Şimdi Ara

Gittiginiz lastikciden memnunmusunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pileki

Dürüst olsun yeterli, nice ustalar var zanaat var zerre ahlak yok.
    Size iki farklı lastikçide yaşadığım olaylarla ilgili ile diyaloğun yazayım.

Lastikçi 1: Neden kış lastiği takyırmıyorsun?
    Ben: İhtiyacım yok çünkü, soğukta arabaya binmeyi sevmiyorum, toplu taşıma daha sıcak oluyor. Çok gerekirse taksiye binerim.
    lastikçi 1: Ceza yersen ağlama ama
    Ben: Ya sabır, orası seni ilgilendirmez. Yapıyor musun rotasyonu?
    Lastikçi 1: Alın arabayı lifte
    Huysuz çırak: (üstünde yapılması gereken balans için) ben olsam hiç uğraşmam bunla!
    Tecrübeli usta: Çok konuşma da, işini yap,(bana dönerek) kardeş sen kusura bakma.
    Ben: (iş yeri sahibine dönerek) bu usta olmasa buraya gelmem.

Usta işimi halletti, sağolsun nasıl balans yapıyorsa rotasyon sonrasında bile şaşmıyor. Gözümde büyük usta.

Lastikçi 2:Buyrun hoş geldiniz.
    Ben: 2 ay olmuştur uğramıştım size, kış lastiği için fiyat almıştım ama çok zaman geçti, şimdi taktırmak istiyorum yeniden bakabilir miyiz fiyatlara?
    Lastikçi 2: ebat ne?
    Ben: 205/60/16
    Lastikçi 2: 200 tl
    Ben: o zam gelmiş demekki bana takımı için 700 lira demiştiniz o zaman.
    Lastikçi 2: Bu sene hiç o fiyatı vermedim!
    Ben: Bana vermiştiniz.
    Lastikçi 2: Hayır vermedim (kendisiyle konuşmuştum bir de)
    Ben: Bakın ben o fiyattan alayım diye söylemiyorum, o zaman bana bu fiyatı kendiniz verdiniz.
    Lastikçi 2: Hayır vermedim.
    Ben: Yalan söyleyecek halim yok, kaldı ki zam gelmiş olabilir birşey dediğim de yok.
    Lastikçi 2: Yalan söylüyorsun demedim.
    Ben: Ona geliyor ama cık cık cık
    Lastikçi 2: Tamam abi takalım, konuşuruz.
    Ben: Yok abi sağol. Ben vazgeçtim.
    Lastikçi 2: Olmadı ama böyle
    Ben: Hayırlı işler size abi...

Dürüst olsunlar yeter.

guzel yorumun icin saol.
    bence bu tur lastikciler sanayiden gelne ahlaktan yoksun insanlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dogukanotolastik

quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

quote:

Ben dev bir lastikçi tesisi bekliyorum.

Girdim mi her türlü marka ve stok olmalı.

25-30 personeli olmalı.

Maalesef ülkemizde böyle ufacık yerler var.

Biraz markalaşma ve birleşme gerekiyor.

10 esnaf birleşip büyük yer açsalar daha mantıklı.

ortaklik berbat bisey kimse o ise girmez girenler var ama istisnalar kaideyi bozmaz.

İşler nasıl hocam, piyasa dönüyor mu rahat??

Siz nerdesiniz??

ben ankaradayim kardesim ben yeni aciyorum dukkani son rutuslar hayirlisiyla haftaya acicaz 3.subemizi

Allah utandırmasın...Hayırlı işler dilerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben dev bir lastikçi tesisi bekliyorum.

Girdim mi her türlü marka ve stok olmalı.

25-30 personeli olmalı.

Maalesef ülkemizde böyle ufacık yerler var.

Biraz markalaşma ve birleşme gerekiyor.

10 esnaf birleşip büyük yer açsalar daha mantıklı.

ortaklik berbat bisey kimse o ise girmez girenler var ama istisnalar kaideyi bozmaz.

İşler nasıl hocam, piyasa dönüyor mu rahat??

Siz nerdesiniz??

ben ankaradayim kardesim ben yeni aciyorum dukkani son rutuslar hayirlisiyla haftaya acicaz 3.subemizi

Allah utandırmasın...Hayırlı işler dilerim...

amin kardesim saolasin allah gani gani razi olsun

• 1) Hava basınç kontrolüne ve hava tamamlamaya para istemeyecek eleman yaparsa bozukluk atarsın ( gelen korkmadan gelecek)

2) Müşteri arabasını ufak çocuklar-gençler çekmeyecek. Sahibi ya da usta o da iyi şoför olacak. ( adam biniyor arabaya haaannnn diye gazı köklüyor böyle bir acemi yüreğim ağzıma geliyor adam lifti alıp götürecek diye )

3) Başka marka lastik takmış bir müşteri balans için gelmiş olabilir o markayı lastikçin kötüleyince hiç hoş görünmüyor dışarıdan.

4) Lastik fiyarı çıkarıyorlar. Örneğin 815 tl. Diyorum ki düz 800 olsun. Kurtarmıyor abi diyor. Tamam diyorum kalkıp çıkıyorum dükkandan. Fazlasını kazandığını biliyorum ufak bir indirim istiyorum yapmıyor adam. Aynı lastiği gerekirse aynı paraya gelse de internetten alasım geliyor ki aldım da.

5) Lastik saklama işi yapılıyorsa eğer tertipli-düzenli yapılmalı. Müşterinin eline kağıt verilmeli düzgün bir şekilde. Adam depoya atmış lastiği buldu geldi baktım bende tarihlerini kontrol ettin pis pis bakıyor bize güvenmiyor musunuz abi diyor.

6) kesinlikle bekleme odası olacak. LAstik değişim zamanları müşteri sıcak bir ortamda bekleyecek. Ve düzgün bir sıra sistemi olacak. Araya tanıdık kaynamayacak. Bir kış lastiği taktırmak için 3-4 saat bekleyenler oluyor.

7) En en önemlisi yanında çalışan elemanlara da gülmeyi öğretmesi lazım lastikçi dükkan sahibinin. Ara ara hatırlatması lazım. Hangi lastikçiye gitsem surat 5 karış bir şey istemeye korkuyorum.

Şimdilik bu kadar umarım faydalı olmuşumdur. Hayırlı olsun dükkan

• bozak07 kullanıcısına yanıt
    osaolasin kardesim benim senin dusunduklerini yaptim ben bekleme odasi guler yuz lastik depolama haklisin yazdigin seylerde indirim olmali hava basilir abi varsa bozugun ver yoksa canin saolsun der gider adam sicak vuroda tv karsisinda beklersin lastiklerin takilir depolanacaksa plaka alinir depolanmayacaksa posetlenir araca atilir saolasin kardesim

• patlak lastiği tamir ettikten sonra 4 lastigin üstünden fırcayla gecip parlatıcı sıkabilirler...

ayrıca sorun eger 1 lastikte ise, sadece o lastige kanalize olmalarına tav oluyorum. diğer 4 lastigin diş derinliğine ben söylemeden bakıp bilgi verebilir. ayrıca 4 lastigin havasını da ben istemeden düzeltmeli...
  • quote:

Dürüst olsun yeterli, nice ustalar var zanaat var zerre ahlak yok.
    Size iki farklı lastikçide yaşadığım olaylarla ilgili ile diyaloğun yazayım.

Lastikçi 1: Neden kış lastiği takyırmıyorsun?
    Ben: İhtiyacım yok çünkü, soğukta arabaya binmeyi sevmiyorum, toplu taşıma daha sıcak oluyor. Çok gerekirse taksiye binerim.
    lastikçi 1: Ceza yersen ağlama ama
    Ben: Ya sabır, orası seni ilgilendirmez. Yapıyor musun rotasyonu?
    Lastikçi 1: Alın arabayı lifte
    Huysuz çırak: (üstünde yapılması gereken balans için) ben olsam hiç uğraşmam bunla!
    Tecrübeli usta: Çok konuşma da, işini yap,(bana dönerek) kardeş sen kusura bakma.
    Ben: (iş yeri sahibine dönerek) bu usta olmasa buraya gelmem.

Usta işimi halletti, sağolsun nasıl balans yapıyorsa rotasyon sonrasında bile şaşmıyor. Gözümde büyük usta.

Lastikçi 2:Buyrun hoş geldiniz.
    Ben: 2 ay olmuştur uğramıştım size, kış lastiği için fiyat almıştım ama çok zaman geçti, şimdi taktırmak istiyorum yeniden bakabilir miyiz fiyatlara?
    Lastikçi 2: ebat ne?
    Ben: 205/60/16
    Lastikçi 2: 200 tl
    Ben: o zam gelmiş demekki bana takımı için 700 lira demiştiniz o zaman.
    Lastikçi 2: Bu sene hiç o fiyatı vermedim!
    Ben: Bana vermiştiniz.
    Lastikçi 2: Hayır vermedim (kendisiyle konuşmuştum bir de)
    Ben: Bakın ben o fiyattan alayım diye söylemiyorum, o zaman bana bu fiyatı kendiniz verdiniz.
    Lastikçi 2: Hayır vermedim.
    Ben: Yalan söyleyecek halim yok, kaldı ki zam gelmiş olabilir birşey dediğim de yok.
    Lastikçi 2: Yalan söylüyorsun demedim.
    Ben: Ona geliyor ama cık cık cık
    Lastikçi 2: Tamam abi takalım, konuşuruz.
    Ben: Yok abi sağol. Ben vazgeçtim.
    Lastikçi 2: Olmadı ama böyle
    Ben: Hayırlı işler size abi...

Dürüst olsunlar yeter.

O adama günde kaç kişi soruyor lastikleri. Unutması gayet doğal. Kasıtlı yaptığını sanmıyorum

• Bir de bu çoluk çocuk çalıştırma işi yanlış.

Hem müşteri sevmiyor hem de sonuçta çocuklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

patlak lastiği tamir ettikten sonra 4 lastigin üstünden fırcayla gecip parlatıcı sıkabilirler...

ayrıca sorun eger 1 lastikte ise, sadece o lastige kanalize olmalarına tav oluyorum. diğer 4 lastigin diş derinliğine ben söylemeden bakıp bilgi verebilir. ayrıca 4 lastigin havasını da ben istemeden düzeltmeli...

saolasin bunu uygularim parlatmayi

• Thomassee kullanıcısına yanıt
    adam ustaya verecegi parayi 2 cocukla idare ediyor hem is ogretiyor hemde isini goruyor ne yaparsinki

• viper17 kullanıcısına yanıt
    haklisin kardes ama verdigi fiyati bilmeli adamina goremi fiyat veriyor bilemezsin

• viper17 kullanıcısına yanıt
    Ben bir esnaf olarak buna katılmıyorum. Bu durum beni ilgilendirmez ağzından çıkacak şeyi bilecek ve söylediğine sahip çıkacak. Kaldı ki bana bu fiyattan ver diye bir talebim de olmadı, yukarıda okuyabilirsiniz.

Esnaflık zor iş, her gün hepimize bir sürü şey soruluyor. Yukarıdaki gibi yapmadım, etmedim diyemez esnaf. Doğrudur, vermiş olabilirim ancak üstünden şu kadar zaman geçmiş, zam geldi vb. şeklinde açıklarsan müşteri de anlar bu durumu. Baktın anlamıyor, üzgünüm günümüz şartlarında bu fiyata vermem mümkün değil der, topu müşteriye atarsın.

Dediğim gibi dürüstlük her şeyin, başı.

En başta kendimiz dürüst olalım, hayatımız düzene girer zaten.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hüseyin.

Hakedilen maksimum değisım arti balans 30 tl bence.50tl benim bir günde girdiğim 7 derse aldigim para nerdeyse.

bence bi lastik dukkanin olsaydi 50 tl yi bile az gorurdun o iste oe gorundugu gibi kolay is degil tamam araban 15 dkda cikio ama nasil cijtigini bilemiosun aciklarim istersen.

Lastikçi olarak öyle düşünmen normal ama sadece değişim balans için 30 tl normal ,binek araba için.
    Kar lastigi yaygınlastıktan sonra lastikçilerde bi havalar sorma.

• http://www.kar-las.com/iletisim.html

adam gibi esnaf ve tertemiz dükkan. çalışan personelin kıyafeti diğer kalitesiz lastikçilerden daha temiz ve tek tip. bekleme salonu var. sıcak ve soğuk içecekler çeşit olarak bulunuyor. stokta olmayan ve ithalatı bir daha yapılmayacak lastik için gün vermiyor. ben istanbul'da oturuyorum. kışlıkları yazlıklarla değiştirmek için tekrar gideceğim.
  • Acayip memnunum.Çivi giren lastiğimi peder bey sağolsun götürmüş ustada fitil yapmış.Usta yılların ustası tanıdığım bir esnaf ama bende fitil kullanmam içten yama yaptırırım fitile güvenmiyorum neyse Birkaç gün sonra boş bir zamanımda ben götürdüm kendisine arabayı fitili gösterdim "abi bunu yapamamışlar bu fitil olmamış" dedi.Nerdeyse yapan ustaya giydirecekti.Dedim sen yaptın bunu 3-4 gün önce

Cevap "abi bizim fitiller garantili hiç bir şey olmaz korkma sen bin".Dedim geç o işi sök fitili doğru düzgün yama yap parada vermedim valla

• Çoğu lastikçi ve rotçu ezbere iş yapıyor;

- Aracın kapısında yazan değere basmadan kafasına göre hava vuruyorlar.
    - Çoğunun kullandığı balans makinasından haberi yok jantın çeşidine göre farklı ayar sistemi seçmesi gerek hepsine aynı sistem ile balans yapıyolar sonra yola bi çıkıyosunuz 100 dedin mi direksiyon kasa komple titremeye başlıyor balansın B sini yapamamışlar.
    - Aynı olay rotçularda da geçerli, sağa çekme şikayeti ile gidiyorum tamam abi yaptık diyip 40 lira alıyolar bu sefer sola çekiyor araç.
    - Yönlü lastikleri takarken yönüne dikkat etmiyorlar.

2-3 farklı rot balansçı gezdikten sonra yeter dedim aracı yetkili servise götürdüm. Rot ayarı düzgünmüş ve sağa sola çekme olayı da lastik yönündenmiş. Diğer lastikçiler Petlas snowmasterda yön mühim değil diyorlardı ama mühimmiş. Yetkili servis elemanı lastiklerinin yönünü düzeltim, balans ayarı çok kötü yapılmış onu da yaptık dedi. 2 kez teste çıktılar geldiler sonra aracı teslim ettiler. 60 lira bayıldım ama harbiden kaymak gibi olmuş araba ne çekme var ne titreme. Önceki sanayi/mahalle lastikçilerine kaptırdığım para da boşa gitmiş oldu.

ÖZET: Yetkili servisin rot/balans hizmeti varsa oraya gidin, fiyat 2 kat ama hem muamele hem yapılan iş garantili.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Çoğu lastikçi ve rotçu ezbere iş yapıyor;

- Aracın kapısında yazan değere basmadan kafasına göre hava vuruyorlar.
    - Çoğunun kullandığı balans makinasından haberi yok jantın çeşidine göre farklı ayar sistemi seçmesi gerek hepsine aynı sistem ile balans yapıyolar sonra yola bi çıkıyosunuz 100 dedin mi direksiyon kasa komple titremeye başlıyor balansın B sini yapamamışlar.
    - Aynı olay rotçularda da geçerli, sağa çekme şikayeti ile gidiyorum tamam abi yaptık diyip 40 lira alıyolar bu sefer sola çekiyor araç.
    - Yönlü lastikleri takarken yönüne dikkat etmiyorlar.

2-3 farklı rot balansçı gezdikten sonra yeter dedim aracı yetkili servise götürdüm. Rot ayarı düzgünmüş ve sağa sola çekme olayı da lastik yönündenmiş. Diğer lastikçiler Petlas snowmasterda yön mühim değil diyorlardı ama mühimmiş. Yetkili servis elemanı lastiklerinin yönünü düzeltim, balans ayarı çok kötü yapılmış onu da yaptık dedi. 2 kez teste çıktılar geldiler sonra aracı teslim ettiler. 60 lira bayıldım ama harbiden kaymak gibi olmuş araba ne çekme var ne titreme. Önceki sanayi/mahalle lastikçilerine kaptırdığım para da boşa gitmiş oldu.

ÖZET: Yetkili servisin rot/balans hizmeti varsa oraya gidin, fiyat 2 kat ama hem muamele hem yapılan iş garantili.

haklisin adam celik janta teneke jantin ayaroyla yapiyor buda onlarin bilgisizligi yapacak bisey yok hocam
    bunuda eksileyin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Acayip memnunum.Çivi giren lastiğimi peder bey sağolsun götürmüş ustada fitil yapmış.Usta yılların ustası tanıdığım bir esnaf ama bende fitil kullanmam içten yama yaptırırım fitile güvenmiyorum neyse Birkaç gün sonra boş bir zamanımda ben götürdüm kendisine arabayı fitili gösterdim "abi bunu yapamamışlar bu fitil olmamış" dedi.Nerdeyse yapan ustaya giydirecekti.Dedim sen yaptın bunu 3-4 gün önce

Cevap "abi bizim fitiller garantili hiç bir şey olmaz korkma sen bin".Dedim geç o işi sök fitili doğru düzgün yama yap parada vermedim valla

:)) lastikci digee lastikciyi kotuleme olayi cok berbat ya

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hüseyin.

Hakedilen maksimum değisım arti balans 30 tl bence.50tl benim bir günde girdiğim 7 derse aldigim para nerdeyse.

bence bi lastik dukkanin olsaydi 50 tl yi bile az gorurdun o iste oe gorundugu gibi kolay is degil tamam araban 15 dkda cikio ama nasil cijtigini bilemiosun aciklarim istersen.

Lastikçi olarak öyle düşünmen normal ama sadece değişim balans için 30 tl normal ,binek araba için.
    Kar lastigi yaygınlastıktan sonra lastikçilerde bi havalar sorma.

balansi dogru yapiyorlarmi ona bak hep yanlis adam celik janta teneke jantin ayariyla yapiyor noluyor duzgu olan balans blzuluyor

• quote:

Ben bir esnaf olarak buna katılmıyorum. Bu durum beni ilgilendirmez ağzından çıkacak şeyi bilecek ve söylediğine sahip çıkacak. Kaldı ki bana bu fiyattan ver diye bir talebim de olmadı, yukarıda okuyabilirsiniz.

Esnaflık zor iş, her gün hepimize bir sürü şey soruluyor. Yukarıdaki gibi yapmadım, etmedim diyemez esnaf. Doğrudur, vermiş olabilirim ancak üstünden şu kadar zaman geçmiş, zam geldi vb. şeklinde açıklarsan müşteri de anlar bu durumu. Baktın anlamıyor, üzgünüm günümüz şartlarında bu fiyata vermem mümkün değil der, topu müşteriye atarsın.

Dediğim gibi dürüstlük her şeyin, başı.

En başta kendimiz dürüst olalım, hayatımız düzene girer zaten.

haklisin kardesim suan lastik isini yapmiyoeum baska dukkanim var bende esnafin yani milimlik bi fiyat oymasa musteri seni dovecek kivama geliyor neyse lnu soylr kardesim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.