo yerine gelince ritme devam etmek koyuyor inanın

nasıl öğreneceğim arkadaşlar ? soloya sıfırdan başlamam gerekiyor.

En kolay sololar living after midnight ve sonrasinda californication olur herhalde. bir de gam calisirsan hizi da gittikce kazanirsin.

Gamlara calismaya baslayayim o zaman hocam. Birde shreddin olayi tam olarak nedir ? Her perdeye bastığınızda penaylada vurus yapmak midir ?

Bilmem ben sadece bana tavsiye edilenleri sana yazdim

hocam süre önemli değil ama en kötü 2 seneye şunu çalabilmek istiyorum artık. gitar elimde 3 yıldır var ve oturup disiplinli bir şekilde çalışsam belki şuan çalabiliyordum. şimdi kafama koydum günde en az 2 saat çalışacağım ama ne çalışacağımı nasıl çalışacağımı bilemiyorum...

benimde 1.5 senedir elimde gitar var. daha yeni yeni hizli sololari cikarmayi basardim. one ve fade to blackin sololarini cikardim son zamanlarda. 1.5 yildir gitar elimde ama sadece son bir kac aydir kendimi veriyorum tam anlamiyla. biraz çalışarak yapamayacaginiz sey yok. emin olun o hayranlikla seyrettigimiz sololar cok basit aslinda. sadece guclu ve hizli parmaklar lazim. size onerim 12 perdeden sonra hammer on lull of calisin. eger zaten alt perdelerde cok seri legato yapabiliyorsaniz piyasadaki sololarinda %80 ini calabilirsiniz. ben bu konuda belli bir seviyeye geldigime inanıyorum ama tabiki hala cok cok yolum var. simdi biraz daha nota islerine verdim kendimi. o yanim sıfırdi. simdi gelistiriyorum kendime. iyicene ogrenince artik kendi kendime birseyler yazarak gelismeyo oneriyorum. size onerim alt perdelerde legato ve gam calisin.
    baslangic icin bence asagidaki parcalar size uygundur:
    trilogy suite(orjinal hizinda calamazsiniz daha yavas calin)
    nothing else matterssolo
    powerslave ilk solo
    master of puppets ilk solo
    canon rock ilk solo
    fade to black ilk solo
    donaukindera solo
    for the love of god
    bunlar yeni baslayanlar icin bormal kanimca.
    ozet: çalışmak sart

çok teşekkür ederim hocam hepsine bakacağım. birde serçe parmağım çok güçsüz ve seri olamıyor. diğer 3 parmak gayet normal. serçe için ne yapmak gerekli. beni hep aksatıyor.

Fade to Black son soloyada bak, çok zor değil kasmaz seni.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr_Nightingale

İyi günler arkadaşlar.. 3-4 yıldır bağlama çalıyorum ve şimdi elektrogitar aldım ve elektrogitara başladım.. Bağlama çalmamın elektrogitarı daha çabuk öğrenmeme yararı olur mu? Ne kadar süre sonunda belli parçaları çalmaya başlarım ? Teşekkürler..

2 senedir gitar var elimde. oturup 3-4 ay günde en az 4-5 saat adam gibi çalışırsanız belki beni 2 ye bile katlarsınız.
  • quote:

bu fiyat seviyesinde sgr daha iyi bence

böyle düşünmene ne neden oldu acaba?Gitarları tanıyorsan biraz daha yorum yapabilir misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanbaba

quote:

bu fiyat seviyesinde sgr daha iyi bence

böyle düşünmene ne neden oldu acaba?Gitarları tanıyorsan biraz daha yorum yapabilir misin ?

sgr schecterin alt markası. schecter zateb fiyat perfrlormans oraniyla bilinen bir marka. bu fiyat seviyesinde sgr jacksondan daha iyidir diye duSunuyorum. ama son karari deneyerek verirseniz en hayirlisi olur

• du riechst so gut kullanıcısına yanıt
    maalesef gitarları deneme şansım yok mydukkan ya da do-re den alacağım.Ya da bu sene üniversiteye istanbula gidiyorum oradan da bakabilirim.İşin garibi mydukkanda iki gitarın sayfasında da bu gitarı soran arkadaşlar var.Sgr sın sayfasında sgr ; jacksonun sayfasında Jackson daha fazla oy alıyor.
  • quote:

maalesef gitarları deneme şansım yok mydukkan ya da do-re den alacağım.Ya da bu sene üniversiteye istanbula gidiyorum oradan da bakabilirim.İşin garibi mydukkanda iki gitarın sayfasında da bu gitarı soran arkadaşlar var.Sgr sın sayfasında sgr ; jacksonun sayfasında Jackson daha fazla oy alıyor.

zaten iki model arasında o kadarda bariz fark beklemeyin. youtubede iki modelinde sesini dinleyip fikir sahibi olabilirsiniz
  • du riechst so gut kullanıcısına yanıt
    Yorumlariniz icin tesekkurler ben sgr da karar kildim.peki bu uc amfi hakkindaki goruslerinix neler?
    -line 6 spider iv
    -roland microcube
    -laney lx20r
    hepsi icinde 15 watt dusunuyorum.

• 450 tl bütçemle alabileceğim en iyi akustik gitarı almak istiyorum
    Aklımda fender cd - 60 modeli var 450 tl ye buldum gittigidiyor'da.
    http://urun.gittigidiyor.com/muzik-plak-enstruman/fender-cd-60-sunburst-akustik-gitar-kilif-pena-118624573

önerir misiniz yoksa daha iyi bi model var mıdır bu paraya??
  • sanbaba S kullanıcısına yanıt
    butcenizi biraz daha arttirip blackstar ht1 almanizi öneririm

• quote:

Hocam niye bunu önerdiniz acaba?Benimde aklımda line 6 vardı.
  • quote:

quote:

Hocam niye bunu önerdiniz acaba?Benimde aklımda line 6 vardı.

line6 dijital bir amfi. tonları kalıtesiz. ht1 gayet kaliteli
  • sanbaba S kullanıcısına yanıt
    line 6 ht1 ile karşılaştırılamaz bile. ht1 lambalı bir amfi. bütçeni artırabiliyorsan kesinlikle onu al. 1 watt oldduğuna bakma evde yarıdan fazla açamazsın bile. gerçekten deneme imkanın varsa git dene ikisinide arasındaki ton kalitesinin farkını anlarsın
  • Jackson Js11 ve Boston GA10 amfi başlangıç için iyi mi iyi değilse siz me önerirsiniz.650 tl bütçem var ama önerilere bağlı olarak 700 750 ye çıkarabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak Gürkan07 -- 10 Ağustos 2014; 1:55:20 >
  • Squier classic vibe 50's stratocaster alıp manyetiklerini kaliteli manyetiklerle değiştirsem Fender amerikan'dan bir farkı kalır mı ? Mantıklı bir hareket midir sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarist999 -- 11 Ağustos 2014; 0:23:10 >
  • Merhaba arkadaşlar, iki yıldır ukulele (tenor-soprano) kullanıyorum. Şimdi yanına gitar da almak istiyorum fakat pek bir bilgim yok. Ukulele çalan biri için hangi gitar türü uygundur, elektro gitarı kafadan atın bir kere hiç tarzım değil daha çok akustik ile klasik arasındayım ve pena kullanmak istemiyorum. Başlangıç olarak 200-300 lira bütçem var. Teşekkürler.
  • Arkadaşlar klasik gitara başlayacağım Stagg C542 - Rodriguez RC460 bu iki klasik gitardan hangisini önerirsiniz acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 771772773774775
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.