Şimdi Ara

gittigidiyor veya sahibinden.com dan iphone alımı güvenli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
10.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ha bir de profiline iyi bakın olumlu olumsuz yorumlara..
  • sahibiden.com dan 5 tane cihaz aldım 4 tane de sattım hepside ptt üzerinden burada asıl füf nokta telefon görüşmesinde bitiyo ben 2 yıdan beri aliveriş yaparım sahibiden. allaha şükür bi sorun yaşamadım.
  • peki panpalar kayıtlı bir iphone almak güvenli mi bu iki siteden birinde
  • gg sürekli alışveriş yaptım
    satıcıların profilleri aldıkları puanlar çok önemli
    yapılan yorumları mutlaka okurum

herkesten alışveriş yapılmıyor bir de dünyanın parasını veriyorsun illa ki seçici olmak zorundasın.
  • bence en iyisi pahalı cihazları elden almak mesela ben get ile kulaklık aldım sorun yok ama telefon olsaydı kesin elden alırdım
  • yorumları okudum.
    bende başımdan geçen bir olayı anlatayım size.
    sahibinden.com da bir arkadaşla ptt karşı ödemeli olarak göndermesi için anlaşmıştık iphone 4 üzerine.
    paket 2 gün sonra geldi. paketi aldım fakat görevli arkadaşa dedimki hocam ben bir açayım sen burada dur.
    daha sonra paketi açtım daha dogrusu okadar çok içiçe paket varki açmak 3 dakikamı aldı.
    en sonunda içinden iphone4 kutusu ebatlarında mukavvadan bir kutu ve onun içindende sahte e71 çıktı.
    tabi ben sinirden kudurdum titremeye başladım. görevliye al bunu yanlış göndermiş falan dediysemde açılmış paketi alamam falan dedi. parasını verin dedi.
    ben daha bi sinirlendim nasıl alayım resmen dolandırıldım dedim ne parasını veriyorum ne de kutuyu alıyorum dedim alın bunu götünü kim kargolamışsa ona iade edin dedim. adam arıza çıkardı biraz ama baktıki ben kutuyu almıyorum daha sonra bari bantlayın agzını öyle verin dedi. agzını bantlayıp bir güzel zımbaladıktan sonra kutuyu ptt görevlisine teslim ettim.
    az kalsın güzel bir şekilde dolandırılıyordum. adamı aradım telefonunu açmadı. güzelce! bir mesaj yazıp bıraktım.

• elden yada get ile alın, başka bişi demiyorum
  • Sahibinden'den get ile alırsak bir sorun yaşanır mı arkadaşlar. Yanlış ürün gönderilirse geri iade ettiğimizde, get'den parayı geri almakta zorlanma ihtimali var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratcanalkan

arkadaşlar gittigidiyor veya sahibinden.com da açılmamış iphonelar satılıyo sizce alsam çürük felan çıkar mı yoksa güvenli mi?

merhaba, satilik iphone ariyorsaniz, lutfen asagidaki linke goz atin.

http://www.dukkann.com/Cep-Telefonu_c_7.html

urun ankaradan elden teslim edilir. deneyip alabilirsiniz.
    diger illere ptt kargo kapida odeme yapilir.

istek durumunuza gore 3 secenek var
    1-jelatini acilmamis makine(simkilitli)
    2-turbo sim ile kullanima hazir
    3- turbosim ile kullanima hazir ve pasaport kaydi yapilmis

saygilar

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

Sahibinden'den get ile alırsak bir sorun yaşanır mı arkadaşlar. Yanlış ürün gönderilirse geri iade ettiğimizde, get'den parayı geri almakta zorlanma ihtimali var mıdır?

GET ile sorun olmaz, 3 gün içerisinde geri iade edebilirsin, ancak ilanda iade yoktur ibaresi varsa sıkıntı olur, mümkünse kargoda aç kontrol et, sorun varsa tutanak tuttur
  • en iyisi yüzyüze görüşüp almak.adam kargoya verir cihazı alırsınız sonra bir sıkıntısı çıkar adamı bi daha bulamazsınız.görüşüp alınca adam çakal mı karga mı belli olur ona göre alışverişi yapmaya karar verirsiniz.
  • gidip yüzyüze görüşmek en mantıklısı

telefonu görüp eline alıp bakıp almak tabii satıcıda önemli önce satıcının gozlerine bakmak lazım :)
  • Serdar Karataç isimli şerefsiz dolandırıcı tarafından ben ve benim gibi mağdur edilmiş kişilerin çok işine yarayacak bir belgeyi ele geçirdim. Dolandırıcı şerefsiz şahsiyetin nüfus cüzdanı sureti.. Kendisi dolandırıcılık faaliyetlerine hiç ara vermeden devam etmektedir. Sahibinden.com da KAAN ÜRGÜP (urgup) kullanıcısı ile piyasanın çok altında fiyata yeni hp dv7 notebook ve peugeout 3008 ilanlarnı açmış ve ilanların eskisine olan benzerlikleri benimde dikkatimi çekmiştir. Alıcıymış gibi yaklaşıp kendisi ile pazarlık ederek 1300 TL son fiyat yazdığı hp dv7-6000et notebook için 1100 TL hesabına havale yapacağımı belirtip kendisinden nüfus kimliğini talep ettim, kendiside bu sefer 1100 TL vurgun yapacağı düşüncesiyle ağzının suları akarak hiç düşünmeyip bana güven simgesi olarak kimlik fotokopisini gönderdi. Yazışmalar gelecekten geçmişe doğru aşağıda mevcuttur. Ayrıca kendisinin ses kaydıda bende mevcuttur. Bu şerefsiz adına daha önce bir çok mağdur savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, ancak çok gelişmiş bir adalet sistemimiz olduğu için bu konuda hiç birşey yapılmamıştır. Sanık (Suçlu) dolandırıcılığa bir an bile ara vermeden devam etmekte ve dürüst, temiz insanların güvenlerini kazanarak onları dolandırıp, mağdur etmektedir. Bu şahsiyet dolandırıcılığı ciddi anlamda meslek haline getirmiş ve bu yolla geçimini sağlamaktadır. Aşağıda geçen yazışmalardan sonra kendisi, belirtmiş olduğum 053* *9* *2 *0 numarayı 05532346413 nolu hattından aramış ve alışveriş ile ilgili detayları telefonda yakın bir arkadaşımla görüşmeye devam etmiştir. Dolandırıcı Serdar Karataç telefonda hp dv7-6000et bilgisayarın kendisine hediye geldiğini kutusunu dahi açmadığını ve kredi borcu olduğundan çok acil paraya ihtiyacı olduğu için bu fiyata sattığını, yoksa piyasa fiyatının çok daha fazlası olduğunu söylemektedir. Ayrıca bu görüşmeye ait ses kaydıda elimde mevcuttur. Bu telefon görüşmesinden sonra dolandırıcı Serdar Karataç telefonda görüştüğü ve yazıştığı kişiyi 1100 tl dolandıracağı düşüncesiyle eft nin gerçekleşebilmesi için kimlik suretini bana göndermiştir. Sureti aldıktan sonra kendisini 05532346413 nolu hattından arayıp, telefonda görüştüğüm kişinin serdar karataç olduğunu kendisine teyid ettirdikten sonra, ben 3 gün önce 250 tl dolandırdığınız fatih kekevi diyerek kimliğimi beyan ettiğimde telefonu direk yüzüme kapatmıştır. Hemen ardından kendisini 3 defa uzun uzun aradığımda telefonlara yanıt vermeyip, ardından her zaman yapmış olduğu gibi telefon hattını çıkarıp atmıştır. Suç duyurusunda bulunacak şahıslara dolandırıcının kimlik fotokopisini iletebilirim. Bu konuda 0535 455 54 06 nolu telefondan bana ulaşabilir veya fatihk34@gmail.com ' adresime mail atabilirsiniz. Bu dolandırıcının oyununa gelmemenizi ümit eder, iyi günler dilerim. Ayrıca suç niteliği taşımayacaksa bu dolandırıcıya ait nüfus kimliğini burda zevkle yayınlamak isterim. Donanimhaber Forumda kendisi için yapılan suçlamaların olduğu konuya bir mesaj atarak atm kartını çaldırdığını, olaylarla bir ilgisi olmadığını belirtmiş ancak, her nasıl oluyorsa onun iddaasına göre atm kartını çalan kişi şifresini falcılıkla buluyor ve insanları dolandırmaya başlıyor, dolandırıcılıktan gelen paraları atm den kartla çekiyor, hadi biz keriziz bunu yedik peki, dolandırmaya çalıştığı kişiye istek doğrultusunda SERDAR KARATAÇ ' a yani kendisine ait nüfus cüzdanı suretini nerden bulup gönderiyor. Zaten kendini aklayabilmek için uydurduğu bu basit palavraya ancak bir gerizekalı inanabilir. Kendisi adaleti yanıltmak ve işlediği suçlardan sıyrılmak için mahkemede nüfus suretinide çaldırdığını onun adına bu işi başkasının yaptığını da öne sürebilir, ancak benim elimde bu iddaayı çürütecek kendisine ait telefonda dolandırıcılık yaparken ses kayıtlarıda mevcuttur.

İlgili İlan : SON FİYAT HP PAVILION dv7-6000st i7-2630QM 2.0Ghz 17.3HD 8GB2TB

(ben***) ( 1 ) 30-05-2011 02:09

Selam hocam kusura bakma benim bilgisayarım yok arkadaşın bilgisayarını ortak kullanıyoruz, mesajları o okumuş, 053* *9* *2 *0 numaram beni arayabilir misin ? Şuan Kontörüm yok malesef malum öğrenciyiz :)

urdup 30-05-2011 03:50

Kardeşim başkasına söz verme kesin alıcam diyorsun mesaj atıyorum okuyorsun bi dönmüyorsun bana

urdup 30-05-2011 03:44

msjları okudunuz sanırım uyanıksanız eğer görüşelim isterseniz

urdup 30-05-2011 03:42

yarın sabahtan size kimlik bilgilerini ve hesap bilgilerini ileticem para hesaba geçtiğinde kargoya vericem bilgisayarı ilanı kaldırıcam hemen soranlara satıldı diyorum 2 kişi msj atmış gecenin bu saatinde inan ki yarın haberini bekliyorum iyi geceler.

urdup 30-05-2011 03:38

benim hesabım garantide yarın size kimlik fotokopisini ve hesap bilgilerini göndereyim iyi geceler

(ben***) ( 1 ) 30-05-2011 02:56

hocam uyudunuz heralde lütfen başkasına söz vermeyin ben %100 kesin bilgisayarı sizden alıcam. Yarın halledebilirsek çok sevinirim cihaz bir an önce elime ulaşsın istiyorum. iş bankası kullanıyorum yarın size 1100 tl paranızı göndereyim, kimlik icin sizden mail bekliyorum detayları telefonda görüşürsek daha iyi olur. iyi akşamlar.

(ben***) ( 1 ) 30-05-2011 02:09

hocam kusura bakmayın, arkadaşla sigara almaya çıktık, yarın sabah parayı size göndereyim ama yanlış anlamazsanız bana kimlik fotokopinizi göndermenizi isteyeceğim omer***@gmail.com adresim. hesap bilgilerinizi bekliyorum. teşekkürler.

urdup 30-05-2011 01:40

kargoya vermek sorun değilde ücreti ??

(ben***) ( 1 ) 30-05-2011 01:37

Kargoya verebilirsiniz değil mi ? aslında elden almak isterim ama siz antalyadasınız.

urdup 30-05-2011 01:34

kardeşim kutusu hiç açılmadı daha acil paraya ihtiyacım olduğu için satıyorum edirnedesin sanırım nasıl almayı düşünüyorsun peki ??

(ben***) ( 1 ) 30-05-2011 01:33

merhaba gerçekten ciddi alıcıyım. öğrenciyim keşanda yurtta kalıyorum geçen hafta motorumu sattım 1100 tl param var. Uygunsa hemen alabilirim. Bu arada makineden söz eder misiniz, kutusu ve faturası var mı sıfır mı ? müsaitseniz telden görüselim. çok teşekkürler.

urdup 30-05-2011 01:27

Kardeşim ciddi alıcıyım diyorsun cvp atmıyorsun

urdup 30-05-2011 01:14

Merhaba iyi akşamlar ömer kardeşim valla çok başım ağıdı şu bilgisayarı satcam diye ciddi alıcıysan fiyattada bi ikram yaparım ama elime para geçmeden ürünü göndermem çünkü başım ağrıdı 2 haftadır eğer düşünürsen satayım sana

(ben***) ( 1 ) 30-05-2011 00:21

Selam, 1100 tl nakitim var. Üste kvk garantili ve faturalı çok temiz kullanılmış nokia 5800 verebilirim. Sizin için uygunsa telefonla görüşelim. Bu arada edirneden Ömer ben. Yanıtınızı bekliyorum. İyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihk34 -- 31 Mayıs 2011; 0:06:18 >

• Fatih kardeşim bu adamlar şebeke misali çalışıyorlar yarın ararım senin benim başımdan geçen olayı anlatırım.
  • Tabi ki çok memnun olurum, yalnız şunu net olarak belirtmek istiyorum, bu tarz dolandırıcılık yapan bir çok şebeke var, ancak SERDAR KARATAÇ isimli dolandırıcı şahsın kesinlikle bireysel olarak çalıştığını ve gerçek kimliğini kullandığına eminim. Sebeplerini ise aşağıda iletiyorum..

Bu dolandırıcının SERDAR KARATAÇ 'ın onun kimliğini bir şekilde ele geçirmiş 3.bir şahıs OLMADIĞINI, gerçekten kendisi olduğunu İzmir doğumlu olduğunu şuan İzmir de yaşadığını aslen ve kütük olarak ANTALYA / KAŞ lı olduğu 1987 doğumlu olduğunu ve bu bilgileri bu dolandırıcının çocukluk arkadaşı olan ve halen antalya/ kaş ' ta ikamet eden Yasin Kocakahya isimli şahıstan aldım ve elim de ki nüfus kimliği ile bilgileri doğruladım. Yasin Kocakahya isimli şahısta Serdar Karataç ın ANTALYA\ KAŞ' tan çocukluk arkadaşıdır. Serdar Karataç bu dostluk ve güven ilişkisini kullanarak çocukluk arkadaşı olan Yasin Kocakahya' dan sahibinden.com üzerinde ki kullanıcı bilgilerini ister, kendi kullanıcısında sorun olduğunu ve onun kullanıcısını kullanarak bilgisayar satacağını söyler, Yasin de Serdar Karataç ın dolandırıcılık yapmaya başladığından habersiz kullanıcı bilgilerini Serdara verir ancak bilmediği nokta şudur ki çocukluk arkadaşı Serdar Karataç işsiz güçsüz bir dolandırıcıdır ve bu işi meslek olarak icra etmeye başlamıştır ve kendi kullanıcısı daha önce dolandırıcılıktan dolayı karalisteye alınıp site yönetimi tarafından erişimi durdurulmuştur. Yasin ile görüştüğümde bu arada halen kendisi ile görüşüyorum en son bu sabah görüştük, bu utanç verici olaydan sonra bir daha arkadaşı Serdar Karataç'a ulaşamadığını söyledi. Ancak bu bilgiler doğrultusunda Serdar Karataç ın kendine ait orjinal kimliği ile bireysel olarak bu dolandırıcılık suçlarını işlediğini ve işlemeye devam ettiğini bariz şekilde anlıyoruz. Yani Serdar Karataç ın kendisinin şahsi kimliği ile şahsi olarak dolandırıcılık yaptığıına dair şahitlik yapabilecek ve kendisini reelden tanıyan bir çocukluk arkadaşı da var.

Ayrıca kendisi bu işi meslek haline getirmiş ancak henüz bu dolandırıcılık konusunda çok yetkin olmadığını görüyorum, çünkü yaşı genç ve profesyönel bir dolandırıcı gibi haraket etmiyor, arkasında izler bırakıyor. Bunu yapmasının sebebide türkiyede adalet sisteminin çok geç işlemesi, gelen ihbarların, suç duyurularının doğru dürüst değerlendirilmemesi, değerlendirilse bile çok geç işleme alıması ve afedersiniz ama polisin bir taraflarını ancak 1 ayda yerinden kaldırabilmesidir ve savcılığa yapılan bu tarz suç duyurularında genelde takipsizlik kararı çıkmaktadır. Anlayacağınız resmen insanları dolandırıcı olmaya teşvik ediyorlar.

Saygılarımla,
    Fatih Kekevi

• peki ürün satan adam için sahibinden.com güvenli mi? adam ürünü aldı içini değiştirdi geri yolladı.hakkını nasıl arayacaksın?
  •  gittigidiyor veya sahibinden.com dan iphone alımı güvenli mi?
  • Bu iki sitede 1. ve 2. el ürün satar bu yüzden böyle internet sitelerinden ürün almayın.
    Güvendiğim tek internet sitesi http://hepsiburada.com
  • İphone 4 umu bende gg den satmayi dusunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kısaçöp -- 7 Aralık 2011; 19:49:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AteistBoy

Bu iki sitede 1. ve 2. el ürün satar bu yüzden böyle internet sitelerinden ürün almayın.
    Güvendiğim tek internet sitesi http://hepsiburada.com

Elma ile armutu kıyaslıyorsunuz. GG ve Sahibinden.com ilan verilen siteler. Hepsiburada.com ise kendisi satış yapıyor.

İlan verenlerden güvenilir olanlar da var, olmayanlar da... Bu nedenle güvenli ticaret sistemi var, önce ödemeyi yapıyorsunuz, ürün geldikten sonra onaylıyorsunuz vb. vb.

Sizin yorumunuz biraz da, hala internetten yapılan tüm satışların (hepsiburada.com vb dahil) spot ve garantisiz olduğunu zannetmek gibi olmuş. Halbuki internetten ve telefonla alışveriş daha tercih edilirdir, çünkü hem daha ucuza bulursunuz hem 7 gün içinde koşulsuz iade hakkınız var.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.