Şimdi Ara

GittiGidiyor/cepekspress Satıcısı Kullanılmış Telefon Sattı. Ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, gittigidiyor.com'daki bir satıcı olan cepekspress'ten aldığım akıllı telefon konusunda bir dolandırıcılığa maruz kaldım. Hem o markatten alışveriş yapacak arkadaşlar olursa diye önceden uyarmak adına hem de sizlerden fikir almak adına bu konuyu açtım.

Bu satıcıdan Xiaomi Redmi 8A telefon aldım. Telefon 16.12.2019 tarihinde elime geçti. Bu telefonun kutusu jelatinli bir şekilde kargo poşetinden çıktı ancak,

* Telefonun kurulumunun yapılmış olduğunu,
    * Ekranındaki jelatinin sökülüp geri takılmış olduğunu,
    * Bataryasının 5 gün önce sarj edilmiş ve bu süreç içerisinde SIM kartı takılmış olduğunu,
    * KVK'nın sitesinden IMEI numarasını sorguladığımda, garantisinin 05.11.2021'de biteceğini, yani 5 hafta önce telefonun garantisinin başlamış olduğunu gördüm.

Telefon teşhir ürünü müydü yoksa biri kullandı ve iade mi etti bilmiyorum ancak telefona acil ihtiyacımın olması nedeniyle iade işlemini gerçekleştirip gerçekleştirmeme konusunda kararsız kaldım. İşin kötü yanı, telefonu 880 liraya aldım ve World Card 50 TL puan vermişti (telefon bana 830 liraya gelmişti), şimdi ise telefonu iade edersem puanlarım iptal olacak. Üstelik, aynı telefonu iade ettikten sonra kurumsal bir satıcıdan yeniden alsam bu sefer 960 liraya mal olacak (üstelik süreç ne kadar sürer bilmiyorum ve telefona acil ihtiyacım var). İade etsem mi yoksa etmesem mi bilemedim. Telefonda kozmetik bir sorun yok ve hardware testlerinde bir sıkıntı göremedim, arka tarafındaki IMEI yapışkanı da sökülü değil ama bir yandan da içime sinmiyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

Bu cepekspress satıcısından bir şeyler alacak arkadaşlar olursa onlar da görsünler diye açtım konuyu.

*** İSPAT 1 ***
    Telefonun IMEI numarası (ilk ve son iki hanesi görünür şekilde):

KVK Sorgusu:

*** İSPAT 2 ***
    Bataryasının önceden şarj edilmiş, kurulumunun yapılmış ve SIM kartının takılmış olduğuna dair ekran görüntüsü:

Telefonun bunca gündür sende olmadığını nereden bileceğiz derseniz eğer, kargonun bana bugün ulaştığına dair ispat:
    (gönderici kısmında cepekspress'in defter'deki adı olan "Şengüller Telekom"un kısaltması gözükmekte)

*** İSPAT 3 ***
    Telefonu cepekspress'ten aldığıma dair:

Şimdi bu dolandırıcı adamlara ne yapmalı? Bir yandan hem World Card kampanyasından olacağım ve acelem var bir yandan da yanlarına bırakmak istemiyorum. Ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 16 Aralık 2019; 22:1:14 >

• ben de bu satıcıdan aynı telefonu almayı düşünüyordum
  • Ne yaptınız?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rerea

Ne yaptınız?
    Baya bir geç cevaplıyorum, konuyu da hortlatmış gibi oldum ama kusuruma bakmayın artık. Hocam cihaz hakkında bir şey yapmadım. Dediğim gibi acelem vardı ve maalesef bu şekliyle kabul etmek durumunda kaldım.
  • Her zaman söylediğim gibi elektronik alet internetten alınmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

Her zaman söylediğim gibi elektronik alet internetten alınmaz.
    Alınsa bir dert, alınmasa bir dert hocam.
  • Naptiniz hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.